icon

Sú tetovania spojené so vzdelaním?

Dnes o 08:23

Dobrý deň, hľadám istú spojitosť medzi tetovaním či estetickými úpravami tela v prepojení na dosiahnuté vzdelanie. Máte niektorá dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa vysokej školy s titulmi (Mgr.Ing., MUDr., MdDr., MVDr. ) a zároveň tetovanie, alebo estetickú úpravu tela?

tatiana288
Dnes o 09:55

VŠ mám, dve. A tetovaní zopár tiež. Nie preto, aby som ich natŕčala v autobuse, ani nie preto, že mám potrebu sa nimi odlíšiť. Nemám vytetovanú slzu pod okom, pavúka na krku ani čínsky ornament nad zadkom. Tetovanie je pre mňa osobnou pripomienkou, ktorú si nosím stále so sebou. Osobne si nemyslím, že by sa tetovanie nejako spájalo s inteligenciou alebo vzdelaním človeka. Ak sa teda nebavíme o niekom, kto má na tvári vytetovaný falus.

anonym_9c5cdf
Dnes o 09:55

@anonym_autor mám vš vzdelanie III. Stupeň a mám aj tetovanie aj úpravu 🙂

viestta
Dnes o 10:01
@anonym_autor

@moonlight1210 Nejak dobre to poznaš. Nevzdávaj to.

@anonym_autor mam neprijemny pocit, ze si sem prisla len pourazat tych, ktori tetovanie maju alebo nemaju s nim problem. Hold, nie vzdy s tebou bude kazdy suhlasit. Aj to je zivot.

oceanahory
Dnes o 10:11
@viestta

@anonym_autor mam neprijemny pocit, ze si sem prisla len pourazat tych, ktori tetovanie maju alebo nemaju s nim problem. Hold, nie vzdy s tebou bude kazdy suhlasit. Aj to je zivot.

@viestta Mam pocit, ze sa jedna o "velmi vzdelaneho" jedinca s VS titulom, ktory svoje vzdelanie povazuje za jedinu vec, ktora formuje jeho osobnost a samotne bytie 🥴.

anonym_9e9147
Dnes o 10:11

@anonym_autor mala som spoluziaka na Vs (je ing) a myslim, ze na nom nebol ani cm bez tetovania😂👍

anonym_dc1c47
Dnes o 10:15

Z tvojho prejavu autorka je poznať túžbu po uznaní. Cítiš sa dôležito kvôli vzdelaniu a predpokladala si,že si potvrdíš svoj názor, že tetovanie majú jednoduchší ĺudia. Nemá to s tým nič nič spoločné.Som upratovačka a nemám žiadne tetovanie. Nepáči sa mi to. Ani môj muž bez VŠ a ani brat s VŠ a sestra s VŠ tiež nie.Toto nie je otázka vzdelania ,ani inteligencie, ale vkusu .Na to, že si taká múdra, tvoje názory sú skostnatelé a až vtipne povýšenecké.

biba_18
Dnes o 10:17

@oceanahory ale úsudok má veľmi chabý 😒 ja už asi viem ktorá to je, raz som jej oponovala že nie každý introvert sa správa ako ona, asi ju to urazilo a furt do mňa skáče. neberiem si to osobne, aj keď ona to osobne myslí 😉

moonlight1210
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@moonlight1210 Nejak dobre to poznaš. Nevzdávaj to.

@anonym_autor Nie, ja len len viem dobre rozoznat ludi, co to potrebuju. Ako napriklad teba.

Spytaj sa sama seba: Kto tu napisal otazku preto, aby potom mohol ludi, co mu odpovedia po pravde, nasledne hejtovat a urazat.
Ty, ci ja?

Prides si normalna?

Zvaz toho psychologa.

jeennyv
Dnes o 10:18

Nemam upravy, vs 2.stupen..chuda som..kozy jak vagon 😀😀 mame v rodine prsatost, kazda ma cici…pery mam uzke, ale ma to nese…rie sa nedam botoxovat atd a po 30tke pytaju odomna obciansky…cize robit si nic nechcem nema zmysel a tetovanie sa mi paci, ale este nemam

petronelag
Dnes o 10:32
@jeennyv

Nemam upravy, vs 2.stupen..chuda som..kozy jak vagon 😀😀 mame v rodine prsatost, kazda ma cici…pery mam uzke, ale ma to nese…rie sa nedam botoxovat atd a po 30tke pytaju odomna obciansky…cize robit si nic nechcem nema zmysel a tetovanie sa mi paci, ale este nemam

@jeennyv Čítala som, že už bude moderné - návrat k prirodzenosti, nie je veľké pery.
Tetovanie je skôr pre mladších, aj obsah tetovania sa rokmi mení, po takej 40-tke nosiť na sebe to, čo bolo zaujímavé v 20-tke, to mi pripadá skôr na rozmyslenie. Nezáleží to od VŠ.

jeennyv
Dnes o 11:07
@petronelag

@jeennyv Čítala som, že už bude moderné - návrat k prirodzenosti, nie je veľké pery.
Tetovanie je skôr pre mladších, aj obsah tetovania sa rokmi mení, po takej 40-tke nosiť na sebe to, čo bolo zaujímavé v 20-tke, to mi pripadá skôr na rozmyslenie. Nezáleží to od VŠ.

@petronelag ja sa po 30tke tesne stara necitim😀😀 hlavne ked odomna pytaju doklady a ked sa rozhodnem, ze ok bolest sa dam aj potetovat, viem co a nie je neskoro v kazdom veku co chces urobit..a kazdy ti moze vies kam fukat…do ciernej diery😀😀

aleveddobre
Dnes o 12:08
@viestta

@anonym_autor to je moja sukromna vec, aj vzdelanie aj to ci mam alebo nemam.
Vztah k tetovaniu: Kazdy nech robi ako sam uzna za vhodne, mna to neovplyvnuje, tak sa do toho nestaram.

@viestta tak načo sa potom zapajas do diskusie? Otázka bola položená jasne.

anonym_7f114f
Dnes o 12:19

@anonym_autor tetovanie nema nič spoločné s titulom a vzdelaním.Mne sa na ženách nepáči, ale poznám MUDr JUDr, ktorí majú veľa tetovani

alenka58
Dnes o 12:20

ja som sa pýtala pani cca okolo 70 r na tetovanie pri členku má macka Pu, povedala mi že si to dala kvôli vnukovi, to mi bolo veľmi sympatické

anonym_1bc523
Dnes o 12:24

Ja som tatérka , a napíšem len toľko že cca 50%/50% ku mne chodia na kerky ľudia čo majú tituly a aj tí, čo ich nemajú . BTW !Vysokú školu má momentálne snáď každá účastníčka Ruže pre nevestu a všetci tam vidíme z ukážok ich intelekt ,čiže tituly by som v dnešnej dobe absolútne neriešila, dnes to má skoro každý , ako aj tetovanie ... 😘✌️

anonym_54e3b1
Dnes o 12:33

Ja mám Mgr v zdravotníctve…hnusí sa mi piercing aj tetovanie….aj vysokovzdelani ľudia majú kerky( podľa mňa nejakí rebeli), nejaké jemné kvetinky alebo vážky bývajú pekné, ale také tie šialené tetovania cez pol tela vidieť väčšinou u nižšie vzdelaných ľudí bez vkusu. Často vidieť napr u predavačiek a čašníčiek typický obraz-tetovane rukávy, piercing, divne účesy, ciga a jednoduché reči. A tetovania blackout si podľa mňa nedá psychicky zdravý človek, rovnako ani kadečo na krk, prsty a tvár.

anonym_54e3b1
Dnes o 12:33
@anonym_54e3b1

Ja mám Mgr v zdravotníctve…hnusí sa mi piercing aj tetovanie….aj vysokovzdelani ľudia majú kerky( podľa mňa nejakí rebeli), nejaké jemné kvetinky alebo vážky bývajú pekné, ale také tie šialené tetovania cez pol tela vidieť väčšinou u nižšie vzdelaných ľudí bez vkusu. Často vidieť napr u predavačiek a čašníčiek typický obraz-tetovane rukávy, piercing, divne účesy, ciga a jednoduché reči. A tetovania blackout si podľa mňa nedá psychicky zdravý človek, rovnako ani kadečo na krk, prsty a tvár.

@anonym_54e3b1 A estetické úpravy jemne nevedia, ale mám pocit, že každá tretia čašníčka v BA ma pery napichane až prehnane.

marsmykkok
Dnes o 12:39

Nemám vysokú školu, ale tetovanie nemám a na druhých nejaké menšie tetovania mi neprekážajú-niekedy sa mi aj páčia maličké, ale potetované celé časti tela za mňa hnus aj na 20ročnej/20ročnom, aj na 40ročnom/40 ročnej, je to za mňa vrchol nevkusu. Cez víkend som bola na jednej akcii kde nás bolo 70 a hlavne intelektuálnejší ľudia a veru tetovanie viditeľné som nevidela nikomu.

sss777
Dnes o 12:41

My sme sa presne o tomto bavili na vianočnom večierku. Z 28 lekárov na oddelení má jedna kolegyňa malé tetovanie na členku, zvyšok nemá nič. Žiadny piercing. Názory boli približne rovnaké - zdalo sa nám to špinavé.
U pacientov nám to samozrejme nevadí, sme zvyknutí na hnisavé/otvorené rany a podobné veci, ale doma by som to mať nechcela. V okolí nemám nikoho viditeľne potetovaného, ale susedov sa na to nepýtam🙂

maryetta
Dnes o 12:48

Co to ma spolocne?
Tetovanie moze znamenat aj mladeznicku nerozvaznost. A zaroven tetovanie je isty styl. Nie vizitka iq.

anonym_15e160
Dnes o 12:57

Tetovanie ma priamu suvislost s identifikaciou sa napriklad s nejakym presvedcenim, nejakou hodnotou, hlbokym zazitkom, nejakou osobnostou atd...Clovek si tak utvara a posilnuje svoju identitu, ktora sa neustale formuje.

lindusss2016
Dnes o 13:03

@anonym_autor mám VS 2.stupna, momentálne robím ďalšiu VS v inom odbore a mám jedno tetovanie. Úpravy nie, lebo ja som so sebou spokojná, ale vkusne úpravy na ženách sa mi nehnusia. Nevkusné sú proste nevkusné 🤷 Ale osobne by som nešla do úpravy, kde je potrebná narkóza - som zdravotník.

anonym_acefa7
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
Dnes o 13:25

@anonym_autor no podla mna to s tymto nema nic.. s vkusom, stylom.. ale inym nie, poznam potetovaneho lekara, aj sestricku, aj bankara aj predavacku aj uradnicku... o estetickych upravach ani nevravim. Mozno skor s napadnostou, umiestnenim, stylom ma vzdelanie, alebo nejaky status. Pravnik si nevytetuje hviezdicky na celo.. napriklad.

anonym_a77fab
Dnes o 13:44
@anonym_acefa7
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_acefa7 Ty si komplikovaná a vzdelaná. Ale aj tak obmedzená.

zuzanka.zuzu
Dnes o 13:51

mám (máme) tituly aj pred menom, aj za menom a nemám ani tetovanie, ani piercing. a mám predsudky voči potetovaným 🤷 je fajn keď sa mýlim a ten človek je super 😎 vtedy mi to nevadí NA ŇOM konkrétne, ale vo všeobecnosti sa mi to vôbec nepáči 🤷 rovnako tak nefajčím a ani fajčiara by som nechcela 🤷 ale mám zopár ľudí ktorí pri mne fajčiť môžu lebo ich mám rada

slavomira236
Dnes o 14:04

@anonym_autor dcera ma vysku s cervenym diplomom aj par tetovani

beronsche
Dnes o 14:15

@anonym_autor na to, aby mala táto tvoja anketa výpovednú hodnotu, musíš ju robiť inak. Okrem vzdelania ti chyba aj veková skupina, dalej musíš mat percentuálne zastúpené všetky skupiny... Jednoducho platí, že štatistiky a hľadanie súvislostí medzi dvoma, zdanlivo nesuvisiacimi faktormi, sa robí inak, ako hodením otázky na soc.siet...

beronsche
Dnes o 14:16
@anonym_acefa7
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_acefa7 síce to tak podľa teba môže byť, ale zjavne sa mýliš.. stačí pozrieť túto diskusiu..

anonym_4fdb0e
Dnes o 14:26

Vo Fínsku aj najrenomovanejšie mená bežne majú tetovania, iný kraj iný mrav :D
Ja mám VŠ a mam len estetické vylepšenie, tetovačku nie.