Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?
Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?
@anonym_autor aj pri zdravom dietati sa ti po porode zmeni zivot nakompletku, co si cakal? Kojenie plienkly, motoricky vyvoj, aj tie masaze fyzio kardiolog ved to vsetko sme obehali z nasim synom tiez 🙄 Opakovane odbery krvi, cvicenie.... je zdravy ako buk, len sa narodil chlp mensi a chybalo mu zelezo a vitamin B.... muz vacsinu s toho absoloval s nim on, lebo jeho maly milacik proste nech tam neplace 😅😂 Ty mas celkovo problem predstavit si sam seba nie na prvom mieste v prioritach zeny, ze?
@anjelicek26 viš čo som čakal , zdravé dieťa. Normálne zdravé dieťa, nie dieťa s mentálnym hendicapom , nie dieťa s vrodenou ťažkou srdečnou vadou , nie dieťa ktoré má silné dioptrie skrz svoj hedicap.
Prvý polrok nášho života boli len rehabilitácie, masáže , kardiológia , neurológia , očné a stále dokolečka dokola , život sa obrátil o 180 stupňov. O ničom inom manželka ani nerozprávala , celé večery len za PC čo hľadala skupiny, iné matky. Všetko sa točilo okolo malého , všetko . Dostal som sa na vedľajšiu koľaj a to doslovne .
@anonym_autor
ty si uplny tupy oberkkt! Si myslis, ze pre matku je lahke dat dieta do ustavu? To k tej inej diskusii. Pokial musela zabrat uz pri jednom zdrabom dietati, lebo muz bol rovnaky kreten ako ty, niet divu, ze uvazovala o dss. Vies, keby jej to zlomilo vazy, ten debil menom manzel sa nepostara o nic.
A ja ti garantujem, ze pokial zena urobi tento krok, lebo ju miz zradil, v zivote ho uz milovat nebude, NIKDY!
@anonym_autor opustil si ženu v najťažšej chvíli, opustil si vlastné dieťa pre svoje ego, teraz si opustený, lebo...ani ja by som ťa nechcela. Mám manžela, ktorý má dieťa z prvého vzťahu, ale majú krásny vzťah, a dobre vychádza aj so svojou ex. Keby si povedal, že ste sa rozišli, lebo si nezvládol situáciu, ale staráš sa, vidíte sa, venuješ sa a pomahaš, neverím, že by ženy mali taký postoj ako teraz.
DS je v 5-6% dedicne. Kludne mozes mat mozaikovy typ a ani to nevies a narodi sa ti take aj druhe dieta...
@anjelicek26 nie nemáme mozaikový typ , máme normálny klasický DS s náhodným výskytom .
@anjelicek26 nie nemáme mozaikový typ , máme normálny klasický DS s náhodným výskytom .
@anonym_autor takze ty si absoloval geneticke testy, ano?
@anjelicek26 viš čo som čakal , zdravé dieťa. Normálne zdravé dieťa, nie dieťa s mentálnym hendicapom , nie dieťa s vrodenou ťažkou srdečnou vadou , nie dieťa ktoré má silné dioptrie skrz svoj hedicap.
@anonym_autor a vies co cakala tvoja zena?
Tvoju oporu a lasku!
@anonym_autor takze ty si absoloval geneticke testy, ano?
@anjelicek26 dieťa nemá mozaiku , genetické testy absolvovalo 4 týždne po pôrode. Má klasický DS.
@anonym_autor
a naviac, co komentar to perla od teba. Ty si kus na pohladanie, to ozaj teda.
Pivedz, ty by si chcel zenu, ktora sa na teba vysere keby si mal nehodu a ostal "vadny" s porusrnym mozgom? Ale len trochu aby si dokazal vnimat plne jej stratu.
Tak co ty frajer, otoc si to na seba? A ona by ta dala do dss, kde tiez nie je vzdy vsetko s kostolnym poriadkom...
@anjelicek26 dieťa nemá mozaiku , genetické testy absolvovalo 4 týždne po pôrode. Má klasický DS.
@anonym_autor ak ma rodic mozaikovy typ, dieta moze mat oba typy... vobec to nevylucuje, ze ty mas geneticku zataz... trosku nastudovat by bolo na mieste...
Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné. Ak sa do rodiny narodí postihnuté dieťa, dohodnú sa rodičia že ho dajú do ústavu aby sa im nerozpadla rodiny a tu polovička kyvká hlavou že dajte dajte , lebo vás to zničí , všetko sa bude točiť okolo postihnutého , na ďalšie dieťa nebude čas , žena bude strhaná , unavená a otec zrobený lebo bude zabezpečovať rodinu , tak sa tu idete potrhať o záchranu manželstva. Ja som od ženy odísť nechcel , chcel som začať znova a aby sme aj niečo z toho života mali a netočil sa len okolo rehabilitácii , pobytov a zbierania 2%. Tak to už som sviňa čo milé dámy, duševný mrzák a hajzel. Moja exmanžela a syn nikdy neboli odo mňa bez peňazí , vždy som posielal čo určil súd a pred Vianocami aj viac. Len som sa proste s chlapcom nestretával , nemám jednoducho na to , nie som na to stavaný , tak ako mnohé tu nie ste stavané na deti a aj tak ich máte a tak to aj potom vyzerá že ? Čosi som si tu aj prečítal než som sem vstúpil a znova aj vystúpim .
@anonym_autor Na úvod napíšem, že som chlap, aby si videl, že nielen ženy to odsudzujú. A mám dieťa s DS, je už plnoleté. Nikdy mi nenapadlo utiecť od rodiny, opustiť dieťa a začať nový život. Toto je môj život a asi aj poslanie.
Ty si narcis a egoista. Vidíš len seba, tvoje potreby. Nehodnotím ťa, len konštatujem tvoju povahu. Odišiel si od problému, v poriadku. Ale potom sa nečuduj, že ťa hodnotí okolie.
Sú partnerky, ktorým to nevadí - ale tie nechceš ty. A tie, ktoré chcú stabilnú rodinu vidia, že ty nie si stavaný pre stabilnú rodinu. V prípade problémov utečieš. Ty si sa rozhodol, tak potom znášaj následky svojich rozhodnutí a nečuduj sa, že ťa niektorá, ktorá vidí ďalej, ako na koniec svojho nosa, odmietne.
S manželkou si sa nezhodol, možno by ste nevedeli spolu žiť, ale ty si opustil aj syna, lebo nebol v súlade s tvojimi štandardmi. S manželkou ste sa mohli rozísť, to by ti nikto nevyčítal, ale syn bude vždy tvoj.
@anonym_autor ak ma rodic mozaikovy typ, dieta moze mat oba typy... vobec to nevylucuje, ze ty mas geneticku zataz... trosku nastudovat by bolo na mieste...
@anjelicek26 nemám žiadnu záťaž, tak ako 95 % rodičov čo má deti s DS.
@anonym_autor ty fakt nechapes ten zasadny rozdiel? Chlap bol presne ako ty, chore dieta odmietal, ta zena bola sama na DVE deti, z nich jedno postihnute. Vy ste boli dvaj na jedno dieta a ty si zenu nechla v srackach, lebo ty si sa dostal na druhu kolaj. A kde sa dostala matka tvojho dietata u teba? Kde na rebricku dolezitosti bolo TVOJE dieta? Ty sa tu ohanas ty, ze kolko chlapov sa v taky cas vykasle na rodinu.
Co keby si sa poobzeral po tych otcoch, ktori sa o svoje postihnute dieta staraju, ktori nezdrhnu od rodiny. Poznam pana, maju uz vyse 40 rocneho syna s DMO, cely svoj zivot si pamatam ako ho otec tlaci na voziku aby sa syn dostal na vzduch. Stara sa o svoje dieta, ktore je plienkovane, nechodiace, takmer nekomunikuje, ale otec sa o neho stara, cely zivot staral a kym bude vladat tak sa starat bude spolocne s matkou. To nie je posera ako ty, to je skutocny chlap, skutocny otec, nie len darca genetickeho materialu.
Si realny? Lebo pochybujem. Zas nejaky prieskum.
Mam 4deti. A ver ze tak nezodpovedneho chlapa by som nechcela. Ako na ihlach aby niekto neochorel a ty zdupkas....
@anonym_autor jasne, na svete su rozne zeny. Su take ako ty - je im jedno, odlozia dieta, ved bude druhe, zdrave.
Poslat peniaze na ucet - ty hrdina, kliknut v internet bankingu a poslat par eur - to si sa narobil. Este napis, ze si bojoval na sude o co najmensie vyzivne, dietatu ani cent navyse neposles. Lebo ty si chcel zdrave dieta. Ze ti nie je nagrc zo seba sameho.
Tvoj mozog podvedome nechce zeny, co nemaju problem byt s odpadom ako ty. Ked narazil na zenu, ktora ma hodnotu, ide po nej ako po udenom. A tak kvikas ako hladne prasa. Lenze zena, ktora ma hodnotu, nechce odpad ako ty. Takze ti nic ine neostava, len si zalozit rodinu so zenou, ktora nebude mat problem zanechat teba, ak sa ti nieco stane a ani dieta, ked sa narodi postihnute. Idealne necha teba aj s tym dietatom. Alebo ostan sam, to je najlepsie pre to pripadne dieta, ktore by sa chuda narodilo dvom pudovo zalozenym zvieratam.
mňa bez peňazí , vždy som posielal čo určil súd a pred Vianocami aj viac.
Co urci sud,je zvycajne dost malo.keby si s nimi realne zil,urcite by si videl ze je potreb ovela viac-a to hovorime o peniazoch.
Ale kde je fyzicka pomoc?
Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.
@anonym_autor za mna - je rozdiel to postihnute dieta denno denne vychovavat a obetovat sa zanho - to naozaj kazdy nedokaze a z tohto pohladu ta chapem.
Ale ine je to dieta zavrhnut uplne, co si ty urobil. Nie kazdy vztah vydrzi zatazkavaciu skusku - uz zdrave dieta ma na vztah velmi velky vplyv. Ale to, ako to prezentujes ty - ty si usiel ako taky zbabelec, zenu si vobec nepodrzal. keby si ju aspon odbremenil tym, ze sa o dieta pravidelne staras a zaujimas.... ale ty si sa prejavil ako bezcitny zbabelec. Nemozes sa divit, ze je teraz ina zena opatrna.
Trochu mimo diskusie - doporučujem pozrieť si film na túto tému, s názvom: The Memory Keeper's Daughter - slovenský názov Rozdelené dvojičky. Autor témy sa v ňom asi nájde.
chcem veriť že toto nie je reálna diskusia a je to založená téma kvôli vysokému počtu príspevkov
fakt chcem veriť že to nie je reálne aby bol na svete niekto takýto sebestredný tupec ...
to nemôže byť pravda, môj mozog to odmieta ...
@anonym_autor Na úvod napíšem, že som chlap, aby si videl, že nielen ženy to odsudzujú. A mám dieťa s DS, je už plnoleté. Nikdy mi nenapadlo utiecť od rodiny, opustiť dieťa a začať nový život. Toto je môj život a asi aj poslanie.
Ty si narcis a egoista. Vidíš len seba, tvoje potreby. Nehodnotím ťa, len konštatujem tvoju povahu. Odišiel si od problému, v poriadku. Ale potom sa nečuduj, že ťa hodnotí okolie.
Sú partnerky, ktorým to nevadí - ale tie nechceš ty. A tie, ktoré chcú stabilnú rodinu vidia, že ty nie si stavaný pre stabilnú rodinu. V prípade problémov utečieš. Ty si sa rozhodol, tak potom znášaj následky svojich rozhodnutí a nečuduj sa, že ťa niektorá, ktorá vidí ďalej, ako na koniec svojho nosa, odmietne.
S manželkou si sa nezhodol, možno by ste nevedeli spolu žiť, ale ty si opustil aj syna, lebo nebol v súlade s tvojimi štandardmi. S manželkou ste sa mohli rozísť, to by ti nikto nevyčítal, ale syn bude vždy tvoj.
@anonym_9a00a8 ale ja nepopieram že nie je môj , je môj , som v rodnom liste, platím na neho a budem platiť doživotne. Mohol som sa ešte odjebkať niekde do zahraničia a vysrať sa na nich úplne , čo urobí mnoho mužov aj svojim expartnerkám so zdravými deťmi . Alebo zatĺkajú príjmy, len aby neplatili . Platím na chlapca 700 eur momentálne a nikdy som s výživným nemeškal. Vždy sme sa s expartnerkou dohodli , a na súd sme dávali len rodičovskú dohodu o schválení .
Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné.
To sa velmi mylis.to nie je v ziadnom pripade akceptovatelne!
Ked VZTAH nefunguje,ma sa teda najprv ukoncit a az potom sa ma hladat novy partner.
S tym,ze o deti z predosleho vztahu sa aktivne zaujimam a staram.....
Inak je to zbabelost ako v tvojom pripade...
Keby si bol svoju zenu naozaj lubil,neopustil by si ju.
@anjelicek26 nemám žiadnu záťaž, tak ako 95 % rodičov čo má deti s DS.
@anonym_autor absolvoval si ty geneticke testy??? Alebo tvoja hrdnost to nedovoli lebo ty nic nemas a hotovo? Vies ze to kludne vies prenasat len na jedno pohlavie? Genetika je svina ze?
Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné.
To sa velmi mylis.to nie je v ziadnom pripade akceptovatelne!
Ked VZTAH nefunguje,ma sa teda najprv ukoncit a az potom sa ma hladat novy partner.
S tym,ze o deti z predosleho vztahu sa aktivne zaujimam a staram.....
Inak je to zbabelost ako v tvojom pripade...
Keby si bol svoju zenu naozaj lubil,neopustil by si ju.
@osky dobre, muž opustí rodinu kde je žena + jedno dieťa , vzťah ukončí lebo ho nenapĺňa , na dieťa platí , len sa s ním nestýka a najde si inú ženu s ktorou dieťa má , tak to je spoločensky akceptovateľné ?
@anonym_autor za mna - je rozdiel to postihnute dieta denno denne vychovavat a obetovat sa zanho - to naozaj kazdy nedokaze a z tohto pohladu ta chapem.
Ale ine je to dieta zavrhnut uplne, co si ty urobil. Nie kazdy vztah vydrzi zatazkavaciu skusku - uz zdrave dieta ma na vztah velmi velky vplyv. Ale to, ako to prezentujes ty - ty si usiel ako taky zbabelec, zenu si vobec nepodrzal. keby si ju aspon odbremenil tym, ze sa o dieta pravidelne staras a zaujimas.... ale ty si sa prejavil ako bezcitny zbabelec. Nemozes sa divit, ze je teraz ina zena opatrna.
@simsalabim odbremenil som ju tým že nemala žiadne finančné problémy. Myslím že to nie je málo .
Tak to si stale opakuj, ze to ini muzi spravili este horsie ako ty... na veci to nic nezmeni...
Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.
@anonym_autor uz len to ze nechapes, preco s tebou ziadna zena do noveho vztahu a duplom s rodinou nepojde, znaci ze nemas vsetkych pat po hromade... ak budes mat dalsie dieta s downom, tak od dalsej odises? sa zamysli. A co ked ochorie zena, dietatu sa nieco stane pocas zivota a ostane postihnute, hocico sa stane... si proste nespolahlivy kus, zena potrebuje istotu.
A niekto spravil nieco horsie? neviem co je horsie.. ako opustit zenu a posithnute dieta a spravat sa k nim ako ku zbytocnostiam. Asi len vrazda mi pride horsia. To ze platis na dieta je tvoja psia povinnost, to nie je ziadne plus.
@simsalabim odbremenil som ju tým že nemala žiadne finančné problémy. Myslím že to nie je málo .
@anonym_autor podla mna to je malo, prispievat iba financne na svoje vlastne dieta. Aj zena so zdravym dietatom potrebuje odbremenit tym, ze ma pravidelne cas iba pre seba, ze sa moze spolahnut, ze sa o dieta postara niekto, kto ma to dieta rad a rozumie mu. Niekto, kto pochopi aj ju.
prosím administrátora aby zmenil názov diskusie - tento nezodpovedá téme
Tak to si stale opakuj, ze to ini muzi spravili este horsie ako ty... na veci to nic nezmeni...
@anjelicek26 tak ale nespravili ? Spravili a 100 krát horšie ako ja . Nestýkajú sa , nezaujimajú , pod vplyvom novej partnerky dieťa vydedili , čo ja teda nemám vôbec v úmysle , handrkujú sa o každé euro, neustále robia zle expartnerke .
@anonym_9a00a8 ale ja nepopieram že nie je môj , je môj , som v rodnom liste, platím na neho a budem platiť doživotne. Mohol som sa ešte odjebkať niekde do zahraničia a vysrať sa na nich úplne , čo urobí mnoho mužov aj svojim expartnerkám so zdravými deťmi . Alebo zatĺkajú príjmy, len aby neplatili . Platím na chlapca 700 eur momentálne a nikdy som s výživným nemeškal. Vždy sme sa s expartnerkou dohodli , a na súd sme dávali len rodičovskú dohodu o schválení .
@anonym_autor myslím, že Ti už mnohé tu vyčistili žalúdok...ja nebudem Ti ani nadávať, ani tlieskať... pozri - rozhodol si sa tak, ako si sa rozhodol...nečakaj však, že Ťa nejaká normálna žena po tomto bude chcieť ako partnera a nedajbože ako otca svojho dieťaťa...
Vieš, nenadarmo sa vraví : "pre mamku milé, aj napoly hnilé" myslí sa tým dieťa - dieťa, ktoré žena vynosila, ktorá trpela celé mesiace hormonálne zmeny a všetko s tým súvisiace, pôrod, prebdené noci.... a ak si myslíš, že tých zopár stovák mesačne, čo jej posielaš je megasuper...tak nie je a nikdy nebude !
Ty nie si chlap, a ani ním nikdy nebudeš......

@anonym_autor
chcel si.....
A co tvoja zena?
Myslis,ze ked jej posles par drobnych,to je vsetko.
Ona je sama,ked ho prezieka,kupe,prebaluje....kde si vtedy ty?
Pomozu jej tvoje eurace jej ho postavit,nakrmit?????
Nie..!!!
Samozrejme,chapem ze nie kazdy to vydrzi a presne-,nie si ani prvy ani posledny,zial
Takych zbabelcov je na svete vela.
A vies co-skoro vzdy v tychto pripadoch opusti chlap zenu.
Nikdy nie zena chlapa...
Ty si ho chcel dat do ustavu a zit si dalej svoj "americky " sen....tvarit sa,ze on neexistuje...urobite si zdrave deti...
Ale jedna zena-matka,kt.nosi v sebe 9 mesiacov zivot,nech by to dieta bolo akekolvek si neda za nic na svete.
A preto ta zena bojuje cez vsetko,casto aj nad jej sily.
Keby nebolo tolko vseljakych nezodpovednych chrapunov,nebolo by tolko matiek,samoziviteliek.
Chlap sa jednoducho zbali a odide.
Co tie zeny s detmi....na tie kazdy z vysoka kasle.
Zivot nie je len ruzovy.
Ty si nezvladol zivotnu skusku.
Preto normalna zodpovedna zena s tebou do vztahu nepojde....
Len take,ktorym to nevadi-lebo si tiez myslia,ze im sa to nestane.
Asi su podobne.
Klobuk dolu pred chlapom kt.vychovava cudzie postihnute dieta.
To je prava laska
Ink,ako velmi si musel lubit svoju zenu ,ked si ju len tak dokazal opustit