Skúsenosti s predávajúcimi na Facebookových bazároch?
Ahojte, viete co, dnes mi to neda, musim sa vystazovat, resp mam na Vas otazku...
Ake mate skusenosti s mamickami v bazaroch, ked im pride platba za oblecenie, alebo cokolvek, balik odosle? Alebo este otala dalsie 3-5dni a potom mozno balik odosle, ale aj to len vtedy, ked jej asi 3x napisete, ci teda ten balik odoslala?
Za 2 tyzdne to uz bola druha, ktota sice peniaze na ucte mala, len nie a nie balik odoslat, tak naco to potom predavaju, by ma zaujimalo, resp ked mamina robi nejaky vklad v skupine na fb, tam ma svoje pravidla uvedene, ze kto ma zaujem, ma hned reagovat a rychlo komunikovst, do 2 hod poslat scan platby atd... to vsetko splnite, ale naspat to uz nedostanete 😆😆😆?Normalne som mala tlak 200 dnes uz 🤯🤯🤯.
Ake mate skusenosti Vy? Mate aj nejake velmi zle skusenosti? Uz asi dlho nic na bazare nekupim 🤨.
A to este som ja dostala vynadane??? To uz kde sme.
No ano, a hlavne ked odoslem posielam aj foto s cislom z posty, pri doporucenom podacie cislo
Tak to bola nejaká podvodnicka. Nahlas ju
@simona20201309 vsak som ju dala na stranku, aj komunikaciu a potom mi zrazu chcela peniaze vracat odrazu, este tam to iste, ze ja ju bombardujem...Tak ja neviem, bud chcem nieco predat a odoslem to do par dni,,alebo kaslem na to. Teraz tiez kopec veci darujem, vymienam (odsavacku na mlieko a pod) ... prosto aj take drahsie veci, machovy obraz som vymenila, a ked to potom vidim co dokazu ludia naopak, tak neverim niekedy. Hlavne o tu komunikaciu mi ide. Lebo zas viem pochopit aj chorobu... aj pracu
Spomenula som si na jednu mamičku tu z koníka, ktorej som poslala 80eur za nosič, ktorý nebola schopná týždeň odoslať, ibaze zabudla mi to aspon vopred povedať. Tak som si od nej vypýtala peniaze naspäť, keďže som mala novorodenca a surilo mi to. No keby ste videli tie správy. Normálne som mala sto chutí zavesiť celu komunikáciu sem, lebo z milej mamičky sa zrazu stala arogantná a dosť nepríjemná osoba. A tým, že mala v nicku tri šestky, bola z toho zaujímavá irónia.
No v každom prípade, pred zaslaním peňazí vopred sa najprv opýtam, kedy plánuje ísť predávajúca na poštu. Ak je utorok a povie mi, ze až v piatok, tak jej rovno napíšem, že peniaze odošlem štvrtok, keďže nemám rada, ak mi niekde len tak visia. A závisí to aj od sumy. Ale riziko je tam vždy.
Ja neposlem v ten den a vies preco? Lebo kazdu vec aj ked je cista pred odoslaním operiemz vyzehlim. Aj ked predavam za 1,50e a ked nemam nazberane pradlo napriklad ma cierne, tak kvôli tricku za 1,50e ju nezapdnem, ale u nas do 2-3 dni sa nazbiera, ale vzdy posielam co najskor, ale mam posty blizko a v nákupnom 5min od bytu do 20:00
@lizatko1009 tak toto ano, ja zas tiez vzdy predavam oprate veci, ked mi to niekde stalo v sacku, pod postelou napr nejaky cas, tak to vzdy operiem. Ale zvacsa som vela veci aj darovala, len to su tiez take skusenosti, ze aj to robi problem ludom, si tie darovane veci osobne prist zobrat.
@esteris tak to by mna vykotilo asi 😳 a poslala tie peniaze naspat?
Ale za posledny mesiac som zas zacala triedit kopu veci po stahovani, tak som tiez nieco aj predala, darovala alebo vymenila po detoch a tiez som chcela predat kocik, ktory uz nepotrebujeme, ale nemala som ho este vycisteny, tak som to ale tak aj napisala, ze budeme predavat tento kocik a viem ho do 2 tyzdnov nachystat - to som nadhodila, lebo som si myslela, ze sa nik neozve, dala som len par foto, co som mala v tel, necakala som, ze hned v ten den sa pani ozve, tak rychlo som ho cistila, kedze ho potrebovali a o 3 dni si pon prisli. Tiez sa ma pani pytala, ci az o 2 tyzdne bude nachystany, ale ja som to tak radsej napisala, ak by sa nieco zomlelo a nestihla by som.
Ano poslala. Inzerovala alebo inzeruje tu dosť často a už dlhú dobu. No tie peniaze som si vypýtala naspäť hlavne za tu aroganciu.
Ja mám skôr opačný problém keď predávam veci,keď peniaze mi nabehnú hneď odpíšem že na ďalší deň ráno pošlem balík pridám aj foto zabaleného balíčka a poprosím nech mi dajú vedieť keď im to dôjde.A veľa kupujúcich nedajú vôbec vedieť ani po mesiaci nič.A ja čakám kedy si môžem vymazať inzerát že je predaný.
Ale stalo sa mi keď som ja kupovala že poslala som peniaze,predávajúca mi napísala že balík odoslala a inzerát hneď vymazala.A balíček mi doteraz nedorazil.Vsetko je o ľuďoch.
Ja aj ked mam oprate, tak operiem pred odoslaním este raz. Teraz sa mi tu dost veci predalo, kazdej som napisala, operiem, ozehlim, zbalim, odvazim, vyberu si postovne, pridu peniaze a pošlem. Na 95% som s tym nikdy problem nemala
@kacena2022 ja mazem inzeraty po dvoch tyzdnoch, to je akurat taky cas ze pride, kto chce potvrdit prijem tak za ten cas potvrdi aj ked je zaneprazdneny alebo zabudlivy, kto na to kasle tak sa uz aj tak neozve a hodnotenie sa da dat hocikedy. Ak by bol nejaky problem ( strateny balicek/ chyba ktoru som prehliadla) tak sa dovtedy tiez stiha ozvat, neskorsie reklamacie su uz aj tak obvykle len nejake spekulacie.
Akurát som dnes dala veci na predaj v jednej FB skupine, tie veci, za ktoré mám už peniaze na účte, odosielam dnes. V rámci prechádzky s dcérou. Ale ja vždy napíšem, že buď odošlem dnes, alebo na 100% nasledujúci deň. Dokonca ak sa seknem v poštovnom, tak vrátim aj tých pár centov. Ale áno...ja tiež čakám od minulého týždňa na pogukované nohavice do dažďa a ešte ich nemám...peniaze mala mamička hneď. Možno prídu, keď ich už nebudeme potrebovať 🤣
nepacilo by sa mi to a je dost mozne ze by som takuto kupu aj zrusila... podla mna normlane je, ak neviem utekat hned na postu za den dva, tak napisem, ze nehnevajte sa, mam chore dieta,alebo nieco, poslem to do tyzdna.. atd... to sa mi par krat stalo ked bola dcera mala.. ale aj tak som nasla riesenie, niekoho na tu postu poslala alebo ked bolo lepsie tak s kocikom to bola prva cesta... proste sposoby su...
@kacena2022 inzerat vymazavam po doruceni po par dnoch... nevyckavam. Alebo ak je drahsia vec, napisem sama, ze ci je vsetko ok.. a ked neodpisu = mazem.
@heln mna tam tiez jedna takto obabrala.. a dokonca v tej skupine xy ludi sa ukazalo.. a dlhsiu dobu a nechapem, ze vobec ju tam necahli a mala aktivny profil ten isty.. mali ju hned vymazata... mna ale aj ta apka vytocila, vcera som tam mala akurat jednu zensku, ktorej sa velmi dotklo ze som jej neschvalila nizku sumu co navrhla :D a kazdu chvilu tam nieco blokuju.. jeden tyzdne je ok dat inzerat na vec do kuchyne.. o dva tyzdne taky inzerat zmazu :DDDD tak ja uz niekedy neviem.. potom mi bundu drahu oznacuju dookola ako fejk... a ked konecne vybavim, ze nie j to fejk, tak je problem, ze je na nej kozusina, ze je taka a onaka.. no tak nech sa daju vypchat 🙂
Ale to zasielanie je perfektne... inak v kuse mi davaju aj postou posielat niektore zeny tam...
Väčšinou posielam do 4 dní. Výnimočne neskôr ak máme zatvorenú poštu.
Mňa prekvapia vždy tí, ktorí chcú poslanie hneď druhý deň alebo ešte v ten deň (poštu mám vo vedl obci a musím tam autom, takže to spájam s nákupom, nebudem páliť benzín len tak..), poštovné pošlú úplne na presno a ešte napíšu, že ak bude o 10c menej cez EpH tak nech im ho pošlem späť. 😂 Paradoxne toto sa mi stáva pri Bratislavčanoch. Asi šetria každý cent.
Ja nastastie nemam zle skusenosti. Teraz som kupovala fusak, platila som v nedelu a v nedelu mi pan aj odpisal ze peniaze prisli (revolut)
Odoslal to dnes lebo pondelok a utorok zabudol tak sa ospravedlnil.
Nekupovala by som cez bazos alebo FB marketplace keďže tam nie je možné si overiť predávajúceho - žiadne recenzie. Preto používam buď MK alebo nemenovaný bazár.
@evaachesa Tak ja zase v skupinách na FB predám najviac...tu na MK skoro nič...ok, nemám hodnotenia ...asi len 3 či koľko, keďže som s predajom na MK začala len nedávno, ale napr. mám veľa dobrých recenzii práve z FB a nemám problém screeny zaslať ak niekto žiada...po prípade na fb si viete hodiť meno alebo IBAN do lupy a ak je to podvodník alebo nespoľahlivý človek, vyhodí to príspevky o nich...
@earlgrey mne opacne, najviac oblecenia sa mi preda prave tu, viac ako aj na Vinted a cez marketlace predavam vacsie ine veci a tam stracam nervy
@lenkakravcova tak to je zas iny extrem no 😀
@simca06022011 ano presne vsak ked sa mi neda, napisem to vopred predsa... tie saty mi vobec od nej neprisli ani dnes a to sa pani dusovala ako ich poslala a co ja chcem od nej 😀😀😀 ale poslala peniaze takze ma musela oklamat ze poslala

@kikushaa ale asi na to upozornis dopredu