icon

Je vhodné zverejniť bakalársky titul na sociálnych sieťach?

6. jún 2024

Ahojte😅, len ma zaujíma názor, je podľa vás divné dať si na profil na facebooku/instagrame VŠ titul „Bc. X… Y…”?

tilly
7. jún 2024

@evaachesa mňa by zaujímalo, čo by sa stalo, keby si jej ten titul na obálku nenapísala 🤣🤣. Ja som to tiež párkrát zažila a mala som nutkanie napísať meno bez titulu, ale možno je ich viac v dome s tým istým menom a odlišujú sa titulmi 🤷‍♀️🤣

petracandle
7. jún 2024

Baby, súhlasím s tým čo ste tu napísali len ma zarazilo, že je podľa vás hanba dať si titul do občianskeho - prosím?? 😄 zrovna tam mi to príde úplne v poriadku. To sa už vážne ideme hanbiť aj za titul?
Ale áno, písať si to na balíky z bazáru a súkromné sociálne siete je trápne

ibrunova
7. jún 2024

Dievčará, budete sa za hlavu chytať, ale my sme mali v práci kontrolu z vyšších miest, či si píšeme do dochádzkovej knihy k menu aj titul, vrátane Bc. Samozrejme, že si to nepíše nikto.

barbie2023
7. jún 2024

@petracandle nie , tam to nie je hanba žiadna hanba . Hanba je ho trepať kde fakt nepatrí

domkakvet
7. jún 2024

Ano je to trapne.

petrahl
7. jún 2024

@petracandle a aký to má v tom OP význam prosím?

petrahl
7. jún 2024

@petracandle vysokú školu som si robila na to, aby som mohla vykonávať prácu, ktoru vykonávať chcem 🤷‍♀️
Ten titul je potvrdenim toho, že som kvalifikovaná robiť to, čo robím. Čiže keď sa uchádzam o zamestnanie, tak sa s potenciálnym zamestnávateľom o tom pobavíme, prípadne odovzdám kópiu diplomu. Ale na čo to potrebuje vidieť kde kto, komu predkladám OP?
Prídem do banky- OP.
Cestná kontrola-OP.
Vyberám balík na pošte-OP.
Riešim niečo na úradoch, v poisťovniach-OP.
Prídem na návštevu do domova dôchodcov-musím sa zapísať s predložením OP.
Na čo všetci títo ľudia potrebujú vedieť, že mám vysokoškolské vzdelanie?

To nie je o hanbe, mne len vážne uniká zmysel.

evaachesa
7. jún 2024

@tilly tak maximálne by ju to hádam len zamrzelo.🤭😃

evaachesa
7. jún 2024

@petracandle nie je žiadna hanba dať si titul do občianskeho. Riešiť ale dobre že nie na druhý deň po Bakalárskych štátniciach zmenu dokladov keď vieš že pokračuješ v Ing/Mgr štúdiu je fakt divné. 😀

taktotedanie
9. jún 2024

@sisa_s tie zabijacke pohlady v cakarni pri vete pani doktorka podte dnu su katastrofa 😂😂

nikaeli
9. jún 2024

Raz som sa hádala s ex cez sms, aby prispel dcére na lyžiarsky, keď mi po asi ôsmej sms prišiel text od jeho novej ženy v znení:

Vážená Mgr. xx
bla bla bla
s pozdravom PhDr.xx

Aké som mala nervy z toho, že je žgrľoš, tak som v tej chvíli vybuchla do smiechu a mala som sto chutí napísať jej '"strč si to svoje PhDr. do riti" 😊 Ale ovládla som sa a napísala len - prosím ťa, povedz svojej manželke, nech ti vráti mobil a doriešme to my dvaja ako rodičia. Inak madam PhDr. je učiteľka. Čo som aj ja, len bez doktorátu 🤷🏻‍♀️

misanthropicdann
10. jún 2024

@petracandle nikto sa nemusí hanbiť za titul. Ale pchať si ho všade je trápne. Titul použijem tam kde ma opodstatnenie, pre mňa to znamená len do životopisu. Na čo mi je aby teta na poste vedela ze som Mgr /Ing? Na čo je komu ze mam vysokú školu.

drobcek100
11. jún 2024

Bc. to už je aký titul? Je to taký nedorobok.Tak keď som po 3 rokoch štúdia dosiahla Bc
tak tú školu dokončím na druhý stupeň.Tie 3 roky sú podľa mňa zabite z pohľadu kariéry

barbie2023
11. jún 2024

@drobcek100 to nie je pravda. Bc je ukončené vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa. Keď je ukončené tak žiadny nedorobok. Sú profesie kde vyššie vzdelanie nepotrebuješ a v danom odbore nie je. Aj napr zdravotná sestra keď ma Bc nepotrebuje vyššie vzdelanie a úplne jej stačí to prvého stupňa.

nika185
23. jún 2024

@basulaak u nas v práci tak píšu tituly ako on napísal, lebo má 2 odbory a všimla som si to už aj inde, má napr. Bc ošetrovateľstvo a Mgr. sociálna práca, tam prešiel aj Bc, takže ak by to bolo vyštudované len v 1 odbore tak sa píše najvyššie dosiahnuté vzdelanie, ale ked v 2 odlišných odboroch tak oba tituly navyššie dosiahnuté, naša riaditeľka má Ing. Mgr.

zuzuliennka1
23. jún 2024

na facebooku, instagrame, na clenskych kartickach do dm, do terna a pod.,,, ano, divne
titul v dokumentoch pre urady a v uradnom styku - nie

medda_beda
23. jún 2024

@drobcek100 Nedorobok? Môj manžel má vyštudovaný odbor ktorý je ukončený Bc.A má plnú kvalifikáciu.
Na normálnej a známej univerzite.Mohol ísť len na Ing v inom meste a v úplne inom odbore kde by mu schválili skúšky.
A Bc by mu tak isto ostal aj keby mal Ing pretože sa jedná o 2 rôzne školy a odbory.
To len tu na SK sa berie Bc ako nedokončená škola.

sandrasstini
23. jún 2024

Mne to tiez pride zvlastne, ale zase na druhej strane zaco sa hanbit a preco by to malo byt trapne? Vacsina ludi vesia na siete vsetko, viete kde byvaju, co jedli, kolko maju deti, kedy a kam idu na dovolenku, ze maju nove auto, niektori sa prezentuju ako stastna rodina ale pritom je to len na internet, tak zase jeden titul pred ci za menom na vlastnom profile mi zas az tak odveci nepride, ked ostatni vedia vlastne skoro vsetko z prispevkov.

nika185
23. jún 2024

@medda_beda Bc sa voľakedy brala ako nedokončená výška, tuším bola len 2 roky, keď som ja chodila externe bola 4 roky Bc a Mgr. 3 roky, teraz sú to 3 roky Bc a 2 roky Mgr, v dnešnej dobe je Bc už brané ako prvý stupeň VŠ a akceptovaná ako vysokoškolské riadne vzdelanie, žiadna nedokončená škola

nika185
23. jún 2024

@drobcek100 Bc je prvý stupeň VŠ a riadne akceptované vzdelanie, žiaden ,,nedorobok"

barbie2023
23. jún 2024

@nika185 nikdy nebola 2 roky a nikdy sa nebrala ako nedokončená výška. Ani logiku to nedáva pretože akademický titul môžeš dostať len keď UKONCIS akademické vzdelanie štátnou skúškou.

ibrunova
24. jún 2024

Niektoré odbory sú len Bc, hovoriť o nedokončenej j škole je blbosť.

slovakboy
24. jún 2024

Nie je to vôbec trápne. Každý, kto má akademický titul ho dostal za to, že na akadémii niečo dokázal. Dostal právo ho používať kdekoľvek a kedykoľvek chce až do smrti a aj po smrti. Pohŕdanie titulmi je pohŕdanie vzdelaním. To, že politici majú kúpené alebo kradnuté tituly devalvuje hodnotu univerzity, ktorá titul vydala. Ale kto poctivo študoval a bol poctivo skúšaný, má právo písať si titul aj na svoje wc. Keď si môže kde kto vycapiť na fb,že je konšpirátor, rusofil alebo fašista, tak ty si tam môžeš dať to že niečo vieš. Väčšinou to zverejňovanie titulov aj tak vadí len tým, čo ho nemajú. Ja svoj nepoužívam len preto, lebo pracujem v profesii, kde je každému jasné, že som bol na akadémii. Titul mi raz nedali na kartičke poistenca. Bol som si ju dať vymeniť. Pretože lekári sa k titulovaným lepšie správajú. Nemali by, ale možno nejde o protekciu pre študovaných, no keďže je to ich štúdium náročné a ľudia majú k ich MUDr. úctu, tak oni majú úctu aj k tým menej náročným titulom.

barbie2023
24. jún 2024

@slovakboy inak k tomu označeniu "menej náročný titul". Čo je menej náročný titul ? Lebo niekto kto vystuduje medicínu tak áno ,nie je to vôbec jednoduché,ale taky farmaceut s titulom Mgr ,ktorý má 5rokov nadelenej chémie ,že by sa ti oči zahrckali je menej náročný titul ? Alebo právnik s Mgr , učiteľ matematiky či fyziky ? Inžinier, ktorý musí vedieť presne vypočítať svoje zadania ?tak kto má menej náročný titul.. dokonca aj taká obyčajná sociálna pracovníčka,ktorá napr sa stretáva s umierajucimi alebo ľuďmi na kraji spoločnosti,na ktorých je zlý pohľad a nie to povedať im pekné slovo .. aj to je náročné.
A ešte by som tu dlho menovala napr učiteľstvo na prvom stupni kde musíš vedieť didaktiku všetkých predmetov a tiež detskú psychológiu a pod, historik ,ktorý musí poznať nie len dátumy,ale aj jazyky ,aby sa vedel orientovať ...

leniel
24. jún 2024

@doriiis aj moji stari rodicia maju tituly na pomniku... dedko zomrel davno, v 70tych rokoch, bol vynalezca/inzinier - jemu tam ten titul dali, v tej dobe malo VS ozaj len par ludi. A ked nedavno zomrela babi, tiez sme jej ho tam dali, bola cely zivot ucitelka, zastupkyna riaditela, chemička/biologička, v ramci obce uctievana osobka, ktora snad vsetkych ucila... Nepride mi na tomto konkretne nic divne...

nika185
24. jún 2024

@barbie2023 ja som pisala tusim...ze bola 2 roky a viem ze voľakedy pred 25 rokmi Bc neuznavali, neskor a teraz už ano, lebo za mojich cias Bc ani neexistovalo, potom to dali ako pripravu na vyšku, až neskôr to zmenili na prvý stupeň ktorý sa končí štátnou skúškou, ja som si robila neskôr s výšku a Bc som chodila 4 roky a bola riadne uznaná, Mgr. 3 roky

barbie2023
24. jún 2024

@nika185 bc neuznávali len takí,ktorí sami nevedeli čo to je poriadne lebo áno, prechádzalo sa na to delenie štúdia na bc a potom druhý stupeň. A niektorí to nechceli prijať. Ale naozaj sú profesie kde je to proste zbytočne ,aby človek študoval ďalej ako Bc,aby mohol kvalifikovane a kvalitne vykonávať svoju profesiu.

medda_beda
24. jún 2024

@nika185 No veď to píšem 🙂

barbie2023
24. jún 2024

A áno je to tak,že keď ma niekto titul uvedený tak,aby ho videli napr. lekári tak ono to aj hovorí o človeku ,že asi keď vyštudoval tak sa s ním budeme rozprávať na inej úrovni ako s človekom,ktorý neskončil ani ZŠ. Môžete mi dávať príklady zo života,že to tak nie je...áno,sú výnimky a inteligencia sa nemeria titulmi,ale je to tak ako keď máte oblečenie a posudzujú vás podľa toho... Predsa špinavo odetý človek a slušne oblečený človek u vás vyvolá nejaké dojmy a podľa toho sa celkom podvedome k nemu správame. To je fakt.

medda_beda
24. jún 2024

@nika185 Ale nemám vedomosť o tom žeby Bc bola niekedy nedokončená výška.
To hovoria tí čo nemajú znalosť o tom, že niekde stačí Bc.
Čo viem tak niekedy Bc neexistovalo a niektoré odbory to tak majú stále.
O 2 ročnom Bc nič neviem.