icon

Život bez starých rodičov: Ako sa s tým vyrovnať?

Včera o 00:39

Mám 23 rokov a nemám žiadnu babku dedka a som z toho nesťastná, keď idem do ich bytu alebo domu, na cintoríne som dlho už nebola ale budem musieť ísť, niekto chodi aj každy mesiac alebo vyročie smrti, narodeniny, meniny,dušičky, vianoce, den matiek, den otcov ale ja nie, mám aj depresie predpísané antidepresíva. Myslíte že by som nemala chodiť k nim domov a na cintorin keď tam len plačem? Lieky ma utlmujú tak plačem menej. Som nesťastná, kamaratky chodia cez vikend k starým rodičom ale ja nemám isť kde tak som len doma. Tak rada by som sa porozprávala s babkou, pomohla jej, spýtala sa jej ako sa má čo má nové, vždy mi spravila oblubený kolač, obed, pozreli sme si film, sedeli na dvore, opalovali sa. Nikdy by som si nepomyslela že takto skoro o všetkých prídem. Môj zdravotný stav sa veľmi zhoršil, mam predpísané 4 lieky denne. Súrodencov nemám…

Strana
z2
anonym_61e230
Včera o 02:47

@anonym_autor moja zlatá, to je mi veľmi ľúto. Musíš to prijať a vyrovnať sa s tým. Si mladé dievča, život máš pred sebou. Prajem Ti dobrého manžela. On a jeho rodina Ti to vykompenzuje😘

anonym_95511e
Včera o 03:05

Mne jediný dedko zomrel keď som mala 17rokov🤷‍♀️ vieš ist do domova dôchodcov a venovať sa opusteným dôchodcom. 😉

anonym_9aff17
Včera o 03:56

Mamin otec zomrel ešte pred mojim narodeninám a otcova mama síce žila ale zomrela keď som bola veľmi malička a nepamätám ai ju

Môžeš ísť robiť dobrovoľnícku do domova dôchodcov. Aj keď vzhľadom na tvoj psychicky stav neviem či je to až tak dobrý nápad. Si sa uplna na kelu čudnú ideálnu predstavu a samu seba ťaháš dole

anonym_552f27
Včera o 04:26

@anonym_autor Ty si bola psychiatrický pacient aj ked ti starí rodičia žili, však? A toto je len ďalšia zámienka na depkovanie.

sissy27
Včera o 04:51

@anonym_autor mas 23 rokov, mozes robit co len chces. Neverim, ze tvoje kamaratky / rovesnicky vikend co vikend travia u starych rodicov. Je to tvoja volba opustat sa nad niecim, co nemozes zmenit miesto toho, aby si studovala, pracovala, cestovala, mala konicky a uzivala si zivot tak ako ini mladi ludia.

anonym_1ee0c9
Včera o 05:01

Ja som uz 29rocna nemala ani rodicov.
Je to smutne ale taky je zivot. Navstevujes aj nejakeho psychologa? Nezostava nic ine, len sa s tym zmierit. Nikto z nas tu nebude vecne. Niektori odchadzaju skor ako by sme si zelali, no musime zit dalej. Pacilo by sa babke, keby ta videla v takomto stave? Urcite nie. Chcela by, aby si sa tesila zo zivota, bola stastna a uzivala si vsetky malickosti, ktore zivot prinasa. Mysli na to.

anonym_6c1d17
Včera o 05:02

@anonym_autor zlatko mrzí ma tvoja situácia ale musíš si nájsť niečo nejakú záľubu nieco co odputa tvoju pozornosť, mysli na to ze tvoji starí rodičia sú stále s tebou máš ich v srdci a zhora na teba dávajú pozor 🫶
Mam to podobne keď som mala 18 rak som behom roka prišla o obidve babky veľmi som ich ľúbila.. Ostal mi len dedo ale tomu neviem prísť na meno keďže babku fyzicky a psychicky týral takže ho ani neberiem ako starého rodiča..

anonym_6dd953
Včera o 05:13

nikdy som nemala starych rodicov a zijem...v tvojom veku uz ani otca .. nemala som ani poriadneho stryka ci tetu.. najdi si pracu na vikend a nebudes mysliet na blbosti

anonym_25739e
Včera o 05:24

20+ kamarati urcite netravia vsetky vikendy u starych rodicov. Treba zmenit uplne nastavenie a neutapat sa v minulosti. Najdi si dobreho psychologa, dobru partiu kamosov a zacni zit

anonym_b894c5
Včera o 05:29

@anonym_autor niekto povie, že chodiť je dobré, ale ak ti to má ubližovať načo ? Velmi ma mrzí tvoja situácia, ale nespomínaš rodičov .. ani tých nemáš ?

anonym_12cf7a
Včera o 05:33

@anonym_autor Do mojich 11 rokov som prišla o všetkých starých rodičov a do 30 ky o oboch rodičov.Chybaju,ale neviem s tým nič urobiť,len ísť ďalej

stvura
Včera o 05:38

@anonym_autor mas rodicov? tak toto ries a neutapaj sa v tom co nie je. Zi plnohodnotny zivot ako mlady clovek a nie ako 90tnicka! Sama sebe si robis zle, rozmyslas nad sprostostami. Najdi si hobby, naplanuj cas, zahlas sa do nejakeho klubu (ci uz knizneho, filmoveho, turistickeho). Pripadne odporucam ak potrebujes reset nejake dobrovolnictvo v cudzine kde budes musiet makat + jazyk + nezname a uvidis ako to pomoze.

anonym_d1dbfa
Včera o 05:59

Určite dospelí 23 roční ľudia už netravia víkendy u svojich starých rodičov. To som nikdy nepočula.

terezka1947
Včera o 06:46

Rodičov nemáš?

anonym_14ff5b
Včera o 06:54

Veď niekoho musíš mať, keď chodíš k nim domov do bytu ,do domu

anonym_073885
Včera o 07:23

uz to nezmenis, ja som bola velmi naviazana na starych rodicov, a aj ako 30rocna som k nim chodila, uz ich niet, rodina sa rozpadla, vsetko je prec, prezila som to,musela som, jedina rada, velmi ucinna: najdi si frajera, naozaj

anonym_b4e0b8
Včera o 08:27

Je mi to luto, urcite ti velmi chybaju.. ja som starych rodicov nepoznala, posledny zomrel ked som mala 4 a nepamatam sa na neho. Kludne si poplac, ale mysli aj na to vsetko pekne, co ste spolu zazili 🙂

beata_k
Včera o 08:56

@anonym_autor Tvoje 23 rocne kamosky su kazdy vikend u babky?

rozculena
Včera o 09:04

@anonym_autor to nemáš žiadnu inú rodinu?

autor
Včera o 09:09
@rozculena

@anonym_autor to nemáš žiadnu inú rodinu?

@rozculena Nie nemam, iba v zahranici

autor
Včera o 09:09
@beata_k

@anonym_autor Tvoje 23 rocne kamosky su kazdy vikend u babky?

@beata_k nemam len 23 rocne kamosky aj mladsie aj starsie, ano chodievaju

anonym_6c1d17
Včera o 09:13
@anonym_autor

@beata_k nemam len 23 rocne kamosky aj mladsie aj starsie, ano chodievaju

@anonym_autor co tak ísť s nimi?

autor
Včera o 09:13
@anonym_14ff5b

Veď niekoho musíš mať, keď chodíš k nim domov do bytu ,do domu

@anonym_14ff5b nemam nikoho, byt je prazdny občas tam musim isť sama…aspon vybrat schranku

anonym_f81372
Včera o 09:15

smutné, že nemáš starých rodičov, ale v takej situácii je veľa ľudí. Ty hlavne ber pravidelne lieky, lebo toto nie je v poriadku

autor
Včera o 09:15
@anonym_552f27

@anonym_autor Ty si bola psychiatrický pacient aj ked ti starí rodičia žili, však? A toto je len ďalšia zámienka na depkovanie.

@anonym_552f27 Dedko zomrel keď som mala 9 rokov, takže nie nebola som vtedy.

anonym_e52bf0
Včera o 09:21

Nedepkuj a zi zivot. Je milion dovodov byt stastny. Ale zda sa mi, ze ty hladas len dovody na depky. Kup si psa , alebo chod vencit do utulkov alebo venuj cas nejakej charitativnej cinnosti a nebudes mat cas na plac. Zrejme si len malo vytazena

rozculena
Včera o 09:29
@anonym_autor

@anonym_14ff5b nemam nikoho, byt je prazdny občas tam musim isť sama…aspon vybrat schranku

@anonym_autor komu patrí ten byt? kto za neho platí? Veď ho predaj,ak si ho zdedila,načo sa tam chodíš depkovať

januska12323
Včera o 09:52
@anonym_autor

@anonym_autor je to smutné ale taký je život. V byte starých rodičov nikto nebýva tak akú poštu musíš vyberať? Všetko odhlás, nalep aby nedávali letáky a choď tam raz za pár mesiacov vyvetrať a keď sa zmieriš s ich odchodom byt predaj. Babka by určite nechcela aby si bola smutná stále.

anonym_e6211b
Včera o 09:56

Moje deti vyrastaju bez mojich rodicov,najstarsia si ich pamata a placw za nimi.Mala 2,5ked zomrela moja mama a 6ked moj otec.Ostatne deti ich ani nepoznali.Ja som v 19tich prisla o jedinu starku ona bola skvela.Su veci ktore v zivote musis prijat lebo ich nedokazes zmenit,skoncit koli tomu na liekoch je sakra prehnane prezivanie.

autor
Včera o 10:02
@januska12323

@anonym_autor je to smutné ale taký je život. V byte starých rodičov nikto nebýva tak akú poštu musíš vyberať? Všetko odhlás, nalep aby nedávali letáky a choď tam raz za pár mesiacov vyvetrať a keď sa zmieriš s ich odchodom byt predaj. Babka by určite nechcela aby si bola smutná stále.

@januska12323 Nie byt zdedil jej syn ale on žije dlhodobo v zahranici. Čiže treba tam vyberat schranku co je na jeho meno, vetrať, a vypratavat jej veci.

Strana
z2