icon

Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?

15. jan 2026

Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?

Strana
z8
lapersefona
Autor odpoveď zmazal
mofa
Včera o 20:27

Nezasluzis si nic.Clovek ako ty nie je hodny lasky!

abdn16
Včera o 20:34

Pretoze ty nechces zacat iba novy zivot. Ty chces zacat novy zivot pod podmienkou, ze vsetko pojde hladko podla tvojich predstav.
A za toto nech kludne skoncim v pekle - dufam, ze tato karma bude fungovat aj dalej a do konca svojho zivota budes presne tak sam, ako si nechal sameho svojho syna bez otca.

nikkix
Včera o 20:44
@anonym_autor

@anjelicek26 tak deti sú v ústavoch a rodiny ďalej fungujú .

@anonym_autor a ked sa ti narodi dalsie dieta, ktore bude mat nejaku diagnozu? Hocijaku....zdrhnes zas???

enmery
Včera o 21:01

Autor, ty máš babu, ktorá nechce postihnuté dieťa, rovnake emočne plochá a hneď by ho dala do domova. Dajte sa dokopy, postihnuté date preč a budete čakať na zdravé, našli ste sa. Problém solved.

Ps: Ktorý rodič si praje postihnuté dieťa? Nie kvôli sebe ale kvôli DIEŤAŤU?

anonym_b40f08
Včera o 21:32
@anonym_autor

@anonym_9a00a8 ale ja nepopieram že nie je môj , je môj , som v rodnom liste, platím na neho a budem platiť doživotne. Mohol som sa ešte odjebkať niekde do zahraničia a vysrať sa na nich úplne , čo urobí mnoho mužov aj svojim expartnerkám so zdravými deťmi . Alebo zatĺkajú príjmy, len aby neplatili . Platím na chlapca 700 eur momentálne a nikdy som s výživným nemeškal. Vždy sme sa s expartnerkou dohodli , a na súd sme dávali len rodičovskú dohodu o schválení .

@anonym_autor zatklat prijmy aby neplatili? Uz nie su 90te roky, kedy to takto mozno fungovalo. Myslis ze ked povies sudcovi ze nemas pracu, tak povie, jasne, ok, v tom pripade netreba plati. Zobud sa. Povedal by ti toto - ste zdravy? Ake mate vzdelanie? Mozete zarabat napr. 1500, tak urcujem vyzivne na 400 napr. Bodka. Zatklanie prijmov a akoze nezamestnanost ti uz nepomoze.
A este otazka? Ak by ti ex navrhla, ber si dieta a tu mas 700 kazdy mesiac, menil by si s nou? Keby si ty bol so mnou na rande a fnukal, ze ta ziadna nechce, pricom si zbabelo opustil zenu a postihnute dieta, zabudla by som na to, ze som dama a oplula by som ta za ex, aj za vsetky zeny sveta.

bjnr
Včera o 21:58

to, čo z Vášho textu veľmi silno vystupuje, nie je „neochota žien pochopiť muža“...je to neunesená konfrontácia s bezmocnosťou, vinou a hanbou, ktorú ste vtedy pri narodení syna nedokázali spracovať (existujú testy ktore s veľmi vysokou pravdepodobnosťou dokážu odhaliť v prenatálnom štádiu vyhodnotiť dedičné genetické a vrodené ochorenia a sú bezpečné pre tehotné ženy)...odchod nebol riešením situácie, ale únikom pred bolesťou, ktorú ste nevedeli niesť....žena, ktorá vás odmietla, nereagovala primárne na to, že máte dieťa s downovým syndrómom...reagovala na vzorec opustenia v kríze a ten je pre mnohé ženy existenčne ohrozujúci...nie morálne, ale biologicky a vzťahovo (žena je vždy tá, ktorá znáša následky vzťahu a od už od prehistorických čias si ženy vyberali silných mužov, aby mali nie len zdravéd eti, ale aby mali v mužovi isotu, že ju aj dieťa zabezpečí..v tomto odporúčam prečítať knihu od A. Heretika - Klinická psychológia)...z jej pohľadu to neznelo: „nie je na to stavaný“, ale skôr: „keď príde niečo ťažké, odíde“...čo sa samotného DS týka, de o genetickú odchýlku ..prítomnosť tretieho chromozómu 21 (tzv. trizómia 21), ktorá vzniká náhodne pri delení buniek...čiže život sám o sebe je jedna genetická lotéria a môže sa stať skutočne čokoľvek (ako aj pri rakovine, bunky sa jendoducho zbláznia, aj keď môžeme žiť zdravým životným štýlom)..nie každý človek je pripravený vychovávať dieťa s postihnutím (a dokonca ani zdrvaé)...to je pravda...ale zrelosť v partnerstve sa neposudzuje podľa toho, čo zvládneme v ideálnych podmienkach, ale podľa toho, čo robíme, keď sa zrúti predstava o živote....vy dnes hovoríte, že chcete novú rodinu...otázka však nie je, či chcete deti...otázka je, či máte dnes väčšiu kapacitu zostať, než ste mali vtedy....ženy, ktoré vás odmietajú, možno neodsudzujú vašu minulosť...možno len hľadajú signál, že sa z nej niečo skutočne spracovalo, nie potlačilo...ak chcete, aby vám niekto veril, že dnes by ste zostali,
musíte to najprv vedieť vy sám bez obhajovania sa, bez racionalizácie, bez porovnávania sa s bývalou partnerkou...

anonym_1fb2ee
Včera o 23:17

@anonym_autor Najradšej by som Ti naplula medzi oči ale ani toho nie si hoden !

barbie2023
Dnes o 05:53

Ani ja by som ťa nechcela. Nevyzerty jedinec. Dúfam,že už ďalšie deti mať nebudeš a to tvoje dieťa s downovým syndrómom , ktoré môže dokázať úžasné veci v živote ,nech ti je raz svetlom a osvieti ti,že aký hlúpy si bol, že si kvôli nemu urobil takú zbabelu a úbohú vec,že si opustil to najcennejšie,čo ti Boh dal. Lebo deti s DS majú síce trochu inú vizaz alebo zmýšľanie ,ale sú to väčšinou slniečka a majú dar ako málokto zo zdravých ľudí. Ďalšia vec je,že vedia sa plne zaradiť do života aj pracovného a rodinného. Opustil si si dieťa kvôli svojej nevedomosti, nezrelosti a predsudkom. To je veľmi silna výbava ,aby tá žena NEchcela. A nie, nenechala ta kvôli novému životu .

Strana
z8