Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní
Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂
Dnešná hádanka sa skladá z dvoch slov, kniha vyšla v roku 1947, autor je Francúz a má iniciály B. V.
@alka221 17.3.- taká žena, ktorá chodí k niekomu domov a môže upratať, navariť alebo s deťmi alebo v záhrade - taký všeobecný pojem - jedno slovo na p. - autorka je F. Mc. A 23. - tie kôpky pod ružami sú miesta odpočinku...- názov knihy je dlhý až 6 slov, je to nová kniha z roku 2025 a je o tom ako naložiť s pozostatkami 3 mladých žien, autorka je V.S. alebo niekedy ako na tento knihe označená ako V.E.S. z Kalifornie.
@lucinkak dakujem
No a zase len Gmail a 2,3 iné. Rada to hrám, ale pochybujem, že je tu reálny výherca. Nikdy sa tu neozval. Nevadí, ešte dobre, že to robím pre radosť.
No a zase len Gmail a 2,3 iné. Rada to hrám, ale pochybujem, že je tu reálny výherca. Nikdy sa tu neozval. Nevadí, ešte dobre, že to robím pre radosť.
@renata681973 a kde uz su vyhercovia? Logicky, ze gmail najviac "vyhrava", ked vacsina ludi ho pouziva, v mojom okoli nikto ani iny mail nema
@renata681973 Prepáč ale 99 % ľudí v mojom okolí má gmail.
A zapája sa veľké množstvo ľudí každý rok, a nemusia byť všetci na modrom koňovi.
Netreba za všetkým hľadam sprisahanie….
Ahojte, veľmi rada súťažím v týchto hádankách každý rok, zapojim sa vždy každý deň, ale zatiaľ som nikdy nemala šťastie.,.vyhral niekto z nás, čo tu píšeme a radíme si navzájom? Ak ozaj áno, tak gratulujem a som rada, že aspoň niekto z nás 😊
@renata681973 ja sutazim s ceskym Matrtinusom nakolko zijem v cechach a tam vyhrali uplne ine koncovky ako gmail. Je to tym ze Cesi pouzivaju aj ine platformy na maily zatial co Slovaci maju 95% mailov na gmail. Takze za tym nic divne nehladaj.
Ahojte, veľmi rada súťažím v týchto hádankách každý rok, zapojim sa vždy každý deň, ale zatiaľ som nikdy nemala šťastie.,.vyhral niekto z nás, čo tu píšeme a radíme si navzájom? Ak ozaj áno, tak gratulujem a som rada, že aspoň niekto z nás 😊
Gratulujem výhercom budem sa tešiť nabudúce. A vdaka za skvelé rady a pomoc pri lúštení. Veľmi ste mi pomohli.
@renata681973 lebo 90% ľudi ma na taketo veci gmail schranku - v podstate je to spam. Maily z martinusu, pantarei, dmky a podobných zalezitosti tiez davam na gmail adresu, aby sa mi tym nezahlcovala pracovna schranka. A tiez gmail je spolahlivy a vela ludi ho ma zalozeny uz dlho. Kolko este poznas mailovych domen, ktore si mozes zalozit napr. ako sukromny pracovny mail? Azet to asi nebude.

Dievčatá, trochu od témy, ale lúšti niektorá z vás aj pantarhei? Momentálne je tam prvá nápoveda, ale neviem si s ňou vôbec poradiť.