**Seniori sa hnevajú. Dve hodiny na nákupy sú málo: Veľkou skupinou sťažovateľov na nové opatrenie sú pracujúci dôchodcovia, medzi nimi aj veľa lekárov,** ktorí v čase vyhradenom na nákupy ordinujú. Reťazce, naopak, nové prednostné hodiny vítajú.
2 hodiny malo? To nech nemyslia vážne. Ja si myslím ze im to stačí až až.. Áno sú starší, majú problém poväčšine, ale do dvoch hodín sa dá pekne nakúpiť... Nebodaj by chceli pol dna 😀
Ide o to že im aj zamedzili nákupy mimo týchto hodín . Pred tým mali rezerve a v zasade mohli hocikedy . Tak to zasa upravia a bude .
Teraz je len veľké halo lebo došlo k zmene ako bolo aj pred veľkou nocou s nákupmi, človek pod 65 sa pomaly nedostal do obchodu .
@marion09 oni by aj sedeli ale často ich prosia aby vydržali rok, dva lebo nemá kto prevziať ordináciu. Nejedného takého poznám. Aj u nás v meste ti ktorí sa na to vybodli už nemajú náhradu ale rozdelili ich pacientov medzi ďalších 2 Dr - seniorov. Takže paráda sa vybaviť
Načo sa nad tým rozčuľujú keď to aj tak nedodržiavali... ja v týchto hodinách nakupovať nechodím a keď Potom do obchodu idem tak aj tak polovica nakupujúcich čo sú so mnou v obchode sú starší ľudia dôchodkového veku ...
Kef je im malo tak nech chodia do obchodu len ked maju a nie ze ostatnych vyhadzuju z obchodu ale ich poobede nikto nevyhodi
A ked moja mama pracuje od 6do 1 hod, tak sa ma co- past? A nie, neberie pracu mladim...
Mimochodom krasne sa vyjadrujete. Aby ste sa toho dochodku aj dozili, vam prajem
@ervenka tak by ste jej mohli pomoct a nakupit ked sa to teraz inak neda, my to tiez tak robime
2 hodiny im musia stačiť a druhá vec je, že oni sú v tých obchodoch aj mimo tieto hodiny. Napriek tomu, že tam nemajú čo hľadať.
Vždy sa bude niekto sťažovať. Nikdy a nikto nevyhovie úplne všetkým. Dnes Kaufland - 13:00 pani cca 60 rokov s mamičkou 80+ čo ledva ide o paličke stoja pred Kauflandom a prosia sbs aby ich pustil... 🙄 doteraz nechápem načo niekto ťahá starú pani do obchodu. A pustili ich mimochodom 🤷🏻♀️
Sami si za to môžu ..
Mohli by teda pridať nejaku hodinu poobede pre pracujúcich dôchodcov. Ale tiež inak nechápem, čo sa sťažujú. Ja nemôžem ísť na nákup, kedy chcem, tiež to môžem považovať za diskriminaciu. Nehovoriac o tom, ze dôchodcovia bežné trajdali po obchodoch aj mimo tych 3 vyhradených hodin, pričom ja som vtedy do obchodu nemohla. A z nich teda žiaden nevyzeral ako pracujúci, proste výletik do obchodu. Alebo nech to potom celé zrušia, robí sa to pre ich ochranu, ale mnohí nepochopili, neocenili....tak nech chodia, kedy chcú a bude po probléme.
@lemoncheesecake kedze som mimo svk, ja nemozem, brat byva pri BA, jedine sestra,ale ta pracuje... dnes si so sestrou popisem, uvidim. Ale napr. mamina odmieta online nakupy. S PC vie narabat, ale ona si potrebuje potraviny pozriet. Vsetky ochranne prostriedky pouziva.- to nie je poznamka priamo na teba. Ale uz sa na MK vyjadrovali niektori pouzivatelia o dochodcoch ako o spinavcoch, roznasacoch... nepriatelia statu.
Ani sa im nečudujem mladi si nestíhajú kupit 6 dní po 12 hodín a chudáci dôchodcovia to majú stíhať 5dni po 2 hodiny. Trápne to je celé, ľudia sú bezcitni, spamätaju sa až keď budú starí a niečo podobné sa zopakuje. Nechápem že to schvaľujú!
Seniori sa nemaju co hnevat. Vsetky opatrenia su hlavne kvoli seniorom- zranitelnym. Ludia prichadzaju o pracu, male prevadzky zavrete, sedime s detmi doma, lebo nemozu do skol/skoliek. A kvoli komu ? No predsa kvoli zranitelnym. Tak nech nevyhladavaju moznost nakazy a chodia nakupovat v case urcenom. My sme 4-clenna rodina a stiham nakupovat kazdy druhy den do 09.00. za pol hodinu.
Tejto skupine, o ktorej pisete (pracujuci dochodcovia, lekari), vyhradte 2 hod podvecer o 19.hod a vybavene.
@nikyball no ale predpoklad je že dôchodci majú cely deň voľný . A zasa dôchodca žije bud sám alebo dvaja v domácnosti určite nerobia take veľké nákupy ako 4 a viac členna rodina, mne sa nepáčil ten systém predtým ale súhlasím že toto je moc obmedzujúce . Ja by som im pridala hodinu navecer
Ono to podľa mňa celé aj tak nemá veľmi význam. My predavaci v našom obchode sme aj tak pol dňa čiže ak to schytame od zákazníka pod 65 do 9:00 tak to vklude za jednu zmenu prenesieme na všetkých dôchodcov po 9:00. Napriek všetkým opatreniam. Stačí ak sa nakazený dotkne napríklad terminálu a po ňom dôchodca a je to. Aj keď dezinfikujeme viac krát denne... Alebo sa niekto chytí balíka igelitiek aby si jednu odtrhol a po ňom niekto... Nechcú všetci rukavice.... myslím že by tie vyhradené hodiny mali zrušiť.
V CR maju 8-10.00 a kazdy to respektuje a urcite tam tiez dochodcovia pracuju ,,,,keby dodrziavali co mali,tak by teraz nemali zakaz ,,,,a ako vravi urad verej.zdravotnictva maju deti,vnucata,susedov,znamych,,,online donasky ....rozmaznanci poniektori,,,vobec nechapu preco sa to robi ....
Tiež si myslim, že by im mohli pridať ešte hodinu poobede. K vyjadreniam niektorých žien tu sa nejdem ani vyjadrovat, názor sa dá napísať aj slušne 🙂
@misinka0611 ano,suhlasim od 19.00 do 20.00,,,
@luba28 Nie, to som nenapisala.
@marion09 🙈🙈🙈 prepana, čerstvo vyštudovaní lekári sa ucia v praci od tych starych a funguju pod ich vedenim... to nie je ako nastupit do prace niekde v papiernictve.
A je to diskriminacia voci dochodcom, malo by to byt formou odporucania a nie zakazu vstupu do obchodu v sobotu a povolenie cez prac. dni len dve hodiny. Obzvlast ked to nema ziaden vyznam lebo presne ako pise @pimpa12 su tam rovnaki predavaci takze nakazu na nich lahko prenesu...
Mali zrušiť tie hodiny celkom, seniori chodili aj tak mimo nich tak prečo by ostatní mali dodržiavať ich čas... Neobmedzoval by sa nikto

Dôchodcovia nemajú čo ordinovať ale majú si sedieť doma na riti a poberať dôchodok,a nie čerstvo vyštudovaní lekári nemajú sa kde zamestnať lebo im dedkovia a babky blokujú pracovné miesta