Prečo sú dnes tetovania také populárne?
Prečo sú podľa Vás tetovania dnes tak populárne, vzhľadom na to, že miera tohto fenoménu je viditeľne čoraz väčšia?
@anonym_autor lebo ludom drbe...Potrebuju sa ukazovat
Toto je strašný výgrc tato komentárová sekcia. Aj som sa chcela vo všetkej slušnosti zapojiť, ale prešla ma chuť keď čítam niektoré skvosty tu uvedené. 😄
@hsara99 Skus povedat ze s cim konkretne nesuhlasis , diskutovat sa da vzdy civilizovane
@anonym_autor nemyslím si, že je populárne teraz. Skôr sa prikláňam k názoru, že je vzácnosť mať čistú kožu a telo. Napriek tomu nemám na to jednoznačne vyhranený názor. Niektoré tetovania sa mi páčia ako umelecké dielo, fakt že krásna práca, iné ako zúfalstvo z mladosti ísť s davom, alebo pocit " výnimočnosti" odlišovať sa. Najviac sa mi páči tetovanie k osobnosti. Skutočne ak ho vie človek nosiť, je to týpek, ktorému sadne k naturelu. Ale agresívna bravčová hlava s retiazkou a pitbulom, mapou na hrudi a bruchu, žena s rukávom alebo celým stehnom, ojoj to nie. My nemáme, nedala by som si. Z práce viem, že čiastočky ťažkých kovov vidno aj na MR a zhlukujú sa v lymfatických uzlinách. Ale, nech si každý dá čo chce. Ja mám doma pure skin. A dovolím si tvrdiť, že chlapi s hrozným tetovaním v 99% ma odpudzujú, tak ako fajčiari, alkoholici, alebo iné negatíva. Môjho muža ženy s kerkou na 100%
@anonym_autor lebo ludom drbe...Potrebuju sa ukazovat
@anonym_f8e6f6 prave ze im nedrbe ale maju paniku zo zivota aky tu najnovsie mame - nic nemas pod kontrolou , vsetko je vacsie ako ty co nedokazes ovladat ale ono ta to dokaze okamzite a non stop ovplyvnovat - na vlastne byvanie nedosiahnes, nerozumies globalnemu svetu, mas panicky strach z buducnosti, mas uplnu istotu ze sam by si v dnesnej dobe neprezil nevies odkial mas zradlo tak mas pocit ze zo dna na den ho mat nemusis, globalne oteplovanie , atd
a preto "kontrolujes" jedinu vec co kontrolovat vies jednoducho - svoju kozu svoje telo , mozog potom sa upokoji lebo nieco ovlada a ma to plne pod kontrolou a pripise tomu teda obrovsky vyznam nech je v hlave pokoj
@hsara99 Skus povedat ze s cim konkretne nesuhlasis , diskutovat sa da vzdy civilizovane
@martinmmartin bohužiaľ, tu na civilizovanú konverzáciu priestor zanikol. Toto nemá so slušnou debatou na úrovni nič spoločne. Škoda, zaujímavá téma. 🙂
anonym_1c9c5f Dnes o 13:56
Dobytok treba označkovať.
anonym_9d3d4f Dnes o 14:31
tvoj brat je hlupa ovca
anonym_f8e6f6 Dnes o 14:41
lebo ludom drbe
@hviezdicka002 ano ale tetovanie najdes skor na jokovi z plaze nez na vedcovi asi.
@anonym_628c9f no poznám veľa “jokov z pláže” ktorý majú phdr tituly, firmy a každý jeden tetovania - viditeľné. Toto je taký malomeštiacky názor.
@martinmmartin bohužiaľ, tu na civilizovanú konverzáciu priestor zanikol. Toto nemá so slušnou debatou na úrovni nič spoločne. Škoda, zaujímavá téma. 🙂
tvoj brat je hlupa ovca
lebo ludom drbe
@hsara99 @martinmartin to podľa mňa dobre napísal. Kedysi dávno som čítala štúdiu o tom prečo sa ľudia dávajú tetovať, aké sú ich hlboké a nevedomé dôvody. Tiež tam písali podobné ako Martin.
@anonym_6e9d2e tvoj brat je hlupa ovca ktora sa dala tetovat lebo to bolo v mode. a teraz si dava odstranovat znovu kvoli mode.
@anonym_9d3d4f ja s nim nie som v kontakte, ale kto tebe dal pravo sa takto vyjadrit o niekom inom? Sa uvedom.
@anonym_628c9f no poznám veľa “jokov z pláže” ktorý majú phdr tituly, firmy a každý jeden tetovania - viditeľné. Toto je taký malomeštiacky názor.
@anonym_c7797b nie su to nahodou sucasne aj alfa samci??
Lebo introvertny geek to asi nema casto. Skor je to potreba sa prezentovat.
@anonym_c7797b nie su to nahodou sucasne aj alfa samci??
Lebo introvertny geek to asi nema casto. Skor je to potreba sa prezentovat.
@anonym_628c9f nie, nie sú to žiadne alfy, normálni muži s rodinami a deťmi.
Ale aj introvertnych nerdov poznám s tetovaním, len to nikde extra neprezentujú, lebo sa nepretŕčajú na sieťach.
@anonym_628c9f nie, nie sú to žiadne alfy, normálni muži s rodinami a deťmi.
Ale aj introvertnych nerdov poznám s tetovaním, len to nikde extra neprezentujú, lebo sa nepretŕčajú na sieťach.
@anonym_c7797b cize domacke typy? Monterky a kutil. Alebo v papuciach pri telke? Ale skor prezntacia "postavenia"
@anonym_c7797b cize domacke typy? Monterky a kutil. Alebo v papuciach pri telke? Ale skor prezntacia "postavenia"
@anonym_628c9f v tvojej realite existuje len papučový, alfa a geek?
tvoj brat je hlupa ovca
lebo ludom drbe
@hsara99 áno. každý kto slepo nasleduje nejakú módu bez rozmyslu je hlúpa ovca. a netýka sa to iba tetovania. keby jej brat rozmýšľal, správal by sa inak.
@anonym_628c9f v tvojej realite existuje len papučový, alfa a geek?
@anonym_c7797b nie.ale ved kludne ak sa ti to paci tak sa tetuj kde chces. Ja som dost open minded ale mne sa to skratka nepaci. A urcite nemyslim ze je to novy standard medzi vs profesormi, ucitelmi, bankarmi etc ako sa niekto snazi argumentovat. Nie je.
Tiež mám tetovanie 20 rokov a nieje bežne viditelne
A mám lebo sa mi paci a nie preto,ze by som mala byt niečo viac alebo niečo menej pre niekoho alebo pre seba
Podľa mňa zbytočne sa robi z toho dráma
Sú horšie Zásahy do tela alebo zdravia, ktoré sa pokladaju za bežné resp.su bežné
Keby aspon niektore tie tetovania neboli tak skarede... Akoze, nemam proti tetovaniam nic a niektore sa mi naozaj pacia (ale tetovat by som sa nenechala). Chapem, ze pre kazdeho je to asi nejake vyjadrenie sameho seba alebo co a ze je velmi individualne, co sa kazdemu paci. Ale niektore su tak skarede alebo prvoplanove a gycove, ze tam clovek hned vidi, ze ten clovek si to dal len preto, ze chcel kerku, aby bol in a nerozmyslal absolutne nad tym, co si tam da alebo bol v tej chvili totalne mimo. A najlepsie su tie kerky, co maju pubertiaci - vela z nich chce usetrit a tak nielenze je to gycovy motiv, ale este aj to je urobene tak, ze to vyzera ako tetovacka zo zuvacky. Podla mna by sa mali tetovat len zreli ludia po dokladnej uvahe.
@anonym_autor mne sa to páči, takže ja tetovanie mám a mám aj potetovaného manžela a komu sa to nepáči nech si to proste nedá 😂
Keby aspon niektore tie tetovania neboli tak skarede... Akoze, nemam proti tetovaniam nic a niektore sa mi naozaj pacia (ale tetovat by som sa nenechala). Chapem, ze pre kazdeho je to asi nejake vyjadrenie sameho seba alebo co a ze je velmi individualne, co sa kazdemu paci. Ale niektore su tak skarede alebo prvoplanove a gycove, ze tam clovek hned vidi, ze ten clovek si to dal len preto, ze chcel kerku, aby bol in a nerozmyslal absolutne nad tym, co si tam da alebo bol v tej chvili totalne mimo. A najlepsie su tie kerky, co maju pubertiaci - vela z nich chce usetrit a tak nielenze je to gycovy motiv, ale este aj to je urobene tak, ze to vyzera ako tetovacka zo zuvacky. Podla mna by sa mali tetovat len zreli ludia po dokladnej uvahe.
a úplne nejhoršie to vyzerá keď je tetovanie už staršie a už sa na koži tak "rozplýva"
To neviem. U nás vo firme (banka) máme predpis, že zamestnanec nesmie mať žiadne viditeľné tetovanie, či už na centrále alebo na pobočke. Predtým som pracovala v IT firme, tam boli tetovania síce tolerované, ale iba do určitej miery (nie príliš veľké, nie kontroverzné, nie na hlave a krku). Takže ak niekto NECHCE pracovať v banke, NECHCE významnejšiu zamestnaneckú pozíciu v komerčnom sektore, nech sa potetuje od hlavy po päty kľudne. Mne sa tiež nepáčia výrazné tetovania.
@jankar1995 uhm, kamarat sedi v top manazmente jednej z najvacsich firiem na sk a je potetovany od krku az po paty, doslova 😃 jedine, co nema potetovane, je hlava, krk a dlane. Ja som tiez potetovana, viditelne podla toho ako sa mi chce, nikto s tym nema problem. Este aj piercingy mam 😃 Takze mozno ak nechces pracovat v banke za prepazkou za 1000€ brutto, tak sa nedavaj tetovat. Na lepsich poziciach hodnotia tvoje schopnosti, nie nejake obrazky 🤭
Lebo ľuďom už uplne šibe, a opičia sa jeden po druhom,a chcú mať všetko čo majú ostatní.
@jankar1995 uhm, kamarat sedi v top manazmente jednej z najvacsich firiem na sk a je potetovany od krku az po paty, doslova 😃 jedine, co nema potetovane, je hlava, krk a dlane. Ja som tiez potetovana, viditelne podla toho ako sa mi chce, nikto s tym nema problem. Este aj piercingy mam 😃 Takze mozno ak nechces pracovat v banke za prepazkou za 1000€ brutto, tak sa nedavaj tetovat. Na lepsich poziciach hodnotia tvoje schopnosti, nie nejake obrazky 🤭
@sissy27 no neviem ja som Dr a nastastie vela takto potetovanych ludi resp kolegov nevidim co sa tyka nemocnice alebo aj v sukromnej sfere.Ja robim v sukromnej vo svojej ambulancii no ale hanbila by som sa ako pes takto vyzerat.A hned si pomyslim svoje o takych ludoch a musim sa velmi premahat ak s niekym takym pridem do styku napriklad aj s pacientmi..Muzi este ako tak ale zeny to ma velmi daleko aj od estetickeho citenia ked si toto so sebou urobia.Nejake nenapadne skryte nepoviem co ma pre nich symboliku ale cele ruky alebo nohy no velebnosti jdu blejt.A tak isto ani nijakym pravnikom by som sa nedala trebars zastupovat keby vidim ze je takto zohaveny.Tiez si pod tym predstavim hned ludi s malym iq alebo zo spodnej vrstvy.Nastastie takych ludi ani nemam okolo seba vela.Ani v rodine tomuto neholdujeme.Sesternica ma jedine male na zapasti ale to je nic to sa este da tolerovat ako tak
nemam ani jedno, ani neplanujem(aj piercing z pupku som si pocas tehotenstva vybrala a uz nedala spat), ale niektore tetovania sa mi pacia. su ludia, ktorym to pristane resp. "to vedia nosit". ale ako tu aj niekto pisal, neznasam gycove tetovanie. ornamenty, jemne obrazky(napr. haluzky, lastovicky a pod.) su za mna ok, ale gycoviny vyzeraju strasne. jedna znama tomu nedavno prepadla a co ta si dava... ja chapem, ze tie veci pre nu asi maju vyznam, ale vobec to spolu neladi. nabuchany jeden vyznam vedla druheho, farebne co casom asi nebude pekne vyzerat. ale tak je to jej vec.
@anonym_autor Lebo ľudia sú opice, radi opakujú a potrebujú patriť do stáda
inšpirovaná @martinmmartin skúsim aj ja vážne zamyslenie. U nás socializmus prikazoval ľuďom čo majú nosiť, aké účesy, aké oblečenie, aké správanie. Rodičia nám reflektujú svoje predstavy o výzore, každý nám projektuje svoju predstavu čo je pekné a čo sa hodí a čo sa nehodí. Ja tetovanie vnímam ako prejav rebelstva, že stojím si za tým, čo sa MNE osobne páči a je mi u zadku čo si kto o tom myslí. Ja som v srdci pankáč a mám na háku ostatných, síce tetovanie nemám, nič mi to nehovorí, ale nevadí mi na ľuďoch.
@anonym_e814ae hej? No nehovor. Ja som už stará korčuľa, a nikto mi za sociku nekázal ako sa mam obliekať, správať, aky účes mam mat. Tak si nevymyslaj. Práve naopak, to v tejto dobe chodia mládež v rovnakom oblečení, rovnaké účesy, vyzerajú ako trtkovia. Česť výnimkám.
@anonym_c7797b nie.ale ved kludne ak sa ti to paci tak sa tetuj kde chces. Ja som dost open minded ale mne sa to skratka nepaci. A urcite nemyslim ze je to novy standard medzi vs profesormi, ucitelmi, bankarmi etc ako sa niekto snazi argumentovat. Nie je.
@anonym_628c9f ak sa ti to nepáči, je to v poriadku, je to bežné aj v takej populácii ľudí, netreba však hneď urážať a zhadzovať to len na low class ľudí
@sissy27 no neviem ja som Dr a nastastie vela takto potetovanych ludi resp kolegov nevidim co sa tyka nemocnice alebo aj v sukromnej sfere.Ja robim v sukromnej vo svojej ambulancii no ale hanbila by som sa ako pes takto vyzerat.A hned si pomyslim svoje o takych ludoch a musim sa velmi premahat ak s niekym takym pridem do styku napriklad aj s pacientmi..Muzi este ako tak ale zeny to ma velmi daleko aj od estetickeho citenia ked si toto so sebou urobia.Nejake nenapadne skryte nepoviem co ma pre nich symboliku ale cele ruky alebo nohy no velebnosti jdu blejt.A tak isto ani nijakym pravnikom by som sa nedala trebars zastupovat keby vidim ze je takto zohaveny.Tiez si pod tym predstavim hned ludi s malym iq alebo zo spodnej vrstvy.Nastastie takych ludi ani nemam okolo seba vela.Ani v rodine tomuto neholdujeme.Sesternica ma jedine male na zapasti ale to je nic to sa este da tolerovat ako tak
@anonym_0814aa ja som ju síce nevidela, ale keď došlo dieťa od novej zubárky tak s nadšením mi vraví mamiii, teta doktorka má na celej ruke tetovanie 🥰
@anonym_e814ae hej? No nehovor. Ja som už stará korčuľa, a nikto mi za sociku nekázal ako sa mam obliekať, správať, aky účes mam mat. Tak si nevymyslaj. Práve naopak, to v tejto dobe chodia mládež v rovnakom oblečení, rovnaké účesy, vyzerajú ako trtkovia. Česť výnimkám.
@anonym_c4e0ef vážne? a mohla si nosiť rifle, trička s nápisom alebo nalakované nechty? lebo my sme nemohli… 😏

Toto je strašný výgrc tato komentárová sekcia. Aj som sa chcela vo všetkej slušnosti zapojiť, ale prešla ma chuť keď čítam niektoré skvosty tu uvedené. 😄