icon

Život bez starých rodičov: Ako sa s tým vyrovnať?

Včera o 00:39

Mám 23 rokov a nemám žiadnu babku dedka a som z toho nesťastná, keď idem do ich bytu alebo domu, na cintoríne som dlho už nebola ale budem musieť ísť, niekto chodi aj každy mesiac alebo vyročie smrti, narodeniny, meniny,dušičky, vianoce, den matiek, den otcov ale ja nie, mám aj depresie predpísané antidepresíva. Myslíte že by som nemala chodiť k nim domov a na cintorin keď tam len plačem? Lieky ma utlmujú tak plačem menej. Som nesťastná, kamaratky chodia cez vikend k starým rodičom ale ja nemám isť kde tak som len doma. Tak rada by som sa porozprávala s babkou, pomohla jej, spýtala sa jej ako sa má čo má nové, vždy mi spravila oblubený kolač, obed, pozreli sme si film, sedeli na dvore, opalovali sa. Nikdy by som si nepomyslela že takto skoro o všetkých prídem. Môj zdravotný stav sa veľmi zhoršil, mam predpísané 4 lieky denne. Súrodencov nemám…

Strana
z2
autor
Včera o 10:03
@anonym_e6211b

Moje deti vyrastaju bez mojich rodicov,najstarsia si ich pamata a placw za nimi.Mala 2,5ked zomrela moja mama a 6ked moj otec.Ostatne deti ich ani nepoznali.Ja som v 19tich prisla o jedinu starku ona bola skvela.Su veci ktore v zivote musis prijat lebo ich nedokazes zmenit,skoncit koli tomu na liekoch je sakra prehnane prezivanie.

@anonym_e6211b Ja vas chapem, ale urcite mate aspon surodencov, tety, uja, krstnu krsneho. Ja som jedinacik

anonym_14ff5b
Včera o 10:11
@anonym_autor

@anonym_e6211b Ja vas chapem, ale urcite mate aspon surodencov, tety, uja, krstnu krsneho. Ja som jedinacik

@anonym_autor máš strýka,co nejdes za ním do zahraničia?

anonym_14ff5b
Včera o 10:17

Predaj byt,dom a choď za ním
Nic ťa nedrží
Určite máte dobré vzťahy, keď sa mu staras o byt

januska12323
Včera o 10:30
@anonym_autor

@januska12323 Nie byt zdedil jej syn ale on žije dlhodobo v zahranici. Čiže treba tam vyberat schranku co je na jeho meno, vetrať, a vypratavat jej veci.

@anonym_autor tak ho popros aby si byt a záležitosti poriešil, ty to nezvládaš. Nemôžeš ísť za ním? Získaš nové zážitky, rozšíria sa ti obzory.

autor
Včera o 10:36
@januska12323

@anonym_autor tak ho popros aby si byt a záležitosti poriešil, ty to nezvládaš. Nemôžeš ísť za ním? Získaš nové zážitky, rozšíria sa ti obzory.

@januska12323 To sa nedá. On nema tiez nikoho rodicov surodencov. Čo bude prosit cudzich ludi? A ja to robim hlavne kvoli babke nie kvoli nemu. Velmi malo tam chodim.

autor
Včera o 10:37
@anonym_14ff5b

Predaj byt,dom a choď za ním
Nic ťa nedrží
Určite máte dobré vzťahy, keď sa mu staras o byt

@anonym_14ff5b byt neni môj.
Nemame dobre vztahy, to ze raz za 2 mesiace vyvetram a vyberiem poštu neni staranie sa o byt. A robim to len koli babke pretože si ju tak pripominam.

anonym_9016c8
Včera o 10:39

Vsetci stari rodicia mojej jedinej dcery maju davno po 60ke a to ma iba rok. Predpokladam, ze v tvojom veku bude v rovnakej situacii bohuzial. To je ten trend okrem ineho mat deti neskor. Moja babka mala 41 ked sa stala babkou, zato moja mama ma vyse 60. Nebudes jedina, skor budes pravidlo coskoro

anonym_8c3923
Včera o 10:56

S tým by ti najlepšie pomohol psychológ.
Možno by to pomohlo chodoť do nejakého spoločenstva.
Viacerí v tomto veku už nemajú starých rodičov.

autor
Včera o 11:42
@anonym_9016c8

Vsetci stari rodicia mojej jedinej dcery maju davno po 60ke a to ma iba rok. Predpokladam, ze v tvojom veku bude v rovnakej situacii bohuzial. To je ten trend okrem ineho mat deti neskor. Moja babka mala 41 ked sa stala babkou, zato moja mama ma vyse 60. Nebudes jedina, skor budes pravidlo coskoro

@anonym_9016c8 Mňa mala mama v 20 rokoch a mamu v 26 rokoch. Problemom su choroby, rakovina, a nie vysoky vek bohužial. Dedko a babka mi zomreli na rakovinu. Ujo mal infarkt mal vysoký tlak lieky odmietal brať. Keby berie lieky mohol este zit minimalne 20 rokov. Tiež som jedinacik ako vasa dcera.😞 Je to smutné a som z toho nešťastná pretože sme boli spolu kazdy jeden deň a velmi naviazane na seba..Ešte aj hodiny sa zastavili keď zomrela, ramik s mojou fotkou padol😞Deju sa v tom byte taketo veci a ja tam ešte musim chodit lebo nema kto.

autor
Včera o 11:46
@anonym_8c3923

S tým by ti najlepšie pomohol psychológ.
Možno by to pomohlo chodoť do nejakého spoločenstva.
Viacerí v tomto veku už nemajú starých rodičov.

@anonym_8c3923 Idem na psychoterapie, keby mam aspon surodencov, ale takto sa mi velmi zle žije. Čo to je za život bez rodiny😫Musím chodiť sama este aj na cintoriny lebo nemá kto😫jedine babkina sestra alebo neter synovec, susedia, znamy, ale to len maximalne zapalia sviečku😞aj to pochybujem že tam chodia v tychto horucavach.

beata_k
Včera o 13:03
@anonym_autor

@beata_k nemam len 23 rocne kamosky aj mladsie aj starsie, ano chodievaju

@anonym_autor A doteraz si babku nenavstevovala?

rozculena
Včera o 13:26
@anonym_autor

@anonym_8c3923 Idem na psychoterapie, keby mam aspon surodencov, ale takto sa mi velmi zle žije. Čo to je za život bez rodiny😫Musím chodiť sama este aj na cintoriny lebo nemá kto😫jedine babkina sestra alebo neter synovec, susedia, znamy, ale to len maximalne zapalia sviečku😞aj to pochybujem že tam chodia v tychto horucavach.

@anonym_autor doteraz si tvrdila,že nemáš nikoho a zrazu babká má sestru a neter a synovca
Tak nech sa oni starajú

anonym_0c3c79
Včera o 15:20
@anonym_autor

@anonym_autor Najdes si muza a budes mat deti. Nikto ti nikdy neda taku lasku, ako tvoje dieta. Takze este urcite ta caka krasny zivot s tvojou krasnou rodinou. Mozno teraz mas pocit, ze to nebude ono. Ale ano bude to najviac.

windblue
Dnes o 08:55

Mrzí ma tvoja situáciu, bola som v podobnej keď mi v priebehu 7 mesiacov umreli všetci starí rodicia. Na konci som bola psychicky totálne vyčerpaná a nešťastná. Zila som v zahraničí vtedy a úprimne asi to bolo dobre, lebo som to navstevovanim cintorína a miest, ktoré mi ich pripomínali nezhorsovala. Aj teraz keď už som naspäť, tak na cintorín tak často nechodím, lebo ma to veľmi rozcitlivie. Viem ze oni by to pochopili. Ty by si mala asi tiez obmedziť navštevovanie hrobov( neboj ono ked dva tri tyzdne nepojdes, tak sa nic nestane, sviecku vies zapalit aj u seba doma) aj bytu, ak nemáš dobre vzťahy zo strykom tak obzvlášť nemôže po tebe žiadať aby si to tam vypratavala. V prvom rade je ti jeho povinnost, je jedno ze je v zahraničí, v práci by mu v takomto prípade určite vyhoveli s dovolenkou na zariadenie veci. A keď tak sú firmy ktoré sa na pobalenie bytu/domu po zosnulom aj špecializujú, práve preto ze to nemusia pozostalí psychicky zvládať. O vybratie schránky, poliať kvety, vyvetrať to popros susedov. A o svoju psychiku sa neboj, teraz je to čerstvé ale postupne to bude lepšie. Hlavne nesed len doma, chod na kávu, do kina, nakupovať - s kamarátkou alebo sama

Strana
z2