icon

Prečo niektorí zažívajú ťažkosti a iní nie?

Dnes o 06:15

Prečo niektorí ľudia majú krásny slnečný život bez akýchkoľvek problémov a na niekoho sa to sype? Mám vo svojom okolí kopec ľudí, ktorí sú zdraví, rodina je zdravá, o nikoho v živote neprišli nikdy a majú život ako z rozprávky. Štastná rodina, zdravie, partner, práca, majetok.
A keď sa im potom po rokoch niečo stane - napríklad zomrie babka, lebo bola stará a mala 89 rokov - tak už sa ľutujte, nezvláda to, má úzkosti, musí vyhľadať terapeuta apd.

A potom sú tu ľudia ako ja - ktorí sú od malička chorí... Babky a dedkovia mi zomreli postupne už v detstve, v mladosti som prišiel o najbližšieho človeka - moju veľkú lásku, čiže stratu som prežil už v mladom veku (22). Neskôr som postupne prišiel o rodinu a priateľov, áno zomreli dvaja moji najlepší kamaráti, plus obaja moji rodičia.... nikdy ma nikto neľutoval, ani ja som sa neľutoval. Nemám zdravie, nemám rodinu, nemám blízkych ľudí, nemám ani majetok ... a nemám ani fungujúci vzťah. Neľutujem sa, život beriem tak ako ide, hrám s takými kartami, ako mám na ruke.

Ale --- vidím ľudí, čo sú shiny, happy, healthy, wealthy, majú absolútne všetko a nevedia zvládnuť bežnú vec, s ktorou sa stretávame... hádžu sa o zem a ľutujte ma, najväčšia katastrofa na svete sa stala. A tak sa pýtam sám seba: Čo som urobil ja v minulom živote zle, že si ma takto karma našla?

Strana
z3
biba_18
Dnes o 10:14

@ria_sprout posunie sa ak sa prestane ľutovať - veď presne to píšem ...

anonym_0cb362
Dnes o 10:21

@anonym_autor Ono je to otazne, ci naozaj maju taky zivot.. o vela ludoch bybsom tiez povedala, ze ako sa maju super a tak..a ked ich blizsie spoznam, zistim, zw az rake slnecne ro ani oni nemaju. Kazdy ma daco, len nie kazdy to da najavo cinrozprava komukolvek.

bykaterina
Dnes o 11:02
@ria_sprout

@bykaterina nie, nemyslím že úplne každý má doma reálne sračky a na takých ľudí autor narážal. Reálne existujú ľudia ktorí nezažili nič zle a položí ich totálna banalita, (a vôbec nemusí ísť o boháčov) tak ako reálne existujú ľudia ktorí majú na pleciach omnoho viac problémov ako ostatní a ešte aj tým sa vyčíta ak svoj život zhodnotia. Najlepšie je byť ticho lebo príde niekto čo ti povie nelutuj sa.

@ria_sprout ludia maju roznu ako keby ciaru co pokladaju za zle a dobre.
a co je pre niekoho banalita a pre druheho koniec sveta. Pravda je niekde uprostred vacsinou. ale to ako mame nastavene tie ciary co zvladneme mame prave tie sračky z detstva nastavene, a to sa dá riesit... aj napriklad zbavenim strachov z niecoho a zbavit sa a urobit iny hodnotovy rebricek napriklad z toho ze v detsve nieco clovek zazil, nedostatok, choroby,....
a ok nenazyvajme to sracky - ale nieco negativne skratka sa vyskytne u kazdeho ci ma prachy alebo nema prachy...

anonym_b09f02
Dnes o 11:11
@biba_18

bola som v nemocnici - ja ležiaci pacient, kadila som do misy, vedľa mňa baby obe operované na bedrový kĺb... jedna od druhého dňa chcela dobreže nie po schodoch behať, tak veľmi chcela ísť domov za deťmi, vysmiata jak lečo, veľmi sme sa narehotali spolu, plakala v noci od bolesti ale poctivo cvičila so sestričkou aby mohla ísť čím skôr domov - a tá druhá len fňukala, sťažovala sa a trávila studňu ešte aj mne, ktorá som nemohla nič, len ležať, možno aj to mi závidela, lebo ju nútila sestrička cvičiť ... 😒
je to o mentálnom nastavení človeka - nie o reálnych problémoch ...

@biba_18 ale to mentalne nastavenie mame kazdy ine. Niekto ma mozno v zivote lepsiu a zdravsiu psychiku,a niekto je psychicky chory.

biba_18
Dnes o 11:16

@anonym_b09f02 no, a dostávame sa na začiatok - prečo niektorí zažívajú ťažkosti a iní nie? lebo tvoja ťažkosť nemusí byť ťažkosťou pre mňa a moja ťažkosť nemusí byť ťažkosťou pre teba ...

anonym_b09f02
Dnes o 11:51
@biba_18

@anonym_b09f02 no, a dostávame sa na začiatok - prečo niektorí zažívajú ťažkosti a iní nie? lebo tvoja ťažkosť nemusí byť ťažkosťou pre mňa a moja ťažkosť nemusí byť ťažkosťou pre teba ...

@biba_18 ja nepisem o banalitach. Ver tomu, ze malokto prezil co ja. A ano, viem, ze vela ludi v zivote trpelo/trpi

anonym_821898
Dnes o 12:50

Podme do Gazy a tam uvidíme co je to utrpenie🫣

Strana
z3