icon

Vznikajú strie častejšie pri sekcii než prirodzene?

16. mar 2025

Čaute,počula som,že pri sekcii je väčšia pravdepodobnosť vytvorenia strií ako po prirodzenom pôrode😄 keďže sa asi tá "koža" pri sekcii naťahuje viac.Aký máte nato názor ? Skúsenosti ? 🙂 ja len tak zo zaujímavosti ,či je to ozaj tak.
(Nehovorím o striach vytvorenych už v tehotenstve).

minenkaa
17. mar 2025

Strie sa robia aj chlapom aj detom ,tak asi porod neni ten pravy dovod

minenkaa
17. mar 2025

Stria (lat. stries slavotis) je pomenovanie pre popraskanie kože pri nadmernom a rýchlom náraste. Strie sú bežné u športovcov, hlavne kulturistov, u ktorých je na bicepse pozdĺžne a často má ružovú farbu. Strie sa často tvoria v tehotenstve na bruchu. Je to popraskaná spodná časť kože - zamša.

kiki68
17. mar 2025

To je jedno, to vznika skor ako porodom, je to poskodenie koze rychlym rastom, ci uz v puberte, tehu, naraste vahy

iwesska
17. mar 2025

Ze je to hlupost,mam za sebou 2 sekcie a ziadnu striu🤷‍♀️ Co myslis,ze ti pri sekcii budu kozu natahovat ako plachtu? 😂

galganka
17. mar 2025

Tri sekcie. Vlastním jednu takmer neviditeľnú mikro striu. Tie na zadku nerátam tie som mala aj predtým.

viestta
17. mar 2025

Strie vznikaju v tehotenstve (okrem kadecoho ineho), nie pri porode

miriamzba
17. mar 2025

Nie, nevznikaju.

betulinka1
17. mar 2025

To je o tvojej kozi a nie porode. Ako tehu som pribrala 25kg, rodila sekciou a nemam jednu striu. Ale mam skvelú pokozku, co som podedila.

beata_k
17. mar 2025

Toto je lepsia teoria, nez ta o kukurici 😆

kristinka92
18. mar 2025

Povedzte mi prosím mechanizmus ako sa ma tá stria vytvoriť sekciou. Veď to nedava zmysel. Po sekcii ti zostane jazva na podbrusku.
Strie sú malé jazvičky ktore vznikajú neodstatocnou pruznostou koze pri rýchlom nabrati váhy a teda koza sa natrhne a vytvorí sa tam jazva-stria. Cize aj u chlapcov dievčat v puberte, u ľudí čo rýchlo priberú, a teda aj v tehotenstve. Nie porodom!

janqa27
18. mar 2025

Ja som po sekcii a vobec nemam strie..ani pocas tehotenstva som nemala..a nezalezi od toho ci je to prirodzeny porod alebo sekcia 🫣 to na to nema ziadny voly..skor je to podla.mna preddispozícia aku mas, aku ma tvoja pokožka. Niekto moze vkuse kremovat a aj tak strie bude mat a niekto nekremuje vôbec a ani sa mu nespravia 🤷‍♀️ vsetko je to o elasticite tvojej pokozky a vela robi aj dostatok hydratacie nielej pokozky ale celkovo tela 🙂 teda piť dostatok tekutín 🙂

maryetta
18. mar 2025

Nechapem. Co ma s tym porod?
Pri prvom som mala len jednu striu. Pred porodom samozrejme. Pri druhom-vacsie brusko. Tazsie babo sa mi spravilo viac...