Koľko jazykov ovládate?
Baby, túto tému nezakladám s cieľom rozpútať tu nejakú súťaž 🤗 Som len úprimne zvedavá. Navyše obdivujem každého kto ovláda okrem svojho rodného jazyka nejaký ďalší a na fakt dobrej úrovni. Ja sa už dlhé roky učím angličtinu a stále som tak na úrovni B2. Chcela by som začať ešte s nejakým ďalším, no neviem či to má zmysel. Tak sa teda pochváľte...
Anglicky a nemecky komunikativne, po polsky rozumiem aj sa viem dohovorit kedze som roky robil aj s poliakmi, nejake tie zaklady talianciny a spanielciny na take bezne veci, ale rad by som vedel aj komunikovat plynule po taliansky kedze ten jazyk sa mi velmi paci.
@lenuska999 samozrejme slovenčina
Na angličtinu mám síce podľa papierov C1, ale som tak mimo praxe a s bejby mozgom, že sa cítim na B1 😂 musím sa do toho vrátiť.
Popri materskej som sa začala taliančinu, som teraz okolo A2.
A možno jedného dňa pridám ešte nejaký, do dôchodku je ďaleko.
@lenuska999 Nemecky, taliansky plynule…A učím sa sama francúzsky jazyk…
@biba_18 Ake su tie 3 svetove? Studovala si ich alebo ako samouk? Mna to vzdy tak fascinuje, ked niekto ovlada tolko jazykov, mam sesternicu, ktora ovlada okrem SK plynule 6 jazykov, ale ona bola od malicka genius na jazyky ☺️.
@oceanahory moja dcera ovlada 5 a uci sa 6ty ma 11r
@lenuska999 plynule anglicky a nemecky. Veľmi slabo rusky. Azbukou ale poznám a viem ju čítať.
@anonym_7f626c potrebujes nieco?
@viestta Ano, aby si odpovedala a mozno aj sa inspirovala
@lenuska999 slovenčina, čeština, poľsky, nemecky, anglicky, grécky plynule, ruštinu som sa učila na Zš veľmi ma bavila, zabudla som, lebo ju nepouživam, azbuku písať viem dodnes, francúzsky som sa učila 1 rok- vtedy ma nebavila, banujem, rozumiem sev. macedóncom. Mám v pláne taliančinu, a sem tam kuknem do knihy citátov v latinčine. Veľmi by som chcela vedieť po maďarsky, arabsky a čínsky a nejaký jazyk severanov. Milujem jazyky, lingvistiku, pôvod a význam slov, súvislosti.
@lenuska999 samozrejme slovenský jazyk , viem písať aj čítať po rusky. Keďže som nikdy nemala na škole angličtinu tak ju bohužiaľ neviem . Snažím sa ju učiť aspoň sama, ale ide to ťažko😭
@lenuska999
Po Anglicky native speaker, ( co je sranda tym ze som zila niekolko rokov v Afrike, Australii a ked sa to zmiesa so Slovencinou nikdo neuhadne ten cudny prizvuk)ale pisomne B1 pisali za mna iny ja som sa len hadala na poradach nastastie teraz je AI,
Slovenčinu a nemčinu na úrovni native speaker, angličtinu a ruštinu na C1, francúzštinu na B2 (s desivým prízvukom) a albancinu na A2. A kedysi som vedela v 30 jazykoch povedať milujem ťa (nepýtajte sa ma, načo mi to kedy bolo - nikdy na nič - ale v puberte sa nám to zdalo hovadsky cool)
@vroni sweet 😁
Mňa raz v autobuse z Dánska do Belgicka (dlhá cesta) naučili povedať f*ck you asi v 30 jazykoch, v style aky pasažier tam bol, po madarsky, grécky, turecky. A normálne sa to ani nedá zabudnúť. Neviem, prečo sa na tej linke akurát nadávky preberali, ale smejem sa na tej ceste doteraz
Na urovni materinskeho jazyka 3, na b2 tiez 3, rozumiem perzstine, danstine, holandstine (cestinu a polstinu neratam) a dva roky na skole som mala rustinu, latinu, spanielcinu a grectinu. Ale azbuku som sa doteraz nebola schopna naucit a jazyky sprava do lava citam ako slimak🙃🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Anglicky, nemecky, rusky, poľsky, litovsky. Mala som frajera z Litvy. Jazyky ma veľmi bavia. Úplne citim taky nový rozmer a radosť, keď môžem citat texty napríklad, alebo sa s niekym porozprávať. Aj v slovenčine som bola vždy najlepšia z triedy.
Nemčina C1, angličtina a francúzština B2, taliansky A2, slovenský nerátam a český rozumiem, ale gramatiku neovladam
Česky, Anglicky a základy nemčiny.
Samozrejme slovencina, cestina, okrem toho madarcina, anglictina, nemcina a latincina (latincina zaklady).
@lenuska999 SJ/ČJ nepočítam, takže AJ výborne, Chorvátsky veľmi dobre a španielsky turisticky😂
Anj b2/c1... Nemecky A1.. Rozumiem polsky rusky ukrajinsky ale hovoriť nie.. Len keď hovoria na mňa. Rómsky rozumiem piesne a čítany text
Madarcina, anglictina, nemcina a spanielcina.. ale aka uroven, to neviem 🙂 viem rozpravat, citat, pozerat tv bez titulkov.. asi tak
@lenuska999 najviac asi nemcina,ale kedze ju roky nevyuzivam,tak je to uz horsie ako kedysi. Potom anglictina.a momentalne 3 rok sa ucim spanielcinu..
C1 certifikáty mám z angličtiny, arabčiny, nemčiny a taliančiny. Prvé 2 používam pracovne v podstate nonstop, nemčinu pracovne občas. Švédčina na komunikatívnej úrovni (komunikatívna úroveň ale neznamená, že by som vo švédčine mohla pracovať), učila som sa ju keďže sme tam niečo cez 2 roky žili kvôli mužovej práci. Dohovorím sa španielsky a aktívne pracujem na zlepšení, keďže sme často na španielskej pôde. Na ZŠ som sa povinne učila ruštinu, azbuku už neovládam, ale zrejme ako tak by som sa dohovorila, ak by som nemala inú možnosť.
@lenuska999 kazdy mame na nieco ine vlohy. Ja mam na jazyky, viem ich viacero, niektore c1/c2, dalsie b1/b2 a tie, ktore sa ucim pre radost na nejakej zaciatocnickej urovni.
Ale robia mi problemy ine veci, a obdivujem ludi za ne🤗
@lenuska999 Anglicky stredna uroven
Nemecky- zaklady
taliansky - zaklady- rozumiem 90% vsetko co hovoria , neviem vsak na rovnakej urovni odpovedat zatial
ANJ, NEJ, SPJ a trochu RUJ, ale voci tej mam miernu averziu, takze sa nerozvijam, trochu som sa snazila naucit aj turecky
Češtinu nerátam, to vie každý, dohovorím sa nemecky, poľsky rozumiem trochu, ale nehovorím - ovládam však východniarske nárečie 😀 a učím sa anglicky, akurát na to mám pomenej času.
U mna je to nemcina na urovni B2/C1, certifikat nemam, ale denne pouzivam. Cestinu tak, ze v nej citam, rozumiem,nehovorim🙂 anglictina na urovni A1, ucim sa dalej a chcem sa naucit rusky a taliansky alebo spanielsky (ak bude moznost, financie a cas).

ja len slovenčinu,češtinu,jasné ruštinu rozumiem,tá bola povinná,ale dohovoriť by som sa už asi nevedela.
Nemám na to bunky,skúšala som maďarčinu,lebo mama ju ovládala,skúšala som nemčinu,angličtinu....mám vyoperované bunky na jazyky🙄
@rozculena ja mam tiez tie bunky vyoperovane 😅 viem SK a CZ. To je vsetko. Zacinala som na zakladke rustina,presli sme na anglinu nastastie sme mali potom moznost vymenit za iny predmet tak som si vybrala dake prace a potom stredna skola nemcina a anglina. To som bola rada ze som dako presla. A po skole som sa pokusala 350krat kurz angliny no nikdy som nic neskoncila.