**Seniori sa hnevajú. Dve hodiny na nákupy sú málo: Veľkou skupinou sťažovateľov na nové opatrenie sú pracujúci dôchodcovia, medzi nimi aj veľa lekárov,** ktorí v čase vyhradenom na nákupy ordinujú. Reťazce, naopak, nové prednostné hodiny vítajú.
🙈🙈🙈
A ani nehovorim o tom, ze je pre dochodcov omnoho nebezpecnejsie ked nakazeny dochodca bez priznakov (alebo len s minimalnymi priznakmi - bez toho aby vedel, ze ma koronu) pojde nakupovat v case od 9 do 11 a nakazi tam dalsich 30 dochodcov...
Ako ked by isiel nakupovat s mixom ludi z roznych vekovych skupin a nakazi 26 mladych a 4 dochodcov...
To vyzera, ze sa ich skor chcu zbavit aby nemuseli vyplacat dochodky! SMUTNE. 😕
Neviem co vedia kazdy den nakupovat kks, ja mam dve deti a chodim do obchodu 2xdo týždňa maximalne... A keby aspon tie dve hodiny dodrziavali, ja by som za ten cas minula cely rodicak 😂😂😂idem rano pred 9 su tam, idem poobede su tam a to teda byvam na dedine, takže tito nepracujú... Ked sa vie dedko v obchode vyjadriť rano o 6 ze on si nenecha on kkta z Trnavy diktovat kedy ma chodit do obchodu, on musi o 8 jest tabletky, wtf? 😂😂😂Takze tak, ale samozrejme česť vynimkam a tim ktori pracuju samozrejme...
@ervenka nič zle proti dôchodcom
Ja som vyhodená z obchodu bola keď som bola v ich čase (vtedy som nemohla ísť v inom) .. ale oni si veselo nakupovali aj mimo svojho času a doslova zavadzali ked nemali svoj čas. Ich ochranujeme ale oni sami o to nestoja. Takto je to lepšie. 2hod sú im dosť. A mimo ich hodín kedy sú chránení nemajú čo v obchode robiť
mne ako predavacke vadi, ze im zakazali nakupovat aj v sobotu. Tie dve hodiny by nikoho nezabili, a poriesili by sa ti dochodcovia ktori pracuju alebo maju ine dovody ze nemozu nakupit cez tyzden. Ostatne veci schvalujem.
Ale skuste sa teraz baby vzit do ich koze. Mohli by ste nakupovat len 2 hodiny denne, cez vikend vobec. Zeleninu nam dovezu niekedy az na obed, do rana sa preda, lebo ludia kupuju ako kobylky a 5 dni dopredu ked robis objednavky, mnoztvo neodhadnes. Nechcela by som byt teraz dochodkynou.
@lucyinka16 napr. Moja mamina nema auto. A v rukach vela neodnesie. Preto
S dôchodcami niekedy horšie jak s malými deťmi...podľa mňa najlepšie čo mohla vláda urobiť je zakázať nakupovať v iný čas ako majú uvedený, ak pracujem vždy môžem niekoho poprosiť aby mi nakúpil...ináč ja by som úplne zakázala dôchodcom pracovať prípadne ak chce pracovať nebude poberať dôchodok buď jedno alebo druhé potom sa čudujeme prečo mladí utekajú zo SR
@ervenka tak jej nakupte vy kludne aj na cely týždeň. Moja svokra auto nema, ma nad 65 a chodi raz za tyzden do obchodu. Ma mrazak. Môj dedo ma skoro 80,auto ma, jazdí, ma mrazak a chodi iba vo stvrtok. Poprosiť suseda/dku s autom, taxikara-dat mu zarobit. Moznosti je dost...
@katkacic ano suhlaslim rano 6,30 sobota moje deti same doma a ja stojim v rade pred obchodom a traja dochodcovia predo mnou..ako no commen...
@lucyinka16 to sa ma este niekomu doprosovat aby sa dostala do obchodu? Akoze skutocne??? Mamina mraziak nema.
@sunnyhoney03 anoooo, zacnite rovno zhadzovat dochodcov zo skaly ako v Sparte, alebo posadte ma kryhu a poslite dole dunajom. Dochodcovia pracuju lebo 1, vacsinou musia- dochodky na svk su tak vysoke ze "super"
2, chcu- este sa citia na to, nechcu len doma sediet (ako niekto velmi milo) na kritisch
3, bavi ich prava
4, kombinacia vsetkeho vyssie spomenuteho.
Mladi utekaju z SVK kvoli celkovej situacii, myslim si, ze dochodcovia nie su hlavnym dovodom.
@sunnyhoney03 súhlasím, no na druhej strane z toho 300e dôchodku sa dnes nedá vyžiť, preto nadsluhuju keď môžu. Komu by nepadlo vhod mat dôchodok aj plat.
A k tým nakupnym hodinám, to je úplná blbosť. Co som videla bežné chodili dôchodcovia nakupovať poobede a svoj čas nerešpektovali. Len teda som prekvapená že ľudia chodia nakupovať v tejto situácii aj 1-2veci, ja teda idem na nákup až keď je to nevyhnutné a spravím rovno veľký nákup na par dní. 🤦♀️
Keď nakupovali celý deň to už nehľadali na to že majú nakupovať v ich čas a chodili aj pred aj po a nás nepustili teraz keď sú aj pre nich obmedzenia zrazu sa sťažujú keby nakupovali iba v ich čas a nechodili tam celé dni nikto by nenadával a všetky strany by boli spokojné tiež som za názor že majú byť doma a nebehat tam celý deň iba kôli tomu aby sa tam stretávali a rehotali a vykecavali s inými dôchodcami a keď vidia že teraz je veľa dôchodcov nakazených z tých domovou mali by si uvedomiť že to není sranda behať si tam celé dni preto mali vyhradený čas dobre im tak že im zakázali je to pre ich zdravie no na túto stránku kôli čomu to je si neuvedomujú
@ervenka preboha robite z toho vedu jak keby neviem co, ake doprosovanie kks? Sak normalne sa slusne opytam kamosky-susedky. Ja mam obyvajny mrazak ku chladnicke. Moja 80rocna starka mi povedala vies ja som bola zvyknuta chodit do obchodu vzdy po obede, no ale je take nariadenie idem vtedy kedy povedia. Ano ked pracuje to je ina situácia. Moze byt rada ze pracu ma a moze pracovať (myslim, tym kvoli zdraviu). Ale skor si myslim, ze tieto hejty boli mierene na tich, ktori nepracujú. Lebo ti ozaj mozu ist do obchodu v urcenych casoch.
@lucyinka16 kamosky- susedky? To musi moja mama mat? Lebo nema. A nie, nebyva na samote pri lese...
Ale rozpravala som sa vecer so sestrou a nieco sme poriesili.
Co sa týka dôchodcov, tak na nich ja mam svoj názor, nie ze su horší ako malé deti, aké ešte sú aj nenormálne drzi.A to dokonca hovorila aj moja 70r mamka. Zrovna včera som bola svedkom 2 konfliktov s dôchodcami. 1x sa hádali pri vstupe do banky že oni v rade čakať nebudú, 2x čakali ludia v rade na postu a dôchodca automaticky išiel dnu akoby tam rada ani nebola. Podotýkam mimo ich vyhradených hodín a nebol to žiaden roztraseny dôchodca s paličkou co by nevládal stát. Si myslia ze keď sú starí môžu všetko. 😠
No,,,a uz mozu ist kedy sa im zachce ,,,,ale my ostatni medzi 9-11 nie .....teraz aj my mame podavat staznosti??....

@marion09 lekari poväcsine maju sukromnu prax,,tak si mozu teraz upravit ordinacne hodiny kludne,,,maju sestricku,ktora moze vybavovat telefonaty pokial lekar nepride ,nie??....😊