Ako riešiť únik moču 6 mesiacov po pôrode?
Baby ahojte, som pol roka po porode a mam taky chulostivy problem...s unikom mocu. Staci ze silnejsie kychnem alebo maleho rychlejsie dvihnem a proste citim, ze to neudrzim. Uz sa bojim aj ist niekam von medzi ludi. Chodím aj na specialnu fyzioterapiu s panvovym dnom, ale doktorka mi povedala, ze to je beh na dlhe trate a svaly su proste ochabnute... co vam realne pomaha teraz hned, aby ste sa necitili stale “mokre” a hlavne aby to nebolo vidno pod oblecenim? Som z toho dost zaskocena, je to naozaj velmi neprijemne...budem vdacna za kazdu radu.
Narazila som na to nahodou, ale skus pozriet toto - https://de.perifit.co/pages/kegel-exercisers?et... mas tam appku, posilovanie panvoveho dna, treba aktivne cvicit, fyzio je sice super, ale treba to denne aspon tri mesiace, ano beh na dlhu trat, ale takto to predsa ostat nemoze. Ak nepomoze, stale mozes zvazit operaciu. Dovtedy inkontinencne vlozky, to k teme, ze sa stale citis mokra a mas s toho blby pocit.
@mimcatko23 no uprimne, som chora a nosim vlozku, lebo kazde zakaslanie a uz to ide. Ale ja som rodila 4x, a od posledneho porodu su to 3 roky. Ale je pravda, ze nic moc som s tym nerobila. Cakam piate babo a o to je to horsie, ale ked sa narodi, tak musim zamakat. Na toto pomoze len cvicenie alebo potom operacia, ale citala som, ze aj to je len docasne a len to prekryje problem, ale ho nevyriesi...
poznám ten pocit, zatiaľ to máš len pol roka, to sa cvičením určite môže ešte zlepšiť a ak nie, tak vyhľadaj lekára odborníka, ako baby hovoria, operácia je istota. Ale zatiaľ ti poradím Molicare nohavičky alebo vložky, ak ti aj ubehne, budeš podľa mňa aspoň ako tak v pohode, vyskúšaj
ano, urcite to budem riesit s odbornikom, stale si myslim, ze to prejde...
poznám ten pocit, zatiaľ to máš len pol roka, to sa cvičením určite môže ešte zlepšiť a ak nie, tak vyhľadaj lekára odborníka, ako baby hovoria, operácia je istota. Ale zatiaľ ti poradím Molicare nohavičky alebo vložky, ak ti aj ubehne, budeš podľa mňa aspoň ako tak v pohode, vyskúšaj
@jaja228 dakujem, pozerala som prave Molicare, da sa objednat aj vzorka zadarmo, ze by som to skusila, nemam skusenost zatial...
@mimcatko23 Ahoj, mám podobný problém. Skúšala som vložky aj nohavičky molicare, nemôžem dopustiť. Určite nečakaj. Kým to začneš riešiť, určite ti to pomôže cítiť sa komfortnejšie.
Sesternica odporúčala snuggs alebo lunu absorčné že najskor tomu neverila a dala si pre istotu aj vložku ale nebolo treba. U nás je to problím hlavne pri kašli tak je to v tomto záchrana, lebo vidiet ani citit to nie je...
Kegelove cviky, ženská fyzioterapia, Emsella a posledné riešenie je operácia. Treba riešiť s gynekológom a urogynekológom.
no tie cviky vedia velmi pomoct, skusila by som v prvom rade tie..
Po 6 mes ked je napriek cviceniu zle, tak ist uz za odbornikom a riesit zakrok. Takto sa to neda, mne sa to po prvom dietati davali dokopy, ale dalo sa, tych 5 mes bolo uz lepsie a po druhom dietati Este kratsie
dakujem baby, a teda zatial pouzivate nejake intimky? alebo nohavicky, vlozky? Nieco co nie je vidno a cely den budem mat pokoj?
Ahoj aj ja mám tento problém ale skôr taký,že keď sa vycikam,tak mi trošku vždy ešte "cvrkne" nosím zatiaľ obyčajné intimky ale kúpila som si Inkovenal combi tuším a zdá sa mi že to je lepsie ...mne skôr vadia tie intimky to som ako celý deň v plienke a to ma total štve ,že nemôžem byť ako za mlada len v nohavičkách😁 ale chodím aj do posilňovne . Uvidíme 😉
mam prolaps po prvom tazsom porode, az na internete som sa docitala, co mi vlastne je, lebo som nemala klasicku ko trolu u gyn po 600nedeli ako vsetky ostatne normalne zeny, ale moj dr ze az o polroka po porode (uz unho nie som) a tak som sa sama objednala k fyzioterapeutke, ktora sa zaobera panvovym dnom a velmi mi to pomohlo, urobila mi sono vysetrenie aby videla aktivitu, naucila ma pracovat so svalmi panvoveho dna, dostala som na doma aj edukator a musela som s tym cvicit, ak by to nestacilo, tak je aj nejaka elektroliecba, chodila som k nej aj pocas druheho tehotenstva a som za to velmi vdacna, lebo som sa naucila vdaka tomu aj spravne tlacit pri kontrakciach (nie ako pri tom prvom, kedy som nevedela co robit, este mi aj po bruchu poskakali, maleho museli nakoniec vytahovat zvonom cele zle), poradila mi aj kedy a ako mozem zacat cvicit po porode, aby som si zas maternicu nezatazila ale prave naopak, posilnila ju spravnym sposobom, po prvom porode som aj ja mala strasne uniky mocu no po druhom to uz nebolo take zle, takze to ma zmysel, urcite vyhladaj zensku fyzioterapeutku, aj ked to asi nie je zrovna najprijemnejsia zalezitost, ale stoji to zato ak sa chces vyhnut zakroku, nie je to cez poistovnilu ale na priamu platbu 👍 ja som teraz 5r od prvejo porodu a teda oslabene dno stale mam, ale presne dnes som bola na kontrole u gyn a sice este min rok zvazovala zakrok, dnes mi povedala, ze zatial to teda nevyhnutne nie je, takze nie je to uplne nezvratne, len to vyzaduje spravny pristup z tvojej strany, drzim palce 🙏🍀 a inak ja som na nete aj absolvovala jeden kurz k panvovemu dnu, ono musis vediet aj spravne dychat, kaslat, dvihat veci a hlavne nenosit nic tazke, nebehat, neskakat, ak sport tak taky, kde zapajas cele telo, nie len jednu polku tela.. ma to svoje obmedzenia
dakujem baby, a teda zatial pouzivate nejake intimky? alebo nohavicky, vlozky? Nieco co nie je vidno a cely den budem mat pokoj?
@mimcatko23 pouzivam intimky, ale tie hrubsie
Nie je riesenie, ktore by zabralo okamzite. Niekedy sa robia laserove operacie, ale to tiez nemusí na 100% dobre dopadnut. Si len pol roka po porode, to je este kratka doba. Treba poctivo cvicit a byt trpezliva 🙂 A idealne pouzivat vlozky na inkontinenciu, ktore ti predpise lekar. Pripadne absorpcne nohavicky MoliCare, ktore su dostupne v lekarni a online. Zavisi od mnozstva uniku moci.
Su aj take tie kresla, ktore robia elektro vypoje, ma to nahradit cvicenie. Ale skutocne cvicenie nenahradi nic. Da sa to ale skombinovat a efekt sa tym padom moze dostavit skor. Hlavne netreba vesat hlavu 🙂 (Tyka sa to kazdej 2. zeny a kazdeho 4. muza na Slovensku....)

moje dve kamošky boli na operácií tohto problému.