icon

Prečo ste vy samé?

27. nov 2025

Prečo si sama? Denne sa stretávam s tým, aké máte dôvody, prečo ste samy, kolegyne, kamarátky, ženy na zoznamkách, proste všade. A každá, ktorá je sama, akoby cez kopirák opakuje to isté...."Ten môj bol hajzel, nikoho nového neviem nájsť, inteligentní chlapi už nie sú, ja si zaslúžim inteligentného, ja sa prispôsobovať nebudem" a podobne.

Čo sú toto preboha za dôvody? Inteligentný chlap je pre vás taký, ktorý robí to, čo chcete vy? Ako je možné, že každý jeden chlap je zrazu zlý? Veď potom by museli byť aj mnohé zadané ženy s "zlými" partnermi, nie? Zaslúžite si inteligentného? Ale inteligentný chlap je predsa často aj ten, pri ktorom budete plakať, že vás manipuluje. Nechcete sa prispôsobovať? Tak potom ste samy možno preto, že ste neprispôsobivé alebo asocialné. Nie?
Ste samy? Môže byť vlastne žena sama, keď má dieťa? A čo chlap??, ktorý dieťa nemá, lebo mu ho matka vysúdila? Nie je práve on ten, kto je naozaj sám?

Prečo ste vy samé? Aký máte na to dôvod?

Prosím, nech sa zapájajú iba tie, ktorých sa to aktuálne týka. Ďakujem.

Strana
z3
anonym_463e4e
27. nov 2025

Vzdy lepsie zene samej ako v nefunkcnom vztahu.Taky vztah zenu znici za ziva, chátra zvnutra, odzrkadlí sa to skôr či neskôr na jej zdravi/psychosomaticke choroby/ Su to vacsinou zeny ktore sa chlapa držia zubami nechtami len aby nejakeho chlapa mali aj keď o ne nema zaujem

janinah
27. nov 2025
@anonym_9a37a1

@janinah práve naopak, vôbec sa tak necítim, že by som sa hodila do starého železa. Či to každý, kto nemá v mojom veku partnera a nehľadá ho sa hodil do starého železa automaticky? Lebo iba s partnerom je život úplný a celý?

@anonym_9a37a1 ty si to otocila len na partnera...cely prispevok od papierikovania po nociach po zdrav.problemy mi pripomina staru zenu.co nie si...o sexe nehovoriac...ale ako som uz pisala.mne je jedno ako žiješ.len som napisala svoj dojem z teba...takze to neber vázne a kludne si ži takto aj naďalej...

anonym_9d49b7
27. nov 2025
@anonym_5dcbca

ahojte, reagujem tak vo vseobecnosti na nazory, ako pisala prva pani :
Nasi sa rozviedli, ked som mala 19, mama ostala sama, tiez s tym, ze ona si odzila uz zivot s chlapom, alkoholikom, ona sa uz prispobovat k nikomu nebude, ona nikoho nepotrebuje, jej samota vyhovuje ...
A je tu teraz, po vyse 20 rokoch, po 70ke, sama, zdravotne problemy, este nastastastie varenie, pranie vladze, ale nakupy nie, chlapske prace nie, furt sa nieco pokazi, k elektronikam nerozumie ... a kazdu chvilu vyvolava, ze nieco potrebuje, s niecim treba pomoct, nieco treba opravit, na mobile nieco svieti a pod. A my s manzelom musime ist riesit jej veci, potreby ... lebo ona sa nemienila k nikomu prisposobovat, o nihoko "starat" a nikoho ineho nema.

@anonym_5dcbca akoze po 70 mohla byt uz bez tak vdova, aj keby sa chcela prisposobovat a mala medzitym ineho partnera. Prip. aj ten by uz mohol mat zdravotne problemy a nezvladat chlapsku pracu....

anonym_3bf3a4
27. nov 2025

@anonym_autor ty máš teda ale starosti 🤦

anonym_5dcbca
27. nov 2025
@anonym_9d49b7

@anonym_5dcbca akoze po 70 mohla byt uz bez tak vdova, aj keby sa chcela prisposobovat a mala medzitym ineho partnera. Prip. aj ten by uz mohol mat zdravotne problemy a nezvladat chlapsku pracu....

@anonym_9d49b7 chlapske prace sme museli riesit aj pocas tych 20 rokov, teraz k tomu pribudli tie dalsie veci, vyplyvajuce uz aj z veku.
Ano, mohlo sa stat za tych 20 rokov hocico, mohla mat aj 5 chlapov a este mozno aj 2 deti este, alebo mohla mat vaznu diagnozu a nebut uz tu a pod.
Nepisem, co mohlo byt, ale co je teraz.
Byvanie zanedbane, lebo vsak ona sama sa o to tak nestarala a riesilo sa uz len to, co bolo treba akutne spravit alebo vymenit.
A napriek tomu, ze ona "nikoho nepotrebuje, ona sa nebude uz k nikomu prisposobobat, chlapa nechcem, lebo su s nim starosti", predsa potrebuje niekoho, kto tie veci vyriesi a zariadi - MNA, a mojho chlapa.
A kvoli tomu mam ovela viac starosti, ako keby mala niekoho, s kym si tie problemy spolu zriesia, aj keby to bol uz 15.chlap, lebo prvych 14 nevyhovovalo, odislo alebo nebodaj umrelo. Takze ja si myslim, ze to bolo trosku sebecke rozhodnutie

domak2
27. nov 2025

@anonym_autor ja neviem ale v tej prvej časti naozaj nevidíš odpoveď na svoju otázku? Ten prvý bol hajzel, takže aj keď nový vzťah chcú, boja sa, nastavili si latku vyššie lebo sa popalili, uz nechcú zažívať to co v predchádzajúcom vzťahu. Su aj ženy opačne, co sa nikdy nepoucia a uz majú piaty vzťah s piatym alkoholikom a nechápu co sa deje. A na tie sa kyda oveľa viac ako na tie co uz preberaju

anonym_9a37a1
27. nov 2025
@janinah

@anonym_9a37a1 ty si to otocila len na partnera...cely prispevok od papierikovania po nociach po zdrav.problemy mi pripomina staru zenu.co nie si...o sexe nehovoriac...ale ako som uz pisala.mne je jedno ako žiješ.len som napisala svoj dojem z teba...takze to neber vázne a kludne si ži takto aj naďalej...

@janinah no asi sa budeš čudovať ale zdravotné problémy majú aj mladí ľudia 😁 napísala som to tak ako to je aj s papierikovaním, neznamená to, že som sa hodila do starého železa. Aj to nočné jedenie je diagnóza a ani zďaleka nepostihuje len starých ľudí.

anonym_cf7f2c
27. nov 2025

@anonym_autor tak z iného súdka, poznám ženu, ktorá je sama, lebo s ňou žiadny muž nevydržal. Je to generál v sukni, komandant a manipulátor.

anonym_2bedf7
27. nov 2025

@anonym_autor radsej sama ako s debilom.

anonym_f249c2
27. nov 2025

@anonym_autor niečo ti prezradím, byť bez muža nebolí

anonym_3aefd1
28. nov 2025

Nazvala by som to ako počiatok behaviorálnej skazy. Keď spoločnosť stratí svoje základné sociálne štruktúry, rozkladá sa zvnútra. A tento rozklad môže byť pomalý, neviditeľný, ale neodvratný. Čo sa stane so spoločnosťou, keď máme všetko? No zároveň nás nič nespája. Stratíme zmysel, cieľ, vzťahy... Viac si prečítajte o experimente Johna Calhouna.

anonym_376d95
28. nov 2025

@anonym_autor po neúspešnom manželstve som opatrná. Plus k deťom len tak hocikoho nedovediem…. 🤷‍♀️

yoginka231
28. nov 2025

Ako si to napísal je veľmi zvláštne, také až obvinujuce. Ty píšeš že "všetky ženy" chcú inteligentného. Tak si nás pekne dal do jednej skupinky a super.

Ľudia su rôzny, nie som feministka, lebo si myslím že ako sú muži, ktorý sú úplny hajzli, tak rovnako sú medzi nimi skvelý chlapi, s ktorými som rada.

A to platí aj pre ženy. Sú dobré aj zlé, čiže toto generalizovanie ti na nič nepomôže.

A prečo som sama?

Aktuálne cestujem, sústreďujem sa na kariéru, priateľov a budovanie seba (terapie, meditácia, cvičenie). Vďaka tomu viem že budem najlepšou verziou seba, pre budúceho partnera aj moju rodinu.

Áno chcem mať partnera a viem že tam je ten pravý. Mám veľa známych a priateľov, veľa aktivít a viem že je veľa skvelých chlapov. Čiže za mňa sa nechcem nikde ponáhlať lebo výber partnera je najdôležitejšie rozhodnutie v živote.

anonym_c709da
Včera o 08:21

@anonym_autor lebo chcem mne sa tak lepsie zije ako s niekym kto nevie fungovat ako ja ,mne he takto super

romanovic
Dnes o 13:04

@anonym_autor Lebo sa mi nechce prisposobovat niekomu, nechcem uz s nikym cudzim zit, ani znasat blizkost a telesne pachy, nazory a uz vobec nie cudzie deti a nebodaj spolocne dovolenky s nimi.
Ak stretnem niekoho, pri kom zmenim nazor, OK, ale zatial sa taky nevyskytol.
Dolezite je byt samostatna, vediet uzivit seba a svoje deti a nebyt s niekym z nudze.

Strana
z3