Hrali sa naše mamy s nami, keď sme boli malé deti?
Zamyslela som sa ako milenialka, hrali sa nase maminy s nami ked sme boli male deti alebo nas nechali sa vzdy hrat samych / s inymi detmi? A myslim hlavne vek 1,5 -6 rokov
So mnou sa hrala mama aj babka aj prababka.
So mnou sa mama hrala, niečo si aj pamätám a niečo máme na rodinných foto a videách
Áno hrávala sa. Kúpali sme bábiky a potom mastili karty
Nehrali..moja nemala na to čas. Jedine čo viem, že mi čítala rozprávky. Varila, upratovala, prala...
Preto sa v dnešnej dobe veľa ľudí čuduje ako nič nestíhame. Lebo sa venujeme aj deťom.
Samozrejme prídu komentáre ako maminy všetko stíhajú. Aj sa hrať aj všetko ostatné 🤣.
Hrali sme sa iba spoločenské hry, človeče nehnevaj sa a karty a kocky si mama s nami zahrala. Inak nie, vystačili sme si sami.
Vela nie, boli sme viac sebestacni. Dnes deti cakaju permanentnu pozornost, az je to otravne
My sme hrali človeče, skladali puzzle, hrali schovávačky, naháňačky, mama ma často brávala do prírody a tam sme robili vence z púpav a kadejaké blbosti. Kačičky aj penu vo vani si pamätám dodnes. Neskôr keď som bola staršia tak aj šachy, karty, otec pomenej ten bol večne opitý ale občas sa tiež hral so mnou. Aj súrodenci sme sa hrali medzi sebou. Môj muž toto vôbec nemal, u nich sa celé dni len upratovalo, a veru ťažko mi je niekedy keď si spomeniem na detstvo a aj dnes by som si zahrala karty alebo šachy ale akosi nie je s kým lebo on to vôbec nepozná :D
Nie,otec áno.najmä vonku,čaroval nám,rozprával rozprávky,hrali sme spoloč.hry. Mamku si pamätám vždy pri varení,praní alebo bola v práci.Ale chodila so mnou do lesa,to bolo super.
ja som sa narodila v 80-tych rokoch a so mnou sa rodicia nehrali. Ja som travila cas s mamou v podstate len v kuchyni, kde som sa ucila varit a piect
mam 26 rokov, a áno, mamka sa so mnou vela hrala, mam na to super spomienky❤️som štastna a velmi vdacna ze som mala tak skvele detstvo
Na nic take si nespominam. Zato mi sila oblecko pre babiky a vlastne aj pre mna. Kedysi bol proste iny typ starostlivosti o deti.
Veru nie, škôlka do 17ej školská družina do 16ej, mama v práci, doma nebol čas večer.
Nie, nehrali sa s nami. Od pár mesiacov sme boli v jasliach celý deň, potom v škôlke a po príchode domov sa nik s nami nehral, museli sme si vystačiť sami. Pamätám si, ako som vkuse doliezala za sestrou, ktorá ma mala samozrejme v paži. Neskôr sme chvalabohu trávili čas vonku s kamošmi celé dni. Ale nám sa teda rodičia fakt vôbec nevenovali. Ani starí rodičia. Boli sme také samorasty. Dokonca u starkej sme mali doslova absolútnu voľnosť, starká ani netušila, kde sme 😅 Mali sme jedinú podmienku, že musíme prísť o 12 na obed a o 18 na večeru 🙂
Mam 40 r a niekedy hrali,no chodili sme veľa von a na výlety
Skôr ma učili do života
A hej deťom sa treba venovať, hrať sa snimi
No nie celý deň sa hrat,to nieje ani prospešné pre nikoho
Malokedy. Nemala cas, hrali sme sa sami alebo s inymi detmi vonku. V skolkarskom veku chodila s nami na ihrisko, potom uz nie. Dostala som na starosti aj mladsieho brata a sestru.
@yanabella mama sa nám venovala, čítala nám veľa, rozprávala sa, spolu sme varili, prali, upratovali, chodili von, my v piesku, oni na lavičke štrikovali.
Nie som mileniálka, som z Husakových deti, so mnou nás hrala niekedy.mama niekedy aj otec. Brali má na výlety rodičia aj starý rodičia. Ale hrala som sa aj sama aj so sesternicou
Som milenial(ka) a nie nehrala. Jednak ma mala v 16-tich a riesila uplne ine veci (napr. dokoncit skolu) a potom sla do prace a o mna sa starala babka, ta ma sice mala rada ale nepamatam si, ze by sa jedna alebo druha so mnou nejako extra hrali, skor ojedinele. Obcas nejaku vybijanu a pod. ale to uz bolo ked som mala viac ako 6. Ja si vlastne do obdobie do 6 rokov ani velmi nepamatam.
Malokedy, mam velmi malo spomienok kde by sme sa hrali spolu. Mama do 3 v praci, potom zahrada a vecer varit. Cez vikendy sme chodili na vinice, nasi ich mali 3. Casto som bola u starkej kde som sa hrala v spalni sama.
ja som staršia ale nie nikdy
Nie, moja mama sa somnou nehrávala. Ak áno, tak veľmi sporadicky, keď som bola staršia.
Nehrala sa so mnou napr. s babikami, ale venovala sa nam so sestrou. Obaja rodicia sa s nami hravali spolocenske hry, chodili sme na vylety, tury, prechadzky, naucili nas lyzovat, bicyklovat, plavat. So mnou a sestrou travili rodicia dost casu. A s vnucatami sa uz mama aj hra.
Nepamätám si že by sa somnou hrala. Ale pamätám si že ja som sa vedela sama zahrať zavrela som sa do izby a ani o mne nevedela. Inak sa mi venovali rodičia brávali ma lyžovať, von, na dovolenky, korčuľovať ale vyslovene doma že by somnou boli zavretý v izbe a hrali by sme sa s bábikami to nie. Myslím si že to je aj problém dnešných deti majú kvantum hračiek no aj tak sa nevedia zahrať samé a vkuse musí byt pri nich niekto. Česť výnimkám.
Nepamätám si že by sa somnou hrala. Ale pamätám si že ja som sa vedela sama zahrať zavrela som sa do izby a ani o mne nevedela. Inak sa mi venovali rodičia brávali ma lyžovať, von, na dovolenky, korčuľovať ale vyslovene doma že by somnou boli zavretý v izbe a hrali by sme sa s bábikami to nie. Myslím si že to je aj problém dnešných deti majú kvantum hračiek no aj tak sa nevedia zahrať samé a vkuse musí byt pri nich niekto. Česť výnimkám.
@anonym_506caa presne, tak sme to mali aj my. Chodili sme spolu na vylety a sem tam sa s nami pohrali. Ale nemuseli nam stale robit spolocnost a vymyslat cinnoati, prehrali sme sa sami. A vela casu sme travili vonku s kamaratmi

Hrala som sa sama, s kamoškami. Moja mama sa nikdy som mnou nehrala. Rozprávky mi rozprával a čítal môj otec.