icon

**Zrušiť dovolenku alebo radšej ešte počkať? Cestovné kancelárie žiadajú svojich klientov, aby ešte vydržali a dovolenky nerušili.** V hre je stále aj voucher na dovolenku, ktorý avizoval minister dopravy A. Doležal. Zájazd by sa tak bez straty peňazí dal preniesť do budúceho roka.

Strana
z2
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
dzina007
13. apr 2020

@aylinn ide o to nakedy mas let. Pelikan je len sprostredkovatel. Takze ak su stronovane letenky z dovodu ze sa nedalo vycestovat ponukaju voucher hned alebo peniaze ale na tie cakas. Lebo oni musia dostat peniqze od leteckej spolocbosti. Je to tak aj v podmienkach ze cca 8 tyzdnov. Aspon my sme tak mali.
Ak ale stornujes let ty. A este oficialne zruseny nebol. Tak mozu vzniknut stornopoplatky podla VOP leteckej spolocbosti. Plus tusim aj spracovatelsky poplatok pre pelikana.

aylinn
13. apr 2020

@dzina007 noo mama má na 3.6 do Španielska a potom tyzden nato jej muz so sestrou ale tie uz su cez kiwi. Ale tak dokopy za letenky je tam 700€ takze by ma to velmi hnevalo keby nevratili nic. Pisu ze mame sa informovat telefonicky max 3 dni pred odletom ze skor nemame volat aby sme uvolnili linku tym ktori maju lety teraz zakupene, ale bojim sa ze za tie tri dni ani nedvihnu telefon a prideme o peniaze tym padom

dzina007
13. apr 2020

@aylinn no zalezi od toho ci chcete stornovat lebo sa bojite letiet aj keby otvorili hranice. Ak chcete storno urcite tak ano volajte teraz. Toto o troch dnoch sa jedna hlavne tych co im teraz padli letenky lebo je zavrete letisko. Tak sme volali aj my. A kedze nas let bol zruseny vrati nam pelikan plnu sumu. Ak by nebol ale let zruseny a neletel by manzel len preto ze by sa bal (bolo to v dobe kedy bolo mozne vycestovat este ale uz bola pri navrate karantena nariadena) tak by nas stornovanie 700e leteniek stalo 400 eur.

megyi1711
13. apr 2020

Aj my čakáme,ideme sice az v septembri ale mame Mallorcu zaplatenu a tam to nieje ruzove no uvidíme ako bude ešte o skoro 5 mesiacov...ale storno urcite nie,ked tak prelozime..

xivankax
13. apr 2020

@mircalla aj my

elief
14. apr 2020

My tiež čakáme ako sa to vyvinie, máme júl zaplatený komplet

zuzusha11
14. apr 2020

My máme booknute ubytko do chorvátska posledný augustový týždeň vlastnou dopravou do apartmánu (zálohu sme neplatili). Čo viem od júna chorvátsko nabieha na normálny režim a predpokladajú tento rok najsilnejšiu sezónu. Otázka je čo bude u nás... či otvoria hranice a či otvoria hranice aj prejazdné krajiny (rakúsko, maďarsko). V každom prípade ja som optimista a verím že dovolenka bude. Veď už pomaly začínajú otvárať obchody všade v EU a pomaly už aj u nás. Neverím že vrchol pandémie príde až v júli. Veď tie čísla nie sú nejaké závratné už teraz a predsa aerolinky nemôžu byť uzemnené veľmi dlho kvôli hroziacemu krachu. V číne už normálne lietajú. Ak budú otvorené hranice, my pôjdeme aj za cenu karantény pri návrate. Je tu ešte niekto kto sa chystá do chorvátska? čo si o tom myslíte vy?

radlucka
14. apr 2020

@zuzusha11 my máme rezerváciu na 15.7.,zálohu sme zaplatili a je tam aj storno, cca 350 eur, čakáme, čo bude...

zlatic77
14. apr 2020

my sme cez pelikan cez rakusku cestovku objednali dovolenku - Taliansko, v januari zapaltili poistné a prvú zálohu, takže nikam sa nejde a čakáme...máme to na koniec jula..pisala som na pelikan, radia čakať, čo bude...ale druhú zálohu dúfam platit nemusím, ČI ???? do 31.5. , neviete prosím ?☹

megyi1711
14. apr 2020

@zlatic77 skuste precitat zmluvne podmienky ake mate,kazda CK ma ine ale myslím si ze musite zaplatit aj dalsiu cast,sledovala som to niektorí den na TA3 presne toto sa pýtali a vravelu ze treba to zaplatit normálne podla dohody ak sa samozrejme dovtedy inac nedohodnete lebo ptm to beru ako porusenie zmluvy...a keby ste nesli radsej ze zmenit termin alebo destinaciu,alebo vraveli niečo aj o voucheroch ze by dali v hodnote dovolenky a potom ked to bude "bezpečne " tak ho vyuzijete...neviem co bude,aj my čakáme,mame v septembri mallorcu 😏

zlatic77
14. apr 2020

@megyi1711 a to práve je nefer, ak to treba doplatit, ani peniaze, ani dovolenka a bohviečo bude o rok...😵

megyi1711
14. apr 2020

@zlatic77 ved práve to,mne sa to tiez nepáči...najlepsie by bolo keby sa to vsetko do leta upokojilo a mohli by sme ist na dovolenky 🤨

zlatic77
15. apr 2020

@megyi1711 s tým nerátam...toho roku nebudú ani kupaliska v SR otvorené, nieto ešte cestovat do rizikových , či menej postihnbutých krajin...jedine, že by by objavili super účinnú vakcínu do konca tohto mesiaca a v máji a juni by nou očkovali cely svet...krásny sen...🍀

domcek1111
19. apr 2020

Prosím ma niekto rezervovanú dovolenku cez cestovku happy travel? Ďakujem

dankanka
19. apr 2020

@zuzusha11 hranice sa v lete neotvoria.. Žiaľ.. Teda tue naše

zlatic77
19. apr 2020

@dankanka Tak kedže uzavrú naše hranice, cestovat sa nebude dat..A...Možem ako ZŤP odmietnuť VOUCHER ? napr. v ČR ho starobní dochodcovia možu odmietnut, neviete, či to platí aj u nás ? v tom pripade mi musia vrátit prvu zálohu bez storno poplatku, a druhú zálohu, ktorú mám vyplatit do 1. 6. nemusim platit...🍀ČI ??
Ak má niekto podobny problém, vopred som vdačná za odpoved. 😅

Strana
z2