**Zrušiť dovolenku alebo radšej ešte počkať? Cestovné kancelárie žiadajú svojich klientov, aby ešte vydržali a dovolenky nerušili.** V hre je stále aj voucher na dovolenku, ktorý avizoval minister dopravy A. Doležal. Zájazd by sa tak bez straty peňazí dal preniesť do budúceho roka.
podľa mňa zrušiť, tento rok nebudú nikde dovolenky, predpokladám, že ani žiadne bazény neotvoria na Slovensku, takže pekne doma
Aj my stále čakáme.. 😞 Zaplatené to máme od decembra, ako každý rok. Počkáme ako sa cestovka vyjadrí
Mame súkromne Štúrovo na august, záloha 300e a nechce nám ju vrátiť
ja cakam... my skor vezmeme voucher... dovolenku ked rusis platis storno... v nasom pripade som to vycislila na storono poplatok 330eur.
Ak vezmeme voucher ktory bude vyuzitelny aj buduci rok neprideme o ziadne peniaze.
A s tym stornom to este bude zaujimave kedy dojdu peniaze. Nebude to totiz myslim si ze do tyzdna. Napriklad na vystornovanie zrusenych leteniek co mal muz letiet do thajska mame cakat 8-10 tyzdnov.
My sme mali zaplatený víkend teraz v Poľsku (cez booking) a majiteľka odmietla vrátiť peniaze bez storna, čo ma mrzí, pretože to nebola chyba z našej strany...
A čo sme si zarezervovali Chorvátsko, tiež cez booking, tak ešte čakáme, prišli by sme o cca 350 eur... 🤔
My mame zaplatene od decembra na maj,stale cakame,ale vezmeme uz ponukany voucher.Stornovat nebudeme urcite.Za nas-je to hlupost.
@zuzubb007 nam cestovka poslala nam vyplnenie ziadost o storno s tym, ze su ochotny akceptovat zrusenie zajazdu so storno poplatkom 30%. Pride mi to ako natlak z ich strany, aby klient uchychlene jednal v strachu, ze sa mu nevrati nic, ale myslim, ze cakat je lepsia taktika (je jasne, ze sa tento rok nikam nepojde), no stale sa da vyuzit pred cestou poistenie, pripadne pockat na oficialne varovanie ministerstva, ze neodporuca do danej krajiny vycestovat, momentalne plati iba na niekolko statov, vratane Talianska, Grecko medzi nimi este nie je, aj ked v Grecku je zakaz vychadzania napriklad. Odporucam sledovat soi.sk
@mariposita7 no treba v prvom rade precitat storno podmienky zajazdu.
Vela CK ma naozaj storno poplatok 30% a spriblizujucim sa datum sa zvysuje.
Ak bude zakaz vycestovat z krajiny, pripadne zakaz docestovat do danej destinacie ako je teraz musia vratit 100%.
Ak ale sa bude moct vycestovat a clovek nechce ist len kvoli strachu ze korona tam stale je. pripadne bude stale platit pravidlo ze kto sa vrati na slovensko musi ist do dvojtyzdnovej karanteny tak to CK zaujimat nemusi a a mozu ziadat storno poplatok.
Poistky sice existuju ale zajazdy niesu poistene kvoli pandemiu. Cize by muselo ist o zdravotny problem napriklad. A teraz sa to bude snazit isto vyuzivat vela ludi tak budu poistovne viac vysetrovat ci to naozaj tak bolo. Takze na poistky sa spoliehat tiez je tazke.
To ja len tak pre info. Ale ano v pripade ze hrozi storno polatok 30% by som cakala aj ja. Lebo to je dost.
Chvalabohu nasa cestovka ma storno len 50€ na osobu + strata poistenia ak by sme sa rozhodli pre storno
A čo potom s voucherom ak cestovka skrachuje?
@dankanka aspon co viem zatial je s vochermi problem ten ze sa daju minut len do roku 2020. Ale napriklad v decembri sa uz kupuje First minute na dalsi rok.
Aspon co som citala je problem ten ze nemozu dat dlhsiu platnost voucheru lebo CK su poistene v poistovni voci insolvenstnosti na rok 2020.
toto je strasne tazka situacia aj my cakame co bude. Lebo ono je to tak presne ze clovek sa boji voucheru ze co ak cestovka skrachuje. Na druhej strane cestovku prave polozi to ked kazdy stornuje zajazd a bude chciet peniaze. :-/
Dovolenka komplet vyplatená. Ak stornujeme,prídeme o vyse 800€. To je obrovská suma :( neviem zatiaľ co spravíme. Tiez sa mi zdá ako keby cestovky tlačili na to 30% storno :( :(
@zuzubb007 To je jasne, ze nebudu, ide o to, ako na tom netratit peniaze. Tiez si chcu nechat zalohu, najnovsie mi ponukli to presunut na dalsi rok, ale nie je to CK ale cez www.booking.com, mam cas sa rozhodnut do 15.6. kedy mi budu uctovat zvysok
@maca1984 my to presne takto planujeme. Mame zajednany egypt na jun. To by sme nechceli ist ani keby sa hranice uvolnili. Predsalen este to bude riziko. Tak bud si pockame na last minute august ak by bola situacia Ok. a ak nie tak kupime first minute. Kazdy rok ho kupujeme v januari tak ho kupime v decembri,
Ja som prave dnes pisala do hotela do Rakuska, kde sme este v januari platili zalohu a mame rezervovanu dovolenku na posledny augustovy tyzden. S tym, ze to nechcem rusit, ale len chcem vediet, ake su moznosti (vratane pripadneho presunu rezervacie do leta buduceho roka). Hotel je podla mna ferovy, skratil moznost zrusit pobyt bez poplatkov zo siestich na styri tyzdne pred zacatim pobytu a stale aktualizuje informacie ohladne situacie s cestovnym ruchom a otvorenim hotelov v Rakusku. Mrte klientov je z inych krajin, pocitaju s tym, ze ak bude situacia ako teraz, proste sa k nim mnohi nedostaneme. Dufam, ze sa bude dat rezervacka o rok presunut.
My sme mali letiet na poznavacku do Japonska, letenky 1600€ zaplatene, v novembri, hotel zaplateny..Schwechat vratil do posl centu a hotel v Tokiu tiez..nastastie..ale my sme to zrusili, aj keby nam mali prepadnut drahe letenky, aj za tu cenu..tento rok uz nic neplanujeme, neratam ani, ze otvoria na Sk kupaliska..ak ma byt vrchol u nas v juli, klesat to bude do dusiciek...modlim sa, aby vobec decka v septembri nastupili do skoly..to bude leto😟
@dzina007 ANA sky, my sme mali letiet 12.3.2020, vtedy nam ponukli preklad do konca roka, ale to som nechcela, lebo uz zacala fakt drsna situacia s virusom a tak som sa uz zmierila, ze prideme o peniaze...ale potom nam ponukli, ze vratia sumu, tak hned samozrejme sme suhlasili a dobre urobili..od februara sme sledovali situaciu, Japonsko, najskor to bola Cina, okolie, potom uz zacalo aj Japonsko..zaciatkom februara sme boli v Benatkach, tam sme sa vyhli virusu len tak-tak, Japonsko padlo, koniec, uz nemam chut tento rok na nic, len nech to vsetci v zdravi prezijeme..silno rozmyslame nad bazenom na chalupe..
@gabika53 jaaaj tak. jasneee...
ja som to pochopila s tym novembrom ze ste mali letiet az v novembri.
My mame letenky z EvaAir odlet mal byt 24.3. tak ze vratia plnu sumu ale 8 tyzdnov cakacka... ale tak nevadi... lepsie neskor ako vobec...
Teraz este poriesit letnu dovolenku a jej presun o rok... a vysvetlit chalanom ze tento rok asi more nebude.
My mame Grécko od 8.jula a keď budú hranice otvorené, tak určite ideme

Ja čakám