Ako zvládnuť telesný zápach po pôrode?
Ahojte. Pred tehotenstvom som nikdy nemala problém s tým, že by som smrdela. Potila som sa vždy málo a ak, tak to bolo vždy úplne bez zápachu. Po pôrode ale katastrofa. Smrdím pod pazuchami a čo je horšie smrdím aj z dola. Som už takmer 8 týždňov po pôrode a čakala by som, že to už ustúpi. To že som po pôrode mala telesný zápach som pripisovala návalom a hormónom, a verila som, že sa to ustáli. Pod pazuchami je to už o čosi lepšie, už nemám návaly a zápach je miernejší, ale stále pretrváva hoci menej, no ale z dola je to stále rovnako zle, zápach ostal. Sprchujem sa 2 x denne, používam gél na intímnu hygienu ten najcitlivejší čo na trhu asi existuje, nosím čisto bavlnené prádlo, a už nevládzem so sebou. Okolie ma vôbec necíti, aj muž hovorí že čo vymýšľam že ma necíti, ale ja sa cítim a vadí mi to extrémne. Máte to niektorá tiež tak? Kedy to konečne prejde? 😤
P.S.: veľmi vás prosím o rešpektujúce komentáre, je mi to veľmi nepríjemné. Ak by ste niektorá predsalen mala chuť rýpať, prosím skúste sa vyventilovať iným spôsobom. Ďakujem 🌞
Aj u mna podobne ako vyssie, preslo to trvalo to dlhsie.
Ahoj, prejde to. U mna to trvalo tak 3 mesiace. Najhorsie je, ze som rodila v lete, takze to este bolo znasobene tym teplom. Fuj, smrdela som ako bzdocha, ani sa mi nechcelo vychadzat z domu. Smrdela som vsade, cele telo. Tiez mi najblizsi tvrdili, ze ma necitia, ale neviem, ci len chceli byt mili alebo hovorili pravdu. Ale preslo to, nastastie. Tak vydrz este, prejde to 🙂
@anonym_3da9a8 u mňa to bolo presne rovnako
na pazuchy skus driclor ,ale pozor po holení
a na zapach by som skusila nie ani tak umyvacie gely ako čipky vaginalne , su rozlične druhy pozri si , gynflor atd .. určite niečo nájdeš ... su aj také tuby s gelom alebo čipky na noc
Tak u mna toto bolo hadam aj vyše roka. Ale tak ja som extremne citliva na pachy.
@anonym_autor Prejde to a výrazne pomôže zhodiť popôrodné kilá.
@anonym_autor Prejde to a výrazne pomôže zhodiť popôrodné kilá.
@anonym_4e22f3
Ako? Zmizne zápach a s ním aj keď LA? Škoda že u mňa nie 😁. Kilá ešte su.
@anonym_autor
Ahoj. Je to ok, tiež muž nič necítil a má teda citlivý nos. Povedal by mi pravdu. A ten pot, des. Sedela som akoby som celé dni cibuľu snažila, fuj.
Mala som to podobne po druhom porode preslo to po par mesiacoch.mne trochu pomohol jedine muzov old spice pod pazuchy a sprcha aj 3x denne.
Ono to naozaj bude hormónmi. Akurát dnes som tu chcela písať presne o tom istom :D ja som 10 mes po pôrode a strašne mi zapácha môj pot. Doteraz som ani nemusela používať deodoranty, teraz 2x denne. Ale je pravda, že mám kilá navyše a ešte som nemala menštruáciu. Predpokladám, že sa to upraví, keď nabehnem na cykly. Ty máš ešte len 2 mesiace po, nebuď na seba prísna. Naozaj to prejde časom, ako sa bude tvoje telo zotavovať.
Rovnako mozes mat precitliveny cuch, ked to inak nikto iny neciti, ze ano...
@anonym_autor normalne, telo po porode sa zbavuje vsetkeho sajrajtu, nadbytok hormonov, krvi a to vsetko musi prirodzene von, potom, spodom ocistkami, hej pachne to hrozne. Ja som mala 4x denne sprchu, leto a 35 stupnov teplo. Co tam ine vymyslis. Tchor je vonavy oproti mne vtedy
ak to muz ani nikto iny neciti (a neklame ta z milosrdnosti 🙂) tak je to podla tvojim zmenenym cuchom :/ ja som tehotna a dost si smrdim - muz ale hovori ze vobec... ale kedze mi teraz smrdi vsetko pripisujem to zmenenemu vnimaciu cuchom
@anonym_autor už si bola na kontrole u gynekológa po šestonedelí? Či je všetko ok?
Tiež som si smrdela. Tiež to vraj okolie necítilo. Po pár mesiacoch to prešlo, lenže potom som sa začala potiť v rámci PMS. Teraz, 5 rokov po druhom pôrode, mám pocit, že už aj to sa konečne znormalizovalo.
Inak ja osobne som citlivá na chute (pre druhých fajnová) a vône boli mojím peklom v tehotenstve. Možno len máme nejaké zostrené zmysly v tehotenstve a po ňom. Prvý raz zmenená chuť a druhý raz divný puch boli dôvodom, prečo som siahla po tehotenskom teste ešte pred vynechaním menštruácie.

Ahoj, prejde to. U mna to trvalo tak 3 mesiace. Najhorsie je, ze som rodila v lete, takze to este bolo znasobene tym teplom. Fuj, smrdela som ako bzdocha, ani sa mi nechcelo vychadzat z domu. Smrdela som vsade, cele telo. Tiez mi najblizsi tvrdili, ze ma necitia, ale neviem, ci len chceli byt mili alebo hovorili pravdu. Ale preslo to, nastastie. Tak vydrz este, prejde to 🙂