Môžem niekomu zabrániť ďalej prispievať do mojej diskusie?
Odteraz už áno!
Ak si diskusiu založila ty, môžeš konkrétnemu používateľovi zastaviť ďalšie prispievanie v tejto jednej diskusii.
Túto možnosť môžeš využiť napríklad vtedy, keď niekto opakovane narúša tvoju tému, provokuje, vysmieva sa alebo odbieha od témy a ty chceš, aby diskusia ostala príjemná a k veci.
Nejde o nahlásenie adminom ani o celkové zablokovanie používateľa na Modrom koníku. Vylúčenie platí iba v tvojej konkrétnej diskusii.
Čo sa stane po vylúčení používateľa?
* Do tvojej diskusie už nebude môcť pridať nový príspevok.
* Jeho staršie príspevky zostanú v diskusii zachované.
* Diskusiu bude môcť naďalej čítať.
* V ostatných diskusiách a častiach Modrého koníka sa pre neho nič nemení.
* Funkcia funguje aj pri anonymnej diskusii alebo anonymných príspevkoch.
Ako používateľa vylúčim?
1. Pri jeho komentári klikni na malú šípku „Viac“ v pravom hornom rohu.
2. Vyber možnosť „Vylúč z tejto diskusie“.
3. Používateľ už nebude môcť do diskusie ďalej prispievať.
Čo uvidí vylúčený používateľ?
Namiesto políčka na napísanie odpovede sa mu zobrazí upozornenie:
„Do tejto diskusie už nemôžeš prispievať. Autor diskusie môže vo svojej téme zastaviť ďalšie prispievanie ktoréhokoľvek používateľa. Diskusiu môžeš ďalej čítať.“
Používateľ teda diskusiu naďalej uvidí a môže si ju prečítať, ale už do nej nebude môcť napísať.
Ako vylúčenie zruším?
Ak si to rozmyslíš:
1. Pri príspevku používateľa znova klikni na šípku „Viac“.
2. Vyber možnosť „Zruš vylúčenie z diskusie“.
Používateľ potom bude môcť do diskusie opäť prispievať.
Dobré vedieť:
Možnosť vylúčiť používateľa vidíš iba ty ako zakladateľka diskusie. Ostatným používateľom sa v menu nezobrazuje.
Ak niekto porušuje pravidlá Modrého koníka, napríklad uráža, šikanuje alebo zverejňuje nevhodný obsah, jeho príspevok môžeš zároveň nahlásiť cez modrý trojuholník s výkričníkom a možnosť „Nahlás nevhodný príspevok“. Na príspevok sa následne pozrie aj náš tím.
Ďakujeme, že pomáhaš udržiavať diskusie príjemné a užitočné pre všetkých 💙
Viac informácií: https://www.modrykonik.sk/faq/mozem-niekomu-zabranit-dalej-prispievat-do-mojej-diskusie/
Modrý koník team
@koniarova prosim, sa netvarme, ze tu velakrat neprebieha kybersikana, lebo prebieha. Zosmiesnovanie, ktore nema konca a k danej teme, ktoru autor vytvori nepadne ani slovo. Alebo kolko je tu takych, ktori odpoved nemaju, ale stoj co stoj musia prispiet s nejakym “vtipnym” komentarom.
@anonym_00247b ale na to tu ma byť admin. Aby riešil šikanu.
@anonym_00247b ale na to tu ma byť admin. Aby riešil šikanu.
@koniarova To je nemozna uloha. Keby to tu riesili admini, tak by sa zas hovorilo o cenzure, nadrziavani, atd. Takisto kazdy ma mieru inde, co jednemu pride v pohode, druhemu uz nie.
Teraz sa to tvari, ze to upadne uplne, lebo zrovna tie nicky, co si radi rypnu, budu casto blokovane. Ale zaroven, ak sa zvysi pocit bezpecia, tak verim, ze sa castejsie budu vyjadrovat ti, co sa doteraz bali vysmechu. Zalezi len na tom, ako sa k tomu ludia postavia - ci zacnu premyslat nad dopadom svojich slov, alebo je pre nich dolezitejsie povysit sa.
Tiez by som brala,keby sa dalo aj v skupinach byt ako anonym,uz by bol clovek uplne intognito.
"Každá novinka dnes spoľahlivo vyvolá vlnu kritiky, nech je akákoľvek. Keď problém neriešime, „upadá to tu“. Keď hľadáme riešenie, „upadá to tu“ tiež. Pravda je však taká, že o úrovni diskusií nerozhoduje samotné tlačidlo, ale predovšetkým kultúra ľudí, ktorí ich tvoria."
chcem sa spýtať, ako prispela k lepšej kultúre diskusií už tá možnosť anonymných príspevkov?
Ja sem moc nechodím, ale keď si sem tam čítam tie diskusie, tak práve anonymita dodáva odvahu už aj tak väčšinou anonymným užívateľom pridávať zlomyseľné, výsmešné, dehonestujúce komentáre vo väčšej miere, ako keď mohli komentovať len pod svojim nickom.
A idete to akože ešte zlepšiť tak, že keď sa mi v mojej diskusii nebudú páčiť názory nejakého užívateľa, tak ho môžem zablokovať? Ale to blokovanie vidím len ja, takže ostatní budú môcť na jeho príspevky reagovať ale on ďalej nie? To má aký zmysel? Ale vlastne hej, tie zlomyseľné a výsmešné komentáre môžu potom napísať anonymi do diskusie len raz, nie opakovane. Či sa mýlim a ani toto neplatí?
Držím palce s ďalšími "riešeniami" problémov.
a len dopíšem, keď dám do vyhľadávača Modrý koník, odpoveď je, že je to : najväčšia online komunita a sociálna sieť pre ženy, matky a rodiny na Slovensku. Slúži na zdieľanie životných skúseností, vzájomnú pomoc, nákup a predaj vecí v bazári či na odborné poradne.
A komunita je :skupina ľudí, ktorých spájajú spoločné záujmy, hodnoty, ciele, pôvod alebo miesto, kde žijú. Členovia komunity medzi sebou komunikujú, navzájom sa podporujú a vytvárajú si pocit príslušnosti a identity
Nič z toho, čo ste poslednú dobu zaviedli, k zlepšeniu komunikácie a komunity podľa mňa neprospieva. Možno z tohto chcete mať niečo iné, tak potom ok.
"Každá novinka dnes spoľahlivo vyvolá vlnu kritiky, nech je akákoľvek. Keď problém neriešime, „upadá to tu“. Keď hľadáme riešenie, „upadá to tu“ tiež. Pravda je však taká, že o úrovni diskusií nerozhoduje samotné tlačidlo, ale predovšetkým kultúra ľudí, ktorí ich tvoria."
chcem sa spýtať, ako prispela k lepšej kultúre diskusií už tá možnosť anonymných príspevkov?
Ja sem moc nechodím, ale keď si sem tam čítam tie diskusie, tak práve anonymita dodáva odvahu už aj tak väčšinou anonymným užívateľom pridávať zlomyseľné, výsmešné, dehonestujúce komentáre vo väčšej miere, ako keď mohli komentovať len pod svojim nickom.
A idete to akože ešte zlepšiť tak, že keď sa mi v mojej diskusii nebudú páčiť názory nejakého užívateľa, tak ho môžem zablokovať? Ale to blokovanie vidím len ja, takže ostatní budú môcť na jeho príspevky reagovať ale on ďalej nie? To má aký zmysel? Ale vlastne hej, tie zlomyseľné a výsmešné komentáre môžu potom napísať anonymi do diskusie len raz, nie opakovane. Či sa mýlim a ani toto neplatí?
Držím palce s ďalšími "riešeniami" problémov.
@mirka0677 tiež to vidím tak, že potom sa rozbehne debata o zablokovanom a bez jeho možnosti brániť - to už mi je len prevencia šikanovania 🤦 Plus už teraz v diskusii môžeme vidieť výzvy k blokovaniu konkrétnych ľudi.
Na jednej strane konečne našli na mňa bič. Tešíte sa čo? Ja som vyhodený skoro z každej témy už. A pritom som nikoho nenapádal, len sa im proste nelúbi štýl môjho písania.
Takže už len mnou založené témy zostanú slobodné, lebo ja just nikoho nebudem blokovať. Takže kto chce neohrozene diskutovať, môže tak učiniť u mňa.
Ja vám hocijakú tému založím na požiadanie, a tým pádom vás nebudú mať ako vyhodiť.
Keďže je to adminova téma, tak nebojte nejde o žiadnu rebeliu proti vám. Ja som tu bol vždy slušný a všeobecné pravidlá neporušujem.
A zastanem sa aj Martina lebo ja chápem obe strany o čo ide. V tom sa ho zastanem že pre mužov je darčekovanie fakt nepotrebná vec, a povinná jazda aby sa priatelka neurazila, ale keby ženy na tom netrvali, tak muži by to vôbec neriešili a boli by spokojní. Ja skôr vidím naštvané ženy že ich partneri zabudli na ich výročia atď. Ale chápem aj druhú stranu čo je už o pravidlách fóra, že autorka sa pýta aký darček dať. Nepýtala sa na to že aký máte názor o darčekovaní, lebo sa dá aj taká téma založiť že či považujete za dôležité že si spomenúť na sviatky, výročia, a diskutovať o tom.
@mirka0677 tiež to vidím tak, že potom sa rozbehne debata o zablokovanom a bez jeho možnosti brániť - to už mi je len prevencia šikanovania 🤦 Plus už teraz v diskusii môžeme vidieť výzvy k blokovaniu konkrétnych ľudi.
@michaela329 mňa napadlo už že odkazovať cez niekoho. Lebo každý tu niekoho pozná. Chdodia na fórum aj kamaráti, a potom budeme cez nich odkazovať. A potom jak to bude vypadať že diskusie budú o zablokovaných že napr. osoba A napíše že, osoba B ktorú ste zablokovali, ma poprosila nech napíšem toto a tamto že vám to odkazuje.
@maraba ak zakladas diskusiu na verejnom fóre, jednoducho rataj aj s názormi, ktoré sa Ti páčiť nemusia. Anonymné nicky tu zaviedli len nedávno a presne kvôli tomu išli diskusie ešte k horšiemu, táto novinka bude mať podobný dopad.
@modrykonik Navrhujem zablokovanemu ponechat moznost odpovedat, ze je zablokovany. Ludia mozu zablokovanu klast otazky, ale on neodpoveda. Mal by mat moznost dat vediet, ze odpovedat nemoze.
@maraba demokracia je zlá? Ty radšej nejaký typ diktatúry? Nech sa páči, možnosti je na výber ešte niekoľko - ale počítaj s tým, že sa diktát vzťahuje aj na Teba. Ak niektorý príspevok porušuje kodex - nahlasuje sa, niekoľkokrát som taký nahlásila, vždy bol vymazaný. Táto novinka akurát dá do rúk moc jedincom, čo budú blokovať len z princípu. To ešte len budú krásne "diskusie", keď autor témy dovolí len jeden názor, možno sa fakt dozvieme, že 90% anonymných prispievateľov má dobrú skúsenosť s pitím alkoholu počas tehotenstva 🤷 (ostatných autorka zablokuje).
@modrykonik navrhla by som ako moznost pre zakladatela diskusie, aby ju mohol zneaktivnit, ak uz ju nemoze sam zmazat a musi o to poziadat admina a cakat, ako sa ten rozhodne.
Viaceri ludia sa tu stazovali, ze napriek ich ziadosti admin rozhodne, ze ich diskusiu ponecha. Co na druhej strane je isty zasah do ich sukromia.
Lebo napriek zelaniu autora diskusie ju mozu potom dalsi ludia stale “ozivovat”.
Teda by takto autor vedel aspon zastavit uplne cele dalsie prispievanie do svojej diskusie.
Ostala by viditelna, ale iba na citanie.
Aktualna moznost, ze si autor moze zablokovat ludi, ktorych nazory dalej citat nechce, je fajn. Ze si moze moderovat svoju diskusiu sam.
Ale musel by de facto zablokovat cely konik, aby mohol diskusiu uplne zneaktivnit.

@reela šikana? Veď väčšina tu píše už len ako anonym. Ako tá môže šikanovať anonym?
@anonym_ab06e4 asi tak ta moze sikanovat, ze ked pises v temach pod svojim menom tak sliedi za tebou a ked ta v nejakej teme zbada, tak ta vysmeje, ponizi a strapni ta pred druhymi