icon

Prečo niektorí zažívajú ťažkosti a iní nie?

Dnes o 06:15

Prečo niektorí ľudia majú krásny slnečný život bez akýchkoľvek problémov a na niekoho sa to sype? Mám vo svojom okolí kopec ľudí, ktorí sú zdraví, rodina je zdravá, o nikoho v živote neprišli nikdy a majú život ako z rozprávky. Štastná rodina, zdravie, partner, práca, majetok.
A keď sa im potom po rokoch niečo stane - napríklad zomrie babka, lebo bola stará a mala 89 rokov - tak už sa ľutujte, nezvláda to, má úzkosti, musí vyhľadať terapeuta apd.

A potom sú tu ľudia ako ja - ktorí sú od malička chorí... Babky a dedkovia mi zomreli postupne už v detstve, v mladosti som prišiel o najbližšieho človeka - moju veľkú lásku, čiže stratu som prežil už v mladom veku (22). Neskôr som postupne prišiel o rodinu a priateľov, áno zomreli dvaja moji najlepší kamaráti, plus obaja moji rodičia.... nikdy ma nikto neľutoval, ani ja som sa neľutoval. Nemám zdravie, nemám rodinu, nemám blízkych ľudí, nemám ani majetok ... a nemám ani fungujúci vzťah. Neľutujem sa, život beriem tak ako ide, hrám s takými kartami, ako mám na ruke.

Ale --- vidím ľudí, čo sú shiny, happy, healthy, wealthy, majú absolútne všetko a nevedia zvládnuť bežnú vec, s ktorou sa stretávame... hádžu sa o zem a ľutujte ma, najväčšia katastrofa na svete sa stala. A tak sa pýtam sám seba: Čo som urobil ja v minulom živote zle, že si ma takto karma našla?

dskjhfdlkdjhl
Dnes o 07:03

@anonym_autor To su naivne predstavy. Kazdy ma nieco, ale nie kazdy ma potrebu vytrubovat do sveta, ako mu je tazko, lebo vie, ze to mu nijako nepomoze.

marianarem
Dnes o 07:06

@anonym_autor Tak mozno mas smolu na okolie a mal by si sa nastahovat do mojho okolia 🙂 Ja poznam ozaj len zopar ludi, ktori nepresli alebo neprechadzaju v zivote niecim tazsim. A ako sa pise vyssie, netusis, co riesia alebo maju za sebou ti naoko bezproblemovi ludia. Ja som bola 9 rokov dozadu na lieceni v psychiatrickej nemocnici. Ostala som sokovana, ze ked to ludia o mne zistili, tak nielenze nezacali odo mna bocit, ale zacali mi hovorit svoje pribehy. Zrazu som sa dozvedela, kto vsetko sa lieci/liecil u psychiatra alebo v nemocnici tiez. Kto presiel potratmi, kto ma manzelske problemy alebo zdravotne alebo ine problemy. Presne boli medzi nimi aj ludia so zdanlivo uzasnym zivotom.

la_dolce_vita
Dnes o 07:07

Po precitani mi napadol tento citat: Osud mieša karty, my hrame.

anonym_11df2f
Dnes o 07:13

@anonym_autor Aj ja som si myslela niekedy to co ty. Napr. o jednej mojej kamoske (ale uz sme boli malo v kontakte) som si myslela, aky ma krasny zivot. Krasny dom si kupili, deticky sa im hned podarili, vkuse po dovolenkach chodili, kupili si naozaj vsetko co chceli. Davala na fb fotky, stale usmiati vsetci. Vyzeralo to, ze jej zivot je ako z rozpravky. A vies ako to skocilo? Spachala samovrazdu. Male deticky ostali bez mamky. Vtedy som pochopila, ze to ako vyzera niekoho zivot sa z fotiek a z toho co ma zistit neda. Potom som zistila, ze vobec neboli stastni. Ona sa velmi trapila az to nezvladla. Tak nezavid co ma iny clovek, ty vobec nevies ci vo svojom vnutri je ten clovek spokojny.

autor
Dnes o 07:34

Ľudia by sa mali naučiť zvládať životné situácie. Aj smrť, aj choroby, aj operácie, aj prehry životné patria k životu. Čím skôr sa to naučíme, tým to bude lepšie. Viď influenceri - malá choroba, už máme fotky z nemocnice, a uplakané oči. Ľutujte ma. Katastrofa sa stala. Ochorel som, ochorelo mi dieťa. No vitaj vo svete dospelých sis/bro.

bykaterina
Dnes o 07:48
@anonym_autor

Ľudia by sa mali naučiť zvládať životné situácie. Aj smrť, aj choroby, aj operácie, aj prehry životné patria k životu. Čím skôr sa to naučíme, tým to bude lepšie. Viď influenceri - malá choroba, už máme fotky z nemocnice, a uplakané oči. Ľutujte ma. Katastrofa sa stala. Ochorel som, ochorelo mi dieťa. No vitaj vo svete dospelých sis/bro.

@anonym_autor tak ale oni to robia z ineho dovodu. nafukuju velakrat aby mali sledovanost.

anonym_821898
Dnes o 08:03

Lebo nie sú oslahaní vetrom ako ty🙂
Ty uz si ,,zvyknutí,,
A bude to znieť blbo...
Príklad, ked ty si babku mal 3 roky a oni 30 , tak ten smutok je samozrejme väčší lebo viac snou prežili
Tak isto keď niekto ma šťastnejší život neznamená, že tym straca právo smútiť alebo sa trápiť.... možno mali hlbšie vzťahy ako ty a v konečnom dôsledku sú na tom ,, horšie,,

anonym_821898
Dnes o 08:05

Skôr si myslím, že je dobré, že ludia si cenia zdravie, deti, rodinu a berú to vážne
Pre mňa je zle, keď plaču za kabelkou,autom,scifi vzťahom a pod

maranta_leuconeura
Dnes o 08:11

Strasne znevazujes prezivanie inych. Len ty ty ty si chudacik.

Ano, mas to tazke a mozno na tebe to aj vidno, ked si bol na voziku, chodil po operaciach... Ale aj ini to mozu mat tazke tak, ze to na nich nevidno, ale vnutorne sa velmi trapia. Si myslis, ze vidis inym do hlavy? Ani moj muz casto nevie moje najtemnejsie stranky a to je moja najblizsia osoba.

Kopec rodicov by radsej ochorelo miesto svojich deti, nemas deti, nevies sa do toho vzit. Kopec ludi ma nablyskany velky dom a vnutri trpia a nie su tam stastni, mozno by boli stastnejsi v podnajme v byte na konci mesta, ale nemozu si dovolit len tak odist od dvoch deti, ktore vlastne ani nechceli, ale uz ich maju, takze uz sa s tym nic neda urobit. Mna s muzom uvidis, ako chodime po vyletoch a dovolenkach a v tej chvili je nam super, ale nepochopis, ako nas zoziera (mna tak dva tyzdne z mesiaca kvoli hormonom), ze nemame deti. A nikomu z okolia to na nos nevesiame, naco? Nikoho to nezaujima, ludia maju svoje problemy.

anonym_b09f02
Dnes o 08:16
@anonym_autor

@anonym_autor velmi to nadlachcujes. Ano , clovek by to mal zvladnut, zivot mame len jeden. Ale nikdy nesud, ked si nikdy nebol v kozi toho druheho. Ano, clovek by sa mal naucit, ze smrt a choroby patria k zivotu, ze mame zle mesiace dni niekto roky. Ale nie je to lahke, preto existuju lieky a lekari. Psychika je ten najvacsi pan, ktory nam vladne. Je velmi tazke zivot zvladnut. Zazila som v zivote vela padov, a vzdy som sa dako odrazila. Len cim je clovek starsi, tiez inac reaguje na vsetko. Ty mas kolko rokov sis/ bro? Asi nemas vela, ze? Mne prides ako 20rocny clovek. Co ma velmi vela este pred sebou neodzite.

anonym_b09f02
Dnes o 08:17
@anonym_11df2f

@anonym_autor Aj ja som si myslela niekedy to co ty. Napr. o jednej mojej kamoske (ale uz sme boli malo v kontakte) som si myslela, aky ma krasny zivot. Krasny dom si kupili, deticky sa im hned podarili, vkuse po dovolenkach chodili, kupili si naozaj vsetko co chceli. Davala na fb fotky, stale usmiati vsetci. Vyzeralo to, ze jej zivot je ako z rozpravky. A vies ako to skocilo? Spachala samovrazdu. Male deticky ostali bez mamky. Vtedy som pochopila, ze to ako vyzera niekoho zivot sa z fotiek a z toho co ma zistit neda. Potom som zistila, ze vobec neboli stastni. Ona sa velmi trapila az to nezvladla. Tak nezavid co ma iny clovek, ty vobec nevies ci vo svojom vnutri je ten clovek spokojny.

@anonym_11df2f vies, a nebolo nam lepsie, kym nebol pocitac a socialne siete?

7miriam77
Dnes o 08:19

Neviem koľko máš rokov, no zažil si uz veľa strát a prišiel o veľa ľudí. No treba sa teraz pozitívne nasmerovať a možno sa to šťastie k tebe vráti. Ono sa to v každého živote strieda.... slnečno, oblačno, zamračené, dážď. Nik nie je stále šťastný a možno tých čo vidis ako šťastných a bez problémov, tak možno len smútok skrývajú.....nikdy nevieš, čo ten druhý skutočne prežíva

anonym_e68d24
Dnes o 08:25

@anonym_autor Vzchop sa a prestaň sa ľutovať.Navonok životy iných sú bez problémov, ale často je to len navonok, lebo každý má nejaký problém, starosť, trápenie, len o tom nehovorí.Vsetko, čo opisujes je život,a preto sa človek musí naučiť vyrovnať so zlými situáciami a tešiť sa z tých dobrých.Nebudem písať o tom, že čo všetko ma postretlo v živote, ale snažím vždy ísť ďalej v nádeji, že nasledujúci deň bude lepší

ria_sprout
Dnes o 08:28

A viete čo ženy? Ja napríklad zase vôbec nechápem prečo niekomu píšete, že sa nemá ľutovať. Prečo by sa nemal? Sakra to priznať si že mal na hovno život je niečo zle?! Nie nie je. A áno, je na svete veľká nespravodlivosť. Niekomu zomrie dieta, ma chorého muža, nakoniec sám dostane rakovinu. A niekto zase plače lebo jeho dieťa má sopel, alebo si v Tesco zabudol kúpiť maslo. Prečo by ten prvý nemal povedať čo všetko sa mu stalo zle a ak to napíše je to nejaké lutovanie čo treba odsúdiť?! Nechápem vás ženy, empatiu máte len v prípadoch ktoré sa vám hodia.

januska12323
Dnes o 08:30

Život nie je fér ani nikdy nebude. Niekomu umrie celá rodina, ďalší spozná smútok až na dôchodku. Nie je to nijak zaslúžené ani karma ani nič, proste život. Možno keby si tým známym pomohol zistil by si aký život naozaj majú. Mať dom, deti, prácu neznamená aj život bez problémov.

anonym_b09f02
Dnes o 08:38
@ria_sprout

A viete čo ženy? Ja napríklad zase vôbec nechápem prečo niekomu píšete, že sa nemá ľutovať. Prečo by sa nemal? Sakra to priznať si že mal na hovno život je niečo zle?! Nie nie je. A áno, je na svete veľká nespravodlivosť. Niekomu zomrie dieta, ma chorého muža, nakoniec sám dostane rakovinu. A niekto zase plače lebo jeho dieťa má sopel, alebo si v Tesco zabudol kúpiť maslo. Prečo by ten prvý nemal povedať čo všetko sa mu stalo zle a ak to napíše je to nejaké lutovanie čo treba odsúdiť?! Nechápem vás ženy, empatiu máte len v prípadoch ktoré sa vám hodia.

@ria_sprout suhlasim, ja v tom nevidim zbabelost, ak niekto prizna, ze ma na hovno zivot. Preco by sa nemal lutovat? Dolezitejsie je, ale sa pozviechat. Ale preco ja sa nemam lutovat? ked viem , ze mam za sebou neskutocne tazke obdobie? Mam pravo na svoje pocity.

ria_sprout
Dnes o 08:40
@anonym_b09f02

@ria_sprout suhlasim, ja v tom nevidim zbabelost, ak niekto prizna, ze ma na hovno zivot. Preco by sa nemal lutovat? Dolezitejsie je, ale sa pozviechat. Ale preco ja sa nemam lutovat? ked viem , ze mam za sebou neskutocne tazke obdobie? Mam pravo na svoje pocity.

@anonym_b09f02 presne tak. Každý má právo na svoje pocity a žiadna zbabelosť nie je priznať si to čo človek zažíva.

anonym_b09f02
Dnes o 08:41
@ria_sprout

@anonym_b09f02 presne tak. Každý má právo na svoje pocity a žiadna zbabelosť nie je priznať si to čo človek zažíva.

@ria_sprout presne. Je velmi dolezite si odzit aj sracky v zivote podla mna. a netvarit sa, ze sa nic nedeje a ja som hrdinka na MK. tu mam pocit, ze je tu kazda druha dokonala

bykaterina
Dnes o 09:15
@ria_sprout

@ria_sprout tu nejde ani o lutovanie ale o porovanavanie skor, len to zle odkomunikovali asi.
lebo podla autora existuje iba biele a cierne.. ale tak to nefunguje.
aj bohaci maju svoje ,,sračky,, mame takých v rodine ze maju peniaze ale maju dieta s autizmom a ine ochoranie k tomu. druhí maju dieta ktore ma vymene srdce.. ale co musis sa zodvihnut a ist.. kazdy ma doma nasrane

biba_18
Dnes o 09:15

bola som v nemocnici - ja ležiaci pacient, kadila som do misy, vedľa mňa baby obe operované na bedrový kĺb... jedna od druhého dňa chcela dobreže nie po schodoch behať, tak veľmi chcela ísť domov za deťmi, vysmiata jak lečo, veľmi sme sa narehotali spolu, plakala v noci od bolesti ale poctivo cvičila so sestričkou aby mohla ísť čím skôr domov - a tá druhá len fňukala, sťažovala sa a trávila studňu ešte aj mne, ktorá som nemohla nič, len ležať, možno aj to mi závidela, lebo ju nútila sestrička cvičiť ... 😒
je to o mentálnom nastavení človeka - nie o reálnych problémoch ...

biba_18
Dnes o 09:19

@anonym_b09f02 @ria_sprout ak sa budeš ľutovať, nikam sa nedostaneš. ľútosť berie silu ... 😒
je niečo iné vecne zhodnotiť všetky sračky čo človeka stretli - a niečo iné je sa pre ne ľutovať a fňukať ...

anonym_b09f02
Dnes o 09:22
@biba_18

@anonym_b09f02 @ria_sprout ak sa budeš ľutovať, nikam sa nedostaneš. ľútosť berie silu ... 😒
je niečo iné vecne zhodnotiť všetky sračky čo človeka stretli - a niečo iné je sa pre ne ľutovať a fňukať ...

@biba_18 asi sa uplne nechapeme. Nevadi. Nemam sil to vysvetlovat.

biba_18
Dnes o 09:25

@anonym_b09f02 písala si o ľutovaní sa ... ale ok, beriem že nemáš síl ... 😉

anonym_966311
Dnes o 09:25

@anonym_autor cudzí človek nikdy nepochopí, čo prežívaš ty. Dokonca niekedy ani ten tvoj najbližší to nemusí vidieť, aj keď "vidí". A rovnako - ty nikdy nepochopíš, čo prežíva cudzí človek. Zbytočne míňať energiu na analýzu životov ostatných ľudí. Predpokladám, že si už bol niekedy v živote "súdený" druhými, typom viet "veď to nemôže byť také hrozné" atď. Nebuď ako oni. Jednoducho - nerieš.

anonym_b09f02
Dnes o 09:26
@biba_18

@anonym_b09f02 písala si o ľutovaní sa ... ale ok, beriem že nemáš síl ... 😉

@biba_18 skor to, ze clovek si prizna, ze je zranitelny a nehra sa na hrdinu. skor ako lutost citim zlost. Akonahle sa dostanem trocha z blata, padnem do dalsej mlaky. Nebavi ma to uz. Ale ano, bolo mi povedane, ze do vesmiru vysielam negativne vlny. chapem.

soldi
Dnes o 09:30

zivot nie je spravodlivy. zivot kazdeho z nas je z pohladu vesmiru totalne zanedbatelny. sme ako mravce v mravenisku. na nejakeho stupis a odtrhnes mu nohy. nepyta sa, ze preco sa to stalo zrovna jemu. ze ci nasa noha bola zoslana osudom za jeho "hriechy".
su zli ludia, ktori sa maju dobre a su dobri ludia, ktori sa maju zle.

nie je to v nasich rukach, co sa nam stane. mozeme ovplyvnit jedine to, ako sa k tomu postavime.

a je uplne v poriadku, ked sa citis zle, ked sa pytas preco Ty. odpoved vsak neexistuje. nemas inu moznost nez prezit zivot najlepsie ako vies. asi je to rozumnejsie, nez sa dookola pytat ze preco a porovnavat sa s inymi. to nikam nevedie.

zivot je to najcennejsie co mas a je na Tebe ako s nim nalozis. sustred sa na veci, ktore ovplyvnit mozes a dokazes.

biba_18
Dnes o 09:31

@anonym_b09f02 hm 😒 ten mindset bude dôležitý ... ale ako z toho von? to netuším ...
len ti môžem držať palce aby si sa z toho dostala (nie z tých sračiek, hlavne z toho mindsetu) ... potom to už bude jednoduchšie ... 👍 tomu verím ...

ria_sprout
Dnes o 09:47
@biba_18

@biba_18 neviem kde si to čítala že ľútosť berie silu, ale nie je to pravda. Je úplne normálne sa ľutovať ak máš zle obdobie, ak ti niečo bralo silu, tak to bolo len tvoje vzdanie sa a nie lutovanie. To, že sa niekto ľutuje neznamená že sa bude ľutovať navždy a nikdy sa nikam neposunie.

ria_sprout
Dnes o 09:51
@bykaterina

@ria_sprout tu nejde ani o lutovanie ale o porovanavanie skor, len to zle odkomunikovali asi.
lebo podla autora existuje iba biele a cierne.. ale tak to nefunguje.
aj bohaci maju svoje ,,sračky,, mame takých v rodine ze maju peniaze ale maju dieta s autizmom a ine ochoranie k tomu. druhí maju dieta ktore ma vymene srdce.. ale co musis sa zodvihnut a ist.. kazdy ma doma nasrane

@bykaterina nie, nemyslím že úplne každý má doma reálne sračky a na takých ľudí autor narážal. Reálne existujú ľudia ktorí nezažili nič zle a položí ich totálna banalita, (a vôbec nemusí ísť o boháčov) tak ako reálne existujú ľudia ktorí majú na pleciach omnoho viac problémov ako ostatní a ešte aj tým sa vyčíta ak svoj život zhodnotia. Najlepšie je byť ticho lebo príde niekto čo ti povie nelutuj sa.

maranta_leuconeura
Dnes o 10:12
@ria_sprout

@ria_sprout moze sa lutovat, nech si aj poplace. Ale nech nehovori druhym ci maju alebo nemaju pravo citit sa mizerne!

Autista by dostal amok, ze sa to maslo nekupilo a bol by to pre neho koniec sveta v tom momente, mozno az do konca dna by bol z toho mimo, ty sa len pousmejes, a? Kazdy ma ine prezivanie. Netreba inym hovorit, ze ja sa mam horsie ako ty, tak ty neplac alebo ze nemas narok na lutost 🤨

Si precitaj este raz jeho prispevok, doslova tam pise ,,A keď sa im potom po rokoch niečo stane - napríklad zomrie babka, lebo bola stará a mala 89 rokov - tak už sa ľutujte, nezvláda to, má úzkosti, musí vyhľadať terapeuta apd." To akoze chce povedat, ze clovek nema pravo nieco nezvladnut alebo vyhladat pomoc, ked sa nema aspon tak mizerne ako on chudacik 🙄🤯 ale zaroven hovori, ze on sa nelutuje, takze vlastne asi nikto nema podla neho pravo sa lutovat, lebo vsetci sa mame lepsie ako on 😄