icon

Modrý koník sa vás pýta – v čom je pre vás výnimočný oproti iným sociálnym sieťam?

modrykonik
14. aug 2025

V online svete je dnes veľa miest, kde sa dá písať a diskutovať… ale vy ste si vybrali práve Modrý koník.

A my sme veľmi radi, že tu ste 💙

Každý deň si tu radíme, pýtame sa, navzájom sa podržíme a veríme, že niekedy aj dobre pobavíme.

Práve vy robíte z Modrého koníka to, čím je. Takže vám všetkým patrí obrovské ĎAKUJEME, že ste tu s nami.

Radi by sme vám položili jednu otázku:

Čo vás na Koníku baví viac než na iných sociálnych sieťach?

Je to komunita, kde môžete pokojne napísať, čo vás trápi? Skúsenosti, ktoré inde nenájdete? Alebo to, že tu môžete riešiť čokoľvek od tehotenstva, cez recept na večeru až po dovolenku pri mori?
Napíšte nám to do komentára. Sme zvedaví, čo je pre vás to NAJ a možno sa aj my dozvieme niečo, čo nás samotných prekvapí.

Ďakujeme, že ste súčasťou našej veľkej „koníkovskej“ rodiny 💙

Váš tím Modrého koníka

Strana
z2
anonym_51fbe4
15. aug 2025

Mk je na smiech mnohym,taku ma povest.Taku povest ste dovolili,lebo naozaj nemazete urazlive prispevky.

jamidea
15. aug 2025

@modrykonik prisla som sen kvoli bazaru, no odkedy mi detske pancuchy zmenili na nohavice!!!, tak som skoncila s pridavanim.
Diskusie su jedna velka fraska, nebudem klamat, vacsinou ma bavi a pobavi. A tesim sa, ze vlastne nemam problem, ked si ho nevyrobim ako v polovici tem.

jamidea
15. aug 2025
@anonym_51fbe4

Mk je na smiech mnohym,taku ma povest.Taku povest ste dovolili,lebo naozaj nemazete urazlive prispevky.

@anonym_51fbe4 nemyslim, ze su tu urazajuce damy, vyjadrenie ineho nazoru nie je urazka.
Skor by sa mali zakladatelky tem zamysliet, ci ich "problem" naozaj je problem, alebo len vyplod znudenej hlavy.

lindous
15. aug 2025
@paralela

@crazylazymum Presneeee 😀 kokos ja som nikdy nechapala ten povyk tu kvoli meneniu diskusii Kon je v tomto topka! pretoze vzdy ked googlim nejaku radu tak na konik je jasne ze coho sa to tyka a viem ci to mam vobec rozkliknut. Alebo aj ked si prechadzam forum, tak presne jak pises hned viem ci je to nieco co chcem citat ci nechcem. Bodaj by to robili vsetky fora

@paralela keď je názov diskusie iba "pomoc" alebo podobný nič nehovoriaci výkrik, je to fajn, tiež som si to voľakedy chválila... avšak teraz sa už menia aj normálne názvy a bohužiaľ veľmi často tak, že to úplne zmení znenie príspevku, ženy potom odpovedajú na to čo vidia v nadpise, ale príspevok je o niečom inom a pôvodná otázka bola položená úplne inak

slovakboy
15. aug 2025

@modrykonik ja som konika našiel náhodou keď som sa doliečoval z úzkostí a hľadal som niečo ohľadom tej témy na google. A google ma hodil na konika a bola tam krásna diskusia, ktorá ma v daný moment pohladila na duši a bol som prekvapený milotou a pochopenim diskutujúcich v tej téme. Opustil som všetky iné sociálne siete konkrétne FB ktorý sa topil v bahne zloby. Hanbil som sa ale najprv, že som muž a že tu asi nepatrím, ale videl som, že malé percento mužov tu je a ženy ma prijali. Z úzkostí som bol už práve skoro vyliečený a napadlo ma, že ma to môže napĺňať dobrým pocitom keď sa podelím o svoje skúsenosti z liečby s ľudmi, ktorí to potrebujú. Medzitym už som toho veľa zabudol z tej doby a opakovať to isté o uzkostiach asi nie je autentické. Ale vtedy to ozaj bola osobná čerstvá skúsenosť a keď som mal pozitívne ohlasy, že som niekomu pomohol, tak som pochopil, že toto je iná liga sociálneho média. Žiadne hejty atd. Ale vzájomná pomoc. Mňa ako muža tu láka aj vedomie, že som v ženskom osadenstva. Jemnejšie, ženskejšie a pritom to nie je o sexe. A ak aj je, tak v nie sexuálnom kontexte. Napriek tomu sa otvorene priznám, že určitý pocit “ja muž medzi ženami” mi hladká ego. Som tu anonymne a teoreticky tu môžem napísať o sebe hocičo. Vykresliť sa v krajších farbách aký som. Väčšinou sa ľudia na sociálnych médiách hádajú a pod rúškom anonymity ubližujú iným. Tu môžem byť pod rúškom anonymity užitočný ako tajný altruistický hrdina. Aj sa prikrášliť. Či to ozaj robim ľudia ľahko zistia, pretože na klamstvo nemám dobrú pamäť. Okrem toho tu chodí čitať aj moja manželka ona je zásadne neaktívna tu aj inde, ale pasívne číta konika tiež. Veľmi rád robim osvetu ohľadom vedy a techniky. Vyvraciam mýty o škodlivosti podsvetelného žiarenia atď. Vesmír a fyzika to je moje. Politiku nemusím ale aj k nej sa občas jasne vyjadrím. Konik mi umožňuje byť trošku sebestredný. Ja starší a skúsený radím mladým mamičkám. Píšem to úprimne a priznávam.
Konik ale nie je len možnosťou radiť druhým, ale veľmi rád čítam príbehy iných žien aj mužov. Niektoré sú dojímavé, poučné. Obdivujem niektoré mamičky, rodičov. S manželkou spoločne veľmi radi čítame vlakno Perličky našich detičiek. Hoci už nemám malé deti, téma výchovy ma zaujíma v kontexte našej minulosti a porovnávam metódy za čias môjho detstva, môjho rodičovstva a terajšie moderné metódy. Páčia sa mi veľmi názory niektorých mamičiek hlavne @andreatytler má môj obdiv čo sa týka výchovy, ale aj iné jej názory sa mi páčia. Páčia sa mi veľmi články od odborníkov, ktoré tu zverejňujete. Modrý konik je v prvom rade láskavé 🙏 médium. A to je hlavný dôvod prečo tu rád chodím. ❤️

andreatytler
16. aug 2025
@slovakboy

@modrykonik ja som konika našiel náhodou keď som sa doliečoval z úzkostí a hľadal som niečo ohľadom tej témy na google. A google ma hodil na konika a bola tam krásna diskusia, ktorá ma v daný moment pohladila na duši a bol som prekvapený milotou a pochopenim diskutujúcich v tej téme. Opustil som všetky iné sociálne siete konkrétne FB ktorý sa topil v bahne zloby. Hanbil som sa ale najprv, že som muž a že tu asi nepatrím, ale videl som, že malé percento mužov tu je a ženy ma prijali. Z úzkostí som bol už práve skoro vyliečený a napadlo ma, že ma to môže napĺňať dobrým pocitom keď sa podelím o svoje skúsenosti z liečby s ľudmi, ktorí to potrebujú. Medzitym už som toho veľa zabudol z tej doby a opakovať to isté o uzkostiach asi nie je autentické. Ale vtedy to ozaj bola osobná čerstvá skúsenosť a keď som mal pozitívne ohlasy, že som niekomu pomohol, tak som pochopil, že toto je iná liga sociálneho média. Žiadne hejty atd. Ale vzájomná pomoc. Mňa ako muža tu láka aj vedomie, že som v ženskom osadenstva. Jemnejšie, ženskejšie a pritom to nie je o sexe. A ak aj je, tak v nie sexuálnom kontexte. Napriek tomu sa otvorene priznám, že určitý pocit “ja muž medzi ženami” mi hladká ego. Som tu anonymne a teoreticky tu môžem napísať o sebe hocičo. Vykresliť sa v krajších farbách aký som. Väčšinou sa ľudia na sociálnych médiách hádajú a pod rúškom anonymity ubližujú iným. Tu môžem byť pod rúškom anonymity užitočný ako tajný altruistický hrdina. Aj sa prikrášliť. Či to ozaj robim ľudia ľahko zistia, pretože na klamstvo nemám dobrú pamäť. Okrem toho tu chodí čitať aj moja manželka ona je zásadne neaktívna tu aj inde, ale pasívne číta konika tiež. Veľmi rád robim osvetu ohľadom vedy a techniky. Vyvraciam mýty o škodlivosti podsvetelného žiarenia atď. Vesmír a fyzika to je moje. Politiku nemusím ale aj k nej sa občas jasne vyjadrím. Konik mi umožňuje byť trošku sebestredný. Ja starší a skúsený radím mladým mamičkám. Píšem to úprimne a priznávam.
Konik ale nie je len možnosťou radiť druhým, ale veľmi rád čítam príbehy iných žien aj mužov. Niektoré sú dojímavé, poučné. Obdivujem niektoré mamičky, rodičov. S manželkou spoločne veľmi radi čítame vlakno Perličky našich detičiek. Hoci už nemám malé deti, téma výchovy ma zaujíma v kontexte našej minulosti a porovnávam metódy za čias môjho detstva, môjho rodičovstva a terajšie moderné metódy. Páčia sa mi veľmi názory niektorých mamičiek hlavne @andreatytler má môj obdiv čo sa týka výchovy, ale aj iné jej názory sa mi páčia. Páčia sa mi veľmi články od odborníkov, ktoré tu zverejňujete. Modrý konik je v prvom rade láskavé 🙏 médium. A to je hlavný dôvod prečo tu rád chodím. ❤️

@slovakboy Dakujem. Tiez si rada citam tvoje prispevky.🙂

marianna1979
16. aug 2025
@spongebob1

@viestta Neurazis sa? Ty si platena MK? V kazdej diskusii vyskocis po par minutach od zverejnenia prispevku. Neviem si predstavit, ako mozes byt zamestnana, mat rodinu a byt aktivna na MK 24/7.

@spongebob1 tak toto som si aj ja všimla,si myslím,veď tá žena snáď odpovedá všade 😉

viestta
16. aug 2025
@marianna1979

@spongebob1 tak toto som si aj ja všimla,si myslím,veď tá žena snáď odpovedá všade 😉

@marianna1979 je limitovaný počet tém do ktorých sa môže prispievať?

sara07
16. aug 2025
@marianna1979

@marianna1979 neodpoveda všade a keby aj tak čo, však ked máte pocit že nie je to košer argumentujte že píše blbosti
😂 ste ma pobavili inak

anonym_1caac0
16. aug 2025
@viestta

@marianna1979 je limitovaný počet tém do ktorých sa môže prispievať?

@viestta A kedy potom žiješ reálny život? Práca, dieťa, domácnosť, manžel, kamarátky, koníčky, výlet, dovolenky? To nie je možné, aby si tu bola nonstop strčená (čo aj si) a žila normálny život.

viestta
16. aug 2025
@anonym_1caac0

@viestta A kedy potom žiješ reálny život? Práca, dieťa, domácnosť, manžel, kamarátky, koníčky, výlet, dovolenky? To nie je možné, aby si tu bola nonstop strčená (čo aj si) a žila normálny život.

@anonym_1caac0 aby si mohla kľudne spávať, tak teraz čakám na rýchlik do Lipník n. Bečvou a pokračujeme v dovolenkovým tripe za zážitkami. Zvyšok môjho života je moja starost

liusa82
16. aug 2025
@sara07

@marianna1979 neodpoveda všade a keby aj tak čo, však ked máte pocit že nie je to košer argumentujte že píše blbosti
😂 ste ma pobavili inak

@sara07 toto sa aj ja čudujem čo stále majú proti vieste a že všade svieti a prispieva.Ja ju skoro nikde nevidím.Sem tam áno.Ale neotváram teda každú tému iba čo ma zaujme.Ale poradí suprovo ak už dakde napíše.Aspoň ja proti nej nič nemám.Niekedy drzejšie ale to je myslím myslené zo srandy a s humorom nie že idem niekoho cielene uraziť

sara07
16. aug 2025
@liusa82

@sara07 toto sa aj ja čudujem čo stále majú proti vieste a že všade svieti a prispieva.Ja ju skoro nikde nevidím.Sem tam áno.Ale neotváram teda každú tému iba čo ma zaujme.Ale poradí suprovo ak už dakde napíše.Aspoň ja proti nej nič nemám.Niekedy drzejšie ale to je myslím myslené zo srandy a s humorom nie že idem niekoho cielene uraziť

@liusa82 ako tiež neotvaram všetky diskusie, , skôr by som povedala že otvarame rovnaké diskusie 😂😂

anonym_1caac0
16. aug 2025
@viestta

@anonym_1caac0 aby si mohla kľudne spávať, tak teraz čakám na rýchlik do Lipník n. Bečvou a pokračujeme v dovolenkovým tripe za zážitkami. Zvyšok môjho života je moja starost

@viestta ok. Užívaj si trip 😆😆😆

viestta
16. aug 2025
@sara07

@liusa82 ako tiež neotvaram všetky diskusie, , skôr by som povedala že otvarame rovnaké diskusie 😂😂

@sara07 tiež si myslím, že je to rovnaký okruh záujmu. A v tých témach stretáva väčšinou rovnakých ľudí. My dve sme sa stretli uz milión krát. No a?

sara07
16. aug 2025
@viestta

@sara07 tiež si myslím, že je to rovnaký okruh záujmu. A v tých témach stretáva väčšinou rovnakých ľudí. My dve sme sa stretli uz milión krát. No a?

@viestta ano, a to sme sa ešte ani neposekali 😂a nepolutovali pripadne nevytiahli smutné detstvo 😂😂😂

tom_i
16. aug 2025
@anonym_1caac0

@anonym_1caac0 nechápem jedno. Otázka znie: v čom je pre Vás výnimočný modrý koník. Nikde som nepostrehla " @viestta čo na ňu hovoríte? Žije tá pani vlastný život?" Takže @modrykonik ... Toto ma zaujíma 😁 teda okrem receptov a trefných odpovedí na otázky...

marianna1979
16. aug 2025
@viestta

@viestta prepáč,mne je to jedno,mňa to netrápi,ani sa nad tým nepohorsujem,len som napísala,že ťa vnímam častejšie😉

anonym_4e81a1
16. aug 2025

som tu 17 rokov takmer
bohužiaľ koník sa vypracoval na pozíciu "ježiši, kôň, to nečítaj", prevracanie očami, označovanie "slepačáreň", podradná stránka, ...
admini a správcovia si za to môžu sami
to čo by sa malo mazať sa tu toleruje, naopak, čo by sa mazať nemuselo, sa maže
a tie anonymné odpovede...to je asi bodka za všetkym
ale ano, využijem ju aj ja teraz
ja by som uvítala možnosť "vymazať všetky svoje príspevky jedným klikom" a následne zrušiť registráciu

moonlight1210
17. aug 2025
@spongebob1

@viestta Neurazis sa? Ty si platena MK? V kazdej diskusii vyskocis po par minutach od zverejnenia prispevku. Neviem si predstavit, ako mozes byt zamestnana, mat rodinu a byt aktivna na MK 24/7.

@spongebob1 ono je to skor naopak. Taky trochu paradox.

Ona sa prihlasi, klikne na diskusie, ktore ju podla nazvu zaujmu a na niektore odpise. Stravi s tym dajme tomu pol hodinu a ide robit nieco ine. Aby sa o dve hodiny vratila a nachvilu pozrela, co kto odpisal, zareagovala a zas sla po svojom.

Ty sa prihlasis, musis preluskat aspon desat diskusii, aby si natrafila na jej komentare v niektorych z nich (ak triafas castejsie, ocividne vas lakaju rovnake temy, lebo tam, kam chodim ja, viestu zaznamenam naozaj pomenej, niekedy aj par dni vobec.).
Cim vlastne nad tym v konecnom dosledku stravis viac casu ako ona. Len nadobudnes subjektivny dojem, ze tu musi byt stale, ked vidis jej komentarov viac.

Podobne ako manzel spacha neveru za nejaky kratky cas a manzelka nad jej odhalovanim stravi casu nepomerne viac. 🙂

andreatytler
18. aug 2025

@modrykonik Je skvele ze date spolu ludi ktorych spajaju spolocne zaujmi okolo deti a rodiny. Ked sa spoja skusenosti a vedomosti vsetkych ludi co tu su, je toto forum nesmierne uzitocne.
Problem je ze necenzurujete prispevky ktore porusuju kodex a dovolite aby sa tu ludia urazali, ponizovali a hadali. Pride mi ze tieto hadky pouzivate ako reklamu. Je to skoda, lebo forum sa pomaly zvrhava na lacnu frasku.

basska_b
18. aug 2025

Mne sa pacia skupiny. Tam ma clovek pocit, ze ide na jednej vlne, hlavne ak sa tam stretnu aktivne a slusne mamicky.

Aj bazar je super, vsetko na jednom mieste. A vsetko je prehladne!

A fora su take fakt ze z realneho zivota. Radosti a strasti, malicherne aj take, z ktorych idu zimomriavky... toto nema ziadna socialna siet.

Stenu absolutne nesledujem. Domixovane piate cez deviate, jedna sa pyta, ako varit ryzu, dalsia kde kupi masku na karneval a tretia dava foto nechtov...

mk1111111111
19. aug 2025

A ved tu je zabava stale. Ci uz dobra, ci zla, stale nieco. Spravny zensky kolektiiiv 🤣
ospravedlnujem sa par chlapom, ale tych uz povazujeme za nasich 🙈🤣

unbeholfen
27. nov 2025

Lebo to má tvar diskusného fóra, čo je také retro. Diskusné fóra boli skôr ako sociálne siete, a diskusie na sociálnej sieti niesu ako na fóre. To sú skôr komentáre k niečomu a mňa to klasické scrollovanie, lajkovanie, nebaví. Ja radšej čítam diskusie na klasickom fóre.

Strana
z2