icon

Skúsenosti s pôrodnicami v Košiciach

dominicka2812
11. okt 2025

Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o reálne nové skúsenosti z pôrodníc, najlepšie z tohto roku. Mám termín v januári 2026 a začínam pozerať, ale dosť recenzií som našla už starších alebo neúplných. Do Šace som takmer rozhodnutá neísť, na základe diaľky a recenzií a nepáči sa mi ani veľmi prístup teraz, keď tam chodím na ultrazvuky. Lepšie je stará alebo nová nemocnica? Čo sa týka nadštandardu, ako sa to dá rezervovať? A v akom predstihu treba? Máte aj nejaké fotky izieb? Ako to tam vyzerá s personálom a možnosťou, aby bol manžel čo najviac pri mne? Som prvorodička, tak by som rada mala jasno a rada išla niekde, kde sa postarajú a vysvetlia a pomôžu. Odporúčate aj zazmluvnenie konkrétneho lekára? A odprúčate nejakú predpôrodnú prípravu? Ďakujem pekne za reakcie 😊

Strana
z3
tomiholjubavi
13. okt 2025
@dominicka2812

@tomiholjubavi tak to je teda presny opak toho, co som pocuvala ja :D tie ceny by boli super, ale ak sa nenadje, nevadi, isto toho je teraz vela 🙂 len som teda prekvapena, ze to bude asi najdrahsie a nadstamdard ma viac ako jednu postel. Ako teda moze byt muz cely cas pri zene od zaciatku, ked su tam dve? To mi nejde do hlavy. Ale evidentne prostup je vsade skoro rovnaky v zavislosti od nalady. Alebo od toho kolko sa clovek ozve 😩

@dominicka2812 myslela som cely čas pri pôrode, nie celý čas pri hospitalizácii.
Oni to majú tak, ze v apartmáne je jedna postel a gauč pre otca. V nadštandarde su dve postele. A v ostatných izbách tri.
Aha, našla som link:
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/verejnost/n...

tomiholjubavi
13. okt 2025

Ja keď som rodila, bolo tam veľa mamiciek. Ocividne, leto 2024 bolo plodné. Tak tie jednolôžkové sa mi neušli.😅

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@anonym_097258

@dominicka2812 ja som sa strašné bála že dostanem niečo. Ja som nestihla nadštandard, bolo wc aj na chodbe a potom bolo spoločne, ale tak že bola izba potom wc potom izba,čiže wc bolo medzi izbami, nevedela si sa zamknúť, vedľa na izbe samé cigánky, odtiaľ išiel taký smrad. Radšej som obetovala wc na chodbe. O sprche ani nehovorím. Ale inak vraj sa to tam prerabalo tak bohvie. Lekári veľmi milí, až na jedného čo si myslí že je pupok ale vždy sa nájde aj taký. Držím palce 🙂

@anonym_097258 no toto sa mi prave nepaci, ze tam mozu byt proste aj take, nie velmi hygienicke podmienky. Bohuzial, hlavne v takej situacii je clovek viac opatrny. Nemam chut sa tam dusit smradom alebo trpnut, ze daco dostanem v sprche/na wc. Do roboty mi ich chodi dost, cize poznam to. Dakujem aj tak za skusenost.

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@anonym_097258
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_625145
@anonym_097258 toto zboznujem, ked sa vyjadruje chlap k takym veciam, co v zivote nemoze zazit 😡

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@tomiholjubavi

@dominicka2812 myslela som cely čas pri pôrode, nie celý čas pri hospitalizácii.
Oni to majú tak, ze v apartmáne je jedna postel a gauč pre otca. V nadštandarde su dve postele. A v ostatných izbách tri.
Aha, našla som link:
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/verejnost/n...

@tomiholjubavi aha chapem, cize prisli ste tam, pockal niekde von, kym si uz netlacila a tak prisiel? Sorry, ak blba otazka, ale no velmi nemam predstavu, ako to presne funguje 😅

taktotedanie
13. okt 2025

@dominicka2812 co by bolo pre mna “gro” ak sa mam rozhodovat? Kde sa o dieta postaraju najlepsie- nova nemocnica
Ak sa nieco pokasle v saci ci starej nemocnici automaticky dieta prevazaju do novej nemocnice a ty ostavas tam kde si porodila- mala som take kamosky, ver, ze sa skoro z toho zblaznili, k jednej volali psychiatra, ty nemas moznost podpisat reverz aby ta prijali v novej nemocnici spolu s dietatom, mas smolu bud ostanes kde si rodila kym ta prepustia alebo na vlastne riziko podpisujes reverz a musim chodit za dietatom len ako navsteva - to urobila druha kamoska a za 3 dni lezala znova v nemocnici pretoze sa jej velmi pritazilo a skolabovala lebo rekonvalescencia po porode ziadna, ziadne kontroly atd
Myslim , ze pre rodicku by malo byt podstatne dieta a nie ci je stena namalovana na ruzovo, modro ci zeleno a ci mam wc len pre seba
A nie neda sa rezervovat nadstandart dopredu- bud vychytas alebo nie

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@taktotedanie

@dominicka2812 co by bolo pre mna “gro” ak sa mam rozhodovat? Kde sa o dieta postaraju najlepsie- nova nemocnica
Ak sa nieco pokasle v saci ci starej nemocnici automaticky dieta prevazaju do novej nemocnice a ty ostavas tam kde si porodila- mala som take kamosky, ver, ze sa skoro z toho zblaznili, k jednej volali psychiatra, ty nemas moznost podpisat reverz aby ta prijali v novej nemocnici spolu s dietatom, mas smolu bud ostanes kde si rodila kym ta prepustia alebo na vlastne riziko podpisujes reverz a musim chodit za dietatom len ako navsteva - to urobila druha kamoska a za 3 dni lezala znova v nemocnici pretoze sa jej velmi pritazilo a skolabovala lebo rekonvalescencia po porode ziadna, ziadne kontroly atd
Myslim , ze pre rodicku by malo byt podstatne dieta a nie ci je stena namalovana na ruzovo, modro ci zeleno a ci mam wc len pre seba
A nie neda sa rezervovat nadstandart dopredu- bud vychytas alebo nie

@taktotedanie ano, prave pre to stale nie som uplne rozhodnuta. Vyzor mi tiez nezalezi, ale zas aspon ten zaklad toho, ze sa nemusim bat ist na wc, ked viem, kto a kolko takych ich pouzilo predomnou. Hlavne teda ta hygiena no.

taktotedanie
13. okt 2025
@dominicka2812

@taktotedanie ano, prave pre to stale nie som uplne rozhodnuta. Vyzor mi tiez nezalezi, ale zas aspon ten zaklad toho, ze sa nemusim bat ist na wc, ked viem, kto a kolko takych ich pouzilo predomnou. Hlavne teda ta hygiena no.

@dominicka2812 tam sa hygiena dodrziava, daju sa aj 2 postele a mate samostatne wc
Atd
Za mna nova nemocnicaa skrz dieta

tomiholjubavi
13. okt 2025
@dominicka2812

@tomiholjubavi aha chapem, cize prisli ste tam, pockal niekde von, kym si uz netlacila a tak prisiel? Sorry, ak blba otazka, ale no velmi nemam predstavu, ako to presne funguje 😅

@dominicka2812 ja som ani netlačila. Mala som plánovanú sekciu. O 10tej ma brali na sálu. Manžel prišiel uz o ôsmej. Na izbe som vtedy bola sama. Spolubývajúcu som dostala az neskôr. Tak hodinu a pol sme len sedeli a čakali co bude. Potom ma prišli naložiť na vozik, odviezli na salu, on išiel so mnou.

Potom ho poslali do satne sa obliecť do takej šušťavej zástery, čiapky a rúška. Potom sme zase chvíľu čakali na chodbe.
Potom ma zobrali samu na salu, pripraviť, pichnúť spinal a tak. On cakal za dverami a kukal cez take okienka. A keď som bola nachystaná, zavolali ho dnu a začali sme. Celý čas bol pri mne, držal mi ruku a rozprával. Ale vôbec si nepamätám co. 😅 cítila som sa tak zvláštne, milión emócií a myšlienok naraz. Asi za 15 minut od zaciatku som počula plakať babatko. 🥰 Ukázali mi ju, plakala som, manzel plakal. Všetci traja sme plakali. 😆 Potom sestrička zobrala dcérku a aj s manželom išli na bonding. Mňa medzičasom zasivali. To trvalo nejaku pol hodinku. Potom sme sa s manželom stretli na chodbe pred sálou. Zas sme plakali od radosti. 😆
Potom som išla na jisku a on domov. Videli sme sa az druhy deň. Na Jiske som bola od 11tej do 17tej, Potom ma previezli na izbu, kde uz bola moja spolubývajúca a pozerala nevestu pre milionára. 😆
Musela som este do rána lezat bez vankúša a vôbec sa nehybat kvoli spinalu. Este mi prišli raz ukázať babatko. A povedali, ze zajtra si ju môžem vziať na izbu ak sa budem vládať postaviť.

zuzkaa1991
13. okt 2025
@dominicka2812

@zuzkaa1991 a v Saci ste mali dohodnuteho lekara? Pocula som, ze niektori tak robia, ze tie porody presne planuju na termin a pichnu oxytocin na vyvolanie a necakaju, kedy to pride. Ako to tam bolo? A pocula som vela zleho o 600nedeli prave tam v Saci a ze prvorodickam hlavne zle, vraj nic nepovedia, nevysvetlia atd. Tam sa ten nadstandard teda da nejako rezervovat? A cenovo je to ako? Dakujem pekne 🙂

@dominicka2812 nemozem povedať ze sa zle chovaju.nezazila som...lezala som v 35tt kedze v saci nie su oddelene izbu tehotne a po porode zeny..tak som videla ako sa chovaju k prvorodickam po porode krasne všetko vysvetlili ukazali hlavne je pytat sa a pekne vysvetlia....
Co som bola na izbe nikto nemal zazmluvneneho lekara....ja som mala.v plane dosedlu ale nikdy nemal.cas pocas poradni takze som to neriešila.aj ked.som mala termin cisárskeho na jeho sluzbu(nakoniec o.2tt skôr som mala akútnu sekciu) pytali sa ma.ci maju ho volať som povedala ze nie (400eur viem kde investovať detom).radsej som si zaplatila za izbu nech mam klud(aj na obyčajnej izbe je pekne len zalezi ake spolubyvajuce su ;) )
Ani neviem kto mi robil sekciu nemam napisane v papieroch....

Ja fakt nemozem nic vytknúť Lezala som prvýkrát dvakrát pred porodom a po
Zas mam skúsenosti z 2018 ako som pisala zo starej a tam nemam.pekne spomienky plus mi zacinala poporodna depresia a nikto si nic nevšimol.....v saci si vsimaju aj spravanie zien k babatkam atd ;) ja som isla vdaka recenzií do sace bala som sa neznámeho kedze pri oboch porodoch som potrebovala mat istotu

Plus som chcela aby manzel mohol byt na izbe hoc kedy aj dcerka😊 v starej nemocnici by sme tak spolu nemohli byt.....a pre mna podpora kedze prvýkrát po 7 som bola bez dcery cele dni😇

zuzkaa1991
13. okt 2025
@dominicka2812

@zuzkaa1991 a v Saci ste mali dohodnuteho lekara? Pocula som, ze niektori tak robia, ze tie porody presne planuju na termin a pichnu oxytocin na vyvolanie a necakaju, kedy to pride. Ako to tam bolo? A pocula som vela zleho o 600nedeli prave tam v Saci a ze prvorodickam hlavne zle, vraj nic nepovedia, nevysvetlia atd. Tam sa ten nadstandard teda da nejako rezervovat? A cenovo je to ako? Dakujem pekne 🙂

@dominicka2812 v saci sa plati zatiaľ na noc 55eur izba pre dvoch (ked sama na izbe 75eur ak si dobre pamätám) ale radšej dve na izbe ;)

tomiholjubavi
13. okt 2025
@zuzkaa1991

@dominicka2812 nemozem povedať ze sa zle chovaju.nezazila som...lezala som v 35tt kedze v saci nie su oddelene izbu tehotne a po porode zeny..tak som videla ako sa chovaju k prvorodickam po porode krasne všetko vysvetlili ukazali hlavne je pytat sa a pekne vysvetlia....
Co som bola na izbe nikto nemal zazmluvneneho lekara....ja som mala.v plane dosedlu ale nikdy nemal.cas pocas poradni takze som to neriešila.aj ked.som mala termin cisárskeho na jeho sluzbu(nakoniec o.2tt skôr som mala akútnu sekciu) pytali sa ma.ci maju ho volať som povedala ze nie (400eur viem kde investovať detom).radsej som si zaplatila za izbu nech mam klud(aj na obyčajnej izbe je pekne len zalezi ake spolubyvajuce su ;) )

Zas mam skúsenosti z 2018 ako som pisala zo starej a tam nemam.pekne spomienky plus mi zacinala poporodna depresia a nikto si nic nevšimol.....v saci si vsimaju aj spravanie zien k babatkam atd ;) ja som isla vdaka recenzií do sace bala som sa neznámeho kedze pri oboch porodoch som potrebovala mat istotu

Plus som chcela aby manzel mohol byt na izbe hoc kedy aj dcerka😊 v starej nemocnici by sme tak spolu nemohli byt.....a pre mna podpora kedze prvýkrát po 7 som bola bez dcery cele dni😇

@zuzkaa1991 áno, ja mam rovnakú skúsenosť. 🩷Príjemný personál, velmi nápomocný.
Podarilo sa mi objednať prednostu a bola som tiez superspokojna. Ako rýchlo a hladko všetko išlo.

Inak dievčatá tu spomínali rómky a tak. Aj v januári, aj keď som rodila, bolo ich dosť ale ony boli všetky na spoločnej izbe. Vraj sa pýtajú k sebe lebo nechcú byť s gadžovkami. 😅
Tak som ani raz nemala rómsku spolubývajúcu. Ale vídavala som niektoré z okna, ako sa s bruchom tesne pred pôrodom zakrádajú za bránku areálu fajčiť. A keď som rodila, jedna mamička ušla domov a nechala tam bábätko samé na novorodeneckom.
Vraj sa to občas stáva. 😔 Potom som si myslela, aké je to smutné, že jedno bábätko je také očakávané a vítané ako moja dcérka. A iné bábätko, narodené v ten istý deň, v tej istej budove, nie je ani trochu chcené

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@taktotedanie

@dominicka2812 tam sa hygiena dodrziava, daju sa aj 2 postele a mate samostatne wc
Atd
Za mna nova nemocnicaa skrz dieta

@taktotedanie dakujem 🙂

dominicka2812
autor
13. okt 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 dakujem pekne 🙂 mam lepsi obraz uz o tom

katusik456
13. okt 2025

@dominicka2812 pôrod bol 08/2024, Stará nemocnica, zazmluvnený pôrodník. Ja som bola veľmi spokojná, príjem, personál, prostredie mi vyhovovalo. Je to tam nové, prerobené, lepšie prostredie ako nová za mňa. Sestričky dobre nápomocné akože nemám niečo, čo by mi vyslovene vadilo, alebo niečo čo mohli ovplyvniť - ako napríklad epidurál mi nestihli ale to nie je ich chyba. Krásny spontánny prirodzený pôrod som mala do 5 h od príchodu do pôrodnice. Muž mohol byt pri mne na vzdycharni - špeciálnej izbe kebyže veľmi chcem - mala som zazmluvneného pôrodníka, lenže ani ja som netušila že mu budem volať mech sa vráti naspäť že už idem na sálu. Ani by som ho tam nezniesla proste potrebovala som sa sústrediť na seba. Sestričky poradili ako predýchať kontrakciu, sledovali babo, pýtali sa či niečo nechcem. Ja som mala rýchly pôrod bol to môj prvý. Na vzdycharni som bola sama vtedy bolo to nadránom. Keď som šla rodiť už muž prišiel na sálu a do hodiny bol ja svete syn. Pozreli ho na mne, šiť nebolo veľmi čo. Mali sme bonding nerušený hodinu. Chodili po špičkách okolo nás a keď trebalo prišli pomôcť s prisatim. Zázrakom sa podaril nadštandard vlastne wc kúpeľňa, toto bolo super strašne. Návštevy na izbu mohli rovno prísť, dokonca aj jedlo sanitarky nosili, ale ja som si šla do jedálne poňho predsa len trošku socializácia prevetrať sa pochodit. Veľmi dobre som sa cítila. Babo bolo prvú noc na sesterni, ale ledze som rodila ráno, po príchode a postavení a hygiene - ja som si ešte ak kufor celý sama vybalila. Ako v hoteli 😀 lenže pôrod bol super 2 hodiny po som vedela si čupnut, stat všetko. Kojenie sa podarilo, mlieko bolo na druhý deň, malý mal síce žltačku ale bez potreby fototerapue a jedol riadne len moje mlieko… starostlivosť o syna bola super, kúpanie ukázali na izbe, vyšetrenia pri prepúšťaní boli na novorodeneckom ldw som bola prítomná. Niektoré vyšetrenia boli na izbe možné. Vysvetlili, poradili, upokojili ma. Celkovo hodnotím ako veľmi dobrý zážitok až mi bolo ľúto že ideme po 3 dňoch domov. Toto je moja skúsenosť. Veľmi odporúčam túto pôrodnicu - nivy Instagram majú, predporodnu prípravu, porodny gauč, naparku. Používala som anibal, pôrod bol hladký v podstate asi aj možno kvôli tomu a športovkyňa som, do nejakého 8 mesiaca som silovo cvičila vo fitku. Druhé bábätko jednoznačne stará nemocnica 😍
Doplním na izbe je keď dobre pamätám - gauč, teda kreslo, potom ešte jedno ale nízke sú dosť, pult prebaľovací, tv, chladička, mikrovlnka, skriňa, stôl so stoličkou, kúpeľňa by mohla mať stolík na ukladanie veci ale dá sa.
Jedlo bolo oka, 2 večere, vždy volali kedy treba dôjsť. Na požiadanie kávu urobili, a keď nevyjde nadštandard je v jedálnička chladnička, mikrovlnka, kanvica - tam som si robila kojenecky čaj 3x denne.

oblecenie99
13. okt 2025
@katusik456

@dominicka2812 pôrod bol 08/2024, Stará nemocnica, zazmluvnený pôrodník. Ja som bola veľmi spokojná, príjem, personál, prostredie mi vyhovovalo. Je to tam nové, prerobené, lepšie prostredie ako nová za mňa. Sestričky dobre nápomocné akože nemám niečo, čo by mi vyslovene vadilo, alebo niečo čo mohli ovplyvniť - ako napríklad epidurál mi nestihli ale to nie je ich chyba. Krásny spontánny prirodzený pôrod som mala do 5 h od príchodu do pôrodnice. Muž mohol byt pri mne na vzdycharni - špeciálnej izbe kebyže veľmi chcem - mala som zazmluvneného pôrodníka, lenže ani ja som netušila že mu budem volať mech sa vráti naspäť že už idem na sálu. Ani by som ho tam nezniesla proste potrebovala som sa sústrediť na seba. Sestričky poradili ako predýchať kontrakciu, sledovali babo, pýtali sa či niečo nechcem. Ja som mala rýchly pôrod bol to môj prvý. Na vzdycharni som bola sama vtedy bolo to nadránom. Keď som šla rodiť už muž prišiel na sálu a do hodiny bol ja svete syn. Pozreli ho na mne, šiť nebolo veľmi čo. Mali sme bonding nerušený hodinu. Chodili po špičkách okolo nás a keď trebalo prišli pomôcť s prisatim. Zázrakom sa podaril nadštandard vlastne wc kúpeľňa, toto bolo super strašne. Návštevy na izbu mohli rovno prísť, dokonca aj jedlo sanitarky nosili, ale ja som si šla do jedálne poňho predsa len trošku socializácia prevetrať sa pochodit. Veľmi dobre som sa cítila. Babo bolo prvú noc na sesterni, ale ledze som rodila ráno, po príchode a postavení a hygiene - ja som si ešte ak kufor celý sama vybalila. Ako v hoteli 😀 lenže pôrod bol super 2 hodiny po som vedela si čupnut, stat všetko. Kojenie sa podarilo, mlieko bolo na druhý deň, malý mal síce žltačku ale bez potreby fototerapue a jedol riadne len moje mlieko… starostlivosť o syna bola super, kúpanie ukázali na izbe, vyšetrenia pri prepúšťaní boli na novorodeneckom ldw som bola prítomná. Niektoré vyšetrenia boli na izbe možné. Vysvetlili, poradili, upokojili ma. Celkovo hodnotím ako veľmi dobrý zážitok až mi bolo ľúto že ideme po 3 dňoch domov. Toto je moja skúsenosť. Veľmi odporúčam túto pôrodnicu - nivy Instagram majú, predporodnu prípravu, porodny gauč, naparku. Používala som anibal, pôrod bol hladký v podstate asi aj možno kvôli tomu a športovkyňa som, do nejakého 8 mesiaca som silovo cvičila vo fitku. Druhé bábätko jednoznačne stará nemocnica 😍
Doplním na izbe je keď dobre pamätám - gauč, teda kreslo, potom ešte jedno ale nízke sú dosť, pult prebaľovací, tv, chladička, mikrovlnka, skriňa, stôl so stoličkou, kúpeľňa by mohla mať stolík na ukladanie veci ale dá sa.
Jedlo bolo oka, 2 večere, vždy volali kedy treba dôjsť. Na požiadanie kávu urobili, a keď nevyjde nadštandard je v jedálnička chladnička, mikrovlnka, kanvica - tam som si robila kojenecky čaj 3x denne.

@katusik456 Ja si dovolím k tvojmu príspevku doplniť ešte na porovnanie z Novej: my sme nemali žiadnu kuchynku, čo mi veľmi vadilo. Jedna stará rýchlovarná kanvica pre celé oddelenie, tu nemal ani nadštandard samostatne, tak si viete predstaviť, že TÚ obchytaval každý. Normálne mám stále nutkanie im kúpiť do daru ešte jednu. Na chodbe ako boli nadštandardné izby sme mali aspoň chladničku aj mikrovlnku.
Na nadštandarde sme mali jedlo na izbe, dokonca mne jedlo aj nosili, ale viem, že ostatné izby chodili do jedálne.

A ešte jedna vec: na mojej izbe (najväčšia myslím) bola brutálna zima! Bol koniec marca, ale strašná kosa. Cez deň sa to vyhrialood slnka, ale ináč fúkal celý čas nepríjemný košický PRIEVAN (áno, ja túto vec odmietam nazývať vetrom, to je proste prievan 🙈) a riadne mi to ochladilo steny. Radiátor nefungoval, aj keď mi ho veľmi ochotne prišli v noci o desiatej opraviť, ale sám údržbár sa vyjadril tak, že to nie je problém radiátora. Čiže buď sa už nekurilo poriadne, alebo to proste nefungovalo. Pred šiestimi rokmi som rodila v decembri a mala som rovnakú skúsenosť. Vyslovene KOSA. Čiže som bola aj nahnevaná, lebo som sa bála o deti, že mi tam prechladnu. Také že bonding skin to skin bol tam preto vylúčený. Seriózne odporúčam si pribaliť teplú deku pre seba aj dieťa, ak tam ide niekto rodiť v zimných mesiacoch.

Ja som akúsi prenosnú klímu ako vybavenie na izbe mala, ale tu som nemohla použiť, na zakurenie, lebo by som musela otvoriť okno, keďže bola prenosna. Ohrievač bol, jeden jediný na celé oddelenie. Vychytala ho jedna mamička, ktorá tento jackpot našla na izbe a odmietla sa oň s ostatnými podeliť.

reela
13. okt 2025

Ak sa rozhodnes pre novu nemocnicu, tak si priprav toaletak (lebo na zachodoch nie su, asi ciganky kradli, tak preco by ich tam davali), ktory budes so sebou nosit hore dole, ak chces na ten zachod ist. A aj ak sa ti podari nadstandard, tak nie ze zabudnes kluce na stene na nastenke, ktorymi otvoris zachod na chodbe. Hlavne by bolo velmi neprijemne na neho zabudnut v noci a suchtat sa pon naspat v bolestiach.

Strana
z3