Štyridsiatka za dverami: Rôzne životné cesty žien
Ahojte, filozoficka chvilka: uvazovala som nad tym ake rozlicne su teraz zivoty zien v rovnakom veku, ktorym klope 40 na dvere. Je tam skupina zien, ktore maju velke deti a niektore su uz aj babky, potom su tam zeny, ktore maju male deti a niektore menia este plienky a nakoniec zeny, co este ani nemaju vztah, 5 krat menia karieru, chlapi ich uz ani nechcu lebo 20-ky ich casto zatienia a deti by aj chceli ale uz to asi nestihnu. V mojej partii mam doslova zeny z kazdej skupiny a niektore uz riesia babkovske veci, niektore mamickovske a ine su pomaly jak teenagerky a riesia len na aku diskoteku by isli. Ja inac patri do druhej kategorie mam skolopovinne dieta. Podla mna tato doba dava az prilis vela slobody, pretoze za komunizmu bola vacsina zien uz vybavena a teraz sa mladi musia nahlit za karierou a za muzmi, ktori su casto ako deti a nechcu sa usadit kym su neni pomaly jak dedkovia. Co si o tomto trende myslite?
Nie každý by mal filozofovať, niekomu to nejde..
Ze je to prasne tak ako napisala,v 40tke a take rozne osudy zien,ale plati to aj u muzov.Ja uvahu chapem,kazda si vzala len to co chcela.
Tvoj “ vybaveny” nalinkovany zivot nie je o nic viac ako zivoty inych, “nevybavenych” zien. Znies skor ako 60 -nicka a nie zena na prahu 40tky. Je super, ze dnes je ta sloboda v rozhodovani o vlastnom zivote a ze nikto (okrem takych ako ty) uz nema nejake ocakavania ci predsudky, ako ma zena v urcitom veku byt “vybavena”. A kazdy si tiez moze vybrat s kym bude travit cas a koho si vyberie na zdielanie zivota. Kedysi sa tak nejak vsetko ocakavalo a velmi vela ocakavani skoncilo nedobre. Nie je lepsie zit ako clovek chce?
Inak ja poznam presne jednu babicku, ktora sa nou stala pred 40tkou ale vies kedy? Pred cca 25 rokmi. Nepoznam ziadnu sucasnu. Alebo mas len trochu divny okruh ludi.
Ženy majú rôzne životy, každej vyhovuje niečo iné. Niektorá má už deti odrastené, niektorá má doma babetka, niektorá nemá deti vôbec. Ale každá žena je jedinečná, hlavne netreba sa porovnávať.
Ja budem mať tento rok 40 rokov. Mám dvoch prváčikov ( jedno na ZŠ, jedno na SŠ) , dobrú prácu, super kolektív, kamarátky, proste som spokojná so svojim životom a cítim sa dobre vo svojej koži. A vôbec to neberiem tragicky že už 40tka na krku, cítim sa na oveľa menej rokov.
@anonym_autor mne za par mesiacov bude 40cat...vravim tomu som v polke svojho zivota...

@anonym_autor Ze nech si kazdy zije, ako chce, ako mu vyhovuje.