Zdá sa, že zomiera viac mladých ľudí?
Ahojte, chcela by som sa opýtať na jednu vec.
Na FB mi často vyskakujú rôzne smútočné parte nie len mladých ľudí z rôznych miest (zrejme som na nejaké niekedy klikla a algoritmus mi ich teraz veselo ponúka :-/) a vždy sa pod tým parte rozbehne obrovská debata. Veľa ľudí píše, že kedysi mladí ľudia takto často neumierali a často sa to potom zvrtne na hádky o očkovaní, covide a podobne.
Úprimne už sama neviem, či je to len tým, že dnes máme cez sociálne siete viac informácií a všetko viac vidíme, alebo sa vám tiež zdá, že v posledných rokoch zomiera viac mladých ľudí než kedysi?
k teme, ano, ja mam pocit ze tazke choroby idu stale na mladsie a mladsie rocniky(hlavne agresivne typy rakovin). moja babka ma 87 rokov a je pri plnom zdravi, moj otec ma 63 a je na tom mentalne horsie(parkinson plus demencia) ako moja babka. mojej mame bola v 60-tke diagnostikovana rakovina hrubeho creva a to nefajci, nepije, neje udene veci a vyprazane len obcas.
neviem, ci sa my dozijeme takeho veku ako moja babka a v takom zdravi. niekde som citala, ze u muzov sa na slovensku zacinaju vazne choroby vyskytovat okolo tusim 55 rokov a u zien okolo 60 rokov.
teraz chodia tie smiesne vypocty dochodkov a dochodkoveho veku a ja rozmyslam, ci sa toho vobec dozijeme a ak, ci radsej nebudeme pri tych sumach dalej pracovat a brat plat.
k teme, ano, ja mam pocit ze tazke choroby idu stale na mladsie a mladsie rocniky(hlavne agresivne typy rakovin). moja babka ma 87 rokov a je pri plnom zdravi, moj otec ma 63 a je na tom mentalne horsie(parkinson plus demencia) ako moja babka. mojej mame bola v 60-tke diagnostikovana rakovina hrubeho creva a to nefajci, nepije, neje udene veci a vyprazane len obcas.
neviem, ci sa my dozijeme takeho veku ako moja babka a v takom zdravi. niekde som citala, ze u muzov sa na slovensku zacinaju vazne choroby vyskytovat okolo tusim 55 rokov a u zien okolo 60 rokov.
teraz chodia tie smiesne vypocty dochodkov a dochodkoveho veku a ja rozmyslam, ci sa toho vobec dozijeme a ak, ci radsej nebudeme pri tych sumach dalej pracovat a brat plat.
@anonym_134737 tak uz pochopme co do nas tlacia vsade. Zabijaju nas.
@anonym_134737 ano 50 tnici aj 40 tnici umieraju zial tie prognozy su vysmech
@anonym_134737 tak uz pochopme co do nas tlacia vsade. Zabijaju nas.
@anonym_9f6892 Zabíjajú nás tak že sa čoraz viac dožívame 🤣
Zabíjal nás minulý režim kde sme zomierali zamladi na zlú zdravotnú starostlivosť, nedostupnosť moderných liekov a potraviny plné jedov. Preto sa hneď po desiatkach rokov stagnácie cez socializmus len čo padol raketovo zvyšoval vek dožitia.
@anonym_134737 ano 50 tnici aj 40 tnici umieraju zial tie prognozy su vysmech
@anonym_9f6892 umierajú - ale najmenej za celé roky.
Sama si odpovedas - algoritmus. Mnohych to zblbne. Vsak niektori sa tym ani netaja, este tym aj argumentuju: "vsak pozri, vsade to pisu !". A tym vsade su clanky na FB, casto bulvarov. Este lepsie je, ked recykluju nejake viac rokov stare pripady.
Mnohi precitaju len nadpis - a uz komentuju, a vidia dalsi dokaz o ockovani 😁
Bulvar je samozrejme este tak chrapunsky, ze schvalne podhadzuje take clanky, schvalne jasne neuvedie hned do nadpisu, ze trebars umrtie bolo pri autonehode/predavkovani atd (nejakeho neznameho herca, spevaka, sportovca).
Klikanost a komentovanost musi byt !
@anonym_autor debaty ktore mi vyskakuju na fb - nejaky lokalny problem v nitre (nie som nitran), parte zo žiliny, donio prispevky, a ine blbosti. Uz som zaprisahala samu seba ze sa do toho nebudem zahlbovat lebo to je to iste ako sadnut si na lavicku a pocuvat okoloiduciach - zmyslovy smog .

@anonym_autor Tazko povedat,ano umieraju 50 r a aj mladsi.Ja poznam 3 ludi co po ockovani ostali onvalidi,potvrdene lekarom.Jedna 47 r pani kt po ockovani na koronu sa jej spustilo autoimunitne ochorenie SM,le leziaca,od pol pasa ochrnuta,ti dvaja jeden detto SM-uplny letiak,3 zasa rozvinute 4autoimunitne,mlada 36 r psychologicka,neschopna pracez liekov 30kg plus.Ale aby som bola ferova tak poznam aj ludi co po ockovani normalne funguju,zalezi aku mas gen vybavu.To ale netusis.
@anonym_fafbff prosim ta, liec si tieto traumy z covidu. nie je to normalne, 4 roky po pandemii sa stale bat ockovania a rusok 🤦♀️