icon

Využíva Modrý koník umelú inteligenciu a jej anonymné profily na rozprúdenie diskusií?

piridoxin
18. aug 2026
anonym_bf5f1a
18. aug 2026

Dakujeme za oznam, posielame klucenku. 🙂

adri266
18. aug 2026
@anonym_bf5f1a

Dakujeme za oznam, posielame klucenku. 🙂

@anonym_bf5f1a To bola otazka, nie oznam. Dostanem tiez klucenku?

patrike
18. aug 2026

To neviem a je mi to jedno, zato neumelej hluposti je tu pozehnane a tie iste problemove osoby s tymi istymi otazkami "je ok, ked muz robi / nerobi XY" su tu uz mesiace.

piridoxin
autor
18. aug 2026

je to logické, už tu nikto nemusí chodiť po radu, anonymnú radu môže dať ROVNO AI. A tak rapídne klesá návštevnosť... Logickým ťahom Modrého koníka je pomocou AI anonym... profilov rozprúdiť debaty, ktoré vytvárajú zdanie, "živej" diskusie - zdanie oveľa vyššej návštevnosti

a0
18. aug 2026
@piridoxin

je to logické, už tu nikto nemusí chodiť po radu, anonymnú radu môže dať ROVNO AI. A tak rapídne klesá návštevnosť... Logickým ťahom Modrého koníka je pomocou AI anonym... profilov rozprúdiť debaty, ktoré vytvárajú zdanie, "živej" diskusie - zdanie oveľa vyššej návštevnosti

@piridoxin keď vidím tie otázky tu, tak niektorí ľudia nezačali používať ešte ani google nie to AI.

piridoxin
autor
18. aug 2026
@patrike

To neviem a je mi to jedno, zato neumelej hluposti je tu pozehnane a tie iste problemove osoby s tymi istymi otazkami "je ok, ked muz robi / nerobi XY" su tu uz mesiace.

@patrike po dlhšom čase, som sa včera zapojila do diskusie - dala radu a vyrojilo sa množstvo anonym... profilov, vyvolávajúcich konflikt.... predlžovali diskusiu... podľa mojej skúsenosti si takýto naozaj živý ľudia dajú nick napr:: hero111 a nie anonymc4873dd

piridoxin
autor
18. aug 2026

a dostávam kľučenku, že mi to až teraz docvaklo😅

anonym_fcb671
18. aug 2026
@piridoxin

@patrike po dlhšom čase, som sa včera zapojila do diskusie - dala radu a vyrojilo sa množstvo anonym... profilov, vyvolávajúcich konflikt.... predlžovali diskusiu... podľa mojej skúsenosti si takýto naozaj živý ľudia dajú nick napr:: hero111 a nie anonymc4873dd

@piridoxin och, asi si tu dlhsie nebola, na MK su dva druhy anonymov

jedny su "anonymni", ale pisu z vlastneho profilu. nic sa o nich nedozvies, volaju sa napirklad piridoxin ako ty, maju zakladnu profilovku, proste anonymny profil, ale vystupuju pod svojim nikom

druha skupina su naozaj anonymni prispievatelia -- ked pises komentar, dole mas moznost nastavit odoslanie anonymne. to som uropbila teraz. tvoja prezyvka sa z piridoxin zmeni na anonym<sekvencia cisel a znakov>

anonym_88e78f
18. aug 2026
@piridoxin

@piridoxin pretoze to anonym487-blablabla nieje akoze zalozeny nick, pod ktorym by tu niekto vystupoval vsade, ale realny uzivatel s nejakym nickom, ktory si dole pri komentovani zapne moznost, ten prispevok pridat ako anonym, takze mu to vygeneruje nejake nahodne meno_cislo len pre potreby tej anonymnej odpovede.
ako napr. teraz. narocky som zaklikla tu somarinu. Tiez budem nejaky anonym1234567 😀

piridoxin
autor
18. aug 2026
@anonym_88e78f

@piridoxin pretoze to anonym487-blablabla nieje akoze zalozeny nick, pod ktorym by tu niekto vystupoval vsade, ale realny uzivatel s nejakym nickom, ktory si dole pri komentovani zapne moznost, ten prispevok pridat ako anonym, takze mu to vygeneruje nejake nahodne meno_cislo len pre potreby tej anonymnej odpovede.
ako napr. teraz. narocky som zaklikla tu somarinu. Tiez budem nejaky anonym1234567 😀

@anonym_88e78f áno, to mi ušlo a beriem, ale napriek tomu, keď sledujem diskusie a ich návštevnosť a priebeh, sú umelo udržiavané príspevkami, ktoré ani nereagujú na tému, len jalovo udržujú pomocou negatív a divných otázok priebeh diskusií... a teraz končím, nebudem to zbytočne predlžovať😉

anonym_9198c7
18. aug 2026
@piridoxin

@anonym_88e78f áno, to mi ušlo a beriem, ale napriek tomu, keď sledujem diskusie a ich návštevnosť a priebeh, sú umelo udržiavané príspevkami, ktoré ani nereagujú na tému, len jalovo udržujú pomocou negatív a divných otázok priebeh diskusií... a teraz končím, nebudem to zbytočne predlžovať😉

@piridoxin otvor akúkoľvek sociálnu sieť a nájdeš v každej jednej sekcii komentárov úplne odveci komentáre nesúvisiace s témou.

piridoxin
autor
18. aug 2026
@anonym_9198c7

@piridoxin otvor akúkoľvek sociálnu sieť a nájdeš v každej jednej sekcii komentárov úplne odveci komentáre nesúvisiace s témou.

@anonym_9198c7 jasné, a to tam týmito provokáciami drží sledovateľov... samozrejme... ale vysoká sledovanosť je zisk, prečo to nepodporiť zásahom aj AI

anonym_9198c7
18. aug 2026
@piridoxin

@anonym_9198c7 jasné, a to tam týmito provokáciami drží sledovateľov... samozrejme... ale vysoká sledovanosť je zisk, prečo to nepodporiť zásahom aj AI

@piridoxin neviem, či si si vedomá koľko stojí implementácia AI do bežných diskusii, nemyslím si, že si to malé slovenské diskusné fórum môže dovoliť na takej úrovni, toto nie je svetový reddit. Pozri si staré diskusie, z roku xy, tam sa šlo tiež úplne mimo, pri kontroverzných témach nehovoriac, a dokonca aj v dobe, kedy veľa domácnosti ešte nemalo ani internet, nie to AI 😅.

Modrý koník
18. aug 2026

Ahoj @piridoxin,

keďže otázka smeruje priamo na Modrého koníka, dovolíme si tentoraz vstúpiť do diskusie aj my. 🙂 Bežne je však lepšie obrátiť sa na nás cez sekciu "Opýtaj sa nás", pretože v diskusii vôbec nemusíme otázku adresovanú teamu zachytiť:

https://www.modrykonik.sk/faq/faq/

A teraz k tvojej teórii. Môžeme ťa ubezpečiť, že Modrý koník nepoužíva AI anonymné profily na zakladanie, predlžovanie ani umelé rozprúďovanie diskusií. Za anonymnými príspevkami sú reálne používateľské profily. Používateľ si pri pridaní príspevku zvolí anonymné zverejnenie a systém mu pre daný príspevok zobrazí anonymné označenie.

V takomto "pokročilom" štádiu teda Koník naozaj nie je. 🙂 A chvalabohu ani nikto z teamu nemusí chodiť po diskusiách a vyrábať konflikty, aby ich udržiaval pri živote. Máme skôr dosť práce s opačným problémom - ako nežiadúce rozprúdenie diskusií brzdiť.

Napokon, keby bolo naším cieľom umelo naťahovať diskusie a naháňať čo najviac komentárov za každú cenu, asi by nedávalo veľký zmysel zavádzať možnosť, aby autor diskusie mohol zo svojej témy vyradiť používateľa, ktorý sa opakovane odkláňa od témy, rýpe, vyvoláva konflikty alebo diskusiu posúva úplne iným smerom.

Práve túto možnosť sme zaviedli preto, aby mal autor väčšiu kontrolu nad vlastnou diskusiou a aby sa z pôvodnej otázky nestala po pár komentároch hádka o niečom úplne inom. Pre nás nie je hodnotná diskusia tá, ktorá má za každú cenu čo najviac komentárov. Hodnotná je tá, v ktorej sa ľudia ešte stále bavia o tom, kvôli čomu bola založená.

Takže paradoxne - keby sme chceli diskusie umelo nafukovať provokáciami, dali sme autorom do ruky celkom nepraktické tlačidlo. 🙂

Tentoraz si mala šťastie, že sme si túto tému všimli a odpoveď dostávaš priamo sem. Ak sa chceš na fungovanie Modrého koníka popýtať viac alebo si s nami o tom podebatovať, pokojne použi priamo náš odkazovač:

https://www.modrykonik.sk/faq/ahoj-vita-ta-odkazovac-modreho-konika/

Modrý koník team

piridoxin
autor
18. aug 2026

prečo sa preto táto moja téma stratila zo zoznamu diskusií?

piridoxin
autor
18. aug 2026

"tentoraz som mala šťastie, že ste si túto tému všimli"?

sisa_s
18. aug 2026
@piridoxin

prečo sa preto táto moja téma stratila zo zoznamu diskusií?

@piridoxin robia to casto v pripade kontroverznych tem 😀 nenapadne sa tema strati z uvodneho zoznamu a dopatras sa iba tak, ze si otvoris kategoriu Internet a bezpecnost, co si otvori malokto 😀

Modrý koník
18. aug 2026
@sisa_s

@piridoxin robia to casto v pripade kontroverznych tem 😀 nenapadne sa tema strati z uvodneho zoznamu a dopatras sa iba tak, ze si otvoris kategoriu Internet a bezpecnost, co si otvori malokto 😀

@sisa_s ...kto podľa teba môže dať v otázke fungovania Modrého koníka presnejšiu odpoveď ako samotný Modrý koník? 🙂

Áno, túto diskusiu sme vyradili z hlavného feedu. Nie preto, že je kritická alebo pre nás „nepohodlná“, ale preto, že sme zakladateľovi diskusie priamo a fakticky vysvetlili fungovanie stránky prostredníctvom internej komunikácie a zároveň mu dali priestor pýtať sa na túto tému ďalej.

Diskusiu sme nezmazali ani nezakázali. Naďalej je verejne dostupná a diskutovať sa v nej môže. Nevidíme však dôvod aktívne podporovať jej ďalšie šírenie cez hlavný feed v situácii, keď je postavená na domnienkach o internom fungovaní stránky, ktoré sme zakladateľovi už vysvetlili a vieme ich jednoznačne vyvrátiť.

Kritika Modrého koníka je úplne v poriadku a nemáme problém ani s nepríjemnými otázkami. Je však rozdiel medzi kritikou a vytváraním teórií o tom, ako interne funguje služba, bez znalosti skutočného fungovania.

Je to podobné, ako keby ľudia verejne rozoberali tvoju profesiu a pripisovali ti postupy alebo úmysly, o ktorých vieš, že nie sú pravdivé. Predpokladáme, že aj ty by si mala záujem takéto tvrdenia uviesť na pravú mieru, nie ich ešte aktívne pomáhať šíriť.

Presne tak k tomu pristupujeme aj my. Ak má zakladateľ diskusie otázky k fungovaniu Modrého koníka, dostane od nás priamo a fakticky odpoveď prostredníctvom internej komunikácie.

Modrý koník team