icon

Aj dvaja sú rodina

29. nov 2022

Či iba ak tam sú deti? Viem bol taký film ,ale ako sa to vníma dik

doriiis
29. nov 2022

@zooeynka ...chápem,ty máš svoju pravdu a tá je jediná.

maranco
29. nov 2022

Podľa SK zákonov je rodina definovaná takto:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

scorpionflower1
29. nov 2022

@zooeynka Boli by sme rodina aj keby nemame deti. Lebo fungujeme ako rodina. Keby sme sa vzali a nemame deti, tak uz sme rodina? Neviem, preco sem pleties svadbu. Ak je par rodina podla teba len s detmi, tak co s tym ma docinenia svadba?

zooeynka
29. nov 2022

@doriiis Nevladne tu zatial anarchia a niektore pojmy su v spolocnosti jasne definovane. Aj definicia rodiny je znama. A nie, nepatri do nej kazdy kto mi je sympaticky a zdielam s nim aktualne domacnost.

zooeynka
29. nov 2022

@scorpionflower1 lebo svadbou sa dvaja stanu rodinou. Aj bez deti.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
opica_skorica
29. nov 2022

@anjelaa 🙈🤔 sobasom su manzelia a manzelia nie su rodinou, lebo poucka z netu?!

scorpionflower1
29. nov 2022

@zooeynka a ty mas patent na pravdu, hej? No napis mi, prosim ta, kde najdem tu tvoju objektivnu, pre vsetkych univerzalne platnu pravdu s ktorou tu tolko operujes...v Ustave SR alebo Biblii?

doriiis
29. nov 2022

@scorpionflower1 ...samozrejme že má,však to je vidieť hneď.

minesasubu
29. nov 2022

@zooeynka prepac ale tvoj komentár to patri mne ?

scorpionflower1
29. nov 2022

@doriiis Ja by som ale naozaj chcela, aby mi napísala, kde si tú Pravdu s veľkým P môžem naštudovať...najprv začína komentár slovami "Za mňa..." a potom tu vyhlasuje každému, že jediná ona pozná akúsi pravdu, ktorú my, pomýlené ovce, musíme nasledovať...

lindous
29. nov 2022

Chápem, že sa dá diskutovať či sú rodina aj partneri bez svadby (v mojom súkromnom svete áno, ale hlavne z toho dôvodu, že svadba bohužiaľ u nás nie je umožnená všetkým párom), ale tá definícia s dieťaťom je za mňa pekný úlet.. Neviem si predstaviť, že by som napríklad mojej tete s ujom povedala, že po 40 rokoch manželského spolužitia nie sú rodina lebo nemôžu mať dieťa...možno je čas predefinovať pojem rodina, tak ako sa upravil pojem láska... Spoločnosť sa vývíja

doriiis
29. nov 2022

@scorpionflower1 ...počkaj,začne tu vyťahovať ústavu,zákony- právne,morálne,všetko.Ale veď nech si ma svoju pravdu.Nazory jak z doby rok 1-2.Iba manzelstvo a bla bla

scorpionflower1
29. nov 2022

@doriiis Nech začne, kludne sa s ňou pustím do diskusie...

jakoma
29. nov 2022

Film je o otcovi a malej dcere;) . Za mna aj manzelia su rodina, partnero bez sobasa nie su rodina🙂 zila som v partnerstve pred svadbou a nepovazovala som ho za rodinu.

poopsie
29. nov 2022

@maranco darmo si dal link, keď ho väčšina neotvorila

poopsie
29. nov 2022

Hlavne, že zákony a vyhlášky boli pred rokom písmo sväté

ailiba
29. nov 2022

Tak podla mna su dvaja rodina bud ked su manzelia, alebo ked maju dieta (vtedy nemusia byt manzelia a su rodina) . Pripadne jeden rodic a dieta.

scorpionflower1
29. nov 2022

@poopsie AK do Ústavy SR raz v budúcnosti doplnia, že sa manželmi môžu stať aj ľudia rovnakého pohlavia, dúfam, že ten odsek, v ktorom to bude napísané, tiež budeš tak vehementne kopírovať do diskusií na MK o definícii rodiny 🙂

melany4
29. nov 2022

S manzelom sme kompletná rodina len my dvaja,deti mat nemôžeme,tak snáď sa môžeme aj takto cítiť ako rodina.

svetlonos
29. nov 2022

@zooeynka
a ked sa manzelia po rokoch rozvedu? Je potom o byvalom partnerovi hovorene ako o rodinnom prislusnikovi ? Aky v tomto pripade rozdiel medzi rozvodom a rozchodom, ci uz po dlhom ci kratkom case spoluzitia?

poopsie
29. nov 2022

@scorpionflower1 nemám s tým najmenší problém, mne je totiž úprimne jedno kto, kde pchá svojho 🐦

anjelaa
29. nov 2022

@opica_skorica nechápeš pointe

sapetka
29. nov 2022

Aj dvaja su rodina ale z mojho pohladu neuplna. Je to o tom ako to kto vnima.

zmrzlinka2021
30. nov 2022

@doriiis lenže to je tvoja definícia postavená na emóciách, ako skupina okolo Jany Landl, sme family 😂 Chápem že nechceš si vziať svojho priateľa, máš na to plné právo, len takéto ohýbanie veci vo mne evokuje, že to nemáš v sebe doriešené. Veci treba pomenovať reálne a buď si za tým stojíš a si s tým ok, alebo zrazu sa hrad na vydátu ženu, lebo po Tom reálne túžiš.

katka700
30. nov 2022

Už to tu asi bolo napísané - rodina sú ľudia, ktorých si nemôžeš vybrať, raz ich v živote máš a aj keby ste nevychádzali stále budú tvoja rodina.
Muž, žena a minimálne 1 dieťa je definícia z čias komunizmu, ktorý sa rodinu snažil rozbiť (výchova detí mala prebiehať v jasliach, škôlkach, školách - naivná predstava že úlohou školy je vychovavat je nenaplneny cieľ z čias komunizmu). Do veľkej miery sa im to bohužiaľ podarilo. Na začiatku 20teho storočia by skupinku 2 dospelých a 1 dieťa za rodinu nikto nepovažoval keďže rodiny boli veľké rozvetvene viacgeneracne. Dnešným ľavicovým extrémistom vadí aj to čo z rodiny ostalo, veď každý je to na čo sa cíti a skutočnosť je iba to čo si človek myslí.

opica_skorica
30. nov 2022

@anjelaa vysvetli pointu, podla ktorej manzelia nie su rodinou.
Pockam si.

zooeynka
30. nov 2022

@svetlonos ak sa manzelia po rokoch rozvedu tak budu NAVZDY exmanzelia. Z tohto "titulu"sa uz nikdy nevyvlecu. Tvorili rodinu, ci uz s detmi alebo bez. Po rozvode ju uz netvoria samozrejme. (Anulaciu manzelstva teraz neriesme).

zooeynka
30. nov 2022

@scorpionflower1
@doriiis
Dievcata, obe sa zbytocne hnevate a vyskakujete. Je na vas ako vnimate svoje zivoty, povazujte svojich dlhorocnych priatelov za svoju rodinu ak chcete, ale sa tym nikde nechvalte, lebo rodina nie ste. Ste partneri. Ved sa za to netreba hnevat, je to pomenovanie. Uz vam tu bolo zaslane co definuje rodinu a ja to teraz otocim, skuste vy postnut informaciu podla ktorej rodinu tvori aktualny partner len preto ze to tak vy citite.

zooeynka
30. nov 2022

@minesasubu ak som ta oznacila tak ano, patri tebe