Je návšteva kina vhodná ako školský výlet?
Na sociálnych sieťach sa kamarátka učiteľka pochválila, že namiesto klasického školského výletu vzala žiakov do kina.
Myslíte si, že je návšteva kina pre deti dostatočný zážitok, alebo by mali zažiť niečo iné? Je to podľa vás vhodná náhrada za tradičný výlet do prírody, na hrad alebo do zábavného centra? Alebo je to skôr cesta, ako si uľahčiť prácu?
@maranco a to je chyba ucitelky, ze cestuju prvy-krat vlakom? Snad tie deti maju rodicov.
@dskjhfdlkdjhl netvrdím že je to chyba učiteľky, to som písal reakciu na tvoj text
"su rodicia, ktori svoje deti neberu nikde"
že sú aj také deti čo ich rodičia nikdy nezobrali vlakom, je to skôr smutné že zážitok im musí urobiť škola/učiteľka lebo vlastný rodičia nemajú čas na svoje deti
@dskjhfdlkdjhl ako v kazdej, kde ti co nezvladaju ani vlastne deti budu hodnotit ako to "nezvladaju" ti nenazrati ucitelia. A co je vrchol este aj maju kopu prazdnin...
@viestta joj, ved tie prazdniny, zase sa blizia a zase sa budu musiet postarat o vlastne deti a tie ucky nechcu cez prazdniny robit opatrovatelky😀
@dskjhfdlkdjhl netvrdím že je to chyba učiteľky, to som písal reakciu na tvoj text
"su rodicia, ktori svoje deti neberu nikde"
že sú aj také deti čo ich rodičia nikdy nezobrali vlakom, je to skôr smutné že zážitok im musí urobiť škola/učiteľka lebo vlastný rodičia nemajú čas na svoje deti
@maranco Ucitelka nemusi. A ano, je to smutne, ked sa vlastni rodicia nestaraju a este okydavaju ucitelky.
Autorka sa nam nejak si sa odmlcala. Nechces sa zapojit do debaty, ked uz si zacala? Ci stacilo zhodit kamaratku? Ona vie, co si o tom myslis? Ci si nemala gule jej to do oci povedat, staci ju okydat takto anonymne?
Autorka sa nam nejak si sa odmlcala. Nechces sa zapojit do debaty, ked uz si zacala? Ci stacilo zhodit kamaratku? Ona vie, co si o tom myslis? Ci si nemala gule jej to do oci povedat, staci ju okydat takto anonymne?
@viestta zrejme cakala uplne ine reakcie😉
@viestta zrejme cakala uplne ine reakcie😉
@dskjhfdlkdjhl aj mne sa zda
jednoducho povedane: rodicia nezvladaju vychovu svojich ratolesti a od pedagogov vyzaduju ich plne nasadenie a najlepsie pri tom ich vsetkych zahrabat do zeme. skoda, ze doba kedy ucitel bol autorita uz skoncila.
@dskjhfdlkdjhl aj mne sa zda
@viestta ale tipujem, ze autorka to svojej kamoske na soc. sieti aj lajkla, to len sem, anonymne ju prisla okydat a dufala v spriaznene (ci sprznene) duse😉
Za mňa je to 100x lepšie ako nákupné centrum, kde väčšina výletov končí.
@slavomira236 v nedeľu? A to je ako úžasné ? Pani učiteľka asi nemá iný život ako školu.
a co je na kine zle? aj my sme boli zo skoly v kine a bolo to super. tesili sme sa a to bolo 25 rokov dozadu.
aj nasa brava deti do kina, na futbal aj do prirody. decka maju radost zo vsetkeho.
@slavomira236 v nedeľu? A to je ako úžasné ? Pani učiteľka asi nemá iný život ako školu.
@elz1920 a nieje to uzasne? za mna je. nasa ucitelka je taka ista. brava decka vo svojom volnom case napriklad na fubal. decka ju uplne zboznuju. ma u nich respekt a budu si ju pamatat na cely zivot. za mna je to uzasne a akakolvek ucitelka ktora ma k detom vztah je uzasna. klobuk dolu pred kazdou jednou ktora sa snazi aby deti mali radost. ja som za tu nasu teda nesmierne vdacna. P.S. a nasa teda urcite ma aj iny zivot ako skolu co viam ale aj tak si proste najde cas aj na tie deti aj keby nemusela.
My sme bežne chodili s učiteľmi do kina na deň detí a nie je na tom nič zlé. Chodili sme aj na výlety
jednoducho povedane: rodicia nezvladaju vychovu svojich ratolesti a od pedagogov vyzaduju ich plne nasadenie a najlepsie pri tom ich vsetkych zahrabat do zeme. skoda, ze doba kedy ucitel bol autorita uz skoncila.
@frflos_nespokojny ale pozor, plné nasadenie tak, aby síce anjelici boli dokonale výchovani, ale zároveň neboli napomenuti, zaťažení akýmkoľvek učením/dú a pod.
Prazdniny. To zas bude.
Ale ze ucitelke od 8-14 kazdych 45 minut testuje hranice dalsich a dalsich 20-30 deti, z ktorych minimalne 5 je takych, ze ich nezvladaju riadne ukaznit ani ich vlastni rodicia doma, aby im nepapulovali, to nevidia.
Ze toto maju kazdy jeden den v praci.
A este niektori rodicia navrch cakaju, ze ked to nezvladli oni, skola im deti prevychova k ucte a poslusnosti.
Pricom oni samu su unaveni zo svojich vlastnych 2-3 deti doma, potrebuju ich dat k babke a oddychnut si od nich.
A este to pokladaju za samozrejmost, ze detom neobetuju cely svoj cas.
Ale od ucitelky cakaju, ze je asi stroj na bozsku trpezlivost a nevycerpatelny zdroj energie. Lebo vsak si to povolanie vybrala.
Hm, a im to rodicovstvo asi nanutili zo zakona.
Veru zvlastne sa vybrala debata. Stale len v kazdej teme zameriavat sa na ucitelov. Tu ide skor o to, ze deti su vela casu pred obrazovkami a ucitelka ich este zoberie pred dalsiu obrazovku. Nehovoriac o tom, kolko minu v kine penazi prakticky za nic a kolektiv sa v kine v tme tiez neda vytvarat.
"Tradičný" výlet majú v rukách rodičia dieťaťa. Učiteľ ich nemusí brať vôbec nikam. A že by teda dostať 25 detí do kina bolo uľahčenie si života... 🤔
obdiv pre p. učiteľku, že sa s nimi odhodlala opustiť brány školy, ja mám dosť, keď k nám prídu 3 ďalšie deti :D a teda zrejme ich vzala na niečo, čo chceli vidieť.....nás tiež vzali na zš do kina, kým bol monitor......až 2 filmy nám pustili......dokumentárne.....putovanie vtákov a putovanie tučniakov :D:D ver, že tam trpeli nie len deti, ale aj učiteľky :D takže pokiaľ sa film deťom páčil, tak sú spokojní všetky okrem "kamarátky" učiteľky:D
No podla mna je pre ucitelku narocnejsie tahat deti po MHD,furt ich pocitat, ako ich nalozit do jedneho objednaneho busu a odviest sa s nimi na ine miesto. Ja obdivujem kazdu jednu ucitelku,ktora sa odhodla zobrat deti kdekolvek mimo skoly. Dokonca obdivujem aj tie,co sa dobrovolne podujmu robit Noc v skole,kde su decka hore aj do 2.00 rano, ucitelky spia v spacakoch, na chodbach a potom rano skoro vstavaju,len aby mali deti zazitok. A potom su tu frflajuci rodicia,ktorym vadi akakolvek snaha.
Učiteľka nieje povinná vôbec brat deti na výlety, je to je dobrá vôľa, a áno kino je vhodné pre deti, predsa nato existujú rodičia, že majú s deťmi ísť do zoo, na hrad a kde len chcú, takže tak, vôbec nevieš čo obnáša práca učiteľky, tak poprosím nezávid jej, na margo televízorov a mobilov, dieťa si dovolí len to čo dovolí rodič, keď nechcem, aby dieťa čumelo celý deň do bedne, dám predsa obmedzenia
To nie je problém učiteľky, že deti trávia veľa času pred obrazovkou😉sú deti, ktoré do kina nechodia moja kamarátka ma 3 deti a zrátaj si koľko 5 cl.rodina zaplatí za kino.
Film z kina bude aj tak v telke. Výlety to su spomienky na vzdy... Tak mne ako dieťaťu by sa viac páčil vylet..
Ale zaleži od žiakov a učitelky.. určite je to ťažká práca.. ak by šlo o vhodny film pre vekovú kategoriu tych deti, nevadilo by mi ani to kino. Ved aj to je obeta a laskavost ucitelky.
Ja stále nechápem, kde je problém. Však pre tie deti to je zážitok, aj to je istým spôsobom kultúra. Ja si pamätám, keď sme išli so školou pred 23 rokmi na Harryho Pottera 1 ❤️ Dodnes si to pamätám, aké to bolo skvelé a hneď sme mohli prebrať pocity so spolužiakmi. A je to úplne iné, ako ísť s rodičmi. Dnes je fakt za trest byť učiteľom, a nie je to kvôli deťom.
@lili2015 ja si pamätám prvý film na sš, Horúčka sobotňajšej noci a potom Pomáda. My vyškerení, triedna sa hanbila ako pes 🤣
Autorka, povedat, ze v kine minies peniaze za nic, je hlupost, minas ich za urcity typ umenia, ci sa ti to paci, alebo nie. K tym obrazovkam - boli to dve hodiny, zvysok dna je v rukach rodica. A k vytvaraniu kolektivu - spravne vybrany film, nieco, co vacsinu deti v tom veku zaujima a dava im priesor na debatu a zdielanie zazitku, moze byt pre budovanie vztahov prinosnejsi ako lezenie po kopci ci kupovanie predrazeneho obcerstvenia v ZOO.
Veď rodičia majú právo rozhodovať, či ich deti pôjdu do kina, alebo pomôžu učiteľke zorganizovať výlet do prírody, na hrad, kúpalisko, múzeum či skanzen.
Koľko času sedia deti pred obrazovkami, je vizitka rodičov, nie učiteľov aj kino a vhodne zvolený film tie deti môže všeličo naučiť, ako do kina cestovať, ako sa správať, dodržiavať pravidlá, a potom majú námet na rôzne aktivity okolo filmu. Či už rozhovory ako a čo sa im páčilo nepáčilo, môžu kresliť, tvoriť modely inšpirované filmom, môžu robiť rôzne projekty.
A keď sa ti nepáči, že s nimi nešla niekde na hrad, chod nabudúce s ňou, pomôž jej vybaviť všetky serepety okolo toho, a sama uvidíš a pocítiš. A hlavne tvoje nervy
@elz1920 tak asi ma o tie deti zaujem bavi ju to s detmi..Ja som menapisala ze je to uzasne. Nikto ju o to neziadal berie ich z vlastnej iniciativy. Asi si to tie deti zadluzia chce im urabit radost a robi to radost aj jej. Inak je to prisna ucitelka aj krici dost ake deti ju maju radi.
Autorka, to ako deti travia cas, nie je vizitka ucitelky, ale rodicov. To, ze ich ucitelka vzala do kina, to nie je nic zle, mozno niektore ani v kine este neboli. A je kludne mozne, ze deti dostali na vyber a vybrali si kino. Co viac o tom vies Ty? Si fakt kamoska ucitelky, alebo nespokojna matka? Ved ak sa rodicom nepaci, ze deti minu v kine peniaze, tak ich tam nemuseli pustit a mohli im urobit nahradny program, su predsa rodicia.
Zo skusenosti mojich deti:
Ked je skolsky vylet, ktory platia rodicia, 1/3 deti nejde.
Ked je vylet do okolia (peso), 1/2 deti sa hodi marod doma (s pozehnanim rodicov. Detto plavecky, lyziarsky,…
Ked sa ide na poznavaci zajazd za kulturou, decka zaujima iba najblizsie obchodne centrum.
Ver, ze to kino bolo ok. Ak si ho navyse odhlasovali deti, tak spolocny zazitok ako kolektiv maju. Ziadne obavy.

@viestta to bola super diskusia, tam sa clovek dozvedel veci😉
@dskjhfdlkdjhl ako v kazdej, kde ti co nezvladaju ani vlastne deti budu hodnotit ako to "nezvladaju" ti nenazrati ucitelia. A co je vrchol este aj maju kopu prazdnin...