Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?
Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?
@melanta ako tak zas sú tu témy kde sa narodilo postihnuté dieťa a rodičia obidvaja ho chceli odložiť preč. Muž s k nemu nijako nemal. Vtedy polovička z vás vyjadrovala pochopenie a aj oni by ho dali atď. A zrazu aká som ja sviňa.
@anonym_autor je rozdiel ísť na interrupciu z vážnych zdravotných dôvodov dieťaťa, kedy pár vie, že by starostlivosť a život s nim nezvládol a iné odísť ako taký uboziak.
Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.
@anonym_autor ona stretla chorého muža tak sa ťa zbavila, nechce ťa a chce začať hľadať znovu. Prečo ťa to má trápiť?
Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.
@anonym_autor t vobec nie si vhodny na zakladanie rodiny. Nastane problem a ty sa rucas. Odmietne ta zena, ty sa rucas. Ty nie si chlap, ktory sa vie postavit zivotu so vsetkym co prinasa. Ty si jedno nevyzrete decko v tele dospeleho muza. Ty ostan pekne sam, nenic zivot ziadnej zene a uz vobec ziadnemu dietatu, pretoze zivot prinasa rozne zvraty a aj zdrave dieta moze nakoniec byt odkazane na pomoc rodicov alebo moze mat problemy, nielen zdravotne, a co ty v taky cas? Zrutis sa "lebo nie si pripraveny". Takze nie si pripraveny na rodinu, tak ju ani nezakladaj. Jednu si mal a zbabelo si zdrhol...
No s takymito nazormi gratulujem ex-manzelke a aj tejto priatelke, ze ta poslali niekam.
@anonym_autor neboj, najdes urcite nejaku. Su aj citove mrzacky medzi zenami.
Neuraz sa ale prve co mi napadlo … a mozno sa mylim, neviem aka je geneticka nositelnost dw syndromu. Ale proste ako laikovi po precitani tohto sa mi objavi v hlave, ze aha, zena mala s tebou chore dieta, ty si ju opustil. S dalsim muzom ma zdrave. Pravdepodobne si nosic choreho genu ty. Tym padom, jednak si biologicky nepritazlivy, lebo to je proste podprahova cervena vlajka. V tejto oblasti sa zapnu primitivne pudy a partnera si vyberame podla schopnosti reprodukovat sa. A dalsia vec…bude dieta s tebou zdrave? A ak nie tak ma nechas? Co ak sa narodi zdrave a v troch rokoch dostane obrnu? Co ak si v desiatich zlomi chrbticu? Co ak ja si zlomim chrbticu? Co ak ostanem na lozku? Co urobis?
@anonym_253b83 Skôr, než napíšeš nejakú blbosť, tak si prečítaj niečo o DS. Existuje dnes už veľa článkov, veľa informácií sa dá nájsť. Z nich by si zistila, že DS nie je dedičné, že nikto nie je nositeľom "nejakého génu". DS je náhodná udalosť.
To, že autor je obyčajný zbabelec a srágora, je druhá vec. Keď sa už také niečo stane, treba sa k tomu postaviť čelom a nie utekať.
Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné. Ak sa do rodiny narodí postihnuté dieťa, dohodnú sa rodičia že ho dajú do ústavu aby sa im nerozpadla rodiny a tu polovička kyvká hlavou že dajte dajte , lebo vás to zničí , všetko sa bude točiť okolo postihnutého , na ďalšie dieťa nebude čas , žena bude strhaná , unavená a otec zrobený lebo bude zabezpečovať rodinu , tak sa tu idete potrhať o záchranu manželstva. Ja som od ženy odísť nechcel , chcel som začať znova a aby sme aj niečo z toho života mali a netočil sa len okolo rehabilitácii , pobytov a zbierania 2%. Tak to už som sviňa čo milé dámy, duševný mrzák a hajzel. Moja exmanžela a syn nikdy neboli odo mňa bez peňazí , vždy som posielal čo určil súd a pred Vianocami aj viac. Len som sa proste s chlapcom nestretával , nemám jednoducho na to , nie som na to stavaný , tak ako mnohé tu nie ste stavané na deti a aj tak ich máte a tak to aj potom vyzerá že ? Čosi som si tu aj prečítal než som sem vstúpil a znova aj vystúpim .
Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné. Ak sa do rodiny narodí postihnuté dieťa, dohodnú sa rodičia že ho dajú do ústavu aby sa im nerozpadla rodiny a tu polovička kyvká hlavou že dajte dajte , lebo vás to zničí , všetko sa bude točiť okolo postihnutého , na ďalšie dieťa nebude čas , žena bude strhaná , unavená a otec zrobený lebo bude zabezpečovať rodinu , tak sa tu idete potrhať o záchranu manželstva. Ja som od ženy odísť nechcel , chcel som začať znova a aby sme aj niečo z toho života mali a netočil sa len okolo rehabilitácii , pobytov a zbierania 2%. Tak to už som sviňa čo milé dámy, duševný mrzák a hajzel. Moja exmanžela a syn nikdy neboli odo mňa bez peňazí , vždy som posielal čo určil súd a pred Vianocami aj viac. Len som sa proste s chlapcom nestretával , nemám jednoducho na to , nie som na to stavaný , tak ako mnohé tu nie ste stavané na deti a aj tak ich máte a tak to aj potom vyzerá že ? Čosi som si tu aj prečítal než som sem vstúpil a znova aj vystúpim .
@anonym_autor drz hubu radsej
@anonym_autor teraz si sa ukázal v krásnom svetlé. Je rozdiel mať zdravé a mať choré dieťa.
Deti s DS sú najúžasnejšie najlepšie detičky môžeš ľutovať,že ho nepoznáš. Takéto deti majú toľko lásky v sebe. Si zbabelec a zbabelcom ostaneš ....vieš ako sa hovorí karma je zdarma
@anonym_autor Troll, daj jednu debatu na koňovi, kde zeny radili dat dieťa do ústavu a zachraňovať nulu ako ty a manželstvo s nim.
Stane sa havária, žena ti ochrnie, do koľkých minút budeš zbaleny na odchod, lebo na to nie si stavany? Nech Boh dozrie, že sa už tvoje DNA viac nerozmnoží ani tvoje pripečene názory.
@anonym_autor teraz si sa ukázal v krásnom svetlé. Je rozdiel mať zdravé a mať choré dieťa.
Deti s DS sú najúžasnejšie najlepšie detičky môžeš ľutovať,že ho nepoznáš. Takéto deti majú toľko lásky v sebe. Si zbabelec a zbabelcom ostaneš ....vieš ako sa hovorí karma je zdarma
@modrykolibrik aha takže odísť od dieťaťa s DS nie je v poriadku , ale odísť od ležiaceho dieťaťa s DMO z ktorého nič nebude to už má už pochopenie ?
@anonym_autor jednoducho hnus
@anonym_autor Troll, daj jednu debatu na koňovi, kde zeny radili dat dieťa do ústavu a zachraňovať nulu ako ty a manželstvo s nim.
Stane sa havária, žena ti ochrnie, do koľkých minút budeš zbaleny na odchod, lebo na to nie si stavany? Nech Boh dozrie, že sa už tvoje DNA viac nerozmnoží ani tvoje pripečene názory.
@enmery ale je tu . Trojmesačné dievčatko narodené do rodiny s ťažkým postihnutím a rodičia , teda hlavne matka hľadala kam ju umiestiť, aby zachránila rodinu sebe a daľšiemu dieťaťu. Manžel sa nijako nezaujímal .
@anonym_autor 🖕
Vacsina zien by s takymto muzom nebola, lebo si daju 2 a 2 dokopy a vedia, ze keby sa stalo nieco podobne aj im, tiez by si sa na ne vykaslal.. je to take tazke pochopit?
Si robíš prdel alebo si fakt taký hlúpy?
@anonym_autor ano, ty si mentalny atlet. Myslis si, ze ked si posielal peniaze, tak to z teba robi vzorneho otca? Vzorny otec by si bol, keby si so svojim postihnutym dietatom chodil na prechadzky, na rehabilitacie, ucil ho jest lyzicou, prebalil ak bolo treba. Ale nie, ty si sa hanbil, ze sa vam take stalo. Tvoje EGO bolo zranene a ty si ho siel liecit... Mozes vypisovat co len chces, tvoju rodinu by nezachranilo ani keby ste dieta dali do ustavu. Pretoze ziadna normalna matka s takym pripadom neostane. Ked si ma vybrat ci ostane s chlapom alebo uprednostni zaujmy dietata, kazdej matke je to jasne.
(ozaj tie diskusie, kde sa radilo dat dieta do ustavu si uz pohladal?)
Prvý polrok nášho života boli len rehabilitácie, masáže , kardiológia , neurológia , očné a stále dokolečka dokola , život sa obrátil o 180 stupňov. O ničom inom manželka ani nerozprávala , celé večery len za PC čo hľadala skupiny, iné matky. Všetko sa točilo okolo malého , všetko . Dostal som sa na vedľajšiu koľaj a to doslovne .
Ber to ako karmu, tvoja byvala zena tiez nemoze len tak zacat novy zivot, lebo sa narozdiel od teba zodpovedne stara o vase dieta, na ktore si sa, spolu s nou, vybodol. Nikto nechce chlapa "len v dobrom, len v zdravi"
@anonym_dd036f 👍👍👍👍
@enmery ale je tu . Trojmesačné dievčatko narodené do rodiny s ťažkým postihnutím a rodičia , teda hlavne matka hľadala kam ju umiestiť, aby zachránila rodinu sebe a daľšiemu dieťaťu. Manžel sa nijako nezaujímal .
Prvý polrok nášho života boli len rehabilitácie, masáže , kardiológia , neurológia , očné a stále dokolečka dokola , život sa obrátil o 180 stupňov. O ničom inom manželka ani nerozprávala , celé večery len za PC čo hľadala skupiny, iné matky. Všetko sa točilo okolo malého , všetko . Dostal som sa na vedľajšiu koľaj a to doslovne .
@anonym_autor a co je na tom divne? Ako inak to malo byt?
@anonym_autor ano, vystúp. Si na mamičkovskom fóre kde ženy nemôžu otehotnieť, alebo maju detičky chore, postihnuté... a ty sa tu ideš bušiť do pŕs ako si sa zachoval spravne lebo xy mužov odchádza aj od zdravých detí...to ospravedlňuješ seba alebo ich?? No, tu platí to staré známe pýcha predchádza pád.. v tvojom manželstve si sa umiestnil na prvom mieste ty, potom ty a ty...a až tam niekde dole bola manželka a postihnutie dieťatko. Celé zle. Tvoje pyšné ego zabranilo dbať o dobro toho druhého viac ako o seba samého...preto nečakaj že nejaká žienka, milujuca a citlivá, by chcela takéhoto človeka.. nečakaj že začneš "odznova" lebo každej príčetnej žene bude blikať kontrolka. Život nie je len o zdraví, pozitívnom naladení a radosti...život prináša utrpenia v akéjkolvek podobe, lenže tam kde niet pokory, niet šťastia.
Nezamýšľal si sa niekedy nad tým, že to, že je dieťa postihnuté, môže byť aj tvoja vina? Tvoje predispozície, tvoje gény? A ty si sa len tak mávnutím prutika vzdal zodpovednosti za to? Nefacká ťa svedomie? Možno raz začne, až sám budeš chorý a nevládny.. (neprajem, ale to je realita života)
@anonym_autor ano, vystúp. Si na mamičkovskom fóre kde ženy nemôžu otehotnieť, alebo maju detičky chore, postihnuté... a ty sa tu ideš bušiť do pŕs ako si sa zachoval spravne lebo xy mužov odchádza aj od zdravých detí...to ospravedlňuješ seba alebo ich?? No, tu platí to staré známe pýcha predchádza pád.. v tvojom manželstve si sa umiestnil na prvom mieste ty, potom ty a ty...a až tam niekde dole bola manželka a postihnutie dieťatko. Celé zle. Tvoje pyšné ego zabranilo dbať o dobro toho druhého viac ako o seba samého...preto nečakaj že nejaká žienka, milujuca a citlivá, by chcela takéhoto človeka.. nečakaj že začneš "odznova" lebo každej príčetnej žene bude blikať kontrolka. Život nie je len o zdraví, pozitívnom naladení a radosti...život prináša utrpenia v akéjkolvek podobe, lenže tam kde niet pokory, niet šťastia.
Nezamýšľal si sa niekedy nad tým, že to, že je dieťa postihnuté, môže byť aj tvoja vina? Tvoje predispozície, tvoje gény? A ty si sa len tak mávnutím prutika vzdal zodpovednosti za to? Nefacká ťa svedomie? Možno raz začne, až sám budeš chorý a nevládny.. (neprajem, ale to je realita života)
@anonym_963cc9 ni e, nerozmýšlal , lebo DS je náhodná chyba.
@anonym_autor aj pri zdravom dietati sa ti po porode zmeni zivot nakompletku, co si cakal? Kojenie plienkly, motoricky vyvoj, aj tie masaze fyzio kardiolog ved to vsetko sme obehali z nasim synom tiez 🙄 Opakovane odbery krvi, cvicenie.... je zdravy ako buk, len sa narodil chlp mensi a chybalo mu zelezo a vitamin B.... muz vacsinu s toho absoloval s nim on, lebo jeho maly milacik proste nech tam neplace 😅😂 Ty mas celkovo problem predstavit si sam seba nie na prvom mieste v prioritach zeny, ze?
DS je v 5-6% dedicne. Kludne mozes mat mozaikovy typ a ani to nevies a narodi sa ti take aj druhe dieta...

@anonym_autor tie ostatne boli mozno rovnako zufale ako ty a bolo im jedno s akym ubožiakom by boli. Ja úplne neverím, že normalny lekar nič nevidel na sone ale ok. Do buducna ak by si nejaka na zeba ulakomila tak odporúčam si zaplatiť odbornika na sono a hlavne si zaplatiť genetické testy. A prečo by mala dať dieťa do ústavu? Ona ho nosila 9m a miluje ho. Vie s nim pracovať aby napredovalo. Tvoja ex je príčetna a nevymenila dieťa za debila. A ešte si našla aj partnera, ktorý ju prinal aj s dieťaťom s DS.
Znova, ak by sa to stalo aj teraz nutil by si zenu ist na potrat aj keby ona nechce? Ok ak by ste sa ma tom zhodli toto je rozhodnutie ale hlavne na žene. Ak by sa rozhodla neist odisiel by si? Ak by to nove dieťa vázne ochorelo počas života odišiel by si? Realne sa zamysli ktorá normálna žena by s tebou bola. Ktorá normálna žena pôjde do rizika, že zas utečieš pri najmenšom probléme?