icon

Ženy po štyridsiatke: Patríme na mamičkovské fórum?

Dnes o 12:24

Ja sama som žena po 40tke. V jednej diskusii sa ozvala nejaká žena, že je nás tu takýchto žien veľmi veľa a ona očakávala, že tu na MK budú hlavné mladé mamičky do 30tky, nie ženy po 40tke. Tak som sa zamyslela. Ja teda neviem, ale veď kopec žien má dieťa až v zrelšom veku. A mnoho z nás tu bolo dlho predtým, ešte keď sa oni hrali na ZŠ. Prišlo mi to diskriminujúce. Žena po 40tke nepatrí na mamičkovské fórum, či čo? Keď tu môžu byť muži.

anonym_624e61
Dnes o 13:00

Nie si matka? Si, tak sem patríš. Sú tu aj babky, dokonca aj nemamičky

tilly
Dnes o 13:02

Ja tu strasim od mojich 23 rokov. Bola som tu aj ako mladá tehotná kočka, aj ako mladá mamička a teraz som tu ako žena v perimenopauze. Nájdem si tu dobré rady aj tipy a aj sa rada podelím o skúsenosti.
Takže áno, ja si myslím, že aj 40tnicky aj staršie, už aj babičky tu majú svoje miesto. Aj oteckovia aj deduškovia.

anonym_248016
Dnes o 13:02
@zuzitko74

@anonym_248016 Ja sa pri komentároch , ktoré sa navážajú do veku, len pousmejem a pomyslím si, že tá kočka sa ani nenazdá a o chvíľu bude sama v tej vekovej skupine, ktorú teraz kritizuje.

@zuzitko74 No este su tu aj tie, ze cim ma viac deti, ty vacsiu vahu ma ich nazor. A ty s tym jednym dietatom sa mozes schovat. Co ty vies o niecom oproti tej, co rodila 6krat. 🙂

anonym_92e5ee
Dnes o 13:13

Vzhľadom na to, že na MK sa vyskytujú rôzne témy, neverím, že by sa malo nejako obmedzovať pohlavie a vek účastníkov diskusií,ale každý by mal mať v sebe toľko sebareflexia ,aby nemal potrebu vždy a do každej diskusie prispieť,aj keď sa ho téma netýka a nemá v danej tematike žiadne skúsenosti.

anonym_506663
Dnes o 13:15

No ja ked som porodila a mala som 30 tak ma zaujimali temy aktualne pre mna - novorodenec atd. Teraz o 6 rokov neskor ma zase zaujima tema predskolakov prvakov. Ved predsa kazdy sem chodi za inou temou, co 40tnicky uz nie su mamy? ved prave tie vedia velakrat najlepsie poradit lebo si to uz vsetko zazili. co si dve 20tnicky tehotne este bez skusenosti maju radit spolu?

katica06
Dnes o 13:15

Ach staré dobré časy 😐

anonym_422c35
Dnes o 13:17
@anonym_248016

@zuzitko74 No este su tu aj tie, ze cim ma viac deti, ty vacsiu vahu ma ich nazor. A ty s tym jednym dietatom sa mozes schovat. Co ty vies o niecom oproti tej, co rodila 6krat. 🙂

@anonym_248016 praveze to vnimam naopak. Mnohodetne su vnimane ako jednoduchsie a bez rozumu ktore si iba uspokojuju rozmnozovaci pud. Som sa dnes docitala 😁. Takze malodetne jednoznacne vedu v poucovani

vevesh
Dnes o 13:18

Ako to chce kto nejaky vek overovat a este k tomu materstvo...😆😆😆a cerstvou mamickou som bola pred takmer 20 rokmi a aj pred 3 rokmi uz v 40tke😃🙃 a nie som tu takato ojedinela....

anonym_248016
Dnes o 13:19
@anonym_506663

No ja ked som porodila a mala som 30 tak ma zaujimali temy aktualne pre mna - novorodenec atd. Teraz o 6 rokov neskor ma zase zaujima tema predskolakov prvakov. Ved predsa kazdy sem chodi za inou temou, co 40tnicky uz nie su mamy? ved prave tie vedia velakrat najlepsie poradit lebo si to uz vsetko zazili. co si dve 20tnicky tehotne este bez skusenosti maju radit spolu?

@anonym_506663 "co si dve 20tnicky tehotne este bez skusenosti maju radit spolu?"
Aku antikoncepciu brat na buduce. 🙂

bloger
Dnes o 13:21

@anonym_autor Patria aj ty sem patríš.

emjee
Dnes o 13:36
@anonym_5e7a98

@anonym_autor mne sa paci spomienkovy optimizmus ako sa tu krasne volakedy k sebe chovali. To muselo byt 20 rokov dozadu, nie?😀

@anonym_5e7a98 prd, aj vtedy si tu nadavali a skakali do vlasov. Akurat s tymi anonymnymi prispevkami su este odvaznejsie a drzejsie niektore. Nastastie v blogoch anonymy nie su, na rozdiel od diskusii.

anonym_115e27
Dnes o 13:36

A ty akoze čím trpis? Xy diskutujúcich, a ty si vyberis jednu, ktora ma na to vyhradený názor. A uz zakladas o Tom diskusiu na mk. A odsúdis niekoho, pre jeho názor. V čom je rozdiel medzi tvojim vyjadrením názoru a jej?

zuzitko74
Dnes o 13:41
@anonym_115e27

A ty akoze čím trpis? Xy diskutujúcich, a ty si vyberis jednu, ktora ma na to vyhradený názor. A uz zakladas o Tom diskusiu na mk. A odsúdis niekoho, pre jeho názor. V čom je rozdiel medzi tvojim vyjadrením názoru a jej?

@anonym_115e27 Starostlivo som si prešla príspevok od autorky, ale nenašla som tam žiadne odsúdenie iného názoru. Len tú otázku...verím, že ten názor, že ženy od 40+ tu niekomu prekážajú ju mohol zraniť a zneistiť. Nerozumiem tomu, prečo na ňu takto reaguješ.

anonym_56986c
Dnes o 13:42

Kazde forum ma svoju zakladnu uzivatelov, malokedy sa to premiesa tak ze prichadza vela novych ludi, proste ak su tu zeny 20 rokov tak veru to tu starne

elz1920
Dnes o 13:50
@anonym_autor

@anonym_c666ad čítala som to v jednom príspevku, kde mladá slečna rozčúlene písala, že tu vidí iba zrelé ženy po 40tke a myslela si, že tu budú mamičky do 30tky. Ale žiaľ presný názov diskusie si nepamätám.

@anonym_autor videla som to tiež, zasmiala som sa na tom vtipe a išla ďalej.
O necelé dva týždne mám 46 a také očakávania mi žily netrhajú.
Veď sú tu dôchodkyne, ktoré mali dokonalé životy, kariéru, zárobok, majú dokonalé rady pre nás mladé hlúpe.
Kde by som sa tak dobre zabavila, ak nie tu?
Je to iba anonymné fórum, trh nápadov, nevyžiadanej hlúposti, vtipných komentárov, politickej naivity, knižných tipov, zmes satiry, irónie a tragikomédie z takmer skutočného života, znôška naivných blúznivcov, ostrieľané harcovníčky s múdrymi postrehmi, z každého rožka troška.
Skoro ako v skutočnosti, len poväčšinou anonymne.

anonym_c834d7
Dnes o 13:58

praveze malokedy sa tu v temach riesia deti 😂 myslim, ze nas je tu dost aj po 40tke, ktore uz mame aj odrodene a absolutne netuzime po dalsich detoch

anonym_2a1b80
Dnes o 14:02
@anonym_115e27

@anonym_115e27 no autorka nerozdeluje kvoli veku...

anonym_8be7ac
Dnes o 14:07

Čítala som to i ja, bolo to v diskusii o menopauze.Tiez ma to zarazilo ako arogatne tam vystúpila, akoby zeny po 40-tke mali nacvičovať skok do truhly.Rada by som vedela koľko ma rokov.

anonym_7068ac
Dnes o 14:08

Priemerny vek prvorodiciek je 29 rokov a ona tu caka húfy mladych mamiciek do 30 rokov?

anonym_2a1b80
Dnes o 14:13

@anonym_autor to mi pripomina mlade v praci, este nic nevie ale starsie kolegyne su hrozne hlupe.

anonym_8be7ac
Dnes o 14:15

Nebola to táto?
@anonym_autor

michaela329
Dnes o 14:16

No a? Však myslieť a písať si môže čo chce? Že je to hlúpe, to si musí tiež ona niesť. Ja som minule na IG videla príspevok nejakej nevkusne namalovanej mamičky, s flakom na tričku a mastnými vlasmi, že všetky staršie mamičky na ňu pozerajú so závisťou, lebo je mladá a upravená - zasmiala som sa a scrollovala ďalej 🤷

biba_18
Dnes o 14:18

mne už tiež taká mladá pohŕdavo napísala, ale čo už s takými. aj na ne slnko svieti 🤭 asi nemá dobrý vzťah s mamou, keď má problémy so staršími ženami. tak mi jej aj bolo tak trochu ľúto…

anonym_7d2e4b
Dnes o 14:32

@anonym_autor som tu tusim od roku 2007, ked som hladala rady ohladom intimneho zdravia a dieta som mala az ako mlada mamicka v 30-ke, v roku 2013, teraz mam 43 a cakam babatko, takzeeee, tiez som mlada mamicka 😆. Na poradni v nemocnici bola so mnou tak odhadom aspon 50 rocna pani s manzelom, taki boli prijemni ti ludia 😊...Ma tu pravo byt hocikto, ked tu mozu byt chlapi, rozni uchylaci a temy rad radom o vsetkom moznom, tak tu budem aj ja...

anonym_7d2e4b
Dnes o 14:35
@anonym_5e7a98

@anonym_autor mne sa paci spomienkovy optimizmus ako sa tu krasne volakedy k sebe chovali. To muselo byt 20 rokov dozadu, nie?😀

@anonym_5e7a98 a veru aj, ja som tu 19 rokov (raz aktivnejsia, inokedy menej), ale ked som potrebovala nieco poradit, veru tu bola ina atmosfera. Teraz uz len rady - nestaraj sa, nie je to Tvoja vec, co ai to nevies vygooglit a najnovsie, preco nepouzijes AI? Aj som si tu kamaratky nasla. Teraz??? Tazko veru.

biba_18
Dnes o 14:42
@anonym_7d2e4b

@anonym_5e7a98 a veru aj, ja som tu 19 rokov (raz aktivnejsia, inokedy menej), ale ked som potrebovala nieco poradit, veru tu bola ina atmosfera. Teraz uz len rady - nestaraj sa, nie je to Tvoja vec, co ai to nevies vygooglit a najnovsie, preco nepouzijes AI? Aj som si tu kamaratky nasla. Teraz??? Tazko veru.

@anonym_7d2e4b ja aj teraz 🤷‍♀️ normálne baby…

euka210
Dnes o 14:49

@anonym_autor ja som tu prisla, ked som cakala prveho v r.2011 😃 a odvtedy tu som, raz menej, raz viac. Takze kvoli tymto zaciatkom myslim, ze tu je vela 40r+ ...ale predtym tu bola lepsia atmosfera.
To je ako fb...mladi uz maju inst.a ine, fb ich nezaujima a my 40+ tam trcime stale 😃

autor
Dnes o 14:53
@anonym_8be7ac

Nebola to táto?
@anonym_autor

@anonym_8be7ac áno presne, je to toto.

mk1111111111
Dnes o 14:54

Ja sa na takych poznamkach len pousmejem. Viem, ze o par rokov to aj jej ubehne na vyssie cislo a potom sa zbada. Nech sa este chvilku tesi zo svojej 30tky. A ci tu mam, ci nemam byt, je len a len na mojom zvazeni

anonym_8be7ac
Dnes o 15:04
@anonym_autor

@anonym_8be7ac áno presne, je to toto.

@anonym_autor
A možno nieje vôbec mladá ale tiež ta veková kategória 40+ a popiera svoj vek, nechce sa stotožniť s tým, že aj ona patri do tej kategórie, ma komplexy a preto sa dištancuje a chce sa zaradiť medzi mladších.Niekto útočí práve na to, čoho sa sam obava a to je starnutie.