icon

Zomiera čoraz viac mladých ľudí?

Včera o 16:42

Zda sa to aj vam, ze v poslednej dobe zomieraju coraz viac mladsi ludia? V mojom okoli to pozorujem, len neviem ci to je nejaka lokalna situacia alebo vseobecny trend?

Strana
z3
anonym_e2eec9
Včera o 16:44

To sa ti len zdá...

anonym_0cdbd1

Definuj “mladší ľudia”

domkakvet

@anonym_autor nespozorovala som nic take.

anonym_359674
Včera o 16:47

@anonym_autor nezdá sa ti, posledných 4-5 rokov, zomiera podstatne viac ľudí v produktívnom veku

stellarstar
Včera o 16:58

@anonym_autor áno všimla, ale dnes je iný svet

sasa1310
Včera o 17:00

to sa vám len zdá. Vyšším vekom sa aj tí ľudia zdajú mladší. V 20ke mi vôbec nebolo divné, keď zomrel niekto v 50ke

abbey1
Včera o 17:08

Zdá sa ti. Pozri štatistiky.

anonym_ff6f88
Včera o 17:11

ano, mnohi lekari mi potvrdili, ze umieraju coraz mladsi ludia. Samej mi zomrel mlady surodenec, bavila som sa aj s onkologmi,aj s inymi lekarmi. Je mi strasne tazko. Vela veci sa nezverejnuje, nechcem pisat. :(

moonlight1210
Včera o 17:25

@anonym_autor jednak sa info siria lahsie. Co predtym bolo zaujimave pre jednu rodinu, ulicu, ci stvrt v meste, zrazu pisu na webe a vie to kus Slovenska.

K tomu zrychlovanie procesov neprinasa v praci ulavu, ale naopak tlak. Tlak na vykon. Vsetko rychlo, vsetko hned, a najlepsie naraz.
K tomu meniaca sa politika, 75 rokov mieru je v tahu (aj to to v europe vydrzalo rekordne, musime priznat), neistota za humnom (aj ked sa ukludnujeme, ze to stale nie u nas), rastuci tlak na financie, tlak na zabezpecenie, k tomu ten stres v praci, niekedy i po praci.

Dlhsi pracovny vek, neskorsi odchod do dochodku, kym minule generacie to po 50tke balili a sli si riesit zahradku a klebety na susedov, my budeme makat do 70tky a vstavat rano o piatej, aby sme boli vcas v praci. Ak budeme zit. (vazne neviem, co budeme v 70tke mnohi v tej praci robit. Ved budeme radi, ze sa rano pozbierame z postele. Lebo ano, robia i 70tnici, ale kolko ich je?).

No a tak dalej.

anonym_9227a8
Včera o 17:41

Za to môže Matovič a Soroš. Odbornik pán Kolár otom hovoril . Vo svojom výskume našiel pravdu a teraz ho diskreditovali . Všetci sme ohrození

anonym_1d885c
Včera o 17:43

V mojom okolí vnímam, že zomierajú aj mladí ľudia. Známy, 50‑ročný, odmietal lekárov aj liečbu. Sused, 35‑ročný narkoman, vyskočil z okna. Kolega, len 30‑ročný, prepadol alkoholu. A spolužiak dieťaťa, 15‑ročný, užil drogy.

anonym_5c13e2
Včera o 17:49

@anonym_autor
Nemas pravdu ked nebol internet, socialne media, mobily tak si nevedela a bola si happy

anonym_142dd6
Včera o 18:02
@anonym_5c13e2

@anonym_autor
Nemas pravdu ked nebol internet, socialne media, mobily tak si nevedela a bola si happy

@anonym_5c13e2 píše o svojom okolí a nie čo číta na soc sieťach.
@anonym_autor vnímam to podobne.

parvinka0001
Včera o 18:11

Kopec mi teraz vyskakuje na FB . A pritom ich nemám ani za priateľov. Kadejaky mi vyskakujú či rómovia,deti .je toho veľa ale asi preto že každý to vesa na net

anonym_c603c6
Včera o 18:13

štatistiky nič také nepotvrdzujú

biba_18
Včera o 18:17

čo sú to mladší ľudia? a v poslednej dobe?
pretože len v mojej najbližšej rodine zomreli ľudia 35, 52 a 56. suseda 36… pred rokmi… takže ja som sa s tým stretla dávno… 😔

autor
Včera o 18:21

Tak nejak vsetci si myslime (priemerny vek dozitia na Slovensku cca), ze chlapi sa doziju 70 a zeny 80(+), ale ked pisem, ze mladi, tak vyrazne mladsi od uvedeneho. Pre mna su mladsi aj 50-60 v tomto pripade, ale aj doslova vela 40tnikov pozorujem

hsara99
Včera o 18:26
@parvinka0001

Kopec mi teraz vyskakuje na FB . A pritom ich nemám ani za priateľov. Kadejaky mi vyskakujú či rómovia,deti .je toho veľa ale asi preto že každý to vesa na net

@parvinka0001 toto sa deje aj mne a nerozumiem tomu algoritmu. Stále mi vyskakujú takéto prispekvky z druhého konca republiky alebo zahraničia, s ničím nemám interakcie a aj tak to vyskakuje 😵‍💫

jankadr
Včera o 18:29
@hsara99

@parvinka0001 toto sa deje aj mne a nerozumiem tomu algoritmu. Stále mi vyskakujú takéto prispekvky z druhého konca republiky alebo zahraničia, s ničím nemám interakcie a aj tak to vyskakuje 😵‍💫

@hsara99 nastavenie algoritmov - šírenie strachu. Všetci u nás práci to tak máme. A na margo zomierania mladších. Nikdy som nepoznala starých rodičov, dedko 37, babka 45. A neboli ani očkovaní, keď už ti niekto ide ľíriť bludy

jankadr
Včera o 18:29

Zomreli teda pred viac ako 50 rokmi

jankadr
Včera o 18:31

a mama vždy spomínala, že vedeli o smrti tak maximálne o 3 dediny ďalej, že zomrelo x ľudí napr. na tuberkulózu alebo chrípku. Zo štvrtej dediny už nevedeli. Treba žiť normálne svoj život, starať sa o seba ako sa dá, aj keď človek žije v podstate stále pod stresom.

anonym_089462
Včera o 18:35

Veru ano. Celkom dost. Aj mladsich. ale aj mojih rovesnikov. Teda 35-40. A to teda su mladi.

hiro
Včera o 18:45
@anonym_ff6f88

ano, mnohi lekari mi potvrdili, ze umieraju coraz mladsi ludia. Samej mi zomrel mlady surodenec, bavila som sa aj s onkologmi,aj s inymi lekarmi. Je mi strasne tazko. Vela veci sa nezverejnuje, nechcem pisat. :(

@anonym_ff6f88 "Vela veci sa nezverejnu"
Je to práve naopak. Úmrtia, vek a ich dôvod sa zverejňujú veľmi podrobne. Nech sa páči web Štatistického úradu Slovenskej republiky.
10, možno aj 20 posledných rokov neumieralo toľko málo ľudí v produktívnom veku ako teraz.

pokojvdusi9
Včera o 19:02

@anonym_autor Mam na Fb stranku Opustili nas z celeho Slivenska a teda fakt ich je dost do 50rokov

parvinka0001
Včera o 19:02
@hsara99

@hsara99 tiež nechápem ale aj kopec iný veci. Človek aby mal len depku

anonym_1a9f55
Včera o 19:03
@abbey1

Zdá sa ti. Pozri štatistiky.

anonym_4ce3d6
Včera o 19:05
@anonym_1d885c

V mojom okolí vnímam, že zomierajú aj mladí ľudia. Známy, 50‑ročný, odmietal lekárov aj liečbu. Sused, 35‑ročný narkoman, vyskočil z okna. Kolega, len 30‑ročný, prepadol alkoholu. A spolužiak dieťaťa, 15‑ročný, užil drogy.

@anonym_1d885c Samí hodnotní jedinci! Ich odchod je fakt tragédia pre celú spoločnosť.

martinmmartin
Včera o 20:07

Sa staci pozriet na stranku marianum kde ma ktematorium zoznam pohrebov . Na jedno umrtie rocnik 1980 a vyssie tam pripada asi sto 1930-1950
Möadi neumieraju castejsie ale castejsie su v spravach. To ze zomrela 80rocna teta ruzena sprava nieje a nikdy nebude

hiro
Včera o 20:19

@pokojvdusi9 "a teda fakt ich je dost do 50rokov" a "dosť" to je koľko? Aspoň zo 10 - 20 príspevkov každý deň o tých umretých do 50 rokov? Aj to by bolo málo voči skutočnosti. To že pozeráš na nejakú stránku kde vidíš len malý zlomok a aj to sa ti zdá veľa je celkom paradox...
@anonym_1a9f55 Ten článok spomína že mierne stúpa počet mladších pacientov. Už ale nespomína že úspešnosť liečby je vyššia ako v minulosti takže sa vyliečia, nezomrú a nezvyšujú štatistiky úmrtnosti.

anonym_5bb62d
Včera o 20:23
@anonym_ff6f88

@anonym_ff6f88 napíš aspoň niečo, alebo naznač, zaujíma ma, čo na to hovoria lekári

Strana
z3