Rýchla úľava po šití po pôrode
Ahojte, som 3 dni po pôrode a počas pôrodu som sa veľmi roztrhla - zvnútra aj zvonku mám kopec štichov. Je to veľmi bolestivé najme pri vstavani a sadani.. chcem sa spýtať, čo vám pomohlo aby ste sa čo najskôr dali dokopy? Chodím cikať stále do sprchy a umývam sa s betadine mydlom, zároveň si dávam cicatridina sprej a studene obklady, keď nieje nutne stať tak len ležím naholo zospodu a “vetram”, keď musim vstať si len priložím jemne vložku. Čo by som ešte mohla urobiť aby som si uľavila od bolesti a rýchlejšie sa hojila? Nejake ďalšie pripravky alebo čokoľvek . Budem za každú radu vďačná lebo ma trápi, že sa neviem kvôli bolestiam bábätku venovať na 100%
@anonym_autor mne pomahal viac chlorophylovy sprej na rany ako cicatridina
Nemáš do toho aj hemoroidy?tie sú tiež dosť bolestivé
Uplne najviac mi pomohol repik. Uvar si silny repikovy odvar, nechaj vyvhladnut a potom namoc poporodnu vlozku a priloz si to. Ja som si dala nohavicky a chodila s tou vlozkou aby to posobilo co najdlhsie. Uz po prvom dni mi bolo vyrazne lepsie
Repik alebo teatree a robit oplachy prikladat alebo sediet v tom
Hlavne žiadne sedavé kúpele v dubovej kore. To mi poradila kamoska a ešte viac sa mi to zapalilo. Práveže co najviac v suchu nech to je. A taky ten vankúš s dierou veľmi pomahal. Tie bolesti asi po týždni prešli... aj stehy vypadli
ja som sa oplachovala vždy repikom po sprche na konci
tyžden to bol maseker potom to postupne šlo
sediet na detskom nafukovacom kolese
@anonym_autor Mne toto velmi pomohlo: https://sk.iherb.com/pr/motherlove-postpartum-s...
Laserova terapia ked je mozne. Ale cicatridina by mala s tou sprchou stacit. Najhorsi je prvy tyzden. Ja som mala par stehiv vonku, 4 stehy cca. Vnutri nic,cize neviem ake je ti mat to vsetko na srot.

@anonym_autor skus si kupit intimnu sprsku, aby si nemusela zakazdym chodit cikat do sprchy, teplotu vody si zvolis aka ti bude zrovna prijemna (mne pomahala studena).
Na sedenie kruh alebo male nafukovacie koleso.