icon

Čo znamená slovné spojenie "six-seven" pre učiteľa?

25. nov 2025

Prosím vás čo znamená toto slovné spojenie? Čo si má učiteľ myslieť keď toto v triede vidí?

berenika39
25. nov 2025

Nic, to je na tom to vtipné, neznamená to nic. přesně to "nic". Jinak stačí pohledat: https://www.denik.cz/ze_sveta/nova-fraze-six-se...

autor
25. nov 2025
@berenika39

Nic, to je na tom to vtipné, neznamená to nic. přesně to "nic". Jinak stačí pohledat: https://www.denik.cz/ze_sveta/nova-fraze-six-se...

@berenika39 hľadala som, no u nás v škole sa rozmáha názor, že to gesto znamená "presmerovanie ženského poprsia"

autor
25. nov 2025
@anonym_autor

@berenika39 hľadala som, no u nás v škole sa rozmáha názor, že to gesto znamená "presmerovanie ženského poprsia"

@anonym_autor premeriavanie

berenika39
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ne, to není pravda

a0
25. nov 2025

@anonym_autor asi taký ako keď moja generácia žila zo slovíčka swag a určite staršie generácie mali tiež nejakú astrálnu sprostosť v slovníku 😅🤷🏼‍♀️

anonym_c3ffd1
25. nov 2025

Ucitel sa pyta co slovo znamena? Vazne si nevies vyhladat na nete vyznam? Hanba

anonym_810d8c
25. nov 2025

Ježis aj moje decka to v kuse hovoria a strašne sa pri tom smejú....

autor
25. nov 2025
@anonym_c3ffd1

@anonym_c3ffd1 strašne si poradil. Asi nechcem vedieť čím sa živiš ty. Ja som neni učiteľ, pretri vestecku guľu a skús to na druhý krát 🤣

chrobak7
25. nov 2025

@anonym_autor Je to neurčitý výraz, ktorý nemá presnú definíciu. Je to niečo ako "tak nejak", alebo "tak či tak". Za našej éry boli tiež podobné nezmyslené spojenia, napr. "trhá mi to žily", alebo "mám to v paži" prípadne "je mi to osem" - nie sú to presné ekvivalenty, len som chcel naznačiť, že každá generácia má nejaké svoje špecifické výrazy, gestá a pod.

Ale určite to nie je porovnávanie pŕs.

autor
25. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor Je to neurčitý výraz, ktorý nemá presnú definíciu. Je to niečo ako "tak nejak", alebo "tak či tak". Za našej éry boli tiež podobné nezmyslené spojenia, napr. "trhá mi to žily", alebo "mám to v paži" prípadne "je mi to osem" - nie sú to presné ekvivalenty, len som chcel naznačiť, že každá generácia má nejaké svoje špecifické výrazy, gestá a pod.

@chrobak7 vďaka

haley7897
25. nov 2025

Pôvod je v Skrilla doot doot (rap) a neznamena to vôbec nic. Ale že vôbec, ziadny význam, decká to len rady opakujú. Z časti aj preto ze si dospelý lámu hlavu nad (neexistujúcim) vyznamom

haley7897
25. nov 2025
@chrobak7

@chrobak7 neznamená to ani toľko co ty píšeš. Ani decká nevedia význam. Ma to taký význam aký tomu kto dá. Aj v pôvodnej skladbe to bolo bez významu

anonym_d13b9f
25. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 vďaka

@anonym_autor
Dotaz na nasho C2 syna ze vraj je aj So- So

anonym_2ff704
25. nov 2025

Mrkva v zime ;) to bolo za mojich cias..

michaella24
25. nov 2025
@anonym_2ff704

@anonym_2ff704 mrkva v zime vznikla za našich čias z vtipu. "Ako zabiješ zajaca? Do mrkvy mu pozdĺžne pichneš žiletku, zajac pribehne a krúti hlavou do boku a hovorí: Hm, Hm, Hm, mrkva v zime. A podreže si krk." Ja to poznám vo verzii s myšou, ale tú som nenašla. Inak to dodnes používame (30+) 🤣

lukma
25. nov 2025
@a0

@anonym_autor asi taký ako keď moja generácia žila zo slovíčka swag a určite staršie generácie mali tiež nejakú astrálnu sprostosť v slovníku 😅🤷🏼‍♀️

@a0 Moja generácia hovorila na všetko "haluz" a rodičov šľak triafal 😀

a0
25. nov 2025
@lukma

@a0 Moja generácia hovorila na všetko "haluz" a rodičov šľak triafal 😀

@lukma ďakujem za oboznámenie dejinami 😂 áno, haluz rozprával aj môj brat asi v každej vete na to som aj zabudla 🙈

anonym_191de3
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor premeriavanie

@anonym_autor Akurat som to riesila s chat gpt. Vraj to je take medzi detmi vtipne, taky vtip, jazykova hra - ze 7 "ejt" cize zjedla 9, tak sa 6 boji 7. A deti maju srandu z toho, bavia sa na tom.. lebo meme na nete toto vyvolalo.

anonym_6eee59
25. nov 2025

Za mojich časov boli vtipne výrazy: husté, soda- muka, haluz, cool, swag, trhá mi to žily, je mi to 15, nevydalo, luzer, zlúzrovať... ďalšie boli len také somariny, už ani nepamätám 😃

biba_18
25. nov 2025

@anonym_2ff704 😂 dodnes to používame

biba_18
25. nov 2025

@michaella24 máš 34 a máš pocit že mrkva v zime vznikla za vašich čias? no nie ☺️ mám 56 a mrkvu v zime sme používali aj my…

anonym_9d6d83
26. nov 2025

@anonym_autor spolu s tou ukážkou natriasania som to ponala ako vulgárne a deťom zakázala. Ak to budem vidieť ešte raz, zalujem riaditeľke.

anonym_1d0c54
26. nov 2025

@anonym_autor asi tolko ako pre moju generaciu 42.

mandzula
26. nov 2025
@anonym_c3ffd1

@anonym_c3ffd1 A kde sa pyta, hlada, na nete, nie? Ci kde podla teba MK funguje?

anonym_86a923
26. nov 2025

My sme pouzivali "lebo medved"

vivuska666
26. nov 2025
@anonym_2ff704

@anonym_2ff704 anoooo “Mrkva v zime 🙂” to som zboznovala a este 3x hm hm hm za tym 🙂

jesenzima
26. nov 2025
@anonym_6eee59

Za mojich časov boli vtipne výrazy: husté, soda- muka, haluz, cool, swag, trhá mi to žily, je mi to 15, nevydalo, luzer, zlúzrovať... ďalšie boli len také somariny, už ani nepamätám 😃

@anonym_6eee59 ešte sa strašne veľa hovorilo že "mrte" alebo tak nejako ... To trhalo uši mne, a to som bola teen 😂