icon

Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?

15. jan 2026

Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?

rivini
15. jan 2026

@anonym_autor ona ta neodmieta preto, ze „zacinas novy zivot“, ale preto, ze si sa vykaslal na svoju byvalu manzelku a znevyhodnene dieta. Takyto muz v mojich ociach a aj v ociach vacsiny zien „nema gule“ a ziadna normalna zena si takeho chmula nezavesi dobrovolne na krk. Moj muz by dal za nase deti aj zivot-a ano, ak keby neboli zdrave. Navyse, pre dieta ste sa rozhodli predpokladam dvaja, cize ty si zdupkal ako vystrasena vevericka. A nazyvas to novym zaciatkom🤦🏼‍♀️. A „cakal si normalne dieta“. Vies o tom, ze si mi „odovzdal“ zhruba polovicu genofondu a preto je z 50%pravdepodobne, ze je postihnute „vdaka“ tebe?

enmery
15. jan 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 tak ale nespravili ? Spravili a 100 krát horšie ako ja . Nestýkajú sa , nezaujimajú , pod vplyvom novej partnerky dieťa vydedili , čo ja teda nemám vôbec v úmysle , handrkujú sa o každé euro, neustále robia zle expartnerke .

@anonym_autor Co tu mudruje, ta žena Ti povedala, prečo Ťa nechcela. Bodka a každá emocionálne zrelá ta nebude chcieť, len pokazené kusy ako si sám. Len som zvedavá, kto sa vám bude starat o deti...

anonym_319387
15. jan 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 tak ale nespravili ? Spravili a 100 krát horšie ako ja . Nestýkajú sa , nezaujimajú , pod vplyvom novej partnerky dieťa vydedili , čo ja teda nemám vôbec v úmysle , handrkujú sa o každé euro, neustále robia zle expartnerke .

@anonym_autor peniaze nie su všetko. Spytal si sa ci jej ma kto pomoct? Ci ma moznost sit vobec sama so sebou k lekarovi ci ten maly ma s kym zatial byt? Nie. Lebo to dieta je jej problem ze? Ved ty posielas ty si hrdina

autor
15. jan 2026
@simca06022011

@anonym_autor uz len to ze nechapes, preco s tebou ziadna zena do noveho vztahu a duplom s rodinou nepojde, znaci ze nemas vsetkych pat po hromade... ak budes mat dalsie dieta s downom, tak od dalsej odises? sa zamysli. A co ked ochorie zena, dietatu sa nieco stane pocas zivota a ostane postihnute, hocico sa stane... si proste nespolahlivy kus, zena potrebuje istotu.
A niekto spravil nieco horsie? neviem co je horsie.. ako opustit zenu a posithnute dieta a spravat sa k nim ako ku zbytocnostiam. Asi len vrazda mi pride horsia. To ze platis na dieta je tvoja psia povinnost, to nie je ziadne plus.

@simca06022011 nie žiadna, táto jedna konkrétne. Mnohé by aj išli , len zas ja ich nepovažujem za ženy s ktorými by som si chcel rodinu zakladať.

biba_18
15. jan 2026

@enmery ale on také ako je on sám nechce - on chce zodpovednú ženu 😂

anonym_08cfc0
15. jan 2026

@anonym_autor Chlap má povinnosť sa starať o svoje dieťa, aj keď je choré. Musí zabezpečiť rodinu a podieľať sa na výchove dieťaťa, keď sa už rozhodol mať dieťa. Hovorím ti to ako 22 ročný chalan, ktorý nechce mať deti a ktorý má tiež vážne diagnózy od 17. roku. Som rád, že mama ma neodkopla za to, že som ochorel.

enmery
15. jan 2026
@biba_18

@enmery ale on také ako je on sám nechce - on chce zodpovednú ženu 😂

@biba_18 Ved práve to hore napísal

autor
15. jan 2026
@anonym_319387

@anonym_autor peniaze nie su všetko. Spytal si sa ci jej ma kto pomoct? Ci ma moznost sit vobec sama so sebou k lekarovi ci ten maly ma s kym zatial byt? Nie. Lebo to dieta je jej problem ze? Ved ty posielas ty si hrdina

@anonym_319387 peniaze nie sú možno všetko , ale tie peniaze treba na rehabilitácie, na rôzne vyšetrenia , na cesty, pobyty. A na tom som sa podieľa cez myslím že slušné výživné .

biba_18
15. jan 2026

@anonym_autor no ale ženám ktoré ty chceš nemáš čo ponúknuť ....

anonym_91118c
15. jan 2026

troll na rozputanie diskusie. Nikto by sa takto verejne nepriznal, ze je nespolahlivy, nezrely idiot.

lilinka76
15. jan 2026
@anonym_autor

Prvý polrok nášho života boli len rehabilitácie, masáže , kardiológia , neurológia , očné a stále dokolečka dokola , život sa obrátil o 180 stupňov. O ničom inom manželka ani nerozprávala , celé večery len za PC čo hľadala skupiny, iné matky. Všetko sa točilo okolo malého , všetko . Dostal som sa na vedľajšiu koľaj a to doslovne .

@anonym_autor Ty chudáčik, manželka Ťa odsunula na vedľajšiu koľaj, lebo hľadala od útleho detstva všetky možné aj nemožné spôsoby, ako synovi čo najviac pomôcť. Vieš, keby to vtedy neurobila, asi by si nevidel na fotkách, ako napreduje. TO ONA A JEJ HÚŽEVNATOSŤ HO VYPIPLALA. A tak, ako už niekto hore písal, tieto deti vedia dať toooooľko lásky, že keby si nebol chuj a neopustil ich, možno by ste dnes boli šťastná rodina. Dobehla Ťa karma.
A ešte otázka: Ty by si dokázal viesť spokojný život s vedomím, že niekde v ústave je TVOJ syn? Jdu blejt, velebnosti🤮🤮.

enmery
15. jan 2026
@anonym_autor

@simca06022011 nie žiadna, táto jedna konkrétne. Mnohé by aj išli , len zas ja ich nepovažujem za ženy s ktorými by som si chcel rodinu zakladať.

@anonym_autor A ty prečo odmietaš tie iné ženy, ktoré chcú nový zaciatok?To ako si dovoľuješ? Maju záujem, máš ho teda mat aj ty!

martinaju
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_319387 peniaze nie sú možno všetko , ale tie peniaze treba na rehabilitácie, na rôzne vyšetrenia , na cesty, pobyty. A na tom som sa podieľa cez myslím že slušné výživné .

@anonym_autor ano kde matka vozi to dieta, kde s nim niekedy aj musi byt. A ona ma kedy cas na seba? Kedy si moze vybavit lekara alebo len tak si vydychnut? Zena na to pravo nema?

autor
15. jan 2026
@martinaju

@anonym_autor ano kde matka vozi to dieta, kde s nim niekedy aj musi byt. A ona ma kedy cas na seba? Kedy si moze vybavit lekara alebo len tak si vydychnut? Zena na to pravo nema?

@martinaju opýtaj sa žien v manželstve ktoré sú na všetko samé , práca, deti atď. A predsa sú na všetko samé hoci s mužom po boku .

autor
15. jan 2026

Dobre dámy , ja tu končím .

enmery
15. jan 2026

Ale zato klobúk dole pred jej ďalším partnerom. Je s ňou napriek downíkovi. Inak, tie deti dajú toľko lásky ako nikto na svete, ma súrodenca, oni sú šťastná rodina a ty môžeš max tak vyplakavat, prečo ta asi tak zeny nechcú...

osky
15. jan 2026
@anonym_autor

@osky dobre, muž opustí rodinu kde je žena + jedno dieťa , vzťah ukončí lebo ho nenapĺňa , na dieťa platí , len sa s ním nestýka a najde si inú ženu s ktorou dieťa má , tak to je spoločensky akceptovateľné ?

@anonym_autor za mna nie.
To dieta nemoze za to,ze vztah vas dvoch skoncil.
Ine by bolo,keby ti matka dietata branila v styku s dietatom.
Su totiz aj take potvory,ktore zneuzivaju deti na nicenie chlapa....
Ale to nie je tvoj pripad.
Za mna nie je akceptovatelne aby sa jeden muz,jedna zena..nestarali o svoje deti.
Aj Boris Kollar navstevuje svoje deti,je s nimi v kontakte,berie si ich aspon obcas....
Chapes pointu?
Pocuj,ved ani ten tvoj syn nemoze za to,aky je.
Myslis,ze on by nebl radsej zdravy?
A co si to ma ist teraz hodit?

Byt dospely=zodpovednost.
V kazdom pripade

anonym_e49134
15. jan 2026

Zena, ktora ma hodnotu, chce pri sebe chlapa, ktory ma tiez hodnotu. Pises, ze boli zeny, ktore chceli, ale ty si nechcel. Ocividne tie zeny pre teba nemali ziadnu hodnotu. Tato ma, preto ju chces. Ale takato zena chce pri sebe tiez cloveka s hodnotou. Ty to nie si. Ten cin, ktory si urobil a ktory takto obhajujes, ti tu hodnotu znizuje do minusovych cisel. Pre kazdu zenu, ktora ma cosi v hlave, je toto taky redflag, ze tam nemoze byt ziadna sanca pre teba. Bohuzial.

rivini
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty by si si hlavne nemal ziadnu rodinu zakladat, kedze si nepochopil, ze to nie je ako bonboniera, ze vyberiem si tie marcipanove cokoladky, ktore mi chutia a nugatove vyhodim. A to, ze posielas na svoje dieta peniaze je tak minimalny standard v mojich ociach. Zaklad tvojmu dietatu chyba-milujuci otec, ktory ho akceptuje a lubi takeho, aky je. Kto normalny by siel s takym zbabelcom do vztahu…a tu nehovorim o tom, ze aj zdrave dieta moze znicit vztah. Ale ty si sa na to dieta vykaslal, stlacil si button „trvaly prikaz“ a si spokojny

viestta
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor stale len hladas horsih ako ty, len preto aby si sa sam pred sebou ospravedlnil. Ty velmi dobre vies, ze si sa zachoval ako posledny hajzel ale hladas na svoje konanie ospravedlnenie. Keby si hladal takych otcov, ktori sa o svoje chore deti staraju, ktori nezdrhli od problemov to by si asi nerozchodil. Vies, ze si hajzel, vies, ze si uboziak a to, ze budes argumentovat tymi co boli vacsi uboziaci a vacsi hajzli z teba lepsieho cloveka nespravi.
Ty si sa sem prisiel polutovat, lebo toto ty zvladas perfektne. Nikto ta tak dobre nepolutuje ako sa polutujes sam. No a dostal si nalozene z kazdej strany. A pravom. Pretoze jednoducho si sebec. Ty, ty a este neviem kolkokrat ty. Tvoja exmanzelka, tvoje dieta nezapadli do tvojej predstavy o dokonalom zivote, tak si ich zo svojho zivota vygumoval. Ale to z neho dokonaly nespravilo, to vies aj sam. A uz ho nikdy nic dokonalym nespravi, ani ked (nedajboh) zalozis novu rodinu, a uz vobec nie ked budes mat tie gule a pojdes svoje dieta navstivit.

osky
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neurazaj sa!
Si na zenskom fore,chcel si nazor zien.
Ako bidis,skoro vsetky mame viac menej rovnaky nazor.
Preto bidis,ze to nie je len nazor nejakej tvrdohlavej ci rozmaznanej zeny....
Je to realita.
Vies,zivot nam kladie do cesty pekazky.
A je na nas,ci ich zvladneme.nemusime.
Ale je ine,ked to aspon skusis a chces sa s tym popasovat.
A je ine,ked to hned zmetiies zo stola...

Ja som vzdy chcela vela deti,velku rodinu....a deti proste nemam.
Neviem preco prave ja...
Ale tak co uz....
Moj muz si ma nechal.
A prehryzli sme to a ide sa dalej....
Tiez mohol ujst...tiez som sa mohla ist hodit pod vlak...
Chapes?

jogy1984
15. jan 2026

Tak život môže okrem postihnutého dieťaťa priniesť všeličo . A možno ešte ťažšie situácie. A tvoje chovanie dáva signál že nie si partner do nepohody len na chvíle keď bude dobre

huxy
15. jan 2026
@anonym_e49134

Zena, ktora ma hodnotu, chce pri sebe chlapa, ktory ma tiez hodnotu. Pises, ze boli zeny, ktore chceli, ale ty si nechcel. Ocividne tie zeny pre teba nemali ziadnu hodnotu. Tato ma, preto ju chces. Ale takato zena chce pri sebe tiez cloveka s hodnotou. Ty to nie si. Ten cin, ktory si urobil a ktory takto obhajujes, ti tu hodnotu znizuje do minusovych cisel. Pre kazdu zenu, ktora ma cosi v hlave, je toto taky redflag, ze tam nemoze byt ziadna sanca pre teba. Bohuzial.

@anonym_e49134 skôr chvala Bohu, aby znovu nespravil to isté, však nikde nemá záruku že ďalšie dieťa by bolo celý život zdravé a bezproblémové.

anonym_9a00a8
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9a00a8 ale ja nepopieram že nie je môj , je môj , som v rodnom liste, platím na neho a budem platiť doživotne. Mohol som sa ešte odjebkať niekde do zahraničia a vysrať sa na nich úplne , čo urobí mnoho mužov aj svojim expartnerkám so zdravými deťmi . Alebo zatĺkajú príjmy, len aby neplatili . Platím na chlapca 700 eur momentálne a nikdy som s výživným nemeškal. Vždy sme sa s expartnerkou dohodli , a na súd sme dávali len rodičovskú dohodu o schválení .

@anonym_autor Ako chlap do toho vnášam možno menej emócií, ako diskutujúce ženy. Ja ti nevyčítam to, že si odišiel. Ja ti len píšem, že tým si ukázal svoju povahu. A tou je, že nie si obetavý a utekáš od svojich problémov. Pôvodne som chcel napísať, že nie si zodpovedná. Ale zodpovednosť nie je len čierno - biela. Ty si niekde v tej sivej zóne - platíš výživné, ale nezostal si s ním, ani nie si s ním v kontakte. Berieš ho ako syna, ale len dištančne.

Ale potom sa nečuduj, že s touto povahou niektorým partnerkám nevyhovuješ. Keby tvoja ex-manželka bola vedela pred svadbou, že ju v takomto prípade opustíš, tak by si ťa asi tiež nezobrala. Ale vtedy to nemohla vedieť. Táto, s ktorou si sa zoznámil, to už ale vie. A vie, že keby sa jej stalo to isté, tak od nej tiež utečieš.

V okolí poznáme viaceré rodiny so znevýhodnenými deťmi rôznych foriem a stupňov. Poznáme aj taký pár, ktorí ho dali do ústavu. Aj takých, kde otec tiež ušiel. Ale aj takých, kde zostali obaja rodičia a obetovali sa - jeden z nich zostal opatrovať a druhý sa stará o rodinu.

Pre niekoho môže byť tvoje rozhodnutie akceptovateľné, ale pre väčšinu nie. Nečakaj, že každý bude mať tvoje myšlienkové pochody a bude ich schvaľovať. Ak chceš novú rodinu a nový život, musíš si nájsť niekoho, komu to nebude prekážať.

anonym_6bddd9
15. jan 2026

Každý si je strojcom svojho osudu a ak toto nie je karma,tak už neviem čo. Funguje to ?! Ty už žiadne rodiny nezakladaj, pretože tú svoju si si pochoval svojím egom a zbabelostou. Manželke všetky prajeme veľa síl a lásky, podpory od svojho terajšieho partnera.

domka222
15. jan 2026

Manželke prajem hlavne veľa zdravia,aby sa zvládala starať o malého. Som strašne rada za to,že materinská láska býva poväčšine stále silnejšia ako láska k takýmto ľuďom.

tenerifka
15. jan 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 viš čo som čakal , zdravé dieťa. Normálne zdravé dieťa, nie dieťa s mentálnym hendicapom , nie dieťa s vrodenou ťažkou srdečnou vadou , nie dieťa ktoré má silné dioptrie skrz svoj hedicap.

@anonym_autor ty si cakal zdrave dieta? A myslis, ze tvoja manzelka si zelala postihnute? To postihnute dieta si neurobila sama, ale s tebou. Ale ona sa k vzniknutej situacii na rozdiel od teba postavila statocne. Deti s DS vobec nepatria do ustavu, pri spravnom rodinnom zazemi, laske, starostlivosti a terapiach v detstve sa neskor naucia viest pre nich stastny a plnohodnotny zivot. Naucia sa normalne rozpravat, plavat, sportovat, pisat a citat, dokonca aj pracovat. A hlavne lubit svoje okolie....
Posral si to svojich egom hned na zaciatku, a teraz sa ti to vracia, a ja ti to prajem, lebo ine si nezasluzis

anonym_8d3e79
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty si už skončil. A nielen tu kámo.

simca06022011
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak povedzme si tak, ziadna na urovni s tebou nepojde do toho

januska12323
15. jan 2026

Prosím nech tento chujko neexistuje a len sa niekto zabáva.