Sú slobodné a bezdetné ženy menej hodnotné?
Ahojte,
aj na vás pozerajú ľudia inak, keď sa dozvedia, že ste slobodná a bezdetná vo veku 33+?
Napriek finančnej nezávislosti a dobrej kariére majú naozaj ľudia radšej matky, vydáte ženy hoci bez vzdelania? Teraz nevyzdvihujem vzdelanie ako číslo jedna, len uvádzam na porovnanie dva rôzne životy ženy.
Prečo je v spoločnosti stále podmienka, aby mala žena rodinu, inak je nehodnotná?
@anonym_35d5fc a potom keď budeš mať 70 rokov a nebude ťa mať ani kto prísť navštíviť budeš zase závidieť ty ľuďom s deťmi, že aspoň majú rodinu a nie sú sami
@anonym_0cd60e až vďaka tejto stránke som zistila koľko ľudí si nadrbe deti lebo preto aby im mal kto na staré kolena robiť animátora. A ešte to sj hrdo priznávajú 🫣
no vidíš a ja myslím, že je to práve opačne
@anonym_0cd60e až vďaka tejto stránke som zistila koľko ľudí si nadrbe deti lebo preto aby im mal kto na staré kolena robiť animátora. A ešte to sj hrdo priznávajú 🫣
@chocolatebox nikde nespomínam animatorstvo . Reagovala som na komentár z tej druhej strany že tak ako si teraz niekto užíva bezdetnosť a niekto mu to aj závidí, tak karta sa môže aj obrátiť neskôr a možno aj nie 🙂 to už každý sám zistí
@chocolatebox nikde nespomínam animatorstvo . Reagovala som na komentár z tej druhej strany že tak ako si teraz niekto užíva bezdetnosť a niekto mu to aj závidí, tak karta sa môže aj obrátiť neskôr a možno aj nie 🙂 to už každý sám zistí
@anonym_0cd60e nebolo to myslené priamo na teba, len mi tvoj komentár pripomenul nejaké iné, kde ženy explicitne hovorili ze si deti robili pre to aby sa o ne v starobe mal kto postarať. Ale ako tu už tiež bolo spomenuté, to ze ma človek deti nezaručuje ze ho budú navštevovať 🙂
@anonym_e73edf celý ten príspevok na ktorý reaguješ je napísaný tak, ze treba robiť životne rozhodnutia “lebo druhí”. Hlavne aby ostatní boli spokojní ;)
@chocolatebox Presne tak. Ja som nikdy nebola materský typ. Ako malá som v kočíku vozila plyšových psov namiesto bábik. Nehrala som sa na mamičku. Proste odmala to nejak nemám v sebe. A nemyslím si, že som preto zlý človek alebo nejaká vadná. A úprimne milujem, keď cudzí človek povie, že mám traumu z detstva alebo som mala zlé detstvo. Pri tom ja mám tých najlepších rodičov pod slnkom a lásky som mala veľa aj od širšej rodiny. A aj teraz keď mám dávno po 30tke mám s maminou aj s ocinom perfektný vzťah. Dokonca s maminou chodíme 2-krát do roka na babský víkend. Len proste nevyhovujem linajkám spoločnosti lebo nemám aspoň 3 deti 🤔
A je to v riti. 🤣🤣🤣Nemám ani deti,ani muža ani kariéru,peniaze ma obchádzajú kilometrovým oblúkom a aj tak som spokojná a už vôbec ma nezaujíma názor okolia, že ešte nie som "na poriadku".

@anonym_2ecbf9 Názor ako z 19 storočia, fakt. Kedy si konečne ľudia aj na SR uvedomia, že už neni doma kedy každá žena musí mať nutne dieťa. Prečo by mal byť nutne problém v autorke? A v tom, že nebodaj neni atraktívna, keď nemá chlapa? Predstav si ja som rozišla s chlapom v 30tke a terajšieho partnera som si našla o pár rokov neskôr. A vôbec nebola chyba vo mne, nepovažujem sa ani za špatu, ani som neni konfliktná. Čas som využila na svoj rozvoj, cestovala som a užívala si život. Potom nejak prirodzene prišiel do môjho života aj chlap. Deti neplánujeme a nepovažujeme sa za vadných. Našťastie ani naše rodiny nás nepovažujú za čudných a ani na nás netlačia. Ja nemám k deťom od malička vzťah a pritom detstvo som mala dokonalé, v tej dobe som mala všetko načo som ukázala, chodili sme po dovolenkách. Po materiálnej stránke mi nič nechýbalo, a aj lásky ako jedinné dieťa v rodine som mala až nad rámec. Ale proste nie som materský typ, skôr sa angažujem v rámci pomoci opusteným zvieratám. Prácu mám takú, že som denno denne v kontakte so seniormi. Pracujem v DSS a poviem ti je mi ťažko, keď vidím ako deti mi len hodia veci a povedia dajte to tej starene. Veľmi málo detí navštevuje svojich rodičov. A potom odpovedaj staručkej babičke alebo deduškovi, keď sa opýta pani sociálna kedy príde môj syn? Čo im mám povedať? Že mi šmaril do ruky veci a utekal preč? Čiže staré známe, že kto sa o teba na starobu postará, keď nemáš deti. Nie je záruka, ani keď máš deti. Ja si nemyslím, že žena ktorá nemá deti je neúspešná alebo divná. Je to žena, ako každá iná. Nie je neúspešná, divná ani pokazená. Takéto názory možno sú aj dnes niekde na dedine alebo v silno veriacich rodinách. Ja som jedináčik a moja mama je úplne v pohode, že nebude mať vnúčatá a vôbec mi to nedáva pocítiť.
@anonym_e73edf celý ten príspevok na ktorý reaguješ je napísaný tak, ze treba robiť životne rozhodnutia “lebo druhí”. Hlavne aby ostatní boli spokojní ;)