icon

Zvládne rozvedená mamička pokryť nájom a výdavky?

lylkatomaskova
13. sep 2024

Zdravím Vás , viete mi poradiť ak tu je rozvedena mamička ako to zvládla financne ? Lebo moj príjem je v priemere 1500€ a nájom v Košiciach 600 € plus energie financovať auto deťom školy krúžky a stravu , ja som zistila , že sama neprežijem

Strana
z2
stanulienkat
13. sep 2024

Mas pekny plat, ked sa uskromnite, das to. Alimenty mas? Pytaj si aj alimenty na exmanzelku. Budes to mat LTT. Myslim, ze psychicky klud ti to vynahradi. Drzim palce.

jaruska_12
13. sep 2024

Byt v tvojej koži s príjmami a výdavkami , dala by som to , no záleží asi na to na čo zvyknutá , nám stačí málo

klarissa25
13. sep 2024

Je xy žien čo sú na tom s prijmom horšie

sisa_s
13. sep 2024

@stanulienkat alimenty na exmanzelku jej neschvalia, ked chodi do prace a zaraba 1500e

stanulienkat
13. sep 2024

@sisa_s nevedela som. Myslela som, ze automaticky ma narok. Dik

melanta
13. sep 2024

@stanulienkat nie, výživné na exmanželku je ak nepracuje, pretože nemôže. Ak pracuje alebo ak nepracuje pretože nechce, nie je nárok

romikk22
13. sep 2024

U nás majú ženy plat niektoré 700e aj to ledva , a z toho musia vyžiť plus možno nejaké výživné na dieťa. A platia nájom v meste okolo 400e . Takz v tom porovnaní ste na tom oveľa lepšie. Len si treba určiť priority a možno niečo odoprieť ak ste bola zvyknutá na vyšší level . Držím palce , podľa mňa to majú niektoré mamičky ktoré su samé s deťmi ťažké v tejto dobe ale všetko záleží od toho aký majú príjem, či chlap platí výživné a pod.

melanta
13. sep 2024

@lylkatomaskova aké máš výživné? A máš ho stanovené súdom? Ak nie je dostatočné, žiadaj zvýšenie. Žiadaj, aby si vo výživnom bolo, že otec ti zaplatí aj polovicu nákladov ako sú krúžky, lyžiarsky, tábor, zdravotné náklady (napr. ak bude potrebný strojček na zuby, okuliare) a podobne. Ženy majú 2-3 deti a príjem pod 1000 eur a vyžijú. Takže rieš riadne výživné, hľadaj lacnejší nájom, zníž náklady na auto v prospech MHD napríklad.

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Ja nechápem ženy neexistuje že vyžijú neverím veď si len úplne základne veci dam nájom 600€ benzín 100€ strava 400€ ( keď sa uskromnime) paušál tv granule 70€ deti skola kruzky doprava 300€ a už mám po výplate , žiadna kozmetika žiadna drogéria žiadna rezerva žiaden výlet vreckove, oblečenie pre deti nič .lieky lekári nepresvedčí ma tu asi nikto že v meste vyžije žena z 1000€ a

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Striedavú máme na jednu dcérku a druha ma 18 130€ výživné to je plus to jej dávam nech si kúpi kozmetiku vreckove kultúra atd

summer23456
13. sep 2024

Keď budeš chcieť, určite to zvládneš, treba rozumné hospodáriť. Napr krúžky môžu navštevovať v škole, nie mimo školy. Plánovať jedálniček, kupovať minimum oblečenia, keď už tak sekáče, výpredaje apod.

ivanabat
13. sep 2024

Ja mám nižší plat, nájom naozaj iba o kúsok nižší od teba, výživné viac nedostávam ako dostávam a dokážem odkladať (síce málo, ale aspoň niečo) a vyžijeme. Obraciam každé euro, ale dá sa to. Trochu musím špekulovať, oblečenie kupujem pre deti aj seba z druhej ruky, kultúru sa snažím vybaviť, keď je za dobrý peniaz alebo zadarmo, krúžky sme tiež prekopali a to ešte platím aj terapie pre syna. Paušál mám rozhodne nižší, stravu tiež riešim, že varím na viac dní, na kávu ani menu nechodím. Podľa mňa sa to teda dá, nie je to bohviečo, lebo dovolenky nemám a výlety tiež minimum, ale sme spokojní. Možno by nebolo odveci, aby si staršia dcéra podala návrh na vyššie výživné, lebo 130 eur na 18ročného človeka je skutočne málo.

summer23456
13. sep 2024

Ozaj paušál... Ja mám Tesco mobile, dobijem kredit za 8 eur a vydrží mi ten kredit aj dva mesiace...

betulinka1
13. sep 2024

@lylkatomaskova podla mna vies aj na strave usetrit. Ked mas striedavku asi si dva tyzdne sama a dva tyzdne deti. Ked si sama kupis si obed a vecer ti staci nieco male. Alebo si uvaris a budes nosit. Ked mas deti , v skole maju obed a vecer staci nieco rychle. My sme dva tyzdne traja a dva tyzdne 4 a minieme na stravu 600€. A to by sme aj viac usetrili, keby som nekupovala tolko blbosti co zje moj muz aj za dvoch ludi podla mna.

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Baby ďakujem Vám všetkým za rady , ale ja sa toho desim úplne na iný štandard som zvyknutá a naraz mám prepočítavať kalkulovať neísť na obed alebo kupovať oblečenie od ruky . To na to som študovala robila aby som takto dopadla mňa asi porazí

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Prepáčte som z toho mimo rozrušená úplne že jedna matka ma takto dopadnúť

klarissa25
13. sep 2024

@lylkatomaskova prepáč ale ak máš problémy s muzom tak akykolvek štandard ide bokom

martinkatinka
13. sep 2024

@lylkatomaskova tak to si teda prepocitaj, ze ci sama s nizsim standartom alebo s muzom, ktory ti "nesedi", aby ti bolo lepsie(financne).
A studovala si preto, aby si mala pracu. (hadam ta to aj bavi).

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Áno len ma to mrzí cele no ale čo už dúfam že vyžijem dcérka chodí na dráhy šport to je ďalší kameň úrazu

ivanabat
13. sep 2024

@lylkatomaskova tak ono to naozaj nie je výhra a asi sa ťažšie zvyká na taký život, ak si zvyknutá na "lepšie", ale je tiež len do času. Nič nie je navždy. Ja si vždy vravím, že my sa máme ešte kráľovsky, keď vidím ako niektoré ženy, či dokonca rodiny žijú. A zas to oblečenie z druhej ruky je koľkokrát aj nenosené, lebo teraz je prebytok všetkého. Moje deti si aspoň vážia, čo majú. Máme pokojný domov, máme sa radi a vlastne aj tak máme všetko, čo potrebujeme. Chápem, že tá zmena ťa stresuje, ale zase to nie je také hrozné ako to na prvý pohľad vyzerá.

klarissa25
13. sep 2024

@lylkatomaskova otec dieťaťa bude platit výživné, tak skús si uvedomiť že niekedy 2ja žijú z takého príjmu aký máš ty

summer23456
13. sep 2024

@lylkatomaskova ak chodí na dráhy šport, tak buď nech min.polovicu platí chlap alebo dá vyššie výživné.
Neboj sa, všetky samozivitelky sme padli na úplné dno, aj psychické dno. Ale keď sa chces z toho vyhrabať, nájdeš v sebe silu a zvládneš to. Ten kľud je na nezaplatenie. Musíte sa uskromniť. Ja som skromná celý život, na dovolenky nechodíme, ale ideme na výlet, do kina, na pizzu, všetko občas, ale o to viac si to človek užíva. Oblečenie kupujem v sekaci alebo v zľavách, nakupujem podľa akcii, ale toto je môj štýl, ja aj keby mám veľa peňazí, tak budem proste nakupovať s rozumom. Výborný smer je minimalizmus, ktorý ti ukáže, že nie veci ta urobia šťastnou. Držím ti palce, takto o rok,dva,tri budeš uplne niekde inde...keď budeš chcieť...

lienka.7
13. sep 2024

@lylkatomaskova ta 18rocna mala mat dávno brigádu a pomáhať ti, keďže situácia je taka aká je. K 1500€ mas aj bonus aj pridavky este, nie?
Vždy sa dá nájsť aj lacnejší podnájom a šetriť. Len treba chcieť. Ľudia žijú aj z menej peňazí zial.. a to ti teraz nepíšem v zlom, aby si to tak nebrala.
A hoci mate striedavku, pokial cjodi dcéra na dráhy šport, tam bo treba tým argumentovať, ze aj náklady si budete deliť pol na pol

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Náklady sa budú deliť na polovicu a dcera ma brigádu cez víkend staršia nájmy sú brutálne v Košiciach nechcú ženu s deťmi je to ťažké nájsť

matkahelka
13. sep 2024

Ja len tolko, ze toho 600€ podnajmu sa drz zubami nechtami. samozivitelke s 2 detmi hocikto byt neprenajme a v korzari bol clanok, ze od zaciatku roka isli ceny podnajmov v KE vramci celeho slovenska najvyssie kvoli volvu. chyba 45000 bytovych jednotiek pre volvo a o rok si majitelia bytov budu vyberat, komu byt prenajmu a sam Rasto Trnka sa vyjadril, ze samozivitelky s detmi to budu mat s detmi s podnajmom v KE extra tazke.

doriiis
13. sep 2024

@lienka.7 ...no,obávam sa,že v KE lacnejší podnájom nenájde.Ak nechce bývať v garsónke,alebo v garáži.🤷🏻‍♀️

lylkatomaskova
autor
13. sep 2024

Bože , skončila som ako mňa drbne to je v keli

lenkahvh
13. sep 2024

pises, ze dcera ma 18 rokov - neviem, ale asi uz nemas 30 ani 40, nemas nejake uspory, aby si si mohla vziat hypoteku? Lebo 1500 eur je slusny prijem, nedarilo sa ti setrit? kde je v tomto celom pan exmanzel? plati 130 eur vseho vsudy? aky ma on prijem? preco ides do najmu ty a nie on? rozvod prisiel z cista jasna? nemala si cas sa pripravit aspon trochu financne? Nema ta manzel vyplatit z bytu, domu?
neber to v zlom, len ma to zaujima.

vkatush
13. sep 2024

Poznám viaceré matky samoživiteľky v KE, väčšina má 2-3 deti a bývalých maximálnych chujov. A 1500 nemajú ani omylom, niektoré sotva polovicu alebo ani to. A dávajú to, len je to o držku, takže ty si len kus budeš musieť poľaviť zo štandardu, ale nie je to koniec sveta.
To len také svetielko nádeje pre teba.

A nájom za 600 €, tak to ako spomínali vyššie, drž sa zubami nechtami.

betulinka1
13. sep 2024

@lylkatomaskova ale inak naklady na kruzok a extra vydavky to musite ist pol na pol aj pri striedavke. Ak nie, tak požiadaš o vyzivne, ze to platis sama a sud potom určí vyzivne. Neboj sa, spravidla je tazky prvy rok, kym sa tak zosúladis so vsetkym a potom uz bude ok. Prijem mas fajn. 18 rocna po skole sup na brigádnicku, to ti potom tiez pomoze.

Strana
z2