V ktorej reštaurácii alebo v kaviarni nepýtajú potvrdenie o očkovaní?
Su nejake restiky alebo kaviarne v KE, okrem Iron Clubu (tam daju pokoj, osobne odskusane), kde nepytaju ockovaci preukaz?
Zaujima ma hlavne Pizza Cafe Napoli na Hlavnej.
Dik😊
no ja by som na podniky takto verejne nebonzovala, nikdy neviete kto sa pyta
@lenadka hlavne, ze ty veris takym co kradnu, klamu a vrazdia :D ale no, ved len nedavno hovorili, ze ockovani sa nenakazi, nemoze sirit chorobu a nebude v nemocnici a nezomrie ;) a teraz vymyslaju, ze ale sak ze neockovanych je v nemocnici viacej ako ockovanych 🙂)) takisto videli sme nejake statistiky, kde sa uvadza, kolko ockovanych umrelo na covid a kolko neockovanych?
v irsku najnovsie umiera ovela viacej ockovanych na kovid ako neockovanych, ale aj to sa nejako obchadza, ze sak neockovanych je velmi malo a ked sa porovnaju z ockovanymi, tka ich take vela nezomrelo :D
citala som na SME clanok, kde sa sef gastro na SR vyjadril, ze to delenie/otp ludi velmi ubera na trzbach, v ciernych okresoch nevyrobia ani na naklady. ze ak stat urychlene nerozhodne o pomoci/odskodneni gastro prevadzkam, hromadne to budu bojkotovat a nic kontrolovat nebudu.
@kluska nasa republika to neuvadza ale napr bratia cesi ano...staci si kuk ich ,maju ovela vyssi pocet umrti ockovanych ludi ako neockovanych . Minule tu jedna pani pisala, ze je komplet zaockovana a jej telo si proste nevytvorilo protilatky. Takyto clovek nielenze ohrozi druhych, lebo sak ockovani si myslia ze oni neroznasaju covid, ale ona ako ockovana je stale rovnako ohrozena ako neockovani. A bohvie kolko ľudi tiez, kedze nie kazde telo si vytvorí po ockovani protilatky. Takze toto delenie ludi na ocko a neočko je totalny nezmysel, ci nebodaj spravili kazdemu kompletne zaockovanemu testy na protilatky??? Radsej sa budem chranit ako viem, aj 10respikov si dam na papulu az niekde vstupim ako donekonecna pchat sracky do seba. Lebo sak ti co sa kompletne zaockovali vo februári, uz im "ucinky" vyprchali a hajde odznova . 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
od 11.9 do 9.10 bolo 118 umrti na koronu, z toho 20 bolo neockovanych a zbytok malo 1 alebo 2 davky ockovania.
tu je najnovsi udaj, od 9.10 do 16.10 mame +33 dlasich umrti, kde 9ti nemali ziadne ockovanie a zbytok malo jedno alebo 2 ockovania
pritom v irsku je covid pas zavedny na restauracie, bary a kaviarne, len pre ockovanych a najnovsie pred tyzdnom otvorili nocne kluby do 6 rano, len pre ockovanych, takze potom do 2 tyzdnoch budu zaujimave udaje svietit
@matkahelka ved tusim este pred letom 20-30% podnikov skrachovalo ked sa nemylim, to mnoho ludi si neuvedomi co to znamenaju karanteny, lockdowny, opatrenia a potom sa cuduju, ze ceny posli nehorazne hore a ze male podniky sa zatvaraju. Tiez si neuvedomuju, ze panieze musia ist do obehu, ze taky podnik je dolezity pre ekonomiku,a le nie zahranicny, ale slovensky a treba si vsimnut, ze velke zahranicne podniky idu aj cez koronu a male slovenske padaju na hubu.
@lenadka https://gript.ie/nphet-vaccinated-carry-viral-l... to je tiez zaujimave tvrdenie irskej institucie zdravia, ze neockovany a ockovany maju rovnaku virusovu naloz a mozu sa rovnako nakazit a mozu rovnako sirit nakazu, ale covid pasy zrusit ani nahodou :D
@kluska a teraz mi povedz, si to čítala celé??? Lebo v článku sa píše, že účinnosť vakcíny po pol roku výrazne klesá a treba zvážiť tretiu davku a citujem: väčšina odborníkov vi svete zástava názor, že" aj keď imunita voči vakcíne upadá, stále je, celkovo, oveľa bezpečnejšie byť očkovaný ako neočkovaný." 😁
Len taka úvaha ako by sme sa mohli mať. Toto je screenshot z dánskej aktuálnej dennej štatistiky z 29.10. Testov cez 100tisic a pozitivita 1,5 %. Očkovanosť cca 76%, v skupine 50+ cez 93%. V nemocniciach 219 ludi, 26 na jiske. Nemaju absolútne žiadne opatrenia. A stačí k tomu tak málo , ale u nás ak budú ľudia rozmýšľať "nedám sa očkovať aby som chrániť seba aj iných" nedosiahnuteľné :(
irsko ma 75%, ked sa to rata len cisto na dospelych, je zaockovanych 93% dospelej populacie, mame opatrenia, covid pasy a najhorsie statistiky pocas celej korony
a kazdym dnom horsie a horsie, cim to je asi?
ockovani vobec nemali byt v nemocnici podla odbornikov a nieto este zomriet na koronu, ved hlavne o to slo, aby neboli nemocnice preplnene, cesta k slobode pamatame, takze treba este dat tomu cas a dozvieme sa ako to je s tym, ze ockovani maju nizsiu sancu skoncit v nemocnici a zomriet
@kluska pozri sa, keď je očkovaná 89 ročná starenka s množstvom chorôb a dostane kovid neznamená, že je nesmrteľná, treba si rozmeniť kto očkovaný končí v nemocnici. Sabaka sa k tomu vyjadril že sú to zvyčajne starý, polymorbidny ľudia. No s vakcínou majú vzdy väčšiu šancu ako bez.

@kluska ďalšia antivaxerka, čo verí dezolé drístom kotletovcov, ficovcov a nulitným právnikom? Opatrenia sú tu preto, aby zamedzili šíreniu kovidu. Keď si očkovaný zloží v reštaurácii rúško je menšie riziko, že sa nakazí ak tam niekto infekčný bude. A ak sa nakazi, je menšia pravdepodobnosť, že skončí v nemocnici. Niektorí ľudia sú ako malé deti, musíš kúpiť chrániče na zástrčky, na rohy nábytku, dávať pozor aby neliezli na okná, nebehali v tričku po vonku keď je mráz.... A tak nejak sa v tom veku zasekli aj niektorí dospelí.