icon

Zdá sa, že zomiera viac mladých ľudí?

14. máj 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať na jednu vec.

Na FB mi často vyskakujú rôzne smútočné parte nie len mladých ľudí z rôznych miest (zrejme som na nejaké niekedy klikla a algoritmus mi ich teraz veselo ponúka :-/) a vždy sa pod tým parte rozbehne obrovská debata. Veľa ľudí píše, že kedysi mladí ľudia takto často neumierali a často sa to potom zvrtne na hádky o očkovaní, covide a podobne.

Úprimne už sama neviem, či je to len tým, že dnes máme cez sociálne siete viac informácií a všetko viac vidíme, alebo sa vám tiež zdá, že v posledných rokoch zomiera viac mladých ľudí než kedysi?

Strana
z2
anonym_134737
15. máj 2026
@anonym_fafbff

@anonym_autor Tazko povedat,ano umieraju 50 r a aj mladsi.Ja poznam 3 ludi co po ockovani ostali onvalidi,potvrdene lekarom.Jedna 47 r pani kt po ockovani na koronu sa jej spustilo autoimunitne ochorenie SM,le leziaca,od pol pasa ochrnuta,ti dvaja jeden detto SM-uplny letiak,3 zasa rozvinute 4autoimunitne,mlada 36 r psychologicka,neschopna pracez liekov 30kg plus.Ale aby som bola ferova tak poznam aj ludi co po ockovani normalne funguju,zalezi aku mas gen vybavu.To ale netusis.

@anonym_fafbff prosim ta, liec si tieto traumy z covidu. nie je to normalne, 4 roky po pandemii sa stale bat ockovania a rusok 🤦‍♀️

anonym_134737
15. máj 2026

k teme, ano, ja mam pocit ze tazke choroby idu stale na mladsie a mladsie rocniky(hlavne agresivne typy rakovin). moja babka ma 87 rokov a je pri plnom zdravi, moj otec ma 63 a je na tom mentalne horsie(parkinson plus demencia) ako moja babka. mojej mame bola v 60-tke diagnostikovana rakovina hrubeho creva a to nefajci, nepije, neje udene veci a vyprazane len obcas.
neviem, ci sa my dozijeme takeho veku ako moja babka a v takom zdravi. niekde som citala, ze u muzov sa na slovensku zacinaju vazne choroby vyskytovat okolo tusim 55 rokov a u zien okolo 60 rokov.
teraz chodia tie smiesne vypocty dochodkov a dochodkoveho veku a ja rozmyslam, ci sa toho vobec dozijeme a ak, ci radsej nebudeme pri tych sumach dalej pracovat a brat plat.

anonym_9f6892
15. máj 2026
@anonym_134737

k teme, ano, ja mam pocit ze tazke choroby idu stale na mladsie a mladsie rocniky(hlavne agresivne typy rakovin). moja babka ma 87 rokov a je pri plnom zdravi, moj otec ma 63 a je na tom mentalne horsie(parkinson plus demencia) ako moja babka. mojej mame bola v 60-tke diagnostikovana rakovina hrubeho creva a to nefajci, nepije, neje udene veci a vyprazane len obcas.
neviem, ci sa my dozijeme takeho veku ako moja babka a v takom zdravi. niekde som citala, ze u muzov sa na slovensku zacinaju vazne choroby vyskytovat okolo tusim 55 rokov a u zien okolo 60 rokov.
teraz chodia tie smiesne vypocty dochodkov a dochodkoveho veku a ja rozmyslam, ci sa toho vobec dozijeme a ak, ci radsej nebudeme pri tych sumach dalej pracovat a brat plat.

@anonym_134737 tak uz pochopme co do nas tlacia vsade. Zabijaju nas.

anonym_9f6892
15. máj 2026
@anonym_134737

@anonym_134737 ano 50 tnici aj 40 tnici umieraju zial tie prognozy su vysmech

hiro
15. máj 2026
@anonym_9f6892

@anonym_134737 tak uz pochopme co do nas tlacia vsade. Zabijaju nas.

@anonym_9f6892 Zabíjajú nás tak že sa čoraz viac dožívame 🤣
Zabíjal nás minulý režim kde sme zomierali zamladi na zlú zdravotnú starostlivosť, nedostupnosť moderných liekov a potraviny plné jedov. Preto sa hneď po desiatkach rokov stagnácie cez socializmus len čo padol raketovo zvyšoval vek dožitia.

hiro
15. máj 2026
@anonym_9f6892

@anonym_134737 ano 50 tnici aj 40 tnici umieraju zial tie prognozy su vysmech

@anonym_9f6892 umierajú - ale najmenej za celé roky.

romino
15. máj 2026

Sama si odpovedas - algoritmus. Mnohych to zblbne. Vsak niektori sa tym ani netaja, este tym aj argumentuju: "vsak pozri, vsade to pisu !". A tym vsade su clanky na FB, casto bulvarov. Este lepsie je, ked recykluju nejake viac rokov stare pripady.
Mnohi precitaju len nadpis - a uz komentuju, a vidia dalsi dokaz o ockovani 😁
Bulvar je samozrejme este tak chrapunsky, ze schvalne podhadzuje take clanky, schvalne jasne neuvedie hned do nadpisu, ze trebars umrtie bolo pri autonehode/predavkovani atd (nejakeho neznameho herca, spevaka, sportovca).
Klikanost a komentovanost musi byt !

denithestrange1993
15. máj 2026

@anonym_autor debaty ktore mi vyskakuju na fb - nejaky lokalny problem v nitre (nie som nitran), parte zo žiliny, donio prispevky, a ine blbosti. Uz som zaprisahala samu seba ze sa do toho nebudem zahlbovat lebo to je to iste ako sadnut si na lavicku a pocuvat okoloiduciach - zmyslovy smog .

mizoko
16. máj 2026

@anonym_autor vypni si siete ak to nezvládas kritický vyhodnocovať čo na nich je

Strana
z2