icon

Ako by ste zlepšili fórum na Modrom koníku?

20. mar 2025

Zakladám tému, aby sa ľudia vyjadrili čo by tu zlepšili. Nebudem tajiť, že ma nahnevalo menenie nadpisov diskusie. Ten človek, čo mení nadpis, nemá zmysel pre posúdenie pointy príspevku. Prikladám študijný materiál z názvom Nie je otázka ako otázka.
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/6424...
Správne položenou otázkou si človek vyberá aj publikum, ktoré sa k diskusii bude vyjadrovať. Ak nadpis úplne mení pointu príspevku je to na škodu pýtajúceho sa. Navrhujem, aby bola možnosť vyjadrtiť súhlas so zmenou nadpisu, ak to zadávatelovi nevadí, že mu niekto môže zmeniť pointu diskusie.
Kľudne sa podeľte aj o ďalšie návrhy. Nie som admin, takže je to len pre zaujímavosť.

tundra
20. mar 2025

@viestta 👍😂

tiana080
20. mar 2025

Koľko z vás by prijalo skupinu na discorde alebo telegrame?

jana_eyre_2
20. mar 2025

No vidíš @anonym, ešte aj môj koment si si vysvetlila úplne opačne a obvinujes ma z niečoho čo som nenapísala..

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger cenzurujuce je vôbec nevidieť názory toho koho si si zablokoval..

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Ešte raz je to právo na obranu. Aj vlastného zdravia.

stanulienkat
20. mar 2025

@bloger a ty na nase zdravie myslis?

demodun
20. mar 2025

@stanulienkat h2 sleduje túto diskusiu. Pozdravuje vás a je ľúto, že nemôže dávať lajky

bloger
20. mar 2025

@stanulienkat Ja vám prajem všetko zdravie sveta. Ešte niečo?

janinah
20. mar 2025

@bloger tešpektovat do neba volajucu hlupost vid napr.prîpad kukurica sa dá ako? Ved by som sa hanbila ešte aj v hrobe,ak sa voči niečomu takemu neohradîm.

autor
20. mar 2025

@jana_eyre_2 tak si nikoho nezablokuj. Je to slobodná voľba.
@bloger ja rozumiem o čom píšeš, ale na verejnom fóre ideš vždy s kožou na trh. V tom mala pravdu.
@stanulienkat pri tom čo navrhuje by si si ho blokla a nemusela by si na neho útočiť ako ti ničí zdravie.

bloger
20. mar 2025

@janinah Citujem autorku: Prečo by niekto nemohol vyjadriť to, že verí v nejakú blbosť? Výraz dezinformácia je základom cenzúry. Filozofický kto posúdi, že niečo je dezinformácia? Pred dokázaním tvaru Zeme bolo aj vyjadrenie, že Zem je guľatá dezinformáciou. Teraz je to fakt. Ale v minulosti dezinformácia, lebo na to nebol dôkaz. Ľudstvo sa posúva len vďaka rešpektu a kritickému mysleniu. A v neposlednom rade vďaka slobode vyjadrovania. A vôbec čítala si komentár, že dnes chce mať názor každý blbec? To ťa nepohoršuje? Zujímavé.

bloger
20. mar 2025

@autor Ako by ste zlepšili fórum na Modrom koníku? Toto bola tvoja otázka. Ja som napísal svoj pohľad. A určite uznáš, že znášať neustále ponižujúce komenty na tvoju osobu je škodlivé. Dokazuje to aj lekárska veda.

jana_eyre_2
20. mar 2025

keď niekomu slušne argumentujem prečo nie je dobré mať možnosť úplne blokovanie ľudí a ich nazorov, to je moja slobodná voľba a môj názor..

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Hlavne, že si písala, že urážky sú neakceptovateľné. A pritom ich podporuješ.

viestta
20. mar 2025

@jana_eyre_2 ked ono je to tak, ze ina odpoved ako ocakavana, oponentura, hoc aj podlozena faktami, vecna kritika je u niektorych povazovana za urazku a nedostatok tolerancie k inemu nazoru. Aj k "nazoru". V tejto diskusii je par nazornych prikladov.

jana_eyre_2
20. mar 2025

@viestta áno, je to presne tak.. snažiť sa o konštruktívnu debatu s nesuhlasom a s argumentami je považované automaticky za útok.. presne tak ako funguje naša vláda, tak reagujú všetci ktorí sa cítia dotknutí..
@bloger čím ich akože podporujem? Že som označila príspevok janinah že sa mi páči? Janinah nikoho neurazila, napísala že je niečo hlúposť a to nie je žiadna urážka.. skús si prečítať čo to znamená pojem urážka.. vklude ti sem môžem pridať aj definíciu..

To ak niekto verí hluposti a druhý to za hlúposť označí nie je urážanie človeka, len pomenovanie toho, ze názor je hlúposť..

Ak myslíš nejaký iný môj či niekoho iného príspevok, vôbec si nie som vedomá že by som podporovala nejaké urážanie..

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Teda podľa teba to ak niekto napíše, že každý blbec chce mať názor je okej? To kde je nejaká úcta voči iným ľudom? Ak druhých ľudí považujem za blbcov.

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger a kde také niečo podporujem?!

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Nijako si sa voči tomu neohradila. Ja som proti takýmto urážkam. Hovorím to otvorene.

autor
20. mar 2025

@jana_eyre_2 tak teraz si napísala totálnu hluposť o tej hlúposti. Súhlasím s @bloger -om. Dúfam, že si sa neurazila 🤭 Čo na tom, že niekomu napíšeš tvoj názor, že jeho názor je hlúposť je konštruktívne? Nie je to konštruktívne a rozdúchavaš emócie. Ukazuješ svoju úroveň pre konštruktívnu diskusiu. ⬇️

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger ja ani neviem.kde to je napísané a kto to písal! A ty mi napíšeš že to podporujem?!

softiesofie
20. mar 2025

Ja by som uvitala palec dole.
Lebo nie vzdy sa cloveku chce (pripadne nema tolko casu) sa tu natahovat s chronickymi prispievatelkami u ktorych neprejde jediny den, aby do nejakej temy nezavrtali a provokovali ostatne prispievajuce.
Cize, moznost prejavit nesuhlas ale bez nevyhnutnosti natahovania sa s niekym v zmysle ano - nie / ano - nie / ano - nie, donekonecna.

viestta
20. mar 2025

Hlupost ostava hlupostou a je jedno kto ju povie, napise. Proste vypadla z neho hlupost a kazdy rozumny clovek ju pomenuje, vyvrati argumentami, vysvetli autorovi kde sa myli a kde robi chybu. Je uplne jedno ako druheho pomenuje, nemusi ho sice otitulovat blbcom, ale kazdy sudny clovek vie, ze ten kto siri hluposti asi nebude najostrejsia ceruzka v peracniku. Ak niekto hlupost oznaci, vyvrati, vyargumentuje robi to v nadeji, ze ten druhy sa zamysli a pochopi co je na jeho tvrdeni, nazore nespravne, ze si rozsiri svoje vedomosti a v buducnosti uz bude vediet ako to je, nebude dalej sirit hlupost. Alebo aj nepochopi. Preco, to uz je ina debata.
Nie nadarmo sa hovori, ze rozumny clovek sa pouci na chybach inych, len hlupak sa nepouci ani na tych vlastnych a opakuje ich znova a znova.

moonlight1210
20. mar 2025

Preco preboha zmazali lonely66?

jana_eyre_2
20. mar 2025

@anonym čiže keď dám like na nejaký komentár o Tom že nejaký názor je hlupost, tak konkrétne ja rozduchavam vášne aha, to je úžasný argument fakt.. a dúfam že ho považuješ za konstruktivny..

Asi si niekto koho by som si mala zablokovať, lebo somnou máš evidentne problém z nejakej inej diskusie.. 😒 a podľa použitej irónie asi aj viem o koho ide..

moonlight1210
20. mar 2025

Inak tie zmeny nazvov sa tu riesia uz od 2019 a ocividne je za 6 rokov to adminom jedno.

Takze neviem, ci ma zmysel sa ozvat. Asi ako celkovo v tomto state.

lienka.7
20. mar 2025

Zrušiť anonymné témy.

bloger
20. mar 2025

@autorka Vdaka za podporu. Tu už nemá zmysel dalej reagovať.

vroni
20. mar 2025

@softiesofie, palec dole je taký nejednoznačný. Nesúhlasis s názorom, prispievateľkou alebo s "tónom" príspevku? Plus trollovia, ktorí budú s potešením klikať na palec dolu, lebo si budú pripadať dôležití a vtipní.... Ja by som skôr brala niečo ako antisrdiecko. Kde by si mohla pripojiť spravu: Nesúhlasím tebou, Toto si prestrelila, Si úplne vymleta.... 🤣🤣🤣 A namiesto modrého srdiečka by mohla byť kritika posielana cez modrý kosostvorec.... 😇 Idem het, než ma zablokujú.... 😜

pralinka25
20. mar 2025

@vroni modry kosostvorec 🤣😂

sticker