icon

Sú slobodné a bezdetné ženy menej hodnotné?

prosimopomoc
Včera o 19:18

Ahojte,

aj na vás pozerajú ľudia inak, keď sa dozvedia, že ste slobodná a bezdetná vo veku 33+?
Napriek finančnej nezávislosti a dobrej kariére majú naozaj ľudia radšej matky, vydáte ženy hoci bez vzdelania? Teraz nevyzdvihujem vzdelanie ako číslo jedna, len uvádzam na porovnanie dva rôzne životy ženy.
Prečo je v spoločnosti stále podmienka, aby mala žena rodinu, inak je nehodnotná?

anonym_6a01e0
Včera o 21:13
@prosimopomoc

@abbey1 najmä rodina, čo je smutné ale je to tak. Prípadne vyzdvihujú moje rovesníčky, čo tam po tom, že majú tri deti, rozvedené a bez školy, bývajúci naspäť u rodičov. Všetko je nepodstatné, hlavne, že boli vydáte a majú deti. To je viac ako samostatnosť a kariéra, hrozna realita

@prosimopomoc ak žiješ na dedine, alebo malom meste tam to ešte ľudia viac prežívajú.
Keď to je rodina, tak sa nemusíš báť povedať, že po tom netúžis, nenašla si vhodného chlapa atď.
Asi sa boja, že premeškas čas?Ale určite to tak neplatí.Dnes sú ženy šikovnejšie, majú dobrú prácu veľa možností

anonym_b30557
Včera o 21:13
@anonym_fda7e0

@prosimopomoc lebo 99% si mysli ze slobodna a bezdetna zena ci muz nemoze byt spokojna spokojny s tymto stavom. Lebo oni musia byt stale na niekom nalepeni a zavisli aby sa citili celistvi. Lebo co povie okolie 🫣

@anonym_fda7e0 Áno, presne. Väčšinou nevyrovnani jedinci, nespokojní sami so sebou potrebujú non stop niekoho, skáču zo vzťahu do vzťahu, lebo na 87.pokus tu určite výjde.😅

anonym_b30557
Včera o 21:16
@prosimopomoc

@anonym_6dc3cf presne, skoro 90 percent manželstiev okolo mňa je hrozných, total nekompatibilní ľudia, no ale hlavne, že sú zobratí, tak je všetko v poriadku

@prosimopomoc A prečo z toho robíš drámu? Ja sa z toho smejem, akí sú trápni, že práve takí ľudia sa idú druhým montovať do života

anonym_032157
Včera o 21:16
@prosimopomoc

@anonym_9ad982 nekvačkam, rodina a ľudia v práci môj stav poznajú

@prosimopomoc Nikdy som sa s tym nejak nestretla. Mozno moji a priatelovi rodicia si obcas poczdychli, ze kedy deti, potom, ze nie sme zobrati, hoci mame deti, ale nim nikdy prehnane neriesil, ze preco, preco...maximalne mne len preto, aby vdovsky ci vdovecký sme po sebe mali, cize cisto len kvoli zakonom, ktore su, keby volaco. Ale nebolo to myslene nikdy, ze ma odsudzuju, to absolutne.

Mozno sa take riesi na dedine ci v malom meste, ale vo vacdich mestach uz skor nie.

anonym_b30557
Včera o 21:25
@prosimopomoc

@abbey1 najmä rodina, čo je smutné ale je to tak. Prípadne vyzdvihujú moje rovesníčky, čo tam po tom, že majú tri deti, rozvedené a bez školy, bývajúci naspäť u rodičov. Všetko je nepodstatné, hlavne, že boli vydáte a majú deti. To je viac ako samostatnosť a kariéra, hrozna realita

@prosimopomoc A to im nevieš kontrovať, vymenovať tie ich " úspechy" ako tu píšeš?

anonym_8590b2
Včera o 21:31

@prosimopomoc Tlak spoločnosti je jedna vec, ale porovnávanie sa s rozvedenými rovesníčkami bez školy len preto, aby si sa cítila lepšie, mi nepríde fér. Každý životný príbeh je iný. Tvoj úspech a kariéra sú skvelé, ale nemusíš kvôli tomu znižovať hodnotu iných žien. Čo opisuješ, je smutná realita predsudkov. Robíš to isté, čo druhí robia tebe...škatuľkuješ matky presne tak isto, ako okolie škatuľkuje teba. Keď budeme ženy deliť na lepšie a horšie podľa statusu či školy, ten začarovaný kruh porovnávania nikdy neskončí.

anonym_bca7c7
Dnes o 05:12

skor sa na teba pozru sposobom a co dalej v buducnosti? budes sama a asmutna .. praca a peniaze ta stastnou nespravia ...zostarnes a uz bude neskoro ... tak ako je priorita sa mnozit u zvierat je to aj u ludi.. ale ty si priority poprehadzovali .. kazdopadne ak si spokojna tak ako si - bud .. blizky ludia ta poznaju a cudzi ti mozu byt ukradnuty -nemusis im status vesiat na nos

anonym_34e783
Dnes o 05:23

@prosimopomoc ja síce deti mam, aj "muza"...ale som "slobodna"...absolútne nikdy som netuzila sa vydávať, ani sa nebudem, nechcem ani meniť meno...a teraz s odstupom rokov by som najradšej mala len tie deti (alebo teda aspoň 1) bez "muza"...to by bol ideál pre mňa...ja absolútne nechápem ženy, ktoré za každú cenu nejakého trpia, len aby mali doma chlapa...tento môj je otec deti, iného už v tomto veku ani za svet, určite by som nebola sama a smutná ako tu niektoré píšu 🤦🏻‍♀️...

moonlight1210
Dnes o 05:36

Pojem “tradicna rodina” sa na Slovesnku zredukoval na slogan proti inak orientovanym ludom (resp. proti progresivnosti).

Je to chore, ale je to tak.
Pouziva sa to uz skor ako zbran na utocenie, nez aby sa to chapalo, ako mentalne nastavenie, teda cnost na aku mozeme byt hrdi.

Absolutne vobec sa neriesi jej povodna funkcia. Ta sa prehliada (a vieme preco).
Zredukovalo sa to na: Hlavne nech je to muz a zena.

To je jedno, ako ti dvaja spolu ziju.
To je jedno, ako sa k sebe chovaju.
To je jedno, v com (v akom prostredi) vychovavaju deti.
Hlavne nech je to muz a zena, to staci, to je najdolezitejsie.

Tradicna rodina ma znamenat uctu, doveru, lasku, vzajomny respekt, spolupracu, spolahnutie sa, oporu, bezpecnu zakladnu, kde kazdy jej clen nachadza prijatie, nesudenie, podporu a inspiraciu zlepsovat sa. Jednoducho mentalnu stabilitu, lebo s nou potom clovek zvladne a dosiahne cokolvek v zivote.
Toto ma davat rodina, ak sa chce nazyvat tradicnou.
Vobec nezalezi, ci to bude muz a zena, dve zeny, ci dvaja muzi.

Lebo iba take prostredie dava jej clenom mentalnu stabilitu.
Nie zlozenie muz a zena. To nie je zaruka vobec nicoho.
Ide o to, co a ako spolu buduju/vytvaraju, nie ake pohlavie su.

Ak ti dvaja nie su schopni si vzajomne poskytnut spolupracu, oporu, uctu, atd., tak vzdy vychovaju len deti, ktore si odnasaju do zivota problemy a mikrotraumy (az velke traumy), ktore si musia v dospelosti potom sami najprv vyriesit, aby citili konecne vnutorny pokoj.
A nie kazdemu sa to podari (jednak ten povod problemu identifikovat, a jednak sa z toho dostat).

A este aj ti dvaja, ich rodicia, si navzajom nicia svoje mentalne zdravie, ak nie su spolu schopni vytvorit tie skutocne funkcie tradicnej rodiny.
Vzajomne si vytvoria traumy, ktore musia potom napravat (ak maju na to este cas a silu. Kolkokrat to chcu uz len nejak doklepat.).

A preco teda vieme, kvoli comu sa tato povodna funkcia v nasej dnesnej spolocnosti prehliada a spojenie “tradicna rodina” sa zredukovalo hlavne na zbran?
Kvoli schizofrennemu chapaniu, ake tomu prilepili nasi politici.
Ktori na jednej strane toto spojenie pouzivaju ako zdoraznenie svojho moralneho citenia (cnosti), kym presne ti isti politici sa netaja milenkami, neskryvaju tento fakt, verejne ho nechavaju znamym a nechavaju na svojich volicov, aby sa zufalo snazili to ignorovat, vytesnit, prehliadat (pod dalsim schizofrennym heslom: Hlavne, ze o tom sam nahlas nehovori, to je fuk, ze to robi.).

Aby sami volici dosli k zaveru, ze o tom sami nechcu nahlas hovorit. Urobili z toho verejne tajomstvo.
Lebo ich to stavia do patovej situacie, kde by v mene tradicnej rodiny mali odsudit politika, ktory im hodnoty tradicnej rodiny plieska o hlavu, ale sam ich nedodrzuje.
No sam sa stavia do ulohy jedineho ochranneho muru medzi nimi a sodomou-gomorou, ktora im bez neho (vraj) hrozi.

Takze ti politici (na cele s premierom a jeho cca piatimi vaznejsimi milenkami a mnozstvom kratkodobych, ktore mal a ma aj pocas vztahov s tymi piatimi) sa nesnazia nic zakryvat. Vedia, ze keby sa snazili, tak sa im to nepodari tak dobre, ako ked to verejnosti hodia otvorene do tvare a nechaju na ludoch, nech sa tvaria, ze to nevidia.

Ucinne a jednoduche.

Pre toto mame chore chapanie tradicnej rodiny, lebo je to nakoniec takto zmatok dvoch protichodnych vyznamov (ze ma prezentovat hodnoty, ktore su ale zaroven vsetky porusovane a tvarime sa, ze to nevidime), ktore sa tato spolocnost snazi zlepit do jedneho celku.

anonym_2ecbf9
Dnes o 05:44

@prosimopomoc V živote existujú určité míľniky, ktoré sú znakom úspešného smerovania a zároveň určitého sebapotvrdenia, že človek nie je horší ako ostatní, že stíha ich tempo a ide životom správne: 6-rokov škola, 15-stredná škola, 19-vysoká škola... Okolo plnoletosti človek obyčajne prežíva prvý vážnejší vzťah, v 25- príde práca a nejaký perspektívny vzťah, okolo 30-dieťa. Nie je na tom nič zlé, proste život má svoj poriadok, hoci dnes sa snažíme nahovoriť si, že všetko nalinkované je zlé a treba byť neustále v opozícii, prípadne, že na všetko máme stále čas... Nie je dobré niektoré vecí vynechať, napríklad to vzdelanie, prípadne prácu a hneď začať rodiť, ale nie je správne ani vynechať rodinu a deti, všetko sú to také jednostranné extrémy.
Mať 33 a byť sama, bez vzťahu, bez vízie vlastnej rodiny na dohľad nie je nič obdivuhodné. Skôr to vypovedá o tom, že niekde v Tebe je problém, že nie si dostatočne atraktívna, spoločenská, príjemná, zaujímavá pre opačné pohlavie, nemáš v sebe niečo upratané, nevieš vzťah vytvoriť a udržať, prípadne nemáš dosť šťastia... A pre rodinu, ktorej na Tebe záleží, je to smutné zistenie. Boja sa, že prejde ešte pár rokov a ty takto zostaneš navždy, slobodná, bezdetná, svojim spôsobom neúspešná. Prežiť sa takto život dá, ale niečo v tom živote ti bude chýbať, niečo nikdy neskúsiš a tá skúsenosť je neprenosná.
Ako matka by som tiež bola nešťastná, keby sa raz moja dcéra ocitla v tvojej pozícii. Z tvojho vzdelania sa tešili pred rokmi, keď si študovala, promovala, v tomto veku ťa už kvôli škole nikto obdivovať nebude. Je to totiž niečo, čo má po tridsiatke takmer každý, rovnako ako majú aj prácu, príjem a nejaké tie pracovné úspechy. A väčšina má už aj tú rodinu.
Vo veku 33 sa máš posunúť aj iným smerom ako kariérnym. A určite to cítiš aj ty a cítiš aj svoj neúspech v tejto oblasti, preto to tak citlivo vnímaš.

anonym_e8ec5d
Dnes o 05:55
@anonym_2ecbf9

@prosimopomoc V živote existujú určité míľniky, ktoré sú znakom úspešného smerovania a zároveň určitého sebapotvrdenia, že človek nie je horší ako ostatní, že stíha ich tempo a ide životom správne: 6-rokov škola, 15-stredná škola, 19-vysoká škola... Okolo plnoletosti človek obyčajne prežíva prvý vážnejší vzťah, v 25- príde práca a nejaký perspektívny vzťah, okolo 30-dieťa. Nie je na tom nič zlé, proste život má svoj poriadok, hoci dnes sa snažíme nahovoriť si, že všetko nalinkované je zlé a treba byť neustále v opozícii, prípadne, že na všetko máme stále čas... Nie je dobré niektoré vecí vynechať, napríklad to vzdelanie, prípadne prácu a hneď začať rodiť, ale nie je správne ani vynechať rodinu a deti, všetko sú to také jednostranné extrémy.
Mať 33 a byť sama, bez vzťahu, bez vízie vlastnej rodiny na dohľad nie je nič obdivuhodné. Skôr to vypovedá o tom, že niekde v Tebe je problém, že nie si dostatočne atraktívna, spoločenská, príjemná, zaujímavá pre opačné pohlavie, nemáš v sebe niečo upratané, nevieš vzťah vytvoriť a udržať, prípadne nemáš dosť šťastia... A pre rodinu, ktorej na Tebe záleží, je to smutné zistenie. Boja sa, že prejde ešte pár rokov a ty takto zostaneš navždy, slobodná, bezdetná, svojim spôsobom neúspešná. Prežiť sa takto život dá, ale niečo v tom živote ti bude chýbať, niečo nikdy neskúsiš a tá skúsenosť je neprenosná.
Ako matka by som tiež bola nešťastná, keby sa raz moja dcéra ocitla v tvojej pozícii. Z tvojho vzdelania sa tešili pred rokmi, keď si študovala, promovala, v tomto veku ťa už kvôli škole nikto obdivovať nebude. Je to totiž niečo, čo má po tridsiatke takmer každý, rovnako ako majú aj prácu, príjem a nejaké tie pracovné úspechy. A väčšina má už aj tú rodinu.
Vo veku 33 sa máš posunúť aj iným smerom ako kariérnym. A určite to cítiš aj ty a cítiš aj svoj neúspech v tejto oblasti, preto to tak citlivo vnímaš.

@anonym_2ecbf9
Bingo! Trafila si to presne.

arek00
Dnes o 06:15

@prosimopomoc ako pre koho. V mojich očiach je zena ako ty jednoducho žena. Všetky ste ženy. Každá má iný život 😎

zorienka28
Dnes o 07:10

@prosimopomoc Mam 35 a som dobrovolne bezdetna, pretoze ma kariera vzdy nejak prirodzene naplnala viac. Ja to beriem tak, ze ktokolvek, kto ma povazuje za moju dobrovolnu volbu zivotneho stylu ze menejcennu, je prilis obmedzeny na to, aby ma jeho nazor zaujimal.

anonym_505b9e
Dnes o 07:24
@prosimopomoc

@prosimopomoc ty sama súdiš iných, je to ich vec tak ako je tvoja vec že si sama s kariérou, ty môžeš dopadnúť horšie ako oni a naopak

anonym_fda7e0
Dnes o 07:39
@anonym_b30557

@anonym_fda7e0 Áno, presne. Väčšinou nevyrovnani jedinci, nespokojní sami so sebou potrebujú non stop niekoho, skáču zo vzťahu do vzťahu, lebo na 87.pokus tu určite výjde.😅

@anonym_b30557 ano a myslia si ze to tak maju vsetci...a kto nie tak je divny

anonym_505b9e
Dnes o 07:44
@anonym_fda7e0

@prosimopomoc lebo 99% si mysli ze slobodna a bezdetna zena ci muz nemoze byt spokojna spokojny s tymto stavom. Lebo oni musia byt stale na niekom nalepeni a zavisli aby sa citili celistvi. Lebo co povie okolie 🫣

@anonym_fda7e0 ak by si ľúbila, tak by si tieto nezmyselné riadky nenapísala, hlavne láska je to čo spája ľudí

bloger
Dnes o 08:35

@prosimopomoc Nikdy nikto nehovoril o takejto podmienke. Vôbec to, že je slobodná nemá vplyv na je hodnotu.

aperolcek
Dnes o 08:35

Jemine, mne rodičia od 18tky neustále pílili uši, keď nejaká moja rovesníčka už porodila. To bol pre nich vrchol toho, čo vie žena dokázať. Druhá vec je, že komu porodili to dieťa a či vôbec mali na živobytie, že... Ja som to riešila štýlom jedným uchom dnu, druhým von. Študovala som právo na VŠ, nemala som najmenší záujem rodiť decká random chlapom. Muža som si vyberala veľmi starostlivo a vôbec sa za svoju prieberčivosť nehanbím, lebo za ten výber sa predsa žena-matka zodpovedá svojim deťom. ❤️ Čiže mysli v prvom rade na to, ak teda chceš deti.

jednoduchomaria89
Dnes o 08:42

Na Slovensku je veľa zlých a zákerných ľudí , v západnej a južnej Európe som sa s takým množstvom nestretla . Vela z nich sú tiež netaktne a arogantne osoby alebo nedeľni krestania a veľa z nich považuje za jediné životné víťazstvo vydať sa a mať deti , veľa žien to aj nasleduje , nestará sa o svoje financie alebo rozvoj a niekedy skončia s debilom a násilníkom a nemajú kam odísť a kruh sa uzatvára.

elviku11
Dnes o 08:58

@prosimopomoc A to si ešte nevidela, ako hnusne sa pozerajú na ženu - matku, ktorej reve vonku dieťa alebo sa hodí o zem.

anonym_1263f8
Dnes o 09:22

@prosimopomoc neviem, ale matka a so vzdelanim, taka neexiatuje? Zas sa idu porovnavat 2 extremy. Preco vy to malo byt bud/alebo? Dobre, este ta "kariera", to pochopim.
Ja ako matka 5 deti s dvoma VS, si tiez niekedy pripadam ako menej hodnotna a preco? Lebo mam "na krku" 5 deti, ludia ma hadzu do vreca s neprisposobivymi obcanmi a pracu zozeniem len velmi tazko. Tiez sa na nas vedia ludia pozerat ako na odpad spolocnosti. Hm?

anonym_1263f8
Dnes o 09:26
@anonym_8590b2

@prosimopomoc Tlak spoločnosti je jedna vec, ale porovnávanie sa s rozvedenými rovesníčkami bez školy len preto, aby si sa cítila lepšie, mi nepríde fér. Každý životný príbeh je iný. Tvoj úspech a kariéra sú skvelé, ale nemusíš kvôli tomu znižovať hodnotu iných žien. Čo opisuješ, je smutná realita predsudkov. Robíš to isté, čo druhí robia tebe...škatuľkuješ matky presne tak isto, ako okolie škatuľkuje teba. Keď budeme ženy deliť na lepšie a horšie podľa statusu či školy, ten začarovaný kruh porovnávania nikdy neskončí.

@anonym_8590b2 presne tak

anonym_4567d6
Dnes o 10:26
@anonym_1263f8

@prosimopomoc neviem, ale matka a so vzdelanim, taka neexiatuje? Zas sa idu porovnavat 2 extremy. Preco vy to malo byt bud/alebo? Dobre, este ta "kariera", to pochopim.
Ja ako matka 5 deti s dvoma VS, si tiez niekedy pripadam ako menej hodnotna a preco? Lebo mam "na krku" 5 deti, ludia ma hadzu do vreca s neprisposobivymi obcanmi a pracu zozeniem len velmi tazko. Tiez sa na nas vedia ludia pozerat ako na odpad spolocnosti. Hm?

@anonym_1263f8 ja to mam zase opacne,ja rada sokujem ludi s poctom deti 5.Akurat vo stvrtok som sa tak bavila s kolegynou.A zostala v soku ale ako v dobrom soku,ze 5deti.A ona skoro moj rocnik a ziadne aj ked priatela ma,je to jej kolega.Mnoho kolegov zase vobec na to nevyzeras,ze 5deti.Este aj vek hadaju.
Velmi zalezi v akom kruhu ludi sa clovek pohybuje.
Muz ked v praci oznamil,ze cakame 5te vsetcia gratulacie.Naozaj zalezi na tom,akych ludi ma clovek okolo.
To iste plati aj na opak,ked je zena bezdetna.A ak jej to vadi,netreba to spominat.

pr85
Dnes o 12:00
@martinmmartin

Nezabudaj ze pre miliardu ludi plati na sudoch ze svedectvo jedneho muza plati za 3 zeny

@martinmmartin Veru tak. A zachvíľu aj na Slovensku (vďaka "skvelej" imigračnej politike EU).

anonym_09a06e
Dnes o 15:35

@prosimopomoc to ss mýliš nie je to podmienka. A keby aj iní niečo hovorili tak ich názor je pre teba nepodstatný. Ži si svoj život a nedaj sa druhými ovplyvnovat. Môžeš žiť plnohodnotne aj sama šťastná. Je to o tom ako si to nastavíš.

anonym_35d5fc
Dnes o 15:59

@prosimopomoc Ja mam 32, som dobrovolne bezdetna a skor mam pocit, ze ludia s detmi mi to zavidia 😂
Nestretavam sa s tym co popisujes.

anonym_e73edf
Dnes o 16:29
@anonym_2ecbf9

@anonym_2ecbf9 Názor ako z 19 storočia, fakt. Kedy si konečne ľudia aj na SR uvedomia, že už neni doma kedy každá žena musí mať nutne dieťa. Prečo by mal byť nutne problém v autorke? A v tom, že nebodaj neni atraktívna, keď nemá chlapa? Predstav si ja som rozišla s chlapom v 30tke a terajšieho partnera som si našla o pár rokov neskôr. A vôbec nebola chyba vo mne, nepovažujem sa ani za špatu, ani som neni konfliktná. Čas som využila na svoj rozvoj, cestovala som a užívala si život. Potom nejak prirodzene prišiel do môjho života aj chlap. Deti neplánujeme a nepovažujeme sa za vadných. Našťastie ani naše rodiny nás nepovažujú za čudných a ani na nás netlačia. Ja nemám k deťom od malička vzťah a pritom detstvo som mala dokonalé, v tej dobe som mala všetko načo som ukázala, chodili sme po dovolenkách. Po materiálnej stránke mi nič nechýbalo, a aj lásky ako jedinné dieťa v rodine som mala až nad rámec. Ale proste nie som materský typ, skôr sa angažujem v rámci pomoci opusteným zvieratám. Prácu mám takú, že som denno denne v kontakte so seniormi. Pracujem v DSS a poviem ti je mi ťažko, keď vidím ako deti mi len hodia veci a povedia dajte to tej starene. Veľmi málo detí navštevuje svojich rodičov. A potom odpovedaj staručkej babičke alebo deduškovi, keď sa opýta pani sociálna kedy príde môj syn? Čo im mám povedať? Že mi šmaril do ruky veci a utekal preč? Čiže staré známe, že kto sa o teba na starobu postará, keď nemáš deti. Nie je záruka, ani keď máš deti. Ja si nemyslím, že žena ktorá nemá deti je neúspešná alebo divná. Je to žena, ako každá iná. Nie je neúspešná, divná ani pokazená. Takéto názory možno sú aj dnes niekde na dedine alebo v silno veriacich rodinách. Ja som jedináčik a moja mama je úplne v pohode, že nebude mať vnúčatá a vôbec mi to nedáva pocítiť.

anonym_0cd60e
Dnes o 16:57
@anonym_35d5fc

@prosimopomoc Ja mam 32, som dobrovolne bezdetna a skor mam pocit, ze ludia s detmi mi to zavidia 😂
Nestretavam sa s tym co popisujes.

@anonym_35d5fc a potom keď budeš mať 70 rokov a nebude ťa mať ani kto prísť navštíviť budeš zase závidieť ty ľuďom s deťmi, že aspoň majú rodinu a nie sú sami

anonym_d5cec8
Dnes o 17:05

Ja naopak občas pociťujem (parodxne najviac z tejto mamičkovskej stránky), že som menejcenná ak som “iba mama”. Nemám zatiaľ perfektnú kariéru a rozhodla som sa zostať 3 roky doma a starať sa o dieťa. Lenže spoločnosť si pod perfektnou ženou predstavuje plnohodnotnú matku aj plnohodnotného zamestnanca. Perfektná kariéra, ale o 15-tej vyzdvihuješ dieťa zo škôlky, si doma s každým sopľom, vyváraš každý deň vyváženú stravu a dom tip top uprataný. To že ideš dušu vypľuť nikoho netrápi, lebo “naše mamy všetko zvládali, musíš aj ty”. Takže, nikomu sa nikdy nezavďačíš. U nás žien čl urobíme, to je často zle. Ja mám mladá dieťa, zle. Keby mám najprv výbornú karieru a teda vyšší vek, tak je zle, lebo čo som za ženu, že tak uprednostňujem karieru. Chceme s mužom 3 deti a rodina si ťuká po čele či to chcem “naflákať jedno po druhom a rodiť ako čerešňa”. Jedným uchom dnu, druhým von. Zbytocne sa trápiť

anonym_35d5fc
Dnes o 17:45
@anonym_0cd60e

@anonym_35d5fc a potom keď budeš mať 70 rokov a nebude ťa mať ani kto prísť navštíviť budeš zase závidieť ty ľuďom s deťmi, že aspoň majú rodinu a nie sú sami

@anonym_0cd60e Ked budem mat 70, budem dufam este vladat cestovat po svete s ludmi ako ja 😀 Ak nie, tak sa supnem do nejakeho plazoveho starobinca.