Ruptura klitorisu po pôrode
mamičky stretli ste sa s tým niektorá? údajne je to bežne, počujem o tom 1x-mňa skôr zaujíma či to je možné aj keď bol pôrod bez nastrihu a bez šitia. ďakujem
Ahoj ,ano stava sa to,ak idu komplikovanejsie ramienka ,alebo ak ide ruka popri hlavke
Znie to hrozivo, to uz musi byt dost velke porodne poranenie. Podla mna to vobec nie je "bezne", ale stava sa to, rovnako, ako moze byt inkontinencia po porode. Len sa o tom nehovori. Mam kamarata porodnika, skusim sa ho opytat.
Znie to hrozivo, to uz musi byt dost velke porodne poranenie. Podla mna to vobec nie je "bezne", ale stava sa to, rovnako, ako moze byt inkontinencia po porode. Len sa o tom nehovori. Mam kamarata porodnika, skusim sa ho opytat.
@anjelicek26
@trgypadl
@simsalabim bežne to nie je ani pre mňa ja som to našla na googli pretože som po pôrode a napriek tomu že ma nesili ani nestrihali tak mám pocit opuchnuteho klitorisu aj ma to boli pri kontakte s vložkou napr takže preto som chcela zistiť nieco o tom
závisí aj ako dlho si po pôrode a podobne a hlavne by som išla smer ženská fyzio, môže to byt aj prepad steny a tá tlači na klitoris a podobne 🤷🏽♀️
Ale opuchnuty klitoris je podla mna nieco ineho, je to opuchnute, ubolene a vsetko okolo toho, urcite ked dojdes domov oplachovat repikom a pozries tam zrkadielkom a uvidis.
Ano, stava sa to a samozrejme ze moze byt aj bez nastrihu, ved nastrih sa robi uplne inym smerom nez je klitoris. Ty ale pisem ruptuta a opuchnuty klitoris co su dve odlisne veci, rupturu by si vsimli a pravdepodobne aj sili, zalezi od zavaznosti, ak ho mas len opuchnuty a bolestivy, tak to samozrejme je bezna sucast poporodnej rekonvalescencie, davaj si cicatridina sprej. Neviem ako dlho si po porode, ake je to cerstve, ale ak sa to nezlepsi, tak konzultuj s gynekologom (minimalne na kontrole po sestonedeli)
Ano, stava sa to a samozrejme ze moze byt aj bez nastrihu, ved nastrih sa robi uplne inym smerom nez je klitoris. Ty ale pisem ruptuta a opuchnuty klitoris co su dve odlisne veci, rupturu by si vsimli a pravdepodobne aj sili, zalezi od zavaznosti, ak ho mas len opuchnuty a bolestivy, tak to samozrejme je bezna sucast poporodnej rekonvalescencie, davaj si cicatridina sprej. Neviem ako dlho si po porode, ake je to cerstve, ale ak sa to nezlepsi, tak konzultuj s gynekologom (minimalne na kontrole po sestonedeli)
@anavixy takže teda to nie je to iste? a ta ruptura teda je čo resp ako by sa to prejavovalo?
Ruptura je prasknutie/roztrhnutie, takze rana, trhlina na klitorise.
To si neviem ani predstaviť,to by musel byť veľmi komplikovany a ťažký pôrod, veľké poranenie. Áno,ruptura hrádze to sa stáva pri pôrode,ale ruptura klitorisu....? Opuchnuty klitoris je dačo iné,po pôrode je bežne tam "dolu"všetko opuchnuté, bolestivé, zdurené,veď tade vyšlo dieťa.
Ano vraj sa to stava, ja som svojim deckam dohovarala uz v bruchu, spravis toto a ides od 2 rokov na balet k tej sialenej ruskej matrone 😀 Syn nespravil ziadne skody, dcera uvidime, hadam bude mat rozum. Ako ze je to dole cele bolave je ok, ale tieto skody by museli sit, to by neslo inak, tie zeny, co to mali, tak mali zlozite sitie v celej narkoze.
Ahoj, neviem,že sa to tak nazýva .
Mala som zašivany klitoris ,aj klitoris okrem iného
Nakoľko hlavička syna bola obrovská.
Pri druhom pôrode dcéry som nemala taký problém.

O tom som nikdy nepocula, ale aj si myslim, ze to nebude zrovna tema, ktoru ti kamoska bude rozpravat pri kave... ale "bezne" urcite nie.