icon

Ste ozaj také šťastné ako sa prezentujete?

Dnes o 09:09

Si mlada. Spoznas chlapa, ktory je presne ako zo sna. Vysnivany, pozorny, laskavy. Zamilujes sa. Vyspite sa spolu, zacnete spolu zit, otehotnies. Vydas sa za neho. Je to laska. Cakas dieta a ides na modry konik, kde pises o vasej laske, ako o niecom jedinecnom, vzajomnom, silnom. Jeden citi k druhemu to iste. Presviedcas ine zeny, ze su divne, ak ich vlastny chlap nelubi. Pridu dalsie detia ty kazdy den pises, aka si stastna, aka si dobra mamicka, ako ta manzel podporuje, ako sa lubite, ako ste supis team. Pritom si uz ani nepamatas, ake to je chodit do prace a vsetko financuje on a stat. Milujes ho, lebo je jedinecny a veris, ze rovnako miluje aj on teba. Alebo si to aspon potrebujes mysliet. A tak dalej pises na koni, ze mas zivot, ktory ti mozu ostatne len zavidiet. Tie, ktore to neziju, su podla teba slabe alebo divne. A potom jedneho vecera jemu pipne telefon. Len tak, pri veceri. Sprava.. Naha fotka zeny, ktora je o polovicu chudsia ako ty, ma krajsie vlasy, pevne telo a v ociach sebavedomie, ktore si ty uz davno stratila. A pod tou fotkou stoji veta, ktora ti rozbije ruzove okuliare a aj srdce naraz.. "ten zajtrajsiok plati? tesim sa na teba"
Odmlcis sa na koniku aj sama pred sebou... A az teraz si spomenies, ako si kedysi sudila ine, ked plakali nad tym istym. Teraz si jednou z nich.. Pride hadka, krik. A potom dvere, ktore sa za tebou zatvoria. Ty povies, ze si odisla ty, ale pravda je, ze ta vyhodil.. Prestane komunikovat. Prestane mat zaujem aj ked ty pises, volas, prosis. On neodpise, nedvihne telefon.. Zablokuje ta. Z cloveka, ktoreho si milovala, sa stane cudzi.Zrazu uz nie ste dvaja. Napriek tomu, ze ty si verila, ze ste boli dokonala dvojka. Ze sa to vam nemoze stat, ze ty by si nikdy neskoncila sama... A predsa si tu. Odvrhnuta asama. S detmi a s tichom, ktore boli viac nez akykolvek krik.,Chces peniaze na deti. Dostanes minimum.... Chces si zacat novy vztah. Nemozes, lebo ked chces ist von, on odmietne byt s detmi.... Chces pomoc, odvoz, normalnu komunikaciu. Zvesi telefon..... Mlci.. Tresta ta mlcanim... A tak povies navokol, ze ste si prestali rozumiet, lebo to znie lepsie. Menej to boli je to menej trapne.... Ale je to naozaj tak? Alebo si len roky zila v iluzii, ktoru si krmila slovami, statusmi a predstavami, az kym si raz prestala prikladat do ohna vztahu a ten potichu vyhasol? Je toto jediny pribeh? Alebo je takych zien viac?. A kde je vlastne chyba? Vzdy len v tom druhom? Alebo aj v tom, co sme nechceli vidiet, kym sme mali co sme napokon stratili?....

minenkaa
Dnes o 09:55
@anonym_autor

@tilly a myslis ze ine na tom niesu podobne?

@anonym_autor ty si na tom preto tak lebo to tak berieš,nič strasne sa ti nestalo ,zijes ,neseries pod seba ,deti žijú ,začni aj ty

autor
@zuzubb007

Prepáč, ale tá veta príde žena chudšia o polovicu ako si ty ma zaráža, keď chceš aby vzťah fungoval treba sa o seba aj o ten vzťah samozrejme dôkladne starať, si nešťastná ale v podstate sama zo seba, nikde nemáš zaručene, že muž ostane s tebou na vždy a tak isto to platí v prípade žien, ale keď ten vzťah buduješ a nezmeníš sa za celé roky, si taká istá ako keď ste boli zaľúbený, myslím, že chlap nebude myslieť na iné, pravda čo vzťahu je dôležitá proste poviem partnerovi čo si myslím či je to dobré alebo nie vždy to šplechnem do tváre proste vtedy ten vzťah ide ak sa jedna strana nezduva a berie všetko s nadhladomy

@zuzubb007 Ale pozri kolko bab sa uz iba v komentaroch prezentuje ako ten zaciatok , kedy sa vysmievame inym, ze nemaju co my..

tilly
@kiki68

@zuzubb007 keby pride k nam chudsia o polovicu, tak asi najskor v rakve, alebo v tazkom stadiu podvyzivy 🙈🙈 Ja mam 40 a chuda som dost. Neviem co by sme s nou, asi by som jej dala najest chudatku ked uz dosla taku cestu 😀😀

@kiki68 možno by mala dvakrát tvoju váhu 🤣

mameha7

@anonym_autor Navara, si to ty?

anonym_660700
@anonym_autor

@sara07 nezufaj. ja myslim ze s ukoncenou ZS to musis dat. Skus este raz.

@anonym_autor prijemna si ako osina v zadku...
Mozno tam bude ten problem preco ta vymenil za lepsi model

tilly
Dnes o 09:56
@mameha7

@anonym_autor Navara, si to ty?

@mameha7 🤣🤣

maryetta

Je super ze to davas zo seba von. Ver ze nie vsetko ani na internete ani v sukromi nevyzera tak ako sa prezentuje. To je ozaj len male percento. V kazdom vztahu su nezhody. Ale o tom sa predsa nehovori....
to ze si zila stastne nic nemeni na tom ze dnes... zajtra.... o mesiac. Rok. Sa to moze stat ktorejkolvek z nas ktora teraz zijeme stastne. Proste-nikdy nevies.

Prajem ti vela sil... aby si nabrala aj to udupane sebavedomie. Kvoli sebe a kvoli detom 💪🏻👏🏼

zuzubb007
@anonym_autor

@zuzubb007 Ale pozri kolko bab sa uz iba v komentaroch prezentuje ako ten zaciatok , kedy sa vysmievame inym, ze nemaju co my..

@anonym_autor to nieje myslelé ako vysmievanie ale skôr sa na zamyslenie nad sebou samou, kde som to nechala dôjsť, tak prepáč, ale asi najviac ma zaráža to, že si nepracovala, to čo pre boha si celé dni robila ????? Mohla si očakávať čo sa časom stane, teraz je načase zavrieť dvere a začať žiť nový lepší život nemyslíš? Už darmo sa budeš vracať do minulosti keby bolo keby

minenkaa
Dnes o 09:57
@tilly

@minenkaa 😂 toto sme akurát včera rozoberali s mužom, keď som si pozerala fotky v jeho mobile a on v mojom (obe naše deti sú mimo domu a posielajú nám fotky krížom krážom). On by musel mať niekde druhý, tajný telefón, alebo by musel s ženami komunikovať nejak kódovane. My si lezieme do mailov, správ, fotiek vkuse. Keďže máme rôzne apky, z ktorých berieme informácie, rôzne overovacie sms a maily nám chodia všelijako, potrebujeme občas nakuknúť do sms alebo mailov. A keď si navzájom vidíme niečo dôležité, neprečítané, navzájom sa informujeme.

@tilly a moj muz mu vravim nech si pozrie fotky čo rodicia a decko poslali na Messenger ,deň pred tým som mu ukazovala že ma aj vo svojom mobile lebo že čo mu to pipa a aj tak zoberie moj mobil

minenkaa
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@anonym_autor a kto sa ti vysmieva ,ty keď si nešťastná to nie je napr moja chyba ,ja napr.viem čo treba na to ,aby vzťah fungoval a neknucim do vankúša

tilly
@minenkaa

@tilly a moj muz mu vravim nech si pozrie fotky čo rodicia a decko poslali na Messenger ,deň pred tým som mu ukazovala že ma aj vo svojom mobile lebo že čo mu to pipa a aj tak zoberie moj mobil

@minenkaa aj u nás tak. A naši kamoši sú úplne iný level. Tam nikdy nevieš, komu sa dovoláš. Oni si tie telefóny stále striedajú.

zmrzlinka2021

@anonym_autor

Aj ked so mnou tu vacsina zien nebude suhlasit, moj nazor je taky, ze dovod uvadzas v zaciatku - zamilujes sa, vyspis sa s nim, otehotnies - nasledne svadba.

A takto to ma velmi velky potencial dopadnut ako pises pokracovanie ty. Lebo ludia sa nepoznali a vzali sa uz len preto "ze sa to patri", nie preto, ze sa lubili a chceli zacat spolu fungovat ako muz a zena so vsetkym.

Vo faze chodenia a teda rozhodovania sa je velmi dolezite prave ten spolocny cas, vidiet paretnera, ako funguje medzi ludmi, vo svojej rodine a nemiesat do toho sex, tehotenstvo, aj potom nutene manzelstva.

tilly
Dnes o 10:02

Je niekto, kto má vzťah od začiatku do smrti dokonalý a skvelý?
Ja teda neviem, ale za mňa sa vzťah vyvíja, mení. Raz je dobre, inokedy kríza.
Raz ho milujem, o hodinu uvažujem, či mám dostatočne veľké čierne vrece...
A všetko, čo je na sockách beriem s rezervou. To je ako reklamy, nedá sa tomu veriť.

autor
Dnes o 10:06
@tilly

Je niekto, kto má vzťah od začiatku do smrti dokonalý a skvelý?
Ja teda neviem, ale za mňa sa vzťah vyvíja, mení. Raz je dobre, inokedy kríza.
Raz ho milujem, o hodinu uvažujem, či mám dostatočne veľké čierne vrece...
A všetko, čo je na sockách beriem s rezervou. To je ako reklamy, nedá sa tomu veriť.

@tilly a je normalne po spolocnom fungovani sa zrazu odstrihnut? Jedna strana proste prestane komunikovat lebo nechce? Vzdy tam boli strany dve, dvaja ludia na vsetko. Teda aj nazor dvoch sa ma brat nadalej. nie? jeden komunikovat chce, druhy nie.. Tak po koho to musi byt ?

minenkaa
Dnes o 10:07
@anonym_autor

@tilly a je normalne po spolocnom fungovani sa zrazu odstrihnut? Jedna strana proste prestane komunikovat lebo nechce? Vzdy tam boli strany dve, dvaja ludia na vsetko. Teda aj nazor dvoch sa ma brat nadalej. nie? jeden komunikovat chce, druhy nie.. Tak po koho to musi byt ?

@anonym_autor naozaj máš 47?Pises ako dieta

tilly
Dnes o 10:08
@anonym_autor

@anonym_autor normálne asi nie, bežné áno.
ako poznám svojho muža, tiež by sa úplne odstrihol. Niektorí sú takí skrátka.

minenkaa
Dnes o 10:08
@anonym_autor

@anonym_autor tam kde začína hranica jedno,konci tvoja hranica

autor
Dnes o 10:09
@minenkaa

@anonym_autor naozaj máš 47?Pises ako dieta

@minenkaa Tak mi povedz ako by s to riesila. Keby ty chces dalej komunikovat rozumne a on nie. Resp, nechce vobec.

tilly
Dnes o 10:13
@anonym_autor

@minenkaa Tak mi povedz ako by s to riesila. Keby ty chces dalej komunikovat rozumne a on nie. Resp, nechce vobec.

@anonym_autor ja by som sa zariadila. Komunikovala výhradne o praktických veciach a písomne, možno oficiálnym štýlom. Žiadne drankanie, plač apod. On dal jasne najavo, že nemá záujem, podľa toho by som sa k tomu postavila, alebo by som sa aspoň snažila.
Riešila by som vyporiadanie majetku, starostlivosť o deti.

minenkaa
Dnes o 10:15
@anonym_autor

@anonym_autor a načo chces komunikovať

nevelyn
Dnes o 10:19

@anonym_autor ano, som stastna uz skoro 20 rokov, nevera nehrozi, zdielame telefony a pracujeme 100% obaja z domu😃. Ale v zivote by ma nenapadlo vzdat sa prace a nechat sa financovat len nim (mimo rodicak, ale fakt nechapem, co kto moze zavidiet niekomu, ze nema zdroj prijmov a nechava sa zivit? Vsak to je ekonomicka nocna mora, nie sen). Naviac byt zenou v domacnosti je pre mna podla mna najtazsia a najhorsie platena praca. Taktiez by som nedovolila, aby majetok nebol zapisany aj na mna (jedina vynimka: chces svoj vlastny majetok? Striedame sa pol na pol na rodicaku a ja si kupujem tiez vlastny byt). A ak pride rozvod, vopred uz bolo dohodnute, ze bude striedacka, rodicia sme obaja, starame sa obaja, obaja v takom pripade chceme deti, rovnako ako priestor na karieru a nove vztahy. Od zaciatku sa vo vztahu nespoliehame na emocie, ale na fakty, statistiky a jasnu komunikaciu. Naozaj nie je nutne, aby "stastna" zena koncila bez prijmov, majetku, vlastneho byvania a a sance zacat novy zivot, tieto veci sa musia ale osetrit uz na zaciatku. A v praci/podnikani sa treba snazit tak, akoby som partnera ani nemala, nie vykaslat sa kvoli rodine na karieru. Proste zapoja sa obaja rodicia a ak je zdravie, vsetko sa da.

michaela329
Dnes o 10:22

Ježiš, hej. Som. Každé životné obdobie aj šťastná, aj unavená, aj nasrata, aj som bola za mlada zradena a určite neviem, čo ma ešte caka, no nejdem sa z tojo 💩. Život mám len jeden a budem ho žiť najlepšie ako JA viem, aj keby môjmu mužovi hrablo a našiel si 27 kilovu milenku (ak má teda byť o polovicu chudšia ako ja).
Opustil Ťa chlap? No co už, stáva sa, nezomrela si, ži ďalej a kašli na to, čo majú druhí, maj svoje.

tiezjedna
Dnes o 10:27
@anonym_autor

@anonym_autor mrzí ma, že to takto dopadlo, naozaj... Musí to byť hrozné. Aj to, že sa to stalo, aj to že sa teraz chová ako sa chová... Ak v tom je tá tretia osoba, nič s tým asi neurobíš. On má vlčiu tmu, ty si problém, ona raj. Vieš ako sa hovorí "keď sa ko*ot postaví, rozum sa zastaví"... V tom nájdeš odpoveď.

anonym_6b73f0
Dnes o 10:31

@anonym_autor po prve, presviedcat ine zeny, ze su divne, ze ich chlap nelubi? To ako coooo? Preco by aom to robila. Za druhe, nezijem zivot preto, aby som sa porovnavala, aby mi niekto mal zavidiet a uz vobec nesudim druhych.
Nechodim v ich topankach, nemozem vediet, co a ako bolo, co a ako prezivali, ci prezivaju teraz.
Ja si myslim, ze niekde medzi tou zamilovanostou a "pride chudsia a mladsia a krajsia,...", sa niekde stratila komunikacia a pocit zodpovednosti. Lebo laska ako taka nie je len o pocitoch a fyzickej krase. Laska je rozhodnutie. Ak zenu tak lahko nahradi ina, mladsia a chudsia, tak je niekde chyba ...

anonym_2c3fbd
Dnes o 11:11

@anonym_autor ak sa ma niekto spýta na prácu, pociťujem šťastie. Ak na súkromie, tak som spokojná😀

galganka
Dnes o 11:20

Už v druhom riadku som sa odpojila. najprv svadba, potom dieťa.
Ten romanticko - smutno - obviňujúci zvyšok mal byť o čom?

anonym_7ff6f2
Dnes o 11:21

@anonym_autor je o polovicu chudšia...keď ste sa s mužom spoznali, mala si rovnakú váhu ako teraz? Ak vážiš dvojnásobne, tak sa nečuduj, on si ťa vybral štíhlu a ak už nie si, zase si našiel štíhlu.

anonym_9a223e
Dnes o 11:27

@anonym_autor nie, ja som napr stara dievka 😆😛

mandzula
Dnes o 11:34

Vidno, ze si zranena, lebo si bola ohrdnuta, hnevas sa na cely svet, lebo ten tvoj za zrutil. Vacsine z nas sa svet zrutil, a nie raz, vtedy si zelame, aby sa zrutil kazdemu, zavidime stastie. Treba si vsak uvedomit, ze zivot ide v sinusoidach, raz sme hore a potom zas dole, nikto nezije v konstantnom stasti. Nevidim vsak dovod nepochvalit sa, ked sa nam dari, len preto, ze ini sa vtedy trapia. Casom sa ten tvoj zruteny svet zase pozbiera a potom sem mozno napises, aka si stastna, hoci inych to bude skriet. Taky je zivot.

anonym_ea79ac
Dnes o 11:41

Omg snažím sa pochybiť cieľ toho príspevku, ale ide mi z toho iba frustrácia. Ale vieš, že neexistuje jediná šablóna na vzťahy. Nemusí to ist vždy takto a keby to aj išlo podľa tvojho príbehu, normálne sa dá ist na rande, aj keď ex nezoberie deti. Heslo: babysitter. Alebo deti v škole / škôlke, home office a sexy rande u teba doma o 11 😀 treba sa len vynájsť podľa svojich možnosti. Svet nestojí na jednom chlapovi, aspoň môj teda nie