icon

Sú tetovania spojené so vzdelaním?

26. mar 2026

Dobrý deň, hľadám istú spojitosť medzi tetovaním či estetickými úpravami tela v prepojení na dosiahnuté vzdelanie. Máte niektorá dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa vysokej školy s titulmi (Mgr.Ing., MUDr., MdDr., MVDr. ) a zároveň tetovanie, alebo estetickú úpravu tela?

autor
27. mar 2026

uz to damy nechajme tak. Debata podľa mňa priniesla dostatočný záver, už len tým, že sa nad tým ľudia zamysleli. Svoj názor zdieľam s mnohými inými ženami a myslím si, že nie je potrebné to ďalej dramatizovať ani hrotiť. Každá strana má právo na svoj pohľad a ten si zaslúži rešpekt. ďakujem.

anonym_c19760
27. mar 2026

@anonym_3f6118 Prečo by som niekomu vykladala, že je chorý? Keby sa ma pýtala na názor, neodporúčala by som jej to. Nenosím náušnice.

gerrwie_girl
27. mar 2026
@anonym_autor

uz to damy nechajme tak. Debata podľa mňa priniesla dostatočný záver, už len tým, že sa nad tým ľudia zamysleli. Svoj názor zdieľam s mnohými inými ženami a myslím si, že nie je potrebné to ďalej dramatizovať ani hrotiť. Každá strana má právo na svoj pohľad a ten si zaslúži rešpekt. ďakujem.

@anonym_autor 😀 ked niekto napíše takuto provokativnu tému, myslim ze je jasne aky bude vysledok 😀

anonym_063a06
27. mar 2026
@anonym_autor

Tu mate zoznam vlastností, alebo faktorov, ktoré môžu stáť za rozhodnutím dať sa potetovať.. impulzívnosť,, potreba zapadnúť do skupiny, nízke sebavedomie
túžba po pozornosti , rebélia bez hlbšieho dôvodu, neschopnosť dlhodobo plánovať, podliehanie trendom, emocionálna nestabilita, snaha prekryť vnútorné problémy, potreba šokovať okolie, nedostatok sebareflexie, tlak okolia alebo partnera, závislosť na externom uznaní, nedostatok identity.. hľadanie seba samého, krátkodobé myslenie" ignorovanie budúcich dôsledkov "
riskantné správanie, potreba vyjadriť hnev alebo frustráciu neproduktívnym spôsobom.. Chceli by ste lekára čo ma také vlastnosti? alebo advokáta ?

@anonym_autor a vieš čo je to podľa mňa... Mám vytetované niečo, čo mi symbolizuje moju sestru, ktorá už nie je medzi nami, Slovenský erb a nezabudnuteľnú spomienku s mojím otcom. Myslím, že áno chcela by som lekára aj právnika, ktorý má tetovania s takým významom.

anonym_5e2975
27. mar 2026

@anonym_autor Rozumiem na čo sa pýtaš, ale hladala by som spojitosť v rámci psychológie a nie vzdelania. Z môjho pohľadu nejde o estetickú záležitosť, ani o vzdelanie, ale o to, že sa človek potrebuje odlíšiť, vyniknúť, cítiť sa výnimočne, dodať si sebavedomie, ukázať sa, možno to niekomu aj prináša pocit nadradenosti, ktorý potrebuje živiť. Každý je iný.

viestta
27. mar 2026
@anonym_autor

@viestta ak máš záujem, viem si prejsť tvoje príspevky a pomenovať, čo sa za nimi reálne skrýva, bez prikrášľovania. Niekedy je užitočné počuť veci presne tak, ako sú. Resp. ak chceš ísť viac do hĺbky, Košice nie sú ďaleko a moju ambulanciu môžeš pokojne navštíviť. Môžeme sa na to pozrieť odborne, s profesionálnym prístupom a plným rešpektom k tvojmu súkromiu..

@anonym_autor dakujem za anylyzu, nezvanych psychoanalitikov co sa pokusalo zhodnotot moju osobu bolo uz niekolko. Zaujimave, ze kazdy dospel k inemu zaveru. Cim to asi bude?

anonym_414773
27. mar 2026

@anonym_autor Ty prídi radšej do mojej ambulancie,potrebuješ to 😆 Už len ta primitivna otázka na tetovanie značí,že nevieš kde je sever 🥴

gerrwie_girl
27. mar 2026
@anonym_414773

@anonym_autor Ty prídi radšej do mojej ambulancie,potrebuješ to 😆 Už len ta primitivna otázka na tetovanie značí,že nevieš kde je sever 🥴

@anonym_414773 hej presne toto som chcela napísať ze psychologicka a pride sa na MK pytat toto 😀.

dadis
27. mar 2026
@anonym_414773

@gerrwie_girl
@anonym_414773 Isteze, psychologicka 😁🤭, takyto clovek ako autorka, ani do kravina kydat hnoj

katka700
27. mar 2026

@anonym_autor Pevne dúfam, že to nie je téma bakalárskej práce na niektorej univerzite založenej v ére meciarizmu. Tetovanie už dávno prešlo zo subkultury do všeobecne akceptovaneho mainstreamu. Keď je niečo mainstream tak hľadať súvislost so vzdelaním nemá význam. Ako napísali dievčatá je to vec osobného vkusu a ten so vzdelaním tak nejak nesúvisí

anonym_3f6118
27. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_3f6118 Prečo by som niekomu vykladala, že je chorý? Keby sa ma pýtala na názor, neodporúčala by som jej to. Nenosím náušnice.

@anonym_c19760 a usi mas prepichnute?

anonym_374dff
27. mar 2026
@hefo

V práci sme skoro všetci inžinieri a (viditeľné) tetovanie má z nich minimum.
Zato v miestnej predajni Tesca sú potetovaní prakticky všetci (okrem paní po päťdesiatke).

Je tam súvis, nie je tam súvis?

@hefo Ty asi nemas tetovanie, však?

positivvibe
27. mar 2026
@marsmykkok

@positivvibe Napríklad tvár-má každý jedinečnú a niečím peknú, prečo si na ňu niečo tetovať? Alebo rovnako spodky rúk-teda prsty a dlane to je tiež za mňa cez čiaru úplne. Prečo si podľa teba niekto tetuje tvár napríklad? Mne to príde také za každú cenu sa prvoplánovo odlíšiť alebo zaujať, inteligentný človek nemusí zaujať na prvý pohľad tetovaním, zaujme správaním...

@marsmykkok To skôr znie, že spôsob vyjadrenia druhých považujete za menej hodnotný než ten svoj.Možno nejde o to, kto čím zaujme, ale že každý si vyberá vlastný spôsob 🙂

anonym_03456d
27. mar 2026

Mam titul Mudr, Phd. A mam aj tattoo, ale na miestach, ktoré nevidno.

anonym_00bac7
27. mar 2026

@anonym_autor mam dosiahnuty treti stupen VS a mam tetovanie. Myslim, ze tymto hladanim stracas cas.

marsmykkok
27. mar 2026
@positivvibe

@marsmykkok To skôr znie, že spôsob vyjadrenia druhých považujete za menej hodnotný než ten svoj.Možno nejde o to, kto čím zaujme, ale že každý si vyberá vlastný spôsob 🙂

@positivvibe Proste nepáči sa mi to strašne a robí to na mňa zlý dojem tetovania tváre, spodkov rúk, tetovania celých rúk a podobne. Ale zase naopak malé tetovania považujem za sexi-napríklad žena ak má malé tetovanie na členku alebo muž malé na vyšportovanom ramene alebo chrbáte-toto sa mi páči odvtedy ako sa začalo tetovať teda možno skoro 30 rokov, pamätám si že sa mi ako decku na kúpalisku tie malé tetovania strašne páčili na ľudoch. Ale tie veľké alebo tetovania na tvári alebo spodku rúk alebo krku za mňa strašný hnus. Ale tak beriem že každý človek je rozdielny, možno niekomu sa to páči, ale za mňa fuj

anonym_640a80
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nikto sa tu nezamýšľal, jednoducho len napísal ako to má. To bolo všetko. Skôr sa reagovalo na tvoje trápne komentáre nič viac, nič menej.

anonym_1f442c
27. mar 2026
@marsmykkok

@positivvibe Proste nepáči sa mi to strašne a robí to na mňa zlý dojem tetovania tváre, spodkov rúk, tetovania celých rúk a podobne. Ale zase naopak malé tetovania považujem za sexi-napríklad žena ak má malé tetovanie na členku alebo muž malé na vyšportovanom ramene alebo chrbáte-toto sa mi páči odvtedy ako sa začalo tetovať teda možno skoro 30 rokov, pamätám si že sa mi ako decku na kúpalisku tie malé tetovania strašne páčili na ľudoch. Ale tie veľké alebo tetovania na tvári alebo spodku rúk alebo krku za mňa strašný hnus. Ale tak beriem že každý človek je rozdielny, možno niekomu sa to páči, ale za mňa fuj

@marsmykkok ešteže na tvojom dojme nikomu nezáleží.

anonym_c19760
27. mar 2026
@anonym_3f6118

@anonym_c19760 a usi mas prepichnute?

@anonym_3f6118 Áno, mám od bábätkovských čias sprznené lalôčiky, ale za to nemôžem. Moje deti nemajú.

anonym_3f6118
27. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_3f6118 Áno, mám od bábätkovských čias sprznené lalôčiky, ale za to nemôžem. Moje deti nemajú.

@anonym_c19760 cize si dokazom , ze mas nejaky psychicky problem... a verim, ze si nosila aj nausnice, kym si prepichnute usi nezacinala nazyvat sprznenim lalocikov , ze ano? ci to sa nepocita? ale ano, mam za to, ze to nebolo tvoje rozhodnutie... ale rovnako pritiahnute tvrdenie, ako zena ktora ma pircing / aj ked netvrdim ze si to spominala ty, myslim skor vseobecne/ je vlastne sprznena a chora...

positivvibe
27. mar 2026
@marsmykkok

@marsmykkok Zaujímavé sledovať, ako sa táto diskusia posunula od spájania tetovania s inteligenciou či sebaláskou až po to, že ide vlastne len o to, čo sa komu páči alebo nepáči 🙂
A to je úplne v poriadku. Každý máme svoj vkus, len možno netreba z osobného pocitu robiť všeobecné závery o ľuďoch.

anonym_c19760
27. mar 2026
@anonym_3f6118

@anonym_c19760 cize si dokazom , ze mas nejaky psychicky problem... a verim, ze si nosila aj nausnice, kym si prepichnute usi nezacinala nazyvat sprznenim lalocikov , ze ano? ci to sa nepocita? ale ano, mam za to, ze to nebolo tvoje rozhodnutie... ale rovnako pritiahnute tvrdenie, ako zena ktora ma pircing / aj ked netvrdim ze si to spominala ty, myslim skor vseobecne/ je vlastne sprznena a chora...

@anonym_3f6118 To je dedukcia 😁 Mala som byť ráznejšie bábätko a odmietnuť to! Nikde som netvrdila, že je niekto chorý. Vravím, že má málo sebalásky každý, kto si ubližuje tetovaním, fajčením, hocijakým prznením tela vrátane dobrovoľného prepichovania uší. Zober si to opačne, ak niekto začne s alkoholom, drogami, má poruchu príjmu potravy, reže sa, proste si ubližuje nejak, má aktuálne nedostatok sebalásky.

veronikah96
27. mar 2026

Autorka, naozaj ideš teraz písať, že nie je potrebné ďalej hrotiť alebo dramatizovať po tom ako si tu prakticky analyzovala psychologický profil človeka s tetovaním? Už to je zbytočné dramatizovanie a hlavne škatuľkovanie človeka, ktorého ty absolútne nepoznáš. Tak ako dosiahnuté vzdelanie neodzrkadľuje inteligenciu, tak ani tetovanie nie je adekvátna prezentácia hodnôt a zmýšľania človeka. Ale to, že nemáš problém súdiť a dávať nálepky len na základe vzhľadu, to teda veľa hovorí o tebe a tvojich hodnotách.

veronikah96
27. mar 2026

A ešte jedna vec. Keď už si ako autorka tejto diskusie tak stojíš za svojím názorom, prečo si anonym? Tiež by sme mohli kľudne len na základe toho konštatovať a dať ti nálepku, že nemáš dosť sebaistoty a radšej píšeš pod anonymom. Veď anonymne sa hneď píšu argumenty jednoduchšie a odvážnejšie.

anjelik33
27. mar 2026

Mám titul RNDr. Mám tetovania – áno, aj viditeľné.
Mám rodinu, hodnoty a život, za ktorý sa nemusím schovávať.Svoje deti vychovávam tak, aby nesúdili druhých a aby sa správali ako „ľudia“.
Nie ako tí, čo si potrebujú robiť názor na základe výzoru.Starám sa o svoje telo – zdravo jem, cvičím.
Takže predstava, že tetovanie = sebapoškodzovanie, je úsmevná.
Úprimne?
Oveľa viac o človeku povie, ako rýchlo súdi iných… než to, ako vyzerá.A potom sa čudujeme, že sa deti šikanujú.Stačí sa pozrieť na dospelých.
Ja ľudí hodnotím podľa činov.Nie podľa toho, čo majú na koži. Skús to niekedy aj ty.

babeinka
27. mar 2026

@anonym_autor áno mám aj aj dokonca tetovanie som si dala počas štúdia VS ale nešla som na VŠ po škole až podstatne neskôr

evkatk
27. mar 2026

Nechať sa tetovať a pod. bolo doménou väzňou, ktorým sa poznali aj po prepustení. Dlhé roky panoval názor, že je to prejavom spodiny. Isté je, že ja, ako bývalá dlhoročná riaditeľka by som nikdy do pracovného pomeru neprijala osobu s tetovaním ani keby mala VŠ 2. stupňa. Pohľad na tetovanie môžu u niekoho vzbudzovať odpor až hnus.

euka210
27. mar 2026

@anonym_autor myslim, ze nie. Je to skor vec vkusu. V rodine nikto nema tetovanie...ci Vs ci Ss. Mne sa to nepaci, nevidim v tom zmysel. Ked male, tak este ok, ale ked je toho vela, tak mne sa to az hnusi.

anonym_091acc
27. mar 2026
@pr85

@anonym_autor som PhDr. a nenávidím tetovania.

@pr85 Čo si vyštudoval?

anonym_640a80
27. mar 2026
@evkatk

Nechať sa tetovať a pod. bolo doménou väzňou, ktorým sa poznali aj po prepustení. Dlhé roky panoval názor, že je to prejavom spodiny. Isté je, že ja, ako bývalá dlhoročná riaditeľka by som nikdy do pracovného pomeru neprijala osobu s tetovaním ani keby mala VŠ 2. stupňa. Pohľad na tetovanie môžu u niekoho vzbudzovať odpor až hnus.

@evkatk dlhé roky panoval názor,že žena nemá právo voliť a má stať za platňou. Aké by to bolo prekvapenie, kebyže si nevšimneš,že uchádzač má tetovanie.