Aj dvaja sú rodina
Či iba ak tam sú deti? Viem bol taký film ,ale ako sa to vníma dik
Podľa SK zákonov je rodina definovaná takto:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@zooeynka Boli by sme rodina aj keby nemame deti. Lebo fungujeme ako rodina. Keby sme sa vzali a nemame deti, tak uz sme rodina? Neviem, preco sem pleties svadbu. Ak je par rodina podla teba len s detmi, tak co s tym ma docinenia svadba?
@scorpionflower1 lebo svadbou sa dvaja stanu rodinou. Aj bez deti.
@anjelaa 🙈🤔 sobasom su manzelia a manzelia nie su rodinou, lebo poucka z netu?!
@zooeynka a ty mas patent na pravdu, hej? No napis mi, prosim ta, kde najdem tu tvoju objektivnu, pre vsetkych univerzalne platnu pravdu s ktorou tu tolko operujes...v Ustave SR alebo Biblii?
@scorpionflower1 ...samozrejme že má,však to je vidieť hneď.
@zooeynka prepac ale tvoj komentár to patri mne ?
@doriiis Ja by som ale naozaj chcela, aby mi napísala, kde si tú Pravdu s veľkým P môžem naštudovať...najprv začína komentár slovami "Za mňa..." a potom tu vyhlasuje každému, že jediná ona pozná akúsi pravdu, ktorú my, pomýlené ovce, musíme nasledovať...
Chápem, že sa dá diskutovať či sú rodina aj partneri bez svadby (v mojom súkromnom svete áno, ale hlavne z toho dôvodu, že svadba bohužiaľ u nás nie je umožnená všetkým párom), ale tá definícia s dieťaťom je za mňa pekný úlet.. Neviem si predstaviť, že by som napríklad mojej tete s ujom povedala, že po 40 rokoch manželského spolužitia nie sú rodina lebo nemôžu mať dieťa...možno je čas predefinovať pojem rodina, tak ako sa upravil pojem láska... Spoločnosť sa vývíja
@scorpionflower1 ...počkaj,začne tu vyťahovať ústavu,zákony- právne,morálne,všetko.Ale veď nech si ma svoju pravdu.Nazory jak z doby rok 1-2.Iba manzelstvo a bla bla
@doriiis Nech začne, kludne sa s ňou pustím do diskusie...
Film je o otcovi a malej dcere;) . Za mna aj manzelia su rodina, partnero bez sobasa nie su rodina🙂 zila som v partnerstve pred svadbou a nepovazovala som ho za rodinu.
Hlavne, že zákony a vyhlášky boli pred rokom písmo sväté
Tak podla mna su dvaja rodina bud ked su manzelia, alebo ked maju dieta (vtedy nemusia byt manzelia a su rodina) . Pripadne jeden rodic a dieta.
@poopsie AK do Ústavy SR raz v budúcnosti doplnia, že sa manželmi môžu stať aj ľudia rovnakého pohlavia, dúfam, že ten odsek, v ktorom to bude napísané, tiež budeš tak vehementne kopírovať do diskusií na MK o definícii rodiny 🙂
S manzelom sme kompletná rodina len my dvaja,deti mat nemôžeme,tak snáď sa môžeme aj takto cítiť ako rodina.
@scorpionflower1 nemám s tým najmenší problém, mne je totiž úprimne jedno kto, kde pchá svojho 🐦
@opica_skorica nechápeš pointe
Aj dvaja su rodina ale z mojho pohladu neuplna. Je to o tom ako to kto vnima.
@doriiis lenže to je tvoja definícia postavená na emóciách, ako skupina okolo Jany Landl, sme family 😂 Chápem že nechceš si vziať svojho priateľa, máš na to plné právo, len takéto ohýbanie veci vo mne evokuje, že to nemáš v sebe doriešené. Veci treba pomenovať reálne a buď si za tým stojíš a si s tým ok, alebo zrazu sa hrad na vydátu ženu, lebo po Tom reálne túžiš.
Už to tu asi bolo napísané - rodina sú ľudia, ktorých si nemôžeš vybrať, raz ich v živote máš a aj keby ste nevychádzali stále budú tvoja rodina.
Muž, žena a minimálne 1 dieťa je definícia z čias komunizmu, ktorý sa rodinu snažil rozbiť (výchova detí mala prebiehať v jasliach, škôlkach, školách - naivná predstava že úlohou školy je vychovavat je nenaplneny cieľ z čias komunizmu). Do veľkej miery sa im to bohužiaľ podarilo. Na začiatku 20teho storočia by skupinku 2 dospelých a 1 dieťa za rodinu nikto nepovažoval keďže rodiny boli veľké rozvetvene viacgeneracne. Dnešným ľavicovým extrémistom vadí aj to čo z rodiny ostalo, veď každý je to na čo sa cíti a skutočnosť je iba to čo si človek myslí.
@anjelaa vysvetli pointu, podla ktorej manzelia nie su rodinou.
Pockam si.
@scorpionflower1
@doriiis
Dievcata, obe sa zbytocne hnevate a vyskakujete. Je na vas ako vnimate svoje zivoty, povazujte svojich dlhorocnych priatelov za svoju rodinu ak chcete, ale sa tym nikde nechvalte, lebo rodina nie ste. Ste partneri. Ved sa za to netreba hnevat, je to pomenovanie. Uz vam tu bolo zaslane co definuje rodinu a ja to teraz otocim, skuste vy postnut informaciu podla ktorej rodinu tvori aktualny partner len preto ze to tak vy citite.
@minesasubu ak som ta oznacila tak ano, patri tebe

@zooeynka ...chápem,ty máš svoju pravdu a tá je jediná.