Má zmysel učiť sa dnes po rusky?
Od malička počúvam ruské pesničky. Veľmi sa mi ten jazyk páči. Je taký môj menší sen naučiť sa ho, ale... oplatí sa to vôbec? Rozmýšľala som aj nad ázijskými jazykmi... Čínština, Kórejčina, ale nedokážem si vybrať. Vždy mi to vyjde na tú ruštinu. K nej ma to ťahá najviac.
Za mňa uplna zbytočnosť. Ak sa chceš učiť jazyky vyber si akýkoľvek iný … aj čínštinu a japončinu použiješ viackrát v živote ako toto ..
Ak sa chceš učiť ruštinu, tak smelo do toho. Minimálne v Bratislave sú tisíce Ukrajincov, z ktorých väčšina aj tak komunikuje po rusky, aspoň sa budeš mať s kým porozprávať a využiť tento jazyk. A čo už vôbec nechápem, je odsudzovanie jazyka a spájanie ho s Putinom. Som polyglot, ale španielčinu by som nikdy nespájal s Fidelom Castrom alebo Nicolasom Madurom. Francúzštinu by som nespájal s maršálom Pétainom a Léonom Degrellom alebo s francúzskymi vojami z OAS, ktorí sa dopustili masakier na Alžírčanoch počas vojny v Alžírsku. A nemčinu nikdo nespája s Hitlerom a nacistami...
@pr85 ukrajinčina a ruština sú dva rozdielne jazyky , daj si námahu a daj si námatkovo preložit niektoré slova
ale tvrdiť že ruština je ako ukrajinčina je pekne scestné
napr, po rusky je dakujem spasibo
po rusky dobroe utro
je to niečo ako slovensky a česky jazyk alebo slovensky a polsky jazyk .. princip
@pr85 ukrajinčina a ruština sú dva rozdielne jazyky , daj si námahu a daj si námatkovo preložit niektoré slova
ale tvrdiť že ruština je ako ukrajinčina je pekne scestné
napr, po rusky je dakujem spasibo
po rusky dobroe utro
je to niečo ako slovensky a česky jazyk alebo slovensky a polsky jazyk .. princip
@sara07 Áno, ruština a ukrajinčina sú 2 rozdielne jazyky (ako slovenčina a čeština). Ale vyše 40 % Ukrajincov (hlavne z východu a juhu) má ako rodný jazyk ruštinu, nie ukrajinčinu. Mnohí z nich ani po ukrajinsky nevedia. Ukrajinský sa hovorí hlavne na západe (napr. Lvov). A v strede existuje nárečie surzyk, zmes ukrajinčiny a ruštiny.
@pr85 ano
keby si mal moc donutil by si ma mať dieta aj keby som ho nechcela
keby si mal moc zatrhol by si mi antkoncepciu
habit bol až na konci , začinali pomaličky ... v podstate tak ako teraz krestanska čast postupne sa snaži okresat, obmedzit ....
@sara07 OK. Nikto by ťa do ničoho nenútil. Ale rád by som ťa videl, ako by si žila v ľubovoľnom západoeurópskym meste s (ešte stále, ale už nie dlho) moslimskou väčšinou. A to nemusíme ísť do Paríža, Bruselu, Londýna alebo Malmo. Postačí aj taká Viedeň, kde je na základných školách 41% deti moslimského vierovyznania. Keďže tieto deti sú budúcnosťou, tak Viedeň má o problémy s islamom postarané. A to nikto nezastavil imigráciu, ktorá kontinuálne pokračuje.
@sara07 Áno, ruština a ukrajinčina sú 2 rozdielne jazyky (ako slovenčina a čeština). Ale vyše 40 % Ukrajincov (hlavne z východu a juhu) má ako rodný jazyk ruštinu, nie ukrajinčinu. Mnohí z nich ani po ukrajinsky nevedia. Ukrajinský sa hovorí hlavne na západe (napr. Lvov). A v strede existuje nárečie surzyk, zmes ukrajinčiny a ruštiny.
@pr85 tak potom asi poznám divnu vzorku ukrajincov,
@sara07 OK. Nikto by ťa do ničoho nenútil. Ale rád by som ťa videl, ako by si žila v ľubovoľnom západoeurópskym meste s (ešte stále, ale už nie dlho) moslimskou väčšinou. A to nemusíme ísť do Paríža, Bruselu, Londýna alebo Malmo. Postačí aj taká Viedeň, kde je na základných školách 41% deti moslimského vierovyznania. Keďže tieto deti sú budúcnosťou, tak Viedeň má o problémy s islamom postarané. A to nikto nezastavil imigráciu, ktorá kontinuálne pokračuje.
@pr85 fajn ked krestania do ničoho nenutia a nič nezakazuju
tak prečo krestansky minister zdravotnictva novelou zakazal použivat interupčnu tabletu aj ked má registraciu, je vo svete použivana dlhodobo, na sk je povolená uradmi, až na tu jeho užasnu novelu
tak potom prečo krestania pretlačili vyhradu svedomia a na jej základe farmacetka odmietne vydat hak
tak potom prečo predkladaju krestanski poslanci každy pol rok niečo čokolvek čo by stažilo interupciu
nie to je iny piesoček, vy nenutite ani nahodou kdežeeeee 😂😂
za mna krestan aj moslim jedna sorta , ide vám o jeden ciel , seba a svoju vieru ,
nechápem prečo si myslite že ste lepšie , nie nie ste ...
moslimsku komunitu máme v meste , nemam pocit žeby bol nejaky problém, pracujum maju svoje maličké podniky , do ktorych nemám problém vojst s dietatom a objednat si niečo dobre...
@sara07 To hovoríš len preto, lebo na Slovensku nie je veľká moslimská komunita. Ale ak by si žila v nejakom západoeurópskym meste s veľkou moslimskou komunitou, hovorila by si inak. Mám osobné skúsenosti z Francúzska.
@pr85 no ked som bola v moslimských krajinach maximalne sa na mna pozerali , zato ked som bola v katolickom taliansku vypiskovali vkuse , prípadne poznámky ... a to som šla s mužským doprovodom ...
tak ja neviem už ..
@anonym_autor ruštinu sa učiť teraz je ako sa učiť nemčinu počas druhej svetovej vojny. Učili sa ju len špióni.

@vevesh vsak toje to, ze v europe si zeny vydobili svoje prava a teraz sa vratime naspat a budeme pytat povolenie od chlapa este aj na to aby sme vysli na ulicu a dávat si pozor co si oblecies lebo ta este znasilnia koli tomu, ze mas kratsiu suknu ako sa im páci
@anonym_5e6c9b tohoto sa obavam menej (aj ked poznam riziko) ako z toho, co sa deje momentalne politicky v nemecku....a tretej svetovej, ktoru nemci po 100rokoch aj urobia, ak budu mat moznost...