🔒 NOVINKA NA KONÍKU: Používateľa si už môžeš zablokovať
Jedna z vašich najčastejších požiadaviek je konečne tu. Na Modrom koníku od dnešného dňa pribudla možnosť zablokovať používateľa, s ktorým nechceš komunikovať alebo ktorého obsah si neželáš vidieť. Keď sme sa vás pred časom v prieskume pýtali, čo by ste na Modrom koníku najviac privítali, práve možnosť blokovania používateľov sa umiestnila v TOP 3 najžiadanejších novinkách.
💙 Vypočuli sme vás.
A pripravili sme funkciu, ktorá ti dá viac kontroly nad tým, koho obsah vidíš, kto môže reagovať na tvoje príspevky a kto ťa môže kontaktovať.
🔹 Ako blokovanie funguje?
Ak ťa niekto obťažuje, nechceš s ním komunikovať alebo ti jeho obsah jednoducho nevyhovuje, môžeš si ho zablokovať.
Používateľa zablokuješ na viacerých miestach:
💬 V Diskusii
Klikni na menu s tromi bodkami pri komentári daného používateľa a vyber možnosť „Zablokovať“.
🖼️ V Príspevkoch
Možnosť „Zablokovať“ nájdeš aj v menu príspevku alebo albumu.
👤 Na profile používateľa
Na profile používateľa nájdeš pod profilovou fotkou tlačidlo „Zablokovať používateľa“.
🔹 Čo sa stane po zablokovaní?
Blokovanie funguje obojstranne. To znamená, že ty neuvidíš obsah zablokovaného používateľa a on neuvidí tvoj obsah. Konkrétne sa zmení toto:
💬 Diskusie
Komentáre a diskusné vlákna zablokovaného používateľa sa ti nebudú zobrazovať vo feedoch. Komentáre zablokovaného používateľa v diskusiách neuvidíš - zobrazí sa ti len oznam, že komentár je skrytý.
🖼️ Profil, príspevky a albumy
Príspevky a albumy zablokovaného používateľa sa ti nebudú zobrazovať vo feede.
✉️ Interná pošta
Správy medzi tebou a zablokovaným používateľom sa zablokujú. Ani ty, ani zablokovaný používateľ si nebudete môcť navzájom písať.
🛍️ Bazár
Zablokovanie iného používateľa automaticky zablokuje aj správy medzi kupujúcim a predávajúcim v Bazári.
🔔 Notifikácie
Nebudeš dostávať upozornenia na aktivity zablokovaného používateľa, napríklad lajky, srdiečka alebo zmienky.
🔹 Dá sa zablokovať aj anonym?
Áno.
Ak ti v diskusii prekáža anonymný komentár, v menu komentára nájdeš možnosť „Zablokovať anonyma“. Po zablokovaní sa ti skryjú jeho anonymné príspevky vo všetkých diskusiách.
Jeho neanonymné príspevky, teda príspevky pod bežným používateľským menom, sa ti budú naďalej zobrazovať. Je to preto, aby sa neprezradila jeho identita.
🔹 Dozvie sa používateľ, že som ho zablokoval?
Nie.
Používateľ nedostane žiadne oznámenie o tom, že si ho zablokoval.
Môže si však všimnúť, že na tvoje príspevky nemôže reagovať, nemôže ťa kontaktovať a tvoj obsah sa mu v mnohých prípadoch nebude zobrazovať.
🔹 Dá sa blokovanie zrušiť?
Áno.
Používateľa môžeš kedykoľvek odblokovať.
Urobiť to môžeš dvoma spôsobmi:
👤 Na profile používateľa
Navštív profil zablokovaného používateľa a klikni na „Odblokovať používateľa“.
⚙️ V nastaveniach
Prejdi do Nastavenia - Zablokovaní používatelia.
Tam nájdeš zoznam všetkých používateľov, ktorých máš zablokovaných. Pri každom mene je tlačidlo „Odblokovať“. Na stránku so zablokovanými používateľmi sa dostaneš aj cez odkaz „zoznam“ na profile zablokovaného používateľa. Po odblokovaní sa všetko vráti do bežného stavu. Opäť uvidíš obsah daného používateľa a on uvidí ten tvoj.
💙 Prečo túto novinku prinášame?
Modrý koník je veľká komunita.
Denne tu vznikajú diskusie, rady, skúsenosti, názory aj emócie. A hoci väčšina komunikácie je prirodzená a užitočná, vieme, že niekedy môžeš naraziť na používateľa, s ktorým jednoducho nechceš byť v kontakte. Preto pribudla možnosť blokovania. Nie ako náhrada pravidiel, moderovania alebo nahlasovania nevhodného obsahu, ale ako ďalší nástroj, vďaka ktorému si môžeš svoj priestor na Modrom koníku nastaviť príjemnejšie a bezpečnejšie.
🙏 Ďakujeme, že nám dávate spätnú väzbu
Táto novinka vznikla aj vďaka vám. V prieskume ste nám jasne ukázali, že možnosť blokovať používateľov je pre vás dôležitá - a my sme ju pre vás pripravili. Budeme radi, ak si novinku vyskúšaš a dáš nám vedieť, ako ti funguje v praxi.
Podrobný návod nájdeš aj vo FAQ:
https://www.modrykonik.sk/faq/ako-mozem-zablokovat-pouzivatela/
dajme tomu ze si zablokujem iba jednu uzivatelku, s nickom napr lenka12345. ked tato lenka12345 bude pisat po anonymom, tiez neuvidim jej anonymny prispevok? alebo uvidim? lebo ked ho neuvidim, tak sa tym straca anonymita
@anonym_fb5773 dakujem 🙂
dajme tomu ze si zablokujem iba jednu uzivatelku, s nickom napr lenka12345. ked tato lenka12345 bude pisat po anonymom, tiez neuvidim jej anonymny prispevok? alebo uvidim? lebo ked ho neuvidim, tak sa tym straca anonymita
@anonym_8997da Ale teraz pozeram, ze aj anonym sa da zablokovat 😃. Tak neviem ci, ked zablokujem tak je anonym zablokovany aj v inej diskusii. Ozaj dobra otazka.
@anonym_8997da Ale teraz pozeram, ze aj anonym sa da zablokovat 😃. Tak neviem ci, ked zablokujem tak je anonym zablokovany aj v inej diskusii. Ozaj dobra otazka.
@anonym_fb5773 😂 akože čo keby si si tak prečítala ten text ktorý je tu uvedený ?
"Dá sa zablokovať aj anonym?
Áno.
Ak ti v diskusii prekáža anonymný komentár, v menu komentára nájdeš možnosť „Zablokovať anonyma“. Po zablokovaní sa ti skryjú jeho anonymné príspevky vo všetkých diskusiách.
Jeho neanonymné príspevky, teda príspevky pod bežným používateľským menom, sa ti budú naďalej zobrazovať. Je to preto, aby sa neprezradila jeho identita."
Šok, že?
@anonym_fb5773 😂 akože čo keby si si tak prečítala ten text ktorý je tu uvedený ?
"Dá sa zablokovať aj anonym?
Áno.
Jeho neanonymné príspevky, teda príspevky pod bežným používateľským menom, sa ti budú naďalej zobrazovať. Je to preto, aby sa neprezradila jeho identita."
Šok, že?
@yellowunicorn Sok to nie je. Ale super sprava 😀
@yellowunicorn Sok to nie je. Ale super sprava 😀
@anonym_fb5773 skôr som myslela že je pre teba šok sa dozvedieť odpovede na otázky po prečítaní príspevku...
Mna by zaujímalo, či plánujete zrušiť možnosť písať anonymne…pretože je dosť absurdne,že možno dve tretiny príspevkov sú také, že diskutujú medzi sebou všetci anonymne…to sa skoro každý hanbí podpísať pod svoj názor???
@anonym_fb5773 skôr som myslela že je pre teba šok sa dozvedieť odpovede na otázky po prečítaní príspevku...
@yellowunicorn Mas potrebu utocit, este aj do prispevku o blokovani? Teba vela ludi zablokuje 🤭.
to tu bude teraz raj na zemi 😃 ale tak ja moc nemám koho blokovať.Nemám tu také potýčky s nikým.Ale môže sa do budúcna zísť napr aj na tie rýpavé anonymy
@yellowunicorn Mas potrebu utocit, este aj do prispevku o blokovani? Teba vela ludi zablokuje 🤭.
@anonym_fb5773 veď má pravdu,aký útok? Zle sa to číta,že?
@anonym_fb5773 🤣🤣🤣 tak ma zablokuj keď si nechápava a máš problém s pochopením písaného textu ... Aspoň menej hlúpych príspevkov uvidím
A ako na obtazujuceho anonyma,toto prosim este dorieste,kedze je to sustavne a sustavne nahlasujem.Toto by bolo tiez super,lebo vy poznate nick.
@anonym_fb5773 veď má pravdu,aký útok? Zle sa to číta,že?
@anonym_41e76b Klud, ja som hned spravu zmazala, kedze som nestihla docitat, aj som napisala, ze pozeram, ze sa da zablokovat anonym a ona pokracovala o soku pisala. Tesme sa z blokovania, nekazme si naladu. Ja som sa opravila.
@anonym_41e76b Klud, ja som hned spravu zmazala, kedze som nestihla docitat, aj som napisala, ze pozeram, ze sa da zablokovat anonym a ona pokracovala o soku pisala. Tesme sa z blokovania, nekazme si naladu. Ja som sa opravila.
A ako na obtazujuceho anonyma,toto prosim este dorieste,kedze je to sustavne a sustavne nahlasujem.Toto by bolo tiez super,lebo vy poznate nick.
@anonym_df6123 Veď aj anonyma si môžeš zablokovať, je aj taká možnosť.
konečne, neviem sa dočkať kedy si zablokujem to indivídiuum čo tu spamuje príspevkami o kráľovskej rodine ktoré nikoho nezaujímajü
@anonym_df6123 Veď aj anonyma si môžeš zablokovať, je aj taká možnosť.
@anonym_064637 tak to je super,ze takato moznost.
Mna by zaujímalo, či plánujete zrušiť možnosť písať anonymne…pretože je dosť absurdne,že možno dve tretiny príspevkov sú také, že diskutujú medzi sebou všetci anonymne…to sa skoro každý hanbí podpísať pod svoj názor???
@beataxxx vies co, moznost je systematicky blokovať anonymných trollov a agresorov. Ak tak urobí vacsina, uberie im to kyslík a donúti písať pod vlastným nickom. Kde ich treba znova zablokovať 👏🏼🤣

Vau, konecne 🙂👏