icon

Ipad a Apple pen - skúsenosti?

pudlahudla
9. apr 2020

Ahojte, rozmyslam nad kupou ipad 2019 spolu s apple pen, chcela by som to na poznamky do skoly. Mate s tym skusenosti ? Dalsie ma zaujim ze ci sa potom daju dokumenty triedit normalne do priecinkov ( na kazd prednet iny priecinok )

Dakujem

berenika39
9. apr 2020

Pogoogli, ke studiu taky potřeba. Třeba tady, u jablíčkářů.
Posílám jen zlomek toho, co se dá na netu najít:
https://jablickar.cz/ipad-a-ja-studentsky-zivot...

kiki68
9. apr 2020

@pudlahudla my ho mame, aj s apple pen, ja ho dost pouzivam na kreslenie, ilustrovanie. Tiez ked chcem pisat, je k nemu aj klavesnica. Bezne pisem apple pen poznamky rukou. Daju sa vyriedit do priecinkov ako potrebujes a tiez dat na na cloud. Je to vyborna vecicka, vsade to vlacime, hlavne na cesty. Mam v nim aj celkom slusnu kniznicu, na velmi vela funkcii. Na to kreslenie ponukali aj skolenia zadarmo.

pudlahudla
autor
9. apr 2020

@kiki68 super,aky mas ty model ?

jimmyy128
21. aug 2026

Pudlahudla sa pytala na model a odpoved nikdy nedostala, tak aspon s odstupom, lebo prave toto je pri iPade a peracku najdolezitejsie. Nekupuje sa iPad a k nemu pero, kupuje sa dvojica, ktora si rozumie, a Apple si to za tie roky poriadne rozdrobil.

Pencil prvej generacie ma Lightning konektor a pasuje na stare iPady, teda radu iPad 6 az 9, iPad Air 3, mini 5 a prve dve generacie iPad Pro. Uz sa ale nevyraba, takze zohnat sa da hlavne z druhej ruky. Pencil druhej generacie sa prichytava magnetom na bok a tam sa aj nabija, funguje s iPad Pro od tretej generacie vyssie, s Air 4 a 5 a s mini 6. Pencil s USB-C sa prichyti magnetom tiez, ale nema citlivost na pritlak, co pri kresleni s tienovanim citit je. A Pencil Pro je uz len pre najnovsie kusy, teda Air s cipom M2 a vyssie, Pro s M4 a mini s A17 Pro.

Prakticky z toho plynie jedno. Kto hlada lacny iPad na kreslenie z bazara a nepozrie si to dopredu, casto skonci pri modeli, ku ktoremu sa uz da kupit len pero z druhej ruky. Cize najprv si vyber pero a az potom tablet.

Ku kiki68 este jedna vec k tomu pisaniu rukou. Rozdiel medzi aplikaciami je vacsi ako rozdiel medzi modelmi. Notability aj GoodNotes vedia rukopis prehladavat, takze si aj po roku najdes poznamku podla slova, ktore si napisala rukou. To clovek docenil az vtedy, ked mu to raz pomohlo.

My na iguru.sk iPady aj perka predavame, skladom je teraz Pencil druhej generacie za 79,99 eur a Pencil s USB-C. Rovno ale poviem nevyhodu, ktora sa tyka aj nas. Nase najlacnejsie iPady su starsie kusy a tie Pencil druhej generacie nepodporuju, takze lacna zostava tablet plus pero z jedneho miesta u nas nevyjde, na to treba ist do rady Air alebo Pro.