icon

Ako by ste zlepšili fórum na Modrom koníku?

20. mar 2025

Zakladám tému, aby sa ľudia vyjadrili čo by tu zlepšili. Nebudem tajiť, že ma nahnevalo menenie nadpisov diskusie. Ten človek, čo mení nadpis, nemá zmysel pre posúdenie pointy príspevku. Prikladám študijný materiál z názvom Nie je otázka ako otázka.
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/6424...
Správne položenou otázkou si človek vyberá aj publikum, ktoré sa k diskusii bude vyjadrovať. Ak nadpis úplne mení pointu príspevku je to na škodu pýtajúceho sa. Navrhujem, aby bola možnosť vyjadrtiť súhlas so zmenou nadpisu, ak to zadávatelovi nevadí, že mu niekto môže zmeniť pointu diskusie.
Kľudne sa podeľte aj o ďalšie návrhy. Nie som admin, takže je to len pre zaujímavosť.

Strana
z8
autor
20. mar 2025

Ospravedlňujem sa za gramatiku. Písala som v návale emócii a už to neviem upraviť.

13uzivatelka11
20. mar 2025

Vypla by som tu vyskakovaciu reklamu.. A áno menenie nadpisov je veľakrát uplne odveci, ako keby si admin poriadne neprecital celu otázku

really8
20. mar 2025

Mazanie komentarov. Zrusit.

vroni
20. mar 2025

Zrušila by som anonymne témy (teraz nenarazam konkrétne na túto), vyviedla adminov z anonymity, vrátila sa k možnosti moderatorov. Neviem, kto a prečo zo zodpovedných si tu lešti ego chorým menenim názvov diskusii (chápem, že diskusia "dieťa" je niečo, čo zmeniť treba, ale meniť z princípu a ešte k tomu nezmyselne, to uniká môjmu pochopeniu). A tiež zrušila možnosť adminov vyraziť akúkoľvek uzivatelku za vyjadrenie nesúhlasu s božským majestatom. Pardon. S anonymnym adminom. Pamätám ešte casy rannej zory, ktorá tu porobila šialené cistky, teraz to má pod palcom evidentne podobne zmýšľajúci človek a ešte chránený ruskom anonymity. Pekne.

madeincssr
20. mar 2025

Otravne vyskakovacie reklamy spolahlivo prevazia nerozhodnych (a nielen ich), ktori zvazuju z MK odist (alebo ho prestat citat/pisat) na stranu rozhodnutia odist.

janinah
20. mar 2025

Uroven klesa,ale to vsade na forach,kde človek ide nieco precitat.Mne vadi anonymota v prispevkoch,kde anonymita vobec nie je namieste.

really8
20. mar 2025

A este by som zrusila platenych trollov a vymyslacov tem. A rozhodne by mali zapracovat na vizuale. Pri ich obrate cely dizajn mk vyzera strasne uboho. Komentare by mohli mat aj palec dole a ked niekto odpoveda na jeden komentar malo by to byt pod nim a nie o 3strany dalej

marianarem
20. mar 2025

Ja by som napriklad pri niektorych otazkach naopak povolila odpovedat anonymne. Ja tu napriklad nechcem verejne prezentovat nic z mojho intimneho zivota s manzelom a na taketo otazky teda nikdy neodpovedam, aj ked niekedy by som odpoved mala. Ale tyka sa to aj niektorych inych citlivych tem.
Co sa tyka anonymnych otazok, videla som na inom fore v CZ moznost spytat sa verejne admina, ci podla neho ide o skutocnu osobu. Admin ma moznost sa pozriet, ci tento clovek ma konto uz dlhsie, tvori inac normalne prispevky, alebo su jeho prispevky same blbosti.

grof_monte_christo
20. mar 2025

Mna napríklad nasralo, že admini zrušili účet h2 len preto, že mala poznámku k tomu, ako admini niekedy nelogicky menia názov tém. Ak tu čochvíľa nebudem mat účet ani ja, tak je to jasné, kvôli čomu. Na zamyslenie sa, či je toto normálne.

A kvôli tej vyskakovacej reklame tu už oveľa menej chodím.

salome123
20. mar 2025

ja by som forum rozdelila pre dve skupiny ludi.... 1.skupina pre rypakov, vseznalych, zatrpknutych ludi (vid komenty k teme o tom, ze jedna mamicka chcela pustit syna sameho na prijimacky na strednu... hned komenty, ako jej nezalezi na dietati) a 2. skupina pre normanych slusnych ludi, ktory vyslovia svoj nazor bez toho aby zhadzovali toho druheho.

tom_i
20. mar 2025

mne chýba možnosť vymazať všetky príspevky pod tým zvončekom ... celú históriu

moonlight1210
20. mar 2025

Ta vyskakovacia reklama je strasne otravna.

Nielenze zakryje na mobile kus textu, ale ak sa omylom netrafim na zatvorenie a preklikne ma na stranku inzerenta, neda sa mi z nej obcas vratit spat. Musim cele okno zavriet a otvorit nove.

Takze ak chcu presvedcit, ze konik sa blizi na uroven pofidernych stranok, kde treba hladat text medzi reklamou a dufat, ze sa cloveku nestiahne virus do zariadenia - su na najlepsej ceste. Ako to tu zabalit.

K tomu anonymne temy sposobili, ze sa v nich odbavuju predovsetkym ti, co chcu provokovat. Stracaju svoj povodny ucel.
Takze ich velmi casto rovno preskakujem. Ale i tak je to, ako mat otravneho suseda, okolo ktoreho sa kazde rano rychlo snazite prefrcat iba s “…bry den.”, aby ste sa mu vyhli.

Menenie nadpisov chapem, lebo za mesiac sa objavi aj 150 diskusii s nadpisom Ako dalej.
Ale kolkokrat admin asi ani s pochopenim neprecita, o co ide a nadpis je v rozpore s tym, co sa tam realne riesi.

Zacina to tu posobit, akoby sa vedenia chopili znudeni, nezainteresovani korporatni pracovnici, ktori si potrebuju hlavne odpichnut odpracovane hodiny od-do a ist domov.

really8
20. mar 2025

Uvidime kolko bude zmazanych uctov po tejto diskusii. Ked tak majte sa, novy zakladat nebudem😂

123profil321
20. mar 2025

@really8 😂😂

kitycat
20. mar 2025

Povolila by dom aby sa do tem, ktore boli zalozene ANONYMNE mohlo aj ANONYMNE prispievat.

jana_eyre_2
20. mar 2025

Mne odjakživa chýbalo to, že by bolo vidno na aký komentár odpovedám.. niečo ako keď vo WhatsApp si označíš konkrétnu správu ktora je vidno nad tvojou odpoveďou.. bolo by to prehľadne aj pre diskutujúcich aj pre čítajúcich.. pretože v Tom chaose a mnozstve odpovedí sa diskusiou ľahko manipuluje - ľudia ti vkladajú do úst slová ktoré si nikde nenapísala ale keď sa človeku nechce hľadať v xmilion stranách, tak si pozorovateľ môže myslieť, že to je pravda a potom sa diskusia zbytočne odkláňa.. to by som prijala asi najviac..

A nepáči sa mi, že sa mazu príspevky adminmi bez toho aby bol pochopeny kontext..

stanulienkat
20. mar 2025

Ajajaaaj...tu si niekto koleduje opravnenou kritikou o zmazanie.😁

Mne vadi, ze sa tu mazu politicke pravicove komentare. Dezolatske prispevky su tu vzdy ponechane. Mne mazu skoro vsetko do radu. Ked som ja opakovane nahlasovala prispevok-ani obraz, ani zvuk. Prispevok bol este aj zle zaradeny-mimo politicke spektrum. Mne raz vymazali slusny prispevok, lebo vraj bol zle zaradeny. Dost to vypoveda o ludoch, co to tu spravuju.

kavasmliekom
20. mar 2025

Súhlasím, ak je to verejne fórum, slobodné, malo by byť na mne, ako svoju otázku položím, aký nadpis si zvolím.
A ešte mi vadí, že si musíme pýtať a doprosovať sa, aby som mnou založenú diskusiu mohla zmazať. Ako som si nemusela pýtať povolenie na založenie, tak by som mala mať aj právo zmazať.
Veľakrát je to už len o šikane, urážaní, a vtedy je aj vhodné zmazať diskusiu, ale admin sa v tom vyžíva.
Admin by tu mal byť predovšetkým na to, aby schvaloval a blokoval nevhodné príspevky. Nie aby menil slobodne fórum.

sisaka
20. mar 2025

Tou vyskakujucou reklamou ma už fakt dorazili. Ako to už bolo spomenuté, MK sa dostáva na úroveň pochybnej webovej stránky, na ktorej sa snažíte preklikať k obsahu, pričom testuje vašu zručnosť zatvárať reklamy.
Ale neva, aspoň tu trávim menej času.

fairyy
20. mar 2025

mne tu asi chyba najviac palec dole a reakcie na komentar keby mali hyperlink na predchadzajucu spravu... a to najma v diskusiach na x stran.... zmenene nazvy ma stvu najviac vtedy ked postatna info bola v nazve a v texte uz nie je 😂

madeincssr
20. mar 2025

Zaujimave je, ze "americki vedci" (ktori casto vyskumaju trivialne suvislosti, ktore su jasne/samozrejme aj priemerne inteligentnemu cloveku) nevyskumali, ze ked reklama prekroci iste medze, stava sa kontraproduktivnou. Napr. vela ludi uz prestalo pozerat filmy na komercnych TV staniciach kvoli extremnemu mnozstvu opakujucich sa reklam (bezny film trva 3 hodiny). Ked si nieco pozru, tak len na verejnopravnych.
Na mna uz posobi akakolvek nadmerna reklama v style - toto si just nekupim, hladam alternativu.

grof_monte_christo
20. mar 2025

A inak nechápem prečo je tento príspevok v časti Internetová vsehochut, kam chodí len málo ludi. Mal byť presunutý do voľných diskusii, kde by sa mohlo vyjadriť oveľa viac ľudí. Tu len zapadne prachom.

tundra
20. mar 2025

@grof_monte_christo alebo zmizne,ako vsetky ostatne...

grof_monte_christo
20. mar 2025

@tundra Si koledujeme o zmazanie 🙂

tundra
20. mar 2025

@grof_monte_christo chcel som napisat peticiu za obnovenie profilu h2,ale asi by zrusili aj mna...

simca06022011
20. mar 2025

1) suhlasim reklama je otrasna.. aj vizual stranky to velmi kazi
2) anonymne temy su za mna cez, v pripade, ze tam nejde o citlive domace temy sukromne, nemali by mat moznost robit ludia anonymne temy. Potom sa tu clovek nechava casto v podstate urazat "nikym". Spravodlive by potom bolo, keby aj prispievatelia by vedeli anonymne napisat, anonymovi.
3) a rovnako, chyba viac interakcii s prispevkami palec hore je malo
4) mazanie diskusii, prispevkov, cenzura = absolutne podla mna neakceptovatelne, pokym to nevymaze sam autor a nejde tam o nejake urazanie/nadavky
5) chyba mi tu moznost okrem zmazania uctu, vymazat aj vsetky prispevky daneho profilu napriklad, ak si to praje dana osoba :D Ale to by bolo asi velke harakiri

K meneniu nadpisov... to by mohlo nastat zo strany adminov jedine ak tam ziadny nie je.. alebo je odveci.. dakedy sa objavovali nadpisy ako "?????", "!!!", "otazka". "poradte"... a dost.. proste take o nicom, ale ak je normalny nadpis tak nemenit.
AK autor pise otazku do nadpisu a nie do textu, na co by mohol byt pri tvoreni prispevku upozorneni, ze otazky do textu sa davaju, zastavim mu to, a poslem na prepisanie, ak nie, vymazem. Naucia sa ludia hned raz dva pisat :DD

grof_monte_christo
20. mar 2025

@tundra Aj mňa to napadlo. Mala tu aj novy nick, ale aj ten jej zmazali.

tundra
20. mar 2025

@grof_monte_christo sme v skupine na wp😁

simca06022011
20. mar 2025

@tundra a co sa stalo s h2? vela sem prispievala... preco to zmazali?

tundra
20. mar 2025

@simca06022011 dovolila si vyjadrit nazor na adminov,prečo menia nadpisy.

Strana
z8