icon

Sú tetovania spojené so vzdelaním?

26. mar 2026

Dobrý deň, hľadám istú spojitosť medzi tetovaním či estetickými úpravami tela v prepojení na dosiahnuté vzdelanie. Máte niektorá dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa vysokej školy s titulmi (Mgr.Ing., MUDr., MdDr., MVDr. ) a zároveň tetovanie, alebo estetickú úpravu tela?

Strana
z8
adalee
27. mar 2026
@sss777

My sme sa presne o tomto bavili na vianočnom večierku. Z 28 lekárov na oddelení má jedna kolegyňa malé tetovanie na členku, zvyšok nemá nič. Žiadny piercing. Názory boli približne rovnaké - zdalo sa nám to špinavé.
U pacientov nám to samozrejme nevadí, sme zvyknutí na hnisavé/otvorené rany a podobné veci, ale doma by som to mať nechcela. V okolí nemám nikoho viditeľne potetovaného, ale susedov sa na to nepýtam🙂

@sss777 ale že sa vám nezdá špinavé brať krv ľuďom celý deň v jedných rukaviciach 🙈

drobcek17
28. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_a77fab Ano , citia sa vynimocne vo svojej hlave a nic moc ich to nestalo - tento pocit casom otupuje a preto ides dalej a dalej a viac a viac - kolko ludi poznas co ostali pri jednej kerke cely zivot?
Ono to nieje iba o tom co ukazujes von ale aj o tom co si dokazujes sama sebe .

@martinmmartin môj manžel má len jedno tetovanie, na ramene kde ho nikto nevidí, jedine v lete, keď má tielko. Má ho z mladosti, dnes už mu tiahne na 40 a predstav si nemá záujem o ďalšie 😉

anonym_c19760
28. mar 2026
@anjelik33

Mám titul RNDr. Mám tetovania – áno, aj viditeľné.
Mám rodinu, hodnoty a život, za ktorý sa nemusím schovávať.Svoje deti vychovávam tak, aby nesúdili druhých a aby sa správali ako „ľudia“.
Nie ako tí, čo si potrebujú robiť názor na základe výzoru.Starám sa o svoje telo – zdravo jem, cvičím.
Takže predstava, že tetovanie = sebapoškodzovanie, je úsmevná.
Úprimne?
Oveľa viac o človeku povie, ako rýchlo súdi iných… než to, ako vyzerá.A potom sa čudujeme, že sa deti šikanujú.Stačí sa pozrieť na dospelých.
Ja ľudí hodnotím podľa činov.Nie podľa toho, čo majú na koži. Skús to niekedy aj ty.

@anjelik33 Podľa teba je tetovanie zdraviu prospešné a neškodné? Sama vieš, že to tak nie je.

anonym_5a3116
28. mar 2026
@anonym_2e4a7f

skôr je to spojené s vekom. Myslím že vek. kat. nad 55+ už tetovanie moc neobľubuje.
Keby som mala 20 - 25, možno by som si aj dala.
Dcéra študentka LF nemá, ale jej spolužiačka a kámoška zo školy má ich viac.

@anonym_2e4a7f ja mám 52 a rozmýšľam nad tetovaním na nenápadnom mieste, ktoré vystihuje môj životný štýl a postoj. Ale rozmýšľam o ňom už roky 🙂, presne viem aké a myslím, že už dozrel čas 🙂

anonym_a77fab
28. mar 2026
@anonym_c19760

@anjelik33 Podľa teba je tetovanie zdraviu prospešné a neškodné? Sama vieš, že to tak nie je.

@anonym_c19760 Nieco neskodne nie je automaticky zdraviu prospesne. A skodlivost nie je vyssia ako u fajcenia, dokonca doteraz nebolo preukazane ze by tetovanie sposobovalo nejaku chorobu. Hovori sa iba o moznom zvysenom riziku.

anonym_5a3116
28. mar 2026

a je úplná hlúposť spájať úroveň vzdelania s tetovaním, ide o vec vkusu a nie inteligencie

martinmmartin
28. mar 2026
@drobcek17

@martinmmartin môj manžel má len jedno tetovanie, na ramene kde ho nikto nevidí, jedine v lete, keď má tielko. Má ho z mladosti, dnes už mu tiahne na 40 a predstav si nemá záujem o ďalšie 😉

@drobcek17 a je u potetovanych skor vynimka alebo pravidlo?

anonym_c3bc93
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c06a55 Ďakujem za tvoj názor a nielen že ho zdieľam no i skoro všetko mame spoločne.

@anonym_autor nasa byvala riaditelka v MS mala titul pred menom a za menom a mala tetovanie. Ja by som skor povedala, ze tetovanim prezentuju hodnoty ktore vyznavaju, zivotny styl alebo postoj k zivotu. Nie je to o IQ. Ja nemam ani nausnice ani moje deti 😁.

anonym_a77fab
28. mar 2026
@anonym_c3bc93

@anonym_autor nasa byvala riaditelka v MS mala titul pred menom a za menom a mala tetovanie. Ja by som skor povedala, ze tetovanim prezentuju hodnoty ktore vyznavaju, zivotny styl alebo postoj k zivotu. Nie je to o IQ. Ja nemam ani nausnice ani moje deti 😁.

@anonym_c3bc93 Ktore to su hodnoty.

anonym_c3bc93
28. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_3f6118 To je dedukcia 😁 Mala som byť ráznejšie bábätko a odmietnuť to! Nikde som netvrdila, že je niekto chorý. Vravím, že má málo sebalásky každý, kto si ubližuje tetovaním, fajčením, hocijakým prznením tela vrátane dobrovoľného prepichovania uší. Zober si to opačne, ak niekto začne s alkoholom, drogami, má poruchu príjmu potravy, reže sa, proste si ubližuje nejak, má aktuálne nedostatok sebalásky.

@anonym_c19760 suhlasim s tebou. Rozne “zdobenie” aprepichovanie tela mi pride ako napodobnovanie domorodych kmenov z pralesa

anonym_c19760
28. mar 2026
@anonym_a77fab

@anonym_c19760 Nieco neskodne nie je automaticky zdraviu prospesne. A skodlivost nie je vyssia ako u fajcenia, dokonca doteraz nebolo preukazane ze by tetovanie sposobovalo nejaku chorobu. Hovori sa iba o moznom zvysenom riziku.

@anonym_a77fab Keď je to len trochu lepšie od fajčenia... 🤷🏻

anonym_c3bc93
28. mar 2026

Male tetovanie je celkom pekne ak je dobre spravene. Ale nahusto potetovans cela ruka alebo cele stehno na mna posobi hrozostrasne 😱😄

anonym_a77fab
28. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_a77fab Keď je to len trochu lepšie od fajčenia... 🤷🏻

@anonym_c19760 A kolko vysokoskolsky vzdelanych fajci.

anonym_c19760
28. mar 2026
@anonym_a77fab

@anonym_c19760 A kolko vysokoskolsky vzdelanych fajci.

@anonym_a77fab Čo tým chceš povedať?

anonym_746e37
28. mar 2026

Som PaedDr., moj muz Ing. PhD. a tetovani nie sme. Ani moje kolegyne Mgr. A PhDr. A RNDr.

mischy00
28. mar 2026

Dnes sa da clovek tetovat uz v 18- tich, kedy este žiaden titul nemá.....neskor dostuduje a tetovanie zostáva. Otázka uz potom znie, ci by do toho išli znova🙂

anonym_3f6118
28. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_3f6118 To je dedukcia 😁 Mala som byť ráznejšie bábätko a odmietnuť to! Nikde som netvrdila, že je niekto chorý. Vravím, že má málo sebalásky každý, kto si ubližuje tetovaním, fajčením, hocijakým prznením tela vrátane dobrovoľného prepichovania uší. Zober si to opačne, ak niekto začne s alkoholom, drogami, má poruchu príjmu potravy, reže sa, proste si ubližuje nejak, má aktuálne nedostatok sebalásky.

@anonym_c19760 potom dostatok sebalasky nema vlastne nikto...

anonym_3f6118
28. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_c19760 tetovanie ale nie je otazkou zdraveho zivotneho stylu... to si dala do nejakeho zleho kontextu . zdraviu prospesne nie je ani sediet pol dna na MK, ani pracovat roky za PC, dokonca ani pit vodu z vodovodu atd atd...

renesance80
28. mar 2026

@anonym_autor mam steednu skolu tetovanie nemam , lebo podla mna tetovanie je cast umenia a umenie ma cosi vyjadrovat , to dnesne komercne nevyjadruje nic je to brak , brak ako Novy cas, Howk!

anonym_410788
28. mar 2026

Mám VŠ. lll. Stupňa a tetovanie nemám. Nepochopila som tento “trend”. Podľa mna tetovania na krku, tvári, prstoch, dlaniach a podobne sú symbolom nižšiej inteligencie. V preklade nikto normálny sa nedá tetovať na miesta kde to nevie zakryť …

biba_18
28. mar 2026

@anonym_410788 tak normálny alebo inteligentný?

sss777
29. mar 2026
@adalee

@sss777 ale že sa vám nezdá špinavé brať krv ľuďom celý deň v jedných rukaviciach 🙈

@adalee
To tak možno funguje na Slovensku, my máme úctu k pacientovi a hygienickým opatreniam, takže nerozumiem tomuto útoku

adalee
29. mar 2026
@sss777

@adalee
To tak možno funguje na Slovensku, my máme úctu k pacientovi a hygienickým opatreniam, takže nerozumiem tomuto útoku

@sss777 áno, veď toto je slovenský portál, tak predpokladám, že o Slovensku sa bavíme. A áno, je to bežná prax. V Rakúsku, keď som sa pýtala, či používajú ku každému pacientovi nové rukavice, tak pozerali na mňa ako na blázna. Tam používajú, ak je to potrebné, aj viacero čistých, nových rukavíc ku každému pacientovi. Ja som pre toto prestala darovať krv na Slovensku - nielenže sa mi to hnusí, ale aj sa bojím o život

andreadca
30. mar 2026
@gerrwie_girl

@andreadca to vážne? Ako potom chce zaujať to okolie co sa tu tak spomína 😀.

@gerrwie_girl opýtam sa, možno má niečo vymyslené 🙂

gabrielkaa
30. mar 2026

Ja som z generacie, kde mali tetovanie len nizsie socialne vrstvy a basisti 🙂. take to skarede "do modra". Teraz uz ma tetovanie vela ludi, tak sa na to pozera inak. Ja tetovanie nemam a nikdy som ho nejako extra nechcela. Mozno ked som mala 20, tak som koketovala s myslienku, ale to ma rychlo preslo. Sem tam som chodila aj krv darovat, takze aj koli tomu....

biba_18
30. mar 2026

@gabrielkaa neviem koľko máš rokov, ale už moja generácia nemá modré tetovania ... a krv môžeš darovať aj s tetovaním ...

gabrielkaa
30. mar 2026
@biba_18

@gabrielkaa neviem koľko máš rokov, ale už moja generácia nemá modré tetovania ... a krv môžeš darovať aj s tetovaním ...

@biba_18 ano, teraz uz po roku môžeš ist.

sss777
31. mar 2026
@adalee

@sss777 áno, veď toto je slovenský portál, tak predpokladám, že o Slovensku sa bavíme. A áno, je to bežná prax. V Rakúsku, keď som sa pýtala, či používajú ku každému pacientovi nové rukavice, tak pozerali na mňa ako na blázna. Tam používajú, ak je to potrebné, aj viacero čistých, nových rukavíc ku každému pacientovi. Ja som pre toto prestala darovať krv na Slovensku - nielenže sa mi to hnusí, ale aj sa bojím o život

@adalee
No vidíš a ja pracujem presne v tom Rakúsku. Autorka diskusie sa pýtala na súvis vzdelania s tetovaním, výskumnú vzorku nijako geograficky neohraničila, ja som jej ponúkla vzorku lekárov viedenskej nemocnice. Takže stále nerozumiem tvojmu útoku.
To je jedno, snáď ti to spríjemnilo deň.

adalee
1. apr 2026
@sss777

@adalee
No vidíš a ja pracujem presne v tom Rakúsku. Autorka diskusie sa pýtala na súvis vzdelania s tetovaním, výskumnú vzorku nijako geograficky neohraničila, ja som jej ponúkla vzorku lekárov viedenskej nemocnice. Takže stále nerozumiem tvojmu útoku.
To je jedno, snáď ti to spríjemnilo deň.

@sss777 no tak vedz, že hygiena a sterilita v tetovacom salóne je na lepšej úrovni ako pri odbere krvi v Rakúsku. Bežní ľudia opovrhujú tetovanými ľuďmi, ale neváhajú si pichnúť neoverené vakcíny alebo nechať sa pichať na miestach s vysokým rizikom nákazy. To autorka sa tu vyvyšuje titulmi. To, že má niekto titul, neznamená automaticky, že je aj vzdelaný. Tak hádam si ona pohladkala ego a spravila dobrý deň

sss777
2. apr 2026
@adalee

@sss777 no tak vedz, že hygiena a sterilita v tetovacom salóne je na lepšej úrovni ako pri odbere krvi v Rakúsku. Bežní ľudia opovrhujú tetovanými ľuďmi, ale neváhajú si pichnúť neoverené vakcíny alebo nechať sa pichať na miestach s vysokým rizikom nákazy. To autorka sa tu vyvyšuje titulmi. To, že má niekto titul, neznamená automaticky, že je aj vzdelaný. Tak hádam si ona pohladkala ego a spravila dobrý deň

@adalee
Autorka sa pýtala na súvis vzdelania a tetovania. Nikde nebola diskusia o sterilite prostredia a pod.
Ja som jej dala k dispozícii relatívne veľkú vzorku lekárov, teda asi nepochybne vzdelaných ľudí. Nič viac, nič menej.
Neviem, prečo tieto útoky a čo to má spoločné s vakcínou, ale veď poslúž si. Áno, ešte sme aj očkovaní, narástli nám ďalšie oči, uši a nohy. Končím diskusiu, lebo nechápem ako sa z jednoduchej odpovede na otázku môže stať diskusia o sterilite a očkovaní. Veď nám sa to nepáči, nechceme si to dať. Kto chce, nech sa potetuje celý. Nevidím žiaden problém

Strana
z8